icon

Může se nedopité umělé mléko ohřívat po uskladnění?

1. únor 2025

Ahoj, syn mi nedopil přes 100ml UM a vytuhl. Upřímně je mi líto to vylít, i když vím, že by se to mělo. Stane se něco, když to teď dám do ledničky a ohřeju mu to v noci? Interval pití má 3 - 4 hod. Díky.

autor
1. únor 2025

Synovi je 1 měsíc.

lencaa11
1. únor 2025

Vždy jsem vše vylila nikdy jsem mlíko nedávala po druhé

lv
1. únor 2025

Je to blbý, měla jsem vždycky pocit, že toho víc vylejvam, než vypije dítě, cca 20minut (půl hodiny když byly tak nad půl roku), neschovavej a vylej to

klokanka31
1. únor 2025

Já vždycky zbytek vylila...

te_reza
1. únor 2025

Vylít. Kór u takhle malýho mimina

miryp
1. únor 2025

Připravené UM velmi rychle kysne, i když ho dáš do lednice, nevydrží. Jen mu tím zkazíš žaludek. Připravuj ho méně, pokud pravidelně zbývá.

lucie7411
1. únor 2025

Vzdy jsem vylevala a u dvojcat me to o to vic mrzelo, ale nedala bych jim to. Vzdy cerstve pripravene Um.

autor
1. únor 2025

