Rodina od manžela.
Ahojky , už si opravdu nevím rady, vře to ve mě. Budu se to snažit zkrátit. Já svoji rodinu nemám a přistěhovala jsem se k manželovi do jiného města takže žádný kamarádky ,prostě tady mám jen jeho a jeho rodinu . Než jsem otěhotněla , tak to celkem šlo ,až na téměř každodenní návštěvy jeho rodičů a to bez ohlášení a rovnou šli dovnitř . (Kolikrát nás malém nachytali při sexu a podobně ) jak jsem otěhotněla , začal mírný teror ,tchýně chodila každý den se slovy zase spíš ? Přinesla jsem ti hroznové víno .jsem ti
Souhlasim, ze je klicove mit na tve strane manzela. On to mozna vidi, co delaji, ale videt to nechce a pro nej je to proste jine, nebot jsou to jeho rodice. Tchyne se casto nezmeni. Jinak jsem mela to same. Pred ditetem byla fajn, ted je na pest :D. Sama si ted prochazim nejakou vnitrni fazi, kdy jsem se rozhodla, ze ji budu vidat minimalne a mluvit maximalne o pocasi.
Bohužel povahy a chování některých lidí často ani změnit nejde. Ale - asi bych si se všema sedla a řekla, co se mi líbí a co ne a navrhla řešení a zdůraznila bych, že manžel by měl stát na straně ženy. Protože vy jste teď rodina. Táta, máma, dítě. Tchyně či tchán tu za pár let nemusí být. Tak aby tvůj muž nezůstal sám proto, že dával přednost mamince před manželkou.
@petranaty Jo rodiče i tchánovci po porodu zblbnou... Sama bych mohla vyprávět 😢
@petranaty je fakt důležité si to vysvětlit s manželem, protože to opravdu povede za chvíli k rozvodu. Mojí mamce zničili rodiče manželství. On se rodičům nikdy nepostavil a mamku nepodpořil a když mamce rupnou nervy, tak se pohádají, babička s ní akorát nemluví a k ničemu to nevede, protože je na to sama proti tchánům a oni to berou jen že je hysterická a chudák náš syn ... Taky si chodí do domu, kdy se jí zachce, pořád do všeho mluví a kritizuje mamce domácnost. Teď už spolu žijou jen kvůli baráku. Tohle je opravdu cesta do pekel. Zkusit si s ním sednout, říct tvoje pocity a obavy, že už je to opravdu neúnosné a bojíš se jak to dopadne a že potřebuješ, aby se za tebe a za vztah postavil. Držím pěsti ať to vyjde.
@mysh_me však jo, je to hodně těžké, já reagovala právě na to, že zázraky se dějí 👍 to bylo spíš jako že s tím souhlasím 😉
@petranaty to, že máte vlastní baráček a o ulici dál, to je moc dobře. Prostě hranice je nutné nastavit. A asi by nebylo od věci říci manželovi, jak vše cítíš, jakou máš averzi a hlavně, aby se vyměnily zámky. Pokud si zabouchnes dveře, tak zámečník tam je cobydup a situaci vyřeší (argument pro manžela). Já bych nesnesla otevřenou domácnost. Taky to chtěli, ale já byla od začátku naprosto totálně proti... Manžel si vyslechl své, ale pochopili to, přijali to, svět se nezbořil. Sice pak to taky byl záhul, ale vyřešilo se to viz výše, vydržela jsem to skoro rok, pak přetekl pohár.
@mariegroth mluvit maximálně o počasí 😅 👍 v zápětí jsem si uvědomila, že přesně v téhle fázi jsem 😂😂😂😂
@priefi A je to smutne. Jsem clovek, ktery fakt nesnasi tyhle prazdne konverzace a je to proste smutne, ze jsme v takove fazi, kdy se musis kolem tchyne hlidat. I kdyz moje tchyne opravdu otoci vsechno a kdyz to nemuze otocit, tak si neco vymysli.
@petranaty Do najmu. Bud s manzelrm, nez postavite dum, nebo bez nej. On se za tebe musi postavit a pokud to neudela, je to chlap na hovno.
