Soukromí ve vztahu. Je v pořádku kontrolovat partnerův telefon?
Ahoj holky. Chtěla bych znát váš názor, a to konkrétně na situaci, kdy se jeden z partnerů podívá do telefonu tomu druhému. Zda jste spíš toho názoru že každý má právo na soukromí, potažmo tajemství, nebo si myslíte že když člověk žije s někým v páru a maji popř. i rodinu, měli by spolu sdílet vše a nemít žádné tajemství. Dále jestli je podle vás rozdíl v tom zda se partner podívá jen tak, nebo má důvodně podezření a proto to udělá, a zda na věci mění něco to, jestli najde v telefonu něco usvědčujícího... Dále taky kdyby jste se v takové situaci ocitly, probrali byste s partnerem co jste našly v telefonu nebo ne?
Telefon mam zaheslovany kvuli detem i mym vecem co se tyce prace. Heslo muj muz zna. Nema potrebu mi tam lezt. Rikam mu vse a co ja chci. Sve tajemstvi ovsem mam a to nevi nikdo a vedet nikdy nikdo nebude. Mam povahu takovou, ze co se mi nelibi na nej vybalim hned, na to nepotrebuju telefon, aby to zjistit pres nej.
zalezi na tom jak jste spolu nastaveni a co znamena vzit telefon.
S manzelem si telefony (ani emaily ani nic) nijak netajime, kdyz nevim kde je muj telefon a u ruky mam manzelu, tak ho capnu a zavolam si bud sobe nebo pokud jsem chtela volat spolecnym znamym tak rovnou jim.. Stejne tak si jeho telefon klidne vezmu na aplikace co zrovna potrebuji. Plati to samozrejme i naopak
Vychazim ale z toho, ze ani jeden nemame potrebu soukromi toho druheho narusovat. Kdyz jdu nekomu poslat zpravu, tak samozrejme zahlednu i hromadu zprav a od koho jsou, co tam ma, ale uz bych si je nikdy neotevrela "k procteni" - a stejne se chova i manzel k memu telefonu.
Tak jelikož já nemám, co skrývat, tak manžel si může můj telefon půjčit kdykoliv, stejně tak já jeho 🤷🏼♀️ nicméně neděláme to ani jeden z nás, maximálně v případě, že je to potřeba, např. jeden z nás si telefon zapomene a musí si zavolat 🤷🏼♀️ upřímně jakékoliv soukromí pro mě v manželství začalo postrádat význam v den, kdy mě manžel viděl kadit, zvracet a počůrat se před a při porodu 😂😂
Soukromá korespondence a emaily jsou tabu. Zároveň mám názor, že kdo nemá co skrývat, tak se nebojí tomu druhému ten svůj telefon půjčit. Mně kolikrát manžel vrazí do ruky telefon "hele, domluv se s mamkou na xy..." (je to v rámcii hovoru, kdy tchyně volá JEMU a má ho na drátě) a pak nechá svůj telefon klidně v mém držení a úplně zapomene, že mi ho "svěřil"..
Po jisté zkušenosti, kdy jsem mu omylem klikla na seznam jeho 99+ internetových záložek v telefonu a polovina z nich se podle názvu tvářila jako "péčko" (přičemž je mi jasný, že chlapi to prostě tak maj a sledujou to, i když třeba tvrdí, že ne, ale u toho svýho jsem si to prostě nedokázala představit a byla si "jistá", že on neee)....tak to se mnou tehdy fakt tak docela otřáslo, že od tý doby radši nikdy nikam nekoukám a nechci nic vědět (tehdy jsem ho nekonfrontovala, hodila to za hlavu, hlavně jsem ani nevěděla, jak starý ty odkazy tak jsou).
Beru telefon ciste funkcne, nemam tam zadne tajne myslenky ani aktivity, muj partner ho muze kdykoliv pouzit, ma i nastaveny svuj otisk prstu na odemykani, je mi to uplne jedno. Stejne tak mam pristup do jeho telefonu, ale nikdy mu ho 'neprolizam', nemam proc.
Kdybych nasla nejake vazne kompro u nej, tak bych mu o tom rekla, nedokazala bych predstirat, ze nevim, ze me podvadi ci co.
Narok na soukromi a tajemstvi podle clovek partnerstvim neztraci, ale nevidim nutne rovnitko mezi telefonem a soukromim.
Ja mu tez do mobilu nelezu,ale po hadce jsem neci potrebovala v jeho mobilu a jen jsem zahlidla,jak pres Facebook koukal na zensky profily dva,na zozvedene.Kdyz s pohadame(staci i malickost),tak se bud stehuje nebo hleda bydleni nebo seznamky.A to jsem vsem vycetla prave v mobilu.Pak uz mi to nedalo a projela jsem i sms a svete div se a dost me to trapi,kdyz se takto k tomu stavi😢
Kdyby mi tam koukal tajne, tak budu naštvaná, ne ze bych něco skrývala, ale je to osobní věc. Ale je fakt, ze si s přítelem klidně telefony vyměníme, zname vzájemně svoje hesla a nemáme před sebou co tajit.
Máme tel.zaheslovane, ale svoje hesla vzájemně známe ( je to spíš kvůli dětem). Přesto by mě nikdy nenapadlo dívat se muži do telefonu. A jeho by to věřím také nenapadlo. V podstatě fungujeme tak, že tel.pipne a když je blíž ten druhý, tak ho požádám ( nebo on mě) o přečtení. Nemame před sebou co skrývat....
