Dáváte dětem ještě takýto klasický bavlněný punčocháče, nebo jsou už překonaný. Mě pořád připadají že jsou nejpohodlnější.
@sagitta33 punčošky dáváme pod rifle, softky apod.. Nebo pod oteplováky, pokud je trochu tepleji. Jinak pak termoprádlo. My jsme s punčoškami velmi spokojení. Ale do školky, až bude syn chodit, je dávat nebudem. Máme to hned vedle baráku a dotane popřípadě termo prádlo.
Já je úplně nenávidím, dětem sklouzávaly, takže je pak tahaly za sebou. Na ven mi připadají nepraktické, protože když se dole namočí, musí se dítě převléknout celé, nestačí vyměnit ponožky. U batolat překonané nejsou, tam mohou pomáhat řešit situaci, kdy si dítě stahuje ponožky, ale u starších dětí už je nevídám, školák by už s výjimkou lyžování byl asi dost za exota.
Ne, nikdy. Musela jsem je nosit jako malá, nesnášela jsem je. Zařekla jsem se, že tohle svým dětem nikdy nedám a dodržuji to.
Nejmladší je neměl asi nikdy. Dva starší kdysi jo, ale tak do 3-4 let potom už ne.
Naše děti je měly naposledy jako batolata a ani tehdy mi nepřišly praktické. V zimě místo nich mají pod riflemi legíny.
Když tobě vyhovuje, není co řešit. Já i syna vyzkoušela kamaše, tenké tepláky a tohle se ujalo nejvíc. I syn je má nejradši. Ja na nich vyrostla, byla s nimi v pohodě. 100 lidí 100 chuti.
Mě to vůbec nevadí. Ale dávám dětem pouze v případě, že budeme hodně dlouho venku ve velké zimě. Nikdy jim to nějak nesjíždělo, když byly dostatečně velké. Ale taky to beru jako spodní prádlo, takže když si mají vrchní vrstvu někde sundat, tak mají leginy.
@sagitta33 A kde se dnes dají koupit?
Já tedy sháněla hezké jednobarevné punčocháče pro dceru k šatům..a to byl teda problém. Všude jen malé velikosti. Doma máme od dedoles, takže s obrázky.
Zlaté legíny. Jen mi vadí, že jsou všude hlavně dívčí vzory.
@marketa11112
Kupuji buď od firmy Dotex, nebo slovenská firma Tatrasvit má ve všech velikostech.
@sagitta33 dávám, za mě super jako spodní vrstva.
Já je miluju sama a dcera (6let) je taky nosil, hlavně teda k šatům
@veroniquecz
@drep Taká mi přijdou super, ale syn prý je ve čtvrté třídě jediný kdo je ještě nosí.
@izz76 Nevím proč, ale hodně rodičů je nemá rádo.
@sagitta33 pro mimina možná, máš celkem velké děti, zkusila bych je podle jejich věku oblékat...
Dcera nosí zateplene leginy (skola), syn taky + zateplene softky = bohaté stačí (skolka)👌
Naše děti je nosí. Nevadí jim ani mně, nic špatného na nich nevidím. 🙂
@izz76 Jakože pokud dítě nebo rodič je má rádo, tak není normální? Tak zrovna tvůj názor mi nepřijde normální 😉
@martulka88 Mas pravdu, pokud dítěti punčocháče vyhovují, určitě není nenormální.. Pochybuju,ale o tom,ze zakladatelky dite nosí punčochy dobrovolně, jinak by nezakladla diskuzi.
@martulka88
@izz76 Nosí je dobrovolně, protože jinak je mu zima, akorát mu vadí, že prý je nikdo nenosí. Nevím jestli mu zrovna vyhovují , ale mě se líbí, že jsou z čisté bavlny a i pro alergiky a přijde mi blbost, že by je nikdo nenosil tak by je snad ani nikdo nevyráběl.
ve 4.třídě se mi to zdá už úplně mimo. U nás je měli děti tak do 2 let. pak už jen leginky. Syn nosí pod kalhoty různě silné leginy, termo leginky. všechny má z příjemného materiálu. Na to jsem zase citlivá já, aby to bylo příjemné. Dcera nosí jako spodní vrstvu od mala leginky.
respektive klidně bych mu je vzala na lyže, nebo když jdou doma na sáňkovačku a neprotestuje u nich. Ale do školy už bych asi nedávala.
A není mu v tom ve škole horko, když to má pod kalhotama? Kluk mi do školy nosí jen rifle, ven softky a pod to termoprádlo, když je chladno. Punčocháče nosí jen dcera k šatům, ale rozčiluje ji šev na špičce 😅 Do školky to kluk taky nenosil, holka jo, k tomu sukynku
Dávám jen když vím, že budeme celý den venku, třeba někde ve městě. Dám jim to pod kalhoty. Jinak pod oteplovacky mají většinou termoprádlo právě kvůli tomu, kdyby se jim namocily nohy, abychom převlékli jen ponožky.
Jinak holky na jare/podzim nosí punčocháče k šatům a sukním.
@sagitta33 Pracuju ve školce a punčocháče vídám na jednom jediném dítěti. Ve škole u dětí je, pokud vím, nenosí nikdo. Ani holky pod šaty. Ale to přece neznamená, že by je měl přestat nosit, když mu vyhovují. Za pár let bude v kurzu každý, kdo se bude odlišovat, to jen na prvním stupni je odlišnost v čemkoli zločin. Syn to na fotbale slízává za zimní boty, kluci chodí v keckách, a nemá cenu vysvětlovat, že syn nesedí ve školní třídě, ale celý den je venku, tak by v keckách zmrzl. Zvyká si, nevysvětlovat, neřešit, myslet si své.
Nosit tyto punčocháče do školy bylo “trapný” už za me v 1. třídě pred 40 lety. Berte s rezervou, ale vzpomínám si, jak jsme litovali ty, co je museli do školy nosit. Ja je nesnášela. Kluk měl punčocháče jen jako malý skolkac, pak uz ne. Kdyz mel byt déle venku v zimě, ředilo se to termo pradlem nebo si natáhnul jako spodní vrstvu tensi teplaky. Holky mají jako spodní vrstvu legíny, když mají byt déle venku v zimě. Takze ja bych věřila, ze je větší deti moc nenosi.
Jsem Husákovo dítě, tyto punčocháče jsme nosili a stále si pamatuji, jak jsem je nesnášela 🙂 Synovi jsem punčocháče dávala tuším tak do 3 let a to jen v mrazech pod kombinézu a ty v Praze naštěstí moc nejsou (ty mrazy). Co začal chodit do školky, tak už jsem nedávala, pokud náhodou hodně mrzlo, tak měl termoleginy a to má doteď - hraje fotbal, takže za každého počasí jsou venku a ty leginy jsou super. Na ně pochopitelně kraťasy, aby nebyl jak baleťák 🙂 Pod dlouhé kalhoty nenosí nic ( krom prádla 🙂 ) takové mrazy tu ještě nebyly, aby to bylo potřeba.
@sagitta33 klidně dávej když vám to vyhovuje 😄 mě hrozně rozčiluje to oblékání 🙈 ani to holky moc dobře samy nezvladnou a ještě to trvá. v neposlední řadě mi vadí, že to beru jako spodní prádlo, takže triko a punčochy a nic na to mi prostě přijde trapné.