@sudylichozrout oni už mají postaveno ;)
To já jsem ze začátku byla dokonalá partnerka , Až po porodu ze mě dělá celá jeho rodina hysterku..jen proto že nechci půjčovat své dítě malým dětem na "hraní" chtěli si malou chovat když přišla cela rodina neohlasene na návštěvu asi druhý den co jsem byla z porodnice doma ...třetí den co jsem byla s malou doma mi zase tchýně vyčetla že si malou ještě nepomazlila ... Že ji chce do kočárku ....no strašný ... Zkazili mi celé šestinedělí....a vesele v tom pokračují dál ..včera sem přilétla,že chce něco schovat do mrazáku , já tady měla kolegyni z práce ta na to taky koukala jako blázen.. strčila si maso do přihrádky kde mám odstrikane mléko se slovy že to nevadí ! Přitom jsem ji jasně řekla že je to přihrádka jen na mléko ... Se smíchem odešla .. manžel mi na to řekl že mu volala a on řekl že jsem s malou doma ať se staví ,ale mě nebyla schopná ani zavolat ani zazvonit !
Už si připadám jako blázen ......
Já tady chybu vnímám jednoznačně v partnerovi. Kdyby byl normální a vážil si tě, tak není problém udělat s tchýní "rázný proces" a vymezit si hranice.
@pipi_puncocha Presne tak.
@mariegroth tak to jsme dvě, já to taky nemám ráda... Navíc to je rodina introvertů, takže když jsem chtěla s někým o něčem mluvit, stálo mě to fakt hodně uvažování, o čem bych s nima mohla mluvit, aby nebylo trapné ticho a pořád něco vymýšlet, což je hrozně únavné. Tcháni byli ukecaní hlavně ve stylu rad ohledně dětí, a na to fakt zvědavá nejsem... Jelikož jsem člověk ukecaný, co si hrozně rád popovídá, je to pro mě hrozně ubíjející... Jako jasně, rady dávají i tak, ale už jsem se naučila vypnout, ignorovat, neposlouchal a nereagovat...
@petranaty já jsem asi jiná natura, ale já bych to maso vytáhla a řekla jí, že to vadí a ať si ho zase odnese. Nebo v Tvém případě bych ho dala manželovi, ať ho odnese on, když to dovolil. Ale u mě by neexistovalo, že by si odemkla sama, NIKDY. Na to jsem pes. U nás to taky chtěli, ale my změnili zámky. Cca po 3m jim manžel klíč dal, kdyby se zabouchly dveře, ale jasně jim řekl, že to je rezerva pro nás a že to není klíč pro ně a že pokud to nebudou respektovat, tak si ho vezme hned zpět.
Chyba není na straně tchyně, ale manžela
S manželem si promluv.
Ať nastaví pravidla. Přiznám se, že dost dlouho bych naléhala, aby ty klíče vrátila zpátky.
Co to jako je, že když jsi doma, tak ona si v klidu odekmkne a do baraku vstoupí jako do vlastního.😳😳
Buď vrátit klíče, nebo vyměnit zámky. Za cenu soukromí by mi ty vyhozene peníze stály.
Tohle je cesta do pekel.
Já jsem na svůj klid v bytě háklivá a představa, že mi tady každý den někdo oxiduje....brzo bych měla osypky😃😃😃
@petranaty jinak víš, co je úsměvné, tchán, ač má 2 velké mrazáky a my jeden klasický, takový ten kombinovaný s ledničkou, a on co chvíli taky chtěl k nám strkat nějaké maso do mrazáku. To jsem teda taky zarazila hned na začátku. Já jsem potřebovala mít místo na pečivo kvůli kojení (když přejde mrazem, není nadýmávé).
