icon

Jaký máte rozpočet po dobu RD?

terez18
25. dub 2018
Strana
z6
superkousky
25. dub 2018

@raduushka Na pokladně za minimální mzdu??? Tak to bych chtěla vidět,kdo by to za ty prachy dělal. Taková doba je naštěstí už dávno pryč.Běžný nástupní plat je 20tis. ( spíš ještě trochu víc).

zlorenka
25. dub 2018

@superkousky v řetězcích ano. V malých/vesnických obchodech bohužel stále běžná praxe.

ronja55
25. dub 2018

Manžel má 27000 kč, já RD 6000kc, bydlíme ve vlastním domě, tak ze najem neplatíme. Manžel si ještě vydělá každý měsíc bokem cca 10 000kc renovaci motorek. Tak ze dame mesicne dohromady asi 43 000kc, mame jedno dítě 7 měsíců, dost utratíme za jídlo, syn nás stojí asi 5000 měsíčně. Nějaké poplatky a nejvíc spolkovou naše koníčky. Máme dva svoje koně a ty nás stojí měsíčně cca 8000 kč. Každý měsíc nam zbyde zhruba 10 000, dáváme na spořící účet, kde máme už asi 500 000 Kč. Přiznávam že si žijeme dost na vysoké noze a kupujeme si co chceme. Je to o tom umet hospodařit s penězi.

superkousky
25. dub 2018

@zlorenka Tak to je pak něco špatně. Prodavačky v řetězcích se stále hledají,tak nevidím jediný důvod,proč se zahrabat někde za minimální mzdu. Když dojdou zaměstnanci,tak zaměstnavatelé budu muset přidat,nebo ať si za tu pokladnu stoupnou sami majitelé. Taky jsem dostala nabídku za 85kaček na hodinu,tak jsem si jen zaťukala na čelo,zasmála se a řekla,že až budou dávat 120kaček,tak o tom začnu možná uvažovat a šla vedle do obchodu.Moje holka měla v obchodě 140kacek/hod.

martinka_33
25. dub 2018

Mě třeba děsí, že prožereme 10tisíc měsíčně! Na jídle bych dokázala ušetřit, ale pro manžela je to priorita dobře se najíst a já tím pádem taky nemam motivaci nosit si do práce chleba s paštikou a radši si dojdu do restaurace.. Druhá šílená položka jsou u nás auta, jo a fakt jsme tak pohodlný, že nutně musíme mít dvě 😀 A můj manžel říká, že než aby se omezoval, radši vydělá víc peněz.. On je hrozně pracovitej.. Taky jsem se bála, jak vyjdeme, ale přesvědčil mě, vždycky nakonec bylo dost peněz že jsme se nemuseli omezovat, když bylo nejhůř, jel do Itálie sbírat jablka, sice byl měsíc v pr.., ale peníze byly.. Můj manžel je takovej 🙂 Já bych bývala žila skromněji, ale popravdě už jsem si zvykla.. Takže díky za něj v tomhle ohledu

superkousky
25. dub 2018

@zlorenka Prodavačka (pokud manipuluje s penězi),tak podle zákoníku práce ani "minimálku" mít nemůže.Letos může mít minimálně 14 900 Kč,ale opravdu neznám jedinou prodavačku, která by za tolik dělala.

superkousky
25. dub 2018

@martinka_33 S tím naprosto souhlasím.Jídlo a auto jsou žrouti peněz. Zlatého chlapa máte 😉.

martinka_33
25. dub 2018

@superkousky víš co, já myslim, že někdo je závislý skrz dojíždění hledat si práci v místě bydliště, třeba bez řidičáku je z nějaké vesnice problém, nebo strávíš na cestách půl dne.. Znám plno lidí, co za prací dojíždí, i já to za svobodna měla do práce 20km, autem by to bylo 20min, ale bez auta klidně hodinu s přestupama

martinka_33
25. dub 2018

@superkousky já vím, mouchy má, ale je skvělej!

