icon

Kolik výplaty má váš manžel? Podělte se o zkušenosti.

85p
29. bře 2022

Dobrý večer, víte kolik má váš manžel výplatu? Můj manžel má veliký problém mi to říct.

agneska7
30. bře 2022

Máme společný účet takže vím . Int. Bankovnictví ,,vedu,, já takže se i stane že to vím dřív než on 😁🙈

nazka
30. bře 2022

@85p manžel má každý měsíc jiný příjem. Zhruba částku vím. Pokud má dobrý měsíc, rád se pochlubí. Jinak se neptám.

apacheee
AMBASADORKA
30. bře 2022

Ty jo, přijde mi úplně sci-fi, ze bych to nevěděla, natož že by mi to muž odmítl říct, kdybych se přímo zeptala

ee.liska
30. bře 2022

Jasný 🙂 On zná mou výplatu a já jeho.

zmrzlinka
30. bře 2022

@85p přesně nevím.Zhruba vím.Dřiv byli doby kdy jsme měli jeden účet.Pak přišla krize ve vztahu.A účty jsme si rozdělili.Kazdy má svůj.Ale o výdajích se domlouvame.Kdo co bude platit.
Ale znám páry ,kde všechno táhne ženska a chlap dělá ,že nemá ani na rohlíky.

leniczka23
30. bře 2022

Ano samozřejmě

dashyyy
30. bře 2022

Ano, dělám mu účetnictví 🤣🤣

emamaira
30. bře 2022

Samozřejmě, příjem nás obou je společný příjem. Stejně jako máme společné výdaje. Až mě překvapuje, kolik z vás nezná manželův příjem.

petrasipkova1
30. bře 2022

Samozřejmě ze vím, je to příjem pro naši rodinu, chlubí se když je výplata pěkná, nebo když je slabá hlásí ze máme šetřit. Moji výplatu taky vi, chodí každému na svůj účet, já platím jidlo dokud mám peníze, chodím na poloviční úvazek, takže mám tak pětinový příjem než muž a manžel v účtu platí vše ostatní. Plus pak mi půjčuje kartu když už nemám třeba 10 dni před výplatou.

evaviki
30. bře 2022

Když se zeptám, odpovi. A já to stejně zapomenu 😄😄😄 takže vlastně nevím. Ale netají mi to.

andelka
30. bře 2022

Máme každý svůj účet. Každý měsíc mi aktuální částku nehlásí,ale obecně vím s čím můžeme počítat. Čas od času si dáme vědět jak na tom kdo jsme, ať víme, jestli máme něco nasetreno a kolik, hospodaření máme společné, na výdajích se domlouváme. Já z rp a alimentů platím jen věci sobě,dětem a jídlo částečně. Všechno ostatní jde z jeho účtu.

emillyhk
30. bře 2022

Nikdy jsem se ho na to nemusela ptát, "hlásí" mi to asi jako co si dal k obědu 🙈 Poslední dobou se o tom i víc bavíme, protože bývá naštvaný, že třeba nedostal plný bonus. Když jsem chodila do práce, tak manžel měl tak nějak rámcovou představu, kolik beru (pohyblivá složka je opravdu hodně pohyblivá). Samozřejmě když se zeptal, tak jsem mu to řekla. Přišlo by mi divné to neříct. Máme hypotéku, různá pojištění, spoření, samozřejmě poplatky související s bydlením a auty, teď už i dítě... Potřebujeme vědět, jaký je rozpočet, že se do něj vejdeme, že máme i nějaké rezervy, atd.

janule0123
30. bře 2022

@g_m cca vím prijem kde se pohybuje a kolik je penez v rezerve… vědět jeho příjem není podstatný .. neptala jsem se nikdy .. a cca vím … víceméně vše platí on.. Ja jen to co zařizuju a k čemu se dostanu .. pak mě případně ještě posila peníze … s penezma hospodařit umí .. kdyz jsem byla v práci on věděl..: protože jsem mu to řekla a měli jsme domluvu, ze platí tak nějak vše .. Ja mám výplatu pro své potřeby a zbytek šetřim… teď RP, takže ještě me posila co potrebuju …

mimi1004
30. bře 2022

@jana7ka To není náš případ 🤷‍♀️

inah91
30. bře 2022

Ano, samozřejmě vím já manzelovu a on mou, máme společný účet, víme i pokud dostaneme přidáno/odměny/ pripadne méně…. Však to je manželství a společně finance a hospodaření 👍😊

loylii
30. bře 2022

@emamaira vždyť tu většina píše, ze se nepta a když se zeptá, manzel nemá problém to říct. Něco jiného je, když má chlap jako zaměstnanec v kolbence každý měsíc stejnou výplatu a něco jiného, když jako podnikatel vydělá jeden měsíc 62355,- a další 78312.-😅 Nějak mě to nezajímá. Vím, ze proste máme. A když má ženská 7600 rodičak, tak to asi taky netutla😅.. proč.