Takže za mě hranice, hranice a hranice
Holky tak první fáze za mnou ... Klíče prý tchýně nemůže najít ... Zatím jí to věřím je totiž hrozně zbrkla a furt něco hledá ... Ale hrozně se jí to prý dotklo... Ale mluvit se s ní nedá , prostě to nechápe pry mě neobtezuje chce jen vidět svou vnučku .. víte jak si připadám ? Jen jako jídlo pro malou .. až už bude jíst sama tak mě budou nejspíš "ignorovat" úplně ..... 20krat se mě ptá , zda nechci jahody ,když řeknu že ne že nechci ať se malá posype tak má argument že ty vitamíny potřebuje a ať je koukám jíst . Znovu zdůrazníme ať si je nechat že je prostě jíst nechci a nebudu ...pak přinese manželovi do práce jahodové knedlíky že je to pro holčičky (jako pro nás ) a ten se pak diví že se rozciluju... Argument (ona to myslí dobře ) já si myslím že mě chce vydeptat... Ještě zdůrazňuji že manžel pracuje každý den do 18.00 možná kdyby byl doma a neustále mu sem letos třeba moje matka taky by mu to vadilo
Taky mě zajímá jak často jste půjčovali tříměsíční miminko prarodičům ? Mě to prostě nejde.. za prvé ji neustále kojim roste dokola celý den ...znáte to ... A za druhé po tom co jsem ji musela dávat první pomoc se bojím ať ji má někdo jiný bez mého dozoru .. je to opravdu tak nepochopitelné ?
@petranaty u prvního dítěte jsem taky taková byla, ono je to nápor na psychiku být zodpovědná za život toho tvorečka.
Další dvě děti už veselé půjčuju a jsem šťastná, že je na rodina ráda a chce s nimi trávit čas 🙂
Nastav si to dle sebe, ale nečekej, že se dočkáš souhlasu či uznání, jistota musí pramenit z tebe bez ohledu na okolí. Příklad: zavést návštěvní čtvrtky od 14 do 17 hod, babička pomazlí, povozí...a má se celý týden na co těšit. Až malá povyroste, tak to zase změníte.
Udělala jsi první krok, to je pozitivní 🙂
Užívej si miminko, maličké je jen chvilku a nekaž si neshodama celý den, i pro manžela to musí být náročné. A vymezené hranice si chraň, ale opravdu nečekej uznání, souhlas atd., to by ses načekala, ten nejspíš nepřijde.
@petranaty Já s tím třeba problém neměla, od narození jsem nechala babičky jezdit s kočárem. Když mimčo spalo, byli pryč klidně dvě hodiny a já jsem byla v pohodě. Ale pokud ty nejsi a nechceš dávat, je to taky v pořádku a jestli se to někomu nelíbí, je to jeho problém, vykašli se na to a stůj si za svým.
@petranaty jen fakt občas mi povozili, ale taky jsem z toho byla nervní. Spíš ale z toho hlediska, že mi partnerovi rodiče pořád cpali, že to vůbec ničemu nevadí, když občas nechám malou vyřvat. Já jsem zásadně proti nechat dítě brečet, tak jsem si ani nepřála, aby jí nechali uřvat se v kočárku. Ale taky se na to těšili, že budou vozit. Teď má malá 10 měsíců, nervní jsem z toho občas i teď, právě skrz to, aby jí třeba nezaskočila sušenka a reakce prarodičů už nejsou tak pohotové ... ale jsem ráda, když si dám chvíli voraz.
@petranaty já děti nepůjčuji vůbec... A 3m v žádném případě. Ano, občas pohlídat, ale zejména, když to potřebují já, protože potřebuji něco zařídit. Jinak chodíme na návštěvy s dětmi... Ale tohle má každý jinak. Jinak já jsem zásady, že dítě není věc, takže se nepůjčuje. Navíc tak malé mimi má být s matkou, máte teď 4.trimestr a každé odloučení v této době bylo špatně.
@petranaty Vubec nekoukej na to, jestli nekdo pujcuje dite. Pokud ty dite pujcovat nechces, tak do toho nikomu nic neni. Mela jsem poporodni uzkost a nechtela jsem dite dat z rukou. Dokazu si predstavit jak se citis.

@olga_ Jak se to vezme.. když se doma zamknete s klíčem v zámku, nebudete otvírat, tak se tam tchýně asi nedostane..