marion2017
25. dub 2018

@raduushka DD, nic proti Vám, ale me ten Vás fin.plan tak skvělý nepřipadá; add a) píšete, ze mate v součtu cca 37 tis, výdaje 37 tis. Tj. tzv. sul nul. Ale mimino Vás neco bude stát, tj. měsíčně třeba pleny 1200, léky cca 300, třeba Nutrilon 500 apod. add b) muže se Vám zvýšit nájem, muže byt NEDOPLATEK na energie, muže se pokazit auto apod; add c) asi počítáte, ze nebude žádný fun jako dovca, kroužky, aj.; add d) co případná nemoc partnera? add e) pokud spoříte několik měsíců 4 tis, tak můžete mít např. cca 40 K rezervu-přijde Vám tato adekvátní, když víte, ze na RD pravděpodobně nic neusetrite? Dle mého tohle půjde velmi rychle dopryc. A ten plat, jak říkáte, ze je super, tak mi teda fakt nepřijde: jestliže děláte 12ky, tak počítám, ze mate cca 99,-Kč za hodinu, kdybyste těch 25 měla při 8 hodinové pd, tak ještě OK (134/h), ale takto?? Myslím, ze žijete dost na hraně a na to mate dost nepoměrne náklady. Ale je to jen můj názor. Hodně štěstí.

marion2017
25. dub 2018

@ronja55 a ten dům jste koupili za hotové?

rosa106
26. dub 2018

Ahoj. Kdyz to tak tady ctu, tak jsem zvedava, jak vyjdeme my, az mi pristi mesic dorazi prvnich 7800 kc rodicaku...Manžel je ucitel na zakladni skole a kdyz ma 25 tisic, tak jsme radi. Ja pred MD pracovala na Krajskem uradu, kde byl nástupní plat 17990 hrubeho, takze to, ze ted uz ma kazdy nastupni plat alespon dvacet tisic neni uplne pravda. Kor tam, kde jsou tabulkove platy...

lobella
26. dub 2018

My jsme take zvedavi, ale kdybychom porad premysleli, az bude dost penez, abychom se nemuseli omezovat, prcka bychom nemeli nikdy, ja mam 22, manzel 28+8,tak dame 58 mesicne, vydaje ted mame cca 25,zbytek davame stranou... Jelikoz jsme v 1+1 a nemeli bychom kam dat ani postylku, koupili jsme trdy vetsi byt, 500tis jsme dali na ruku a 10 tis bude splatka x let + 5 tis energie poplatky, cili naklady se nam zvysi na nejakych 30 tis...mame bokem jeste 300tis a chceme jednou do domecku, uvidime, zda na to nekdy nasetrime a budeme si to moc dovolit...

78marcela
26. dub 2018

Jsem samozivitelka, dvě děti, 11mesicu a 2r8mes.
Moje příjmy 6800 RP, alimenty 4000, cca 2700-3000 privydelam. Takže asi 13500,- celkem.
Výdaje - 9000 splátka hypotéky a inkaso. Jídlo asi 6000,- včetně drogerie a plen.
Internet, benzín, boty, hadry..snažím se co nejlevněji, nakupovat v akcích i třeba dopředu. Beru z rezervy, která je už ale minimální.
Teď jsem nastoupila do práce a těch 10k si privydelam. Takže už nebudu muset sahat na rezervu a bude to stačit.

zuzineckah
26. dub 2018

@martinka_33 no jste na tom ještě dobře. U nás padne na jídlo 3x tolik...😨A když se už naštvu, že takhle ne, tak to skrouhnu max o 5k... 🙈

sarkoc
26. dub 2018

My cca 29+6.5+cca5, takže zhruba těch 40 tisíc a vycházíme v pohodě (1 dítě 2.5 roku), kupujeme farmářské potraviny, cca 2-3x ročně dovča, barefoot boty, stavební spoření 3 tis měsíčně...chce to umět šetřit tam, kde to jde 🙂 Je pravda, že máme 1) levné bydlení (nizoučká hypotéka rozložená úmyslně na 30 let, takže měsíčně pár stovek), 2) jen jedno auto a za 3) nám sem tam něco pošlou rodiče na přilepšenou, s tím se ale nedá počítat pravidelně 🙂 Peníze, co zbývají navíc, jdou nyní na úpravy zahrady, stavbu pergoly apod, uvidí se, zda jednou tam bude dům...pokud ale zůstaneme tři, tak mi byt 3+kk a velká zahrada necelých 10 km daleko přijde ideální a nejspíš do další hypotéky nepůjdeme.

