Jak dlouho prát dětem a miminku zvlášť?

lerim
24. únor 2022

Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat, jak dlouho jste prali oblečení zvlášť miminku a dalším dětem? Mám půlroční miminko a dvě starší děti (školka, škola) a zatím peru starším odděleně a miminku odděleně, ale je toho prostě hodně 😄 Děkuji.

martiniquest
24. únor 2022

Nikdy jsem detem neprala zvlast. Pouze jsem na cca rok zmenila praci gel na neparfemovany sensitive.

emamaira
24. únor 2022

Téměř od začátku jsem prala pro obě děti společně, starší je ve školce. Ale peru v sensitive prášku, to staršímu neublíží 🙂 jinak bych pořád prala poloprazdnou pračku.

optimistic
24. únor 2022

@lerim Perete zvlášť kvůli pracímu prášku a nebo z hygienických důvodů?

katule1990
24. únor 2022

@lerim Taky jsem nikdy neprala zvlášť, od narození peru dítěti společně s náma, ale používám prášek vhodný pro děti, aviváž nepoužívám vůbec (místo toho ocet nebo kys. citronovou). To by mi hrozně trvalo, než bych naplnila pračku těma pidi věcma pro mimino a musela bych mít tak 100 bodyček 🤔😁.

marcicek84
24. únor 2022

Neperu zvlast a pereme v persil sensitive a ja tm teda davam i sanytol kvuli desinfekce pradla a vse cajk...

kupcatko
24. únor 2022

@lerim Ja teda peru oddelene, synove 1 rok a 4 roky. Ale myslim, ze uz jim to zacnu davat dohromady.

zelenaesmolda
24. únor 2022

Nikdy jsem neprala zvlast,jenom jsem pouzivala praci prostredek pro deti.

@marcicek84
tak prave dezinfekci bych do pradla k miminkovskemu pradlu nedavala

marcicek84
24. únor 2022

@zelenaesmolda zalezi na diteti,u nas vse ok,snese to a nevadi ji to...

emillyhk
24. únor 2022

Syn má 13m a stále mu peru zvlášť - miluju tu "miminkovskou" vůni z jeho prádla 🙈😂 A částečně je to asi i pohodlnost - má vlastní koš na prádlo, když to vytáhnu ze sušičky, nemusím nic třídit a rovnou mu to uložím do jeho komody. Mít školkové a půlroční, prala bych společně.

jjasmina
24. únor 2022

Miminku jsem prala zvlast do roka + žehlila

merope
24. únor 2022

Nikdy jsem vyloženě "zvlášť" neprala - jenom dětské jsem prala v dětském pracím prášku a sem-tam jsem odložila miminkovské, když ho bylo málo a nechtělo se mi prát všechno v dětském. V dětském prášku jsem prala to, co šlo na tělo do cca 2 let, mikiny tak tipuji do roka resp. jak jsem měla nakoupené prášky. Ještě mi zbyla krabice, teď jsem v tom prala dětské lůžkoviny (necelé 3 roky věku) a postupně ho používám třeba na to, co je "na tělo", když je tam opravdu hodně dětského a ještě špinavého od jídla.

lerim
autor
24. únor 2022

@optimistic Z hygienických důvodů. Prací prášek používám dětský. Stejný pro všechny děti. A aviváž nepoužívám vůbec (starší syn má ekzém).

lida9
24. únor 2022

nevidim duvod prat zvlast pro deti a pro nas... jedine co peru zvlast jsou manzelovy pracovni veci z prace... pokud dite neni atopik ci jine onemocneni, tak neni potreba zadna prehnana ,, dezinfekce a drzeni v bublinkove folii,, ... at zije budovani imunity 🙂)

lerim
autor
24. únor 2022

Dobře, děkuji všem 🙂

ivybee
24. únor 2022

Já teda zvlášť peru. Budu asi do roka. Máme s manželem hodně tmavýho prádla a miminkovský mám poměrně světlý a hlavně je mi to nějak proti srsti to míchat. 😬 Ze začátku jsem si říkala, ze bude dlouho trvat, než naplním pračku, ale ona je to celkem rychlost. 😂

jako_mala_holka
24. únor 2022

Prala jsem zvlášť dceři a zvlášť nám asi do půl roku, jí jsem prala ve frosch baby gelu a nám v obyc, pak jsem začala prát všem dohromady v persilu sensitive... Avivaz jsem nepoužívala nikdy, občas prileju dezinfekci

lerim
autor
24. únor 2022

@ivybee Ano, myslela jsem spíš miminku a starším dětem dohromady. Světlé miminkovské taky nemám problém nasbírat, to spíš ty barevné kousky 🙂

vladienka
24. únor 2022

Od zaciatku som prala spolu miminkovske veci s vecami starsej dcery. Teraz maju cca 4,5 a 2 roky a periem im stale oddelene od nasich, aj tak ich veci vzdy vydaju na plnu pracku

oplatecka
24. únor 2022

Mám syna školáka, dcera chodí do školky a za pár dní nám přibude miminko. Prát budu všechno společně 😉

ito
24. únor 2022

Prala jsem zvlast cca do 9 mesicu, ale casto z duvodu,ze malemu jsem prala vzdy na 60, kdezto nam peru prevazne na 40.

me_druhe_ja
24. únor 2022

Nikdy jsem nic zvlášť neprala. Jen jsem používala/používám práci prostředky pro děti. Nevidím důvod prát zvlášť.

elesse
24. únor 2022

Asi do roka jsem prala zvlast, ted peru vse v detskem

iris92
24. únor 2022

Nikd jsem neprala miminku zvlast. Jen jsem od jeho narozeni zrusila avivaz a k tomu uz jsme se nevratili a asi rok jsem pouzivala nejaky gel primo pro miminka.

surikata131
24. únor 2022

@lerim Peru prádlo dvouleté a půlroční dohromady od narození mladší. A nemají vůbec problém pračku naplnit 😅malá furt blinká, slintá, starší se hned zašpiní od jídla, takže prádla je dost

sirinfirst
24. únor 2022

Nikdy, všem dohromady v Jelenu, tedy ani žádný dětský prášek

lucka662006
24. únor 2022

@martiniquest Přesně tak, vyšlo to trochu dráž, ale ušetřila jsem si práci, za což jsem byla ráda.

martiniquest
24. únor 2022

@lucka662006 Ja bych ani nerekla, ze to vyslo draz. Proste jsem modry gel z DM vymenila za sentisitive verzi, cenove je to obdobne. Jen nam proste chvili nevonelo pradlo po gelu (avivaz nepouzivam nikdy), ale to pro me neni problem.

antoinet
24. únor 2022

Zvlášť se pere prvnímu dítěti, dalším už ne 😀 Obdobně jsem to měla se žehlením :-P

hankaros
24. únor 2022

Jen mi řekněte, čistě ze zvědavosti, když se dá to prádlo dohromady a dohromady se i vypere, v čem je to nehygienické? Nevyprané nenosí a vyprané je čisté ne? Nechápu logiku věci.

fraubecko
24. únor 2022

Mam pulrocni holcicku a peru pradlo dohromady. Peru v kapslich od arielu, plus nakej sensitive od arielu, ten pouzivam, kdyz jde do pracky vic detskych veci nez nas dospelych, takze ruzova. Max dam extra machani. A vse ok. 🙂