Muz prede mnou nic skryvat nemusi, jeho tlacitkovy tel.mam k dispozici kdykoli. Jeho hovory a smsky s kamaradkama jsou kamaradske a pracovni vztahy. No a kdyby ne, tak s tim ja stejne nic neudelam. Ja osobne ale nestojim o to, aby mi nekdo prolejzal muj chytry mobil, neb nase drby s kamaradkama, kdyz rozebirame sve ne tak uplne podarene partnerske vztahy, nejsou pro cizi oci. Mobil klidne pujcim, behem hovoru, na vyhledavani na internetu, ale do mych mailu a konverzaci by teda nikdo lezt nemusel. Neni tam nic co bych uplne musela tajit, ale na vystavovani to taky nejni...
Nelezeme si do telefonů. Nemám tam nic extrovního, ale aby mi partner projížděl zprávy nebo tak, tak to by mě sralo. Na druhou stranu chápu, že když něco visí ve vztahu a ten druhý se na tajno podívá.
Z vlastní zkušenosti říkám "Nikdy neříkej nikdy". Vždycky jsem si říkala, že nic takového neudělám a odsuzovala jsem to. No ale když přišlo na lámání chleba, manžel se změnil, neustále visel na telefonu a "odhazoval" ho, když jsem přišla do místnosti, tak šly všechny zábrany stranou a projela sem mu ho. Nenašla jsem tam nic vyloženě špatného ve smyslu důkaz nevěry, ale jo - zjistila jsem, že se s jednou kamarádkou až moc často a až moc důvěrně vypisuje - no a bylo z toho téma na dost dlouhou dobu. Nicméně těžko říct, jak by to dopadlo, kdybych mu do toho telefonu nevlezla - jestli by to s kamarádkou zašlo dál nebo by mezi námi naopak nevznikla hluboká krize a nedůvěra a kamarádku by ukočíroval sám.
Před 25 lety jsem měla vztah v kopru, vlezla jsem, našla kde co. Hodně to bolelo (z dnešního pohledu - vztah stál za prd, měla jsem se na to vykašlat a ne zbytečně trpět a trápit se). Od ty doby nikdy a neudělám to. S manželem nemáme tajnosti, klidně volám z jeho mobilu, vyřídím email když potřebujeme, ale dívat se mu do zpráv a hovorů ne. V tvém případě, když už sis tam vlezla, tak to řeš.
Samozřejmě,že se musí dodržovat nějaké soukromí.Ale když se chlap chová divně a máš s ním dvě děti a hypotéku ...tak prostě do toho telefonu vlezeš.Ja to udělala před 7 lety.Dozvedela jsem se všechno co jsem chtěla.Odpustila jsem mu a šli jsme dál....ale nevím jestli to nebyla chyba ...
Do telefonu si nekoukáme, jednou jsem to kdysi udělala a pak se sebou bojovala jestli mám jít s pravdou ven nebo ne, sama jsem se před sebou styděla. Ale mám jednu kamarádku, které na takovém odhalení krachnul vztah, dokonce i s dítětem. Takže podle mě když už to člověk udělá, musí počítat i s tím, že tam třeba něco najde a to může bolet. Vše je o důvěře a respektu k druhému.
Ne, neni, neco jineho je pokud to sdilite vedome (ale i tak vstupuji jen do zprav ci komunikace, kde to mam dovolene - napr. potrebuju abys za me napsala clenum SVJ, potrebuju abys mi vytiskla mail atd.)
My si vyloženě telefony nelustrujeme, ale nemáme problém si ho půjčit. Zrovna nemám u sebe ten svůj a chci se podívat na otevírací dobu něčeho, přeposlal si fotky dětí atd. a naopak. Jeden z důvodů, proč jsem se rozešla šla s ex bylo, že mi četl a zprávy a ještě za mými zády. To by mi hodně vadilo.
Muj telefon je tabu pro kohokoliv jineho. Mam ho na otisk prstu a nikdo jiny se k datum nedostane. Mam v nem hodne pracovnich veci, ale i soukrome, o nichz nechci, aby kdokoliv jiny vedel. A to z mnoha ruznych duvodu. Zaroven stejnou miru pozadavku na soukromi dodrzuji v sobe i vuci ostatnim, takze do telefonu, kompu a mailu jinych lidi nelezu a nikdy jsem to ani neudelala. Osobne lustrovani tohoto typu pivazuji za vrcholne nemistne a kdyby mi kdokoliv bez meho primeho svoleni hrabal v datech, dostal by cocku i s parkem. Bez ohledu na to, proc by to delal.
Děkuji vám za názory.
Za mě je slídění v mobilu totální dno.
Máme oba telefony zaheslované kvůli dětem, ale máme oba stejný kód, takže když potřebuji s něčím pomoc, tak mu ho dám, a naopak když je něco potřeba odemě, tak se k němu taky dostanu. Ale že bychom lezli jeden druhému do zpráv, emailů, fb nebo dalších věcí to nás nenapadlo. Jedná nemáme co skrývat a nemáme ani touhu někde fizlovat. Bavíme se o všem a nic netajíme.
To je zas nějaká rešerše pro článek? 🤦🏼♀️
Také známe s partnerem vzájemně hesla a vzájemně si telefony půjčujeme (když ten svůj máme třeba v nabiječce apod.).
Ale slídit a hledat informace je úplně něco jiného.
@felis ne, jen jsem s partnerem v takové situaci bohužel, ale děkuji, teď už mi sem nikdo nic nenapíše. Zajímal mě opravdu každý názor. Mějte se.

Pro.me.je telefon neco tak strasne soukromyho a krehkyho, ze ho nerada davam z ruky i na banality.. a soucasne nerada pouzivam cizi telefon.. aktualni partner kod vi, mame hodne uprimny vztah a nemam co tajit.. ale zaroven vim, ze nikam nepoleze..
Pro me je to stejny jako diar, denicek..