Jak zvládat péči o děti s minimálním věkovým rozdílem?
Malá tu někoho kdo má takto za tebou děti? Jaké to je s batoletem a s novorozencem ?
Mám 1 rok a 10 měsíců, a bylo to všechno možné,ale pohoda ne. Nicméně když už v tom člověk je, nějak to zvládnout musí. Teď už i nastoupila milosrdná amnézie a v současné době převažují zcela výhody menšího rozdílu.
My máme věkový rozdíl rok a měsíc a je to super, od začátku jsme si to užívala, i když to samozřejmě někdy bylo i trochu náročné 🙂
Já mám děti od sebe rok a 4 měsíce. Možná by to byla pohoda, kdyby byli jenom dva. Ale měla jsem k tomu ještě 4leťáka a byla to fuška. Znovu bych do toho vědomě nešla. Teď už je to dobrý, když se sami nají, zajdou si na záchod a umyjou si ruce 😀
Kamarádka má od sebe děti 10m....😀😀. To už je masakr, tohle je ještě krásné 😀
Rozdíl rok a 2 měsíce a dalo se to, bála jsem se, ale bylo to v klidu a teď už úplně pohodička
Rozdil rok a pul... Je to ficak, ne ze ne... Narocne taky. Ale chteli jsme takhle blizko a vidime v tom jen vyhody. Snazili jsme se pred prichodem dcerky syna naucit co nejvic, at si to pak nespojuje s prichodem mimina... Ale mame stesti...oba pohodova miminka bez blinkani, boleni brisek a jinych baby neduhu... jen mladsi nepotrebuje doted tolik spat, jak bych si predstavovala 😆 Ted 6 a 4,5. No a dikybohu se nasly a jsou to partaci, co si hraji vetsinu casu spolu, nebyl problem se zarlenim ci tak. Starsi je totiz pohodar a pro segru je borec c. 1. Ale nemusi to byt samozrejmost.
Máme čtyři děti narozené 2016,2018,2019 a 2020. Ze začátku to bylo náročné ale teď jak už jsou trochu větší tak je to fajn, vyhrajou už si spolu. Hlavně už máme nějaký režim a systém 😇
Všechno se dá. Ale dobrovolně bych do toho nikdy nešla a upřímně bych strašně ráda měla větší věkový rozdíl (4-5 let). Mám 15m a zatím žádný výhody v tom nevidím, naopak.
@me_druhe_ja to přijde. Mojím je už 10 a 12 a nevýhody už nejsou žádné,jen pozitiva.
Záleží na dětech, hlídaní, atd. U nás 2roky, obě háďata, atd. a min.2roky to byl očistec, bez hlídání, nespavci, do toho rekonstrukce, tatínek jen víkendy...(ale i tak by to bylo psycho). Až ve věku 4 a 6 let jsou krásný pětiminutový chvilky, ale jsou. Jsou si blíž. Ale pro mě těch pár let bylo krušných a dost sem si sáhla na dno, byť to asi nevypadalo.
Naše jsou 1 rok a 8 měsíců. A je to skvělý. Teď má starší 2 a půl roku cca a druhá 8 měsíců. Milujou se. Prvních 8 týdnů teda hrůza, mimčo furt bulelo. Ale pak naprostá a totální harmonie. 🥰 Spíme pohromadě, párkrát v noci mimi nakojím, ale spánek je 20:00 - 8:00, uspávám je společně. Vše děláme spolu, starší není vůbec odstrčená, ale je teda hodně šikovná a zcela bezproblémová. Obě děti jsou TOP a fakt nám to dohromady ladí. Já doporučuju, rozhodně!! Ale vše je o lidech, nikdy nevíte, jaký člověk se Vám narodí. Ale do budoucna je tohle nejlepší vlastně úplně pro všechny. 👏
@andelka no nevím.... uvidíme.... rozhodně si nemyslím, že když mají věkově blízko tak to znamená, že budou super parťáci. To záleží na povaze....zatím spolu tak nějak koexistujou, ale nemyslím, že by se nějak milovali. Tak uvidíme
@me_druhe_ja no však nic takového nepíšu. U nás jsou sice dva kluci,ale povahou a zájmy úplně jiní. I tak mi to ale už přijde fajn a bez negativ.