emamaira
30. bře 2022

@loylii Ano, ale i hodně píše, že neví. Manžel teď pracuje v té "Kolbence" ale dřív byl jeho příjem taky každý měsíc jiný, ale i tak jsme o tom mluvili, takže jsem věděla. Je to důležitá část našich životů, tak mi přijde přirozené to sdílet.

milu_ji
30. bře 2022

@85p My to vime a pripada mi to jako podstatna informace. Abychom vedeli zda si muzem dovolit hypoteku, koupit auto, novou pracku atd. Moje teta mela na prvni pohled dokonaleho muze. Jen ty rodinne finance mel v rukach pouze on a delalo mu problem rict sve zene kolik tam maji. Meli spolecny ucet kam chodili penize obou. Teta nabyla dojmu, ze musi jit kazdy mesic do plusu a za par let doufala, ze maji nasetreno na vysnenou dovolenou... Bohuzel se ukazalo ze jeji vysneny muz je pekny podvodnicek, usetrene penize lil do svych pochybnych kseftiku a nakonec o vsechny prisel. Ona tvrde drela a o vsechny nekolikalete uspory prisla. Zde byla ale chyba c. 1 ten spolecny ucet a to ze ona o nem nemela prehled, ackoliv mela kartu a mohla si kupovat co chtela. Ano mate svemu muzi verit, ale ona taky verila a jak dopadla. Rika se duveruj ale proveruj.

neomenia
30. bře 2022

Uhhh, to mi přijde zvláštní žít jako rodina a nevědět, kolik vydělá ten druhý 😳 my máme teda rozdělené účty, ale spíš z lenosti zařídit nový, společný, a jinak platíme vše dohromady, absolutně neřešíme, kdo co zaplatí. Takže vlastně spojený účet jakoby. A prijde mi to samozřejmé....

felixfelicis
30. bře 2022

Manzel ma firmu, takze abych mu kontrolovala vyplatnici, kterou si urcuje sam...to ne no😀 Ani bych nikdy nechtela spolecne ucty.

nat
30. bře 2022

@85p vím, máme společný účet, takže to ani vlastně říkat nemusí, vidím 🙂

veroniqess
30. bře 2022

Ano 😃 Peníze jsou naše, ne jeho a moje přece. Už spolu přece nechodíme, ale žijeme a máme rodinu.

kupi
30. bře 2022

@85p příjem u nás má jen manžel, takže máme jeden účet,každý máme svoji kartu a přístup k bankovnictví je přes můj telefon, takže vím přesně kolik máme peněz, manžel se párkrát do roka zepta, jak jsme na tom, aby byl trochu v obraze.

anetka1701
30. bře 2022

Pro mého muže jsou peníze něco tak strašně přízemního, že fakt netuší kolik mu chodí, co platíme a kam se peníze posílají :D :D Takže účet mám na starost já (společný) a on je spokojenej. Můj příjem zná a nazývá ho "kapesným", což mě tak trochu štve, ale to je všechno co s tím můžu udělat :D

85p
autor
30. bře 2022

@85p tak manžel mi měsíčně posílá nějakou částku plus k tomu má výplata. A z toho platím vše a šetrim. On si ještě dost vydělá na melouchach. Ale mě by zajímalo kolik mu ještě zbyde z výplaty, ty melouchy vědět nemusim. Taky neco domů zaplati, koupí ale jinak mě to docela mrzí, já nemám problém mu rict svou výplatu ale on jo. Prý nemusím vědět vše 😒

85p
autor
30. bře 2022

@85p já si taky to co mi zbyde z výplaty nedávám stranou pro sebe ale šetrim pro nas ( dovolená, výlety, něco do domácnosti, opravy). Tak právě o to víc mě to mrzí že má problém mi to říct.

jana7ka
30. bře 2022

@mimi1004 Já vím, ale jen že i takoví chlapi jsouu.

merope
30. bře 2022

Zhruba (jako řádově) vím, protože se chodí radit vždycky když řeší, zda zůstat nebo jít jinam 🙂. Ale vlastně ani netuším, jak to vychází v čistém, s odměnami, bonusy a podobně. Neřeším.

izz76
30. bře 2022

Samozřejmě vím kolik má manžel vyplatu, o tom je snad manželství.

konidana
30. bře 2022

@loylii tak já kolikrát nevim, zda má jako OSVČ zrovna 20 nebo 40 tis. 60 teď od kovidu už spíš nemá. Já mu také neříkám, že jsem dostala prémie. Donedávna mu peníze chodily na můj účet, ted´už má svůj. Je to tak lepší. Radši si moc neříkáme kolik máme, neb je tendence pak všecko utratit. Řádově představu samozřejmě máme. Já se snažím "potajmu" šetřit, abychom měli aspoň nějakou minimální rezervu. Jako těch pár tis. nás nevytrhne, ale lepší než nic. Peníze máme takto rozdělené, ale všecko co je potřeba zaplatit prostě zaplatí ten, kdo na to má.

Strana