Hlídání čtyřměsíčního miminka na pár hodin. Jak mu nejpépe podat MM?

tereza1797
23. únor 2023

Zdravím chtěla jsem se poradit. Mám 6 týdenního chlapečka, kojeného. V květnu je koncert oblíbené skupiny, na který jsme s manželem dostali lístky na Vánoce, malému tou dobou budou čtyři měsíce. Mamka je ochotná malého ohlídat na těch pár hodin (cca od 19-23h), ale řeším to mlíčko. Můj plán je mléko odsát a že mu to mamka dá před spaním, ale řeším, jestli přijme lahev a jestli pak nebude odmítat kojení.. máte některá zkušenost? Jakou láhev třeba a trénovat dopředu třeba 14 dnů? Je to reálné takové hlídání?
Kdyby to nešlo tak se holt nedá nic dělat samozřejmě a nepůjdu.
Děkuji za zkušenosti

kakba
23. únor 2023

@tereza1797 realne to urcite je. Obe holky byly hlidane rovnou na tejden cca ve 3.mesicich tchyni. Nicmene, lahev ti nemusi prijmout. Koupila bych lahev s naustkem nejpodobnejsinu prsu a zkousela. Treba prekvapi a bude to hnedka.

pakeros
23. únor 2023

Reálné to je.Mladší syn neměl problém střídat láhev a prso.Koupila jsem lahvičku z dmka a UM a když bylo potřeba tak dostal láhev.Pak zase prso.

konidana
23. únor 2023

@tereza1797 a fakt je koncert takto dlouhy? Neni treba realne vzit mamku i s malym s sebou, nakojit tesne pred, ulozit do kocaru, mamka pohlida a pak muzete nakojit hned po skonceni. Flasku mit tedy v zaloze, ale nemusi ji vzit. Ale za 4h hlady neumre, max bude treba posledni hodinu hlady protivny. Kazdopadne jit na koncert je realne.

merope
23. únor 2023

Zkusila bych nějaký plán pro to, kdyby flašku nevzal. I když takto by mohl spát a "prospat to".

eviicka
23. únor 2023

My to tak zkusili a prošlo to. Lahvičku jsme zkoušeli až den předem (měla jsem nejdříve problémy s kojením, takze jsem to nechtěla pokoušet dříve), ode mne ji ale nepřijmul, od manžela (a v den hlídání od kamarádky) ale ano.

neomenia
23. únor 2023

Jasně, to dáte
Předem zvykat pomalu na lahev a odstrikane mléko, ať pak není krize. Ve 3 m dcery jsem šla na Lucii a řešili jsme to takto a úplně v pohodě. A u mladšího syna rovnou od 14 dni po porodu kurz španělštiny, každý týden 4 h a taky to takto šlo. Btw, kojení jsem si občasym krmením z lahve nepokazila. Kojila jsem oba 2 roky.

tereza1797
autor
23. únor 2023

@konidana koncert je od 19-22 h počítám.. ta hoďka navíc počítám s dopravou tam i zpět cca .. jako kdyby to bylo přes den, tak bych to mohla udělat jak píšete, ale v noci by mamka měla asi strach jezdit po Ostravě s kočárkem tak dlouho...

tereza1797
autor
23. únor 2023

@neomenia jeee super to jsem chtěla slyšet, že někdo to také tak měl 🙏 tak to zní nadějně

alpakovo
23. únor 2023

@tereza1797 mám 3 děti a ani u jednoho to problém nebyl. Ale bylo to opravdu jen nárazově, když se něco dělo

tereza1797
autor
23. únor 2023

@alpakovo určitě, nic jiného v plánu nemám dlouhodobě... Jen toto 😊

angelinie
23. únor 2023

@tereza1797 Myslím, že úplně v pohodě. Byli jsme takhle v divadle, když měla dcerka 3 měsíce. Měla odstříkané mateřské mléko z lahvičky a pro všechny případy ještě i koupený Sunar. V dnešní době už jsou pro ty čtyřměsíční myslím i nějaké příkrmy, takže se to určitě dá. Flašku měla ten den poprvé a zvládly to s babi na pohodu ☺️

alpakovo
23. únor 2023

@tereza1797 tak sem tam vyzkoušej lahvičku a uvidíš. Nejvíc se mi osvědčili dudlíky od MAM. Já si třeba takhle odskočila na ples 😉

zrzinda
23. únor 2023

Já vím, ze laktacni poradkyně by se z myho nazoru zblaznily, ale já chtěla, aby mala uměla i na láhev. Ne kvůli svoji pohodlnosti, ale ciste z praktických důvodu - kdyby se mi něco stalo a manžel s ni byl sám. To, ze jsem si pak občas někam večer odskocila, je věc druha. 😊
Normálně bych zkusila parkat potrenovat, aby pak nebyla chudák babička vykulena, ze miminko nechce láhev.

