Kolik výplaty má váš manžel? Podělte se o zkušenosti.
Dobrý večer, víte kolik má váš manžel výplatu? Můj manžel má veliký problém mi to říct.
@9radka9 Správný právník to dokáže zjistit, že manžel páchá nějaké nekalosti. Si vzpomínám, jak jeden politik se nechtěl dělit v rozvodu a peníze poslala své matce a nazýval to odklonem. Myslím, že měl akorát tak smůlu a dělit se musel, ale nepamatuji si, jak jeho rozvod dopadl.
Mně přijde divné znát finance do posledního desetníku, ale zároveň nemít přehled, je také divné. To se nedá společně hospodařit.
ja nevim presnou catsku kolik manzel vydelava ani jakou ma nasporenou castku, on o mych financich vi, protoze to rikam sama (stezuji si, ze je to porad malo 🙂) a jenom mi rekne, ze ma vic nez ja a to je vse, ale me to takto staci vedet 🙂 Koupim si co chci a kdy chci, nikoho se neptam a manzel taky ne.
Vím jen rámcově. Ani manžel nemá přehled o mých penězích. Máme společné a pak každý svoje. Vyhovuje nám to tak
ano vím a manžel taky ví jakou mám já výplatu,máme společný účet a výplatní páska od manžela mi chodí na můj mejl.
Ano,vím kolik bere manžel. Tak i manžel ví o mé výplatě.
Ano, samozřejmě
Ano, vím a i on ví. Společně řešíme i útraty peněz (samozřejmě vyšší položky) ne jeho svačiny do práce. 🙂
@85p jo a kolik vydelavame vím, podnikame společně, máme 2ucty oddělené, on mi tam posila z podnikatelského účtu peníze, já pak platím všechny vydaje na domácnost/dítě, ale nemáme to nějak striktně podelene...možná ti to nechce říct právě kvůli těm melouchun, ty asi předpokládám nedani tak třeba nechce aby se to prevalilo/řešilo?
@85p samozřejmě vím a on ví kolik beru já. Jsou to naše společně peníze 🤷♀️. On jen neví kolik mi třeba zbývá na účtu. Snažím se tam mít vždy víc než si mysli, ze tam mám, abychom měli rezervu když se něco po…
Jinak já mám manželovi kreditky a přístup k jeho účtu přes telefon takže vím přesně kolik má 😁, ale rozhodne nekoukam denně co si kupuje apod.
Stejně o všem vím co si kupuje.
@9radka9 jakože by ho vlastní manželka napráskala na finančák, jo? 😉 No to asi nee... Otázka je zda nemá spíš nějakou exekuci, která by se dala lehce vyčíst, když to tak zatlouká.
Vedela jsem plus minus. Přesně ne. Chodila mu výplata na svůj účet, kde mel různá spoření na vánoce, auto, narozeniny, dovolenoi atp. Tam poodkladal a zbytek poslal nam na společný. Kolik přesně odkladal nevim, ale me to bylo jedno. Teď mam přítele a z mnoha důvodů zatím společné finance neresime. Mam své úspory a asi je ze sobeckych důvodu budu tajit. Příjmy pak nejspíše sjednotime.
Vím, kolik zhruba vydělá (řekne mi to klidně do halíře, ale to si stejně nepamatuju 😀), on ví, kolik mám já. Máme každý svůj účet a potom společný, kam posíláme každý měsíc oba nějakou částku. Já teď teda míň, protože jsem na neschopence v těhotenství, až budu na RP, tak budu asi posílat ještě míň. 😆 Ale manžel počítá s tím, že pak bude posílat zase on o něco víc. Za společný účet jsem ráda, ten mám pod palcem hlavně já, ale taky jsem ráda, že máme každý svůj účet, už jen třeba kvůli dárkům, co si navzájem kupujeme, bylo by nám oběma divný, vidět kolik ten druhý dal za dárek. 😀 A taky si z toho kupujeme nějaké ty věci sami pro sebe. Společný účet máme spíše na společné výdaje, nájem, nákupy, teď věci pro mimčo, co se brzo narodí... 😁
Jdi ven, vrať se ve 2 hod.ráno a až se tvůj mužíček zeptá, kde si byla, tak mu odpověz, nemusíš vědět všechno..🤣🤣by mě zajímala jeho reakce..jinak mi přijde samozřejmý vědět stav účtu v rodině.co si jako může rodina dovolit apod.