marii90
26. dub 2018

Mam napsany seznam prijmu a vydeju. Kdyz mi nekde chybi, uberu jako prvni na benzinu, jidle, snizim kolik si davame bokem na horsi casy, kolik penez utratime na zabavu (sport,vylety,dovolena...) Tohle vam asi nikdo neporadi. Je to na zdravem rozumu ☺ Manzel ma cca 28, ja budu mit RD na 3 roky (okolo 7 tis.). Platime hypoteku 9000, naklady na bydleni 5500 (voda,plyn,elektrina,sipo), alimenty 4000, jidlo 6000, ostatni vydaje (drogerie, zvirata, benzin/nafta pro 2 auta, 3 telefony,internet,pojistky, penzijka, povinny ruceni, pojistka na barak,popelnice) 8500 - samozrejme to neni do koruny, ale je to priblizny plan, do ktereho se musime vejit. Co zbyde, jde do baraku, na dovolenou, na Vanoce, holce na dalsi vydaje krome alimentu, obleceni a na horsi casy. Ted holt bude min na usporach, ale je to docasne 😊 Po sestinedeli mam domluvenou brigadu, abych trosku podporila nas rozpocet ☺

ronja55
26. dub 2018

@marion2017 Podědili jsme ho po mojí babičce. Samozřejmě jsme ho museli trochu předělat Tak že hypo nemáme, což nám taky dosti šetří peněženku.

bartakova_veronika
26. dub 2018

než jsme si pořídili malou tak jsme dost našetřili, aby jsme vyžili .... každý měsíc jsme jí dávali stranu 1500 kč takže jsme našetřili cca 60 tisíc ... z toho nakupuji potřebné věci, utratilo se z toho dost, protože kočárek, postýlka a další věci byli potřeba .... měli jsme oba docela slušný plat takže máme stranou dalších cca 120 tisíc ... rodičovskou sice budu mít 7 333 kč ale manžel bere cca 28 tisíc takže doufám že naše velké zásoby nám budou stačit ... proto také jsme dřív mimčo neměli .... rodila jsem měsíc před 29 narozeninami první dcerku .. dnes je jí půl roku a zatím má vše potřebné ... bohužel jsem od 3,5 měsíců přestala kojit, takže UM také vyšlo draho ... do toho pleny a další potřebné věci ... véškeré poplatky máme kolem 10 tisíc a malá nás měsíčně vyjde minimálně na 3 tisíce ....

marion2017
26. dub 2018

@rosa106 tak ono dost záleží, kde to je. Pokud je to např. na Jižní Moravě, tak je to královský plat. Pokud je to v Praze, tak je to na hraně. S tim to hodně souvisí. ..

monix94
Autor odpověď smazal
monix94
26. dub 2018

Ještě na střední nám jeden skvělej učitel na ZSV řekl, že pokud chce člověk vychovat dítě, tak není potřeba mít plno peněz. Já s manželem nebereme ani zdaleka co tady píšou ostatní. Na měsíc máme cca 28tis. 12500 je nájem i s energiema, máme 1 auto a nemyslím si, že bychom se museli nějak extra omezovat v jídle nebo výletech. Ale to co my nejspíš považujeme za něco lepšího, mají někteří za každodenní standard. Já jsem ráda, že máme dítě takhle brzy, kdy nejsme "rozmlsaní" penězma a umíme vyžít i s málem. Ono totiž když se přejde na rodičák, tak rozumím ženám, které byly zvyklé na 20 měsíčně a najednou berou 7. Tohle je ta těžší cesta. Přeci jen, když teď máme míň a já pak nastoupím do práce a budu brát měsíčně víc, tak je to ta příjemnější cesta 🙂 Jo a to ještě spoříme malé a platíme si měsíčně pojistku.