tereza1797
autor
23. únor 2023

@angelinie Super 😊

tereza1797
autor
23. únor 2023

@zrzinda to je taky pravda no... 😊

sorboni30
23. únor 2023

@tereza1797 mám nedonosenou dceru, odsavala jsem a když jsem ji nakrmila a nevytáhla celou dávku, dokrmila jsem ji zbytek lahvičkou mým mlékem. S laktacnimi poradkyněmi které mě pomáhaly 2 měsíce v nemocnici a pak i doma.. Nic se nepřerušili..je to v klidu. Lahvičku anticoli Avent jsme měli, protože jsou měkké a podobne prsu, miminko se neunaví jako třeba od Mam láhve, ty byly na malou tvrdší. Takže úplně v klidu, ale být tebou si to zkusím než pojedete pryč..aby se nestalo, že to necháš na mamce a male láhev odmítne a mamka do ní nic nenarve a Mimi bude řvát hlady

zelenaesmolda
23. únor 2023

@tereza1797
Jestli jdete do Cez areny tak tam je to o hubu I pres den :D

daasqua
23. únor 2023

My takhle nárazové krmili přes stříkačku, ale chce to grif...mincí samo táhne (nestlačuje se), malíček v puse vedle stříkačky. Obě děti to dávaly v pohodě.

jjasmina
23. únor 2023

@tereza1797 u nás to problém byl, dítě nepřijalo nic jiného než prso, musíte prostě zkusit jestli vám vezme láhev, myslím, že pro jednou to kojení neohrozi, ale kdoví..

jjasmina
23. únor 2023

@zrzinda mohu se zeptat jak dlouho jste vydržela kojit?

swan42
24. únor 2023

@tereza1797 mne malej flasku nezval ani omylem, dcera taly az nwldy v roce...
Manzel krmil lzickou nebo strikackou jako @daasqua

zrzinda
24. únor 2023

@jjasmina Lehce přes rok 😊

darinka84
24. únor 2023

@tereza1797 moje kojené děti také žádnou flašku..a že jich bylo nakoupeno v době kdy jsem měla zdravotní problémy.. když bylo potřeba jako miminku tak stříkačka a malíček...ale pak už začal řvát a jen prso prso..... takže bych se smířila i s touhle variantou,že si třeba chvíli poplace..můj nejmladší by třeba hlavně neusnul, nebylo to jen o jídle.

vikinkav
24. únor 2023

No preju hodne stesti, u nasich deti to problem byl a velky 😄 doporucuju trenovat tu lahvicku, jakoukoliv, hlavne aby si neco dal.

nita1984
24. únor 2023

U nás to neprošlo. První úplně v pohodě. Druhá dostala láhev jednou a způsobila jsem si tak šílený bojkot kojeni, ze jsme museli přejít jen na láhev.

goovana
24. únor 2023

@konidana vážně chcete tahat 4mesicni mimino někde v 11 večer?
Třeba není koncert v místě bydliště tudíž paní potřebuje čas ještě na cestu
Myslím že pro jednou se svět nezblazni když mu dá lahev s MM nejlepší je medela lahev.

konidana
24. únor 2023

@goovana dělali jsme to běžně, ale také ne moc často. Jednou za čas klidně i nonstop až do rána - tomu spícímu miminku je to totiž úplně jedno, kde spí. Ani jedno z dětí neutrpělo žádnou újmu 😉

tereza1797
autor
24. únor 2023

Díky holky za zkušenosti, tak uvidíme no...

westie
24. únor 2023

U obou dětí v tomto věku hlídal manžel a já byla na pár hodin mimo domov. Starší syn si od něj lahvičku a mým mlékem vzal v pohodě, mladší dcera nechtěla. Tak to zkusil tou stříkačkou apod. a něco málo do ní dostal. A dcera v klidu vydržela do mého příjezdu.
A starší syn zvládal lahvičku i kojení a nebyl v tom problém.

me_druhe_ja
24. únor 2023

Tohle záleží na dítěti. Moje první dítě, kojené, láhev bez problémů přijalo. Druhé dítě asi do půl roka, vlastně možná i déle, ani za prase. A to jsem vyzkoušela i tu slavnou medelu. Takže bych to vyzkoušela nějakou dobu předtím. Každopádně spousta 4 měsíčních děti už kolikrát spí dobře, takže 4 hodiny večer bez kojení/jídla vydrží bez problémů. A nebo budou jako moje dcera, která se budila 1-2x do hodiny v 10m a kdybych ji neodstavila, budi se doted. Ale to uvidíš až v květnu, času dost. A tyhle malý děti se mění snad každý den. 😀