Já, je jim už 12 a 11 a bylo a pořád to je super 😊
Ja mam rozdil necele 2 roky a je to jizda. Zacatky byly tezke, nespala jsem poradne 5 let v kuse. Ted jim je 4 a 6 let a porad se mlati, hadaji, pretahuji o hracky a veci. No snad v dospelosti budou za sebe radi. Uz bych do toho znova nesla. Ceka me v prosinci treti kluk a doufam, ze ted uz to bude vic v klidu.
Mam deti minutu za sebou a vybrali jsme si vsechny baby neduhy..prdiky,spani jen za spiciho kocarku,oba kojeni,oba vojtovka do 13 mesicu,zuby jim rostly skoro na den stejne. Nyni 3,5 roku a super!! Vim,ze to neni stejne,ale... 🙂 Urcite do toho jdi,pokud se zadari 🙂 Zenska zvladne vsechno!! 🙂
Já mám rozdíl 20 měsíců
Nebudu lhát ze začátku na palici myslím ze to trvalo 4 týdny než jsme si našli systém pak už to byla pohoda
U nás pohoda, dalo se to. Jak v tom člověk už je, tak prostě musí fungovat, a rychle se situaci přizpůsobí. Já tak rychle, že jsme si pak po takhle krátký době po druhým dítěti pořídili ještě třetí 😁🥳 a taky jsem to dala 😅
Mam rozdíl 13 měsíců a dobrý. První rok byl ocistec, ale šlo to. Ted jsou to boží partaci a ja bych nemenila. A možná to bylo i jednoduché v tom, že když jsem ročnímu dítěti donesla domu mimino, absolutní neresil co to je. Prijal že to od teď bydlí s nami. Žádné zarleni. Nic. Odpoledne spali oba a jednu dobu dokonce tak, že starší usínal v 11 dopoledne a budil se mezi 16:00-17:00 😀 a miminko spalo defakto cely den. Ten příchod z porodnice byl v tímhle boží. Prospala jsem víc než kdy předtím 😀😀. Jednu dobu se zas v loznici střídali, takže jsem většinu dne mela jedno dite. Těžší doby zacaly s růstem, kdy mimco už chtělo pozornost, straší přestal spát.... A ano, jednu dobu jsem každý večer brecela že to nezvladam. Ale zvladla. A zvládám. Me ted čeká rozdíl mezi nejstarším a novorozencem 4,5 roku a mezi prostředním a novorozencem 3,5. Tuším že začátky budou těžší. Mladší se mi začíná pouravat už teď, tvrdí že je miminko 🤷♀️😀 těším se fakt....
@dc282308 mám to jako ty, akorát dnes jim je už 10,8 a 4a půl. První dva jsou od sebe 19m. Začátek byl ficak, druhý hodně plakal, pořád mi chyběly druhé ruce... Dneska zase oceňuji, že jsou zhruba stejně a vystačí si. Ačkoliv teda když si mohou vybrat, spolu za jeden provaz rozhodně netáhnou. Spíš si uvědomuji, že nejmladší je takový mazánek, který pak vyžaduje hodně pozornosti, kterou kluci nechtěli, hráli si spolu. Zkrátka každý věk má svoje výhody a nevýhody, stejně jako každý věkový rozdíl. No, jsme hlučná rodina, ne každý nás snese, kluci jsou prostě smečka a je tam soutěživost a rivalita vycházející z klučičí povahy. Co je pro nás teď oříšek je spíš logistika a samozřejmě teď už začíná být poznat i na financích, že jsou tři a ne dva...
Mám rok a 9 měsícu a byl to nářez. Druhé dítě bylo šílené, nespalo a když náhodou, tak zas nespalo to první. První společný rok byl silenej, druhej o chloupek lepší. Zlepšilo se to až když jim bylo 3 a 5. Teď když jim je 5 a 7, tak si spolu vyhrají a je to fajn. Neměnila bych.

Já 🙂 A bylo to úplně v pohodě 🙂