Já nevím, jen tak zhruba. Větší část výplaty mi posílá na domácnost. Vše platím já, o nic se nestará a my zas vyhovuje, že to můžu utratit za co chci. Část výplaty si nechává na svoje výdaje, ale nevím, přesně kolik.
Já nějak nechápu když jsou partneři/manželé se společnou domácností,proč si neříct kolik vydělávají...proč si syslit na svém písečku, proč nevědět co si ten druhý kupuje...
Prijde mi to jako samozrejmost večdet kolik ma manzel vyplatu. Ano, mame 1ucet a vsechny penize chodi tam😊
@zuzineckah že to třeba řekne rodině/kamoškam atd
@9radka9 aha, pravda. Nenapadlo mě, že by někdo mohl být tak hloupý...
My jsme oba OSVC, muz na prijmy pravidelne, tam je jednodussi to sledovat, u me je to nepravidelne. Kazdy mame sve podnikatelske ucty a rovnez sve osobni ucty. Ale o svych penezich vime, mame pristupova prava a vzajemne si rikame, kdo jak fakturoval, jaky je cisty mesicni vydelek, kolk bude treba nasypat do podnikani atd. Nedovedu si to predstavit jinak. Takze spolecne finance a prehled muzou byt i u podnikatelu.
@85p ne, bohatě mi stačí, ze mi na účet da peníze, který dává a ze když jsme někde v obchodě, nebo teď jsem si objednala nový kočár, jdeme na jídlo tak nic neplatim. Zase z těch peněz od nej setrim, navíc i já na rodicaku mám svoje příjmy, který nehlasim do koruny, myslím, ze nevěděl ani kolik jsem brala v práci. Pro mě to není podstatný, protože otázka peněz u nás není důležitá skrz fungování, ale chápu, ze když žije někdo od výplaty k výplatě nebo není úplně ten druhy financne gramotný, že to je docela problém.
Každý partnerství si to má ty podmínky nastavit dle sebe, ne ze jedno je správně a druhy ne. Promluv s nim o důvodech proč to nechce resit, třeba je to pro nej nepodstatná věc?
@drago49 v jedné věci si dovolím nesouhlasit. Já si naopak myslím, že vzájemná důvěra a znalost finančních poměrů manželů/partnerů, zvlášť pokud v té rodině už jsou děti, patří k naprostým základům finanční gramotnosti. Výše příjmu přitom nesehrává naprosto žádnou roly. U nás jsou příjmy daleko nad průměrem a tyto věci jsme společně řešili od začátku. Je to i o tom jak se partneři navzájem vnímají.
@zuzineckah já si myslím ze k základům finanční gramotnosti patří hlavně i to, aby si člověk dokázal spočítat i to zda se uživí sam bez ohledu na partnera.
Tak jako pohybujeme se vždycky v řádech tisíců a stovek. Nikdy nejde do koruny. Ale vzhledem k tomu, že chlap platí hypotéku, zálohy na elektřinu, plyn a vodu, telefony, internet, atd. A já „jen“ školku mladýmu a jídlo, oblečení, atd. tak máme představu o tom, kolik kdo bere a taky kolik kdo vydá. Jsem teď na RD, takže příjem je furt stejný, a tak řešíme jen jeho výplatu. Peníze jsou společné, ale účet máme každý svůj. Nemluvit o penězích je asi jako nemluvit o sexu. Jasně, je to intimní věc každého, ale partner by to vědět měl.

Vím, kolik manžel vydělává, on ví můj výdělek, účty máme oddělené, osobně bych to jinak nechtěla.