marion2017
26. dub 2018

@ronja55 nic ve zlem, ale pak se to vysvětluje. My, kteří jsme nic nedostali to máme těžší, což např. Vetsina lidi, kteří něco dostanou nechápe. Když jsme začínali s hypo, výdaje na bydlení byly 22 tis mesicne. Takže, kdyby nebyla, tak je to 17 tis plus a to bychom si zili opravdu na vysoké noze.nyní platíme 16 a co usetrIme navíc, umorujeme, abychom co nejméně zaplatili na úrocích. A ted se nám vse zacina vracet.nechápu, když je někdo sul nul a má 2 auta apod. S naším plánem jezdíme k mori i na lyže, ale na RD je to fakt tezke vyjít. Ale stále i něco usetrIme. .

marii90
26. dub 2018

@monix94 Souhlasim s tebou. Mne je sice 27, takze neco odpracovano uz mam, manzelovi je 42, ale pred 4 roky se rozvadel a odesel s igelitkou, takze zacinal vlastne od nuly... ale je lepsi pocitat s malem a pak byt mile prekvapen, nez ocekavat kdo vi co od kazdodenni rutiny a pak byt neustale zklamanej ☺ Fandim mladym rodicum 👍

elwe
26. dub 2018

@monix94 taky to tak mám, ještě studuji, a při rodičovské budu mít naopak víc než si teď vydělám na brigádě, a jsem ráda, že se tím pádem nemusíme uskromňovat

marion2017
26. dub 2018

@monix94 tak to má asi každý jinak, určíte Dítě můžete vychovat i tak, ale ja jsem stastna, že můžeme dělat sporty, dát Dítě na kroužky, jet k mori a udělat si ten život pestry a vesely než jen prezivat a diteti jen říkat, že na to a na to nemame. Proc je tak hrozne mít deti po třicítce? Co je to za stigma? Já jsem ráda, že jsem něco uzila, zkusila a deti mela zrala a zkušenější.

sarkoc
26. dub 2018

My měli dcerku, když nám bylo oběma 25, já stihla po VŠ pracovat cca půl roku (šla jsem od druhého měsíce na rizikové :/), manžel dělal už při škole a má "jen" Bc, takže pracoval cca 3-4 roky...oba ale předtím bydlení u rodičů a od 15ti brigády, takže našetřeno jsme měli slušně...něco z toho sice spolklo auto, svatba, rekonstrukce bydlení, ale jsem ráda, že jsme nečekali na vhodnější chvíli (kdy by to bylo, že?)

nicol22
Autor odpověď smazal
nicol22
26. dub 2018

Já jsem na mateřskou nárok neměla, byla jsem studentka, takže jsem hned nastoupila na rodičák 7600,-, po 9 měsících 3800,-. Manželův příjem 55000,- + nájmy z dvou bytů 24000,-. Hypotéku na dům platí ty nájmy, takže zbyde manželův plat, za jídlo dáme cca 12000,-, 2 auta, pojištění, odkládáme na spořící účet pro nečekané výdaje, k moři létáme každý rok. Od synových dvou let pracuju, i když jsem na čtyřletém rodičáku, takže se k rodičáku přidala ještě moje výplata cca 21000,- + jsem si vyřídila kindergeldy přes manžela z Německa, jelikož má německého zaměstnavatele, takže to je dalších + cca 5000,-. Momentálně se snažíme o druhé a vůbec z toho strach nemám.

lstuchlova
26. dub 2018

Tak my máme tedy výrazně menší příjem než všechny tady. V květnu mi končí mateřská, rodičák budu mít 7000,- Kč, takže budeme mít cca 27500,- Kč.
Byt máme vlastní bez hypotéky, takže energie, internet, mobily a fond oprav 5200,- Kč, pojištění 600,- Kč, jídlo 6700,- Kč, drogerie 1000,- Kč, auto a MHD 3000,- Kč, oblečení apod. 700,- Kč, lístky na koncerty apod. 600,- Kč, pleny,mlíko a vše pro malou 2400,- Kč, kocour 1100,- Kč, lékárna 600,- Kč, průměr za dárky cca 3000,- Kč a zbytek cca 600,- Kč.
Zbyde nám pak tedy 2000,- Kč měsíčně. Máme rezervy a do budoucna (max. 5 let) našetřeno na auto.

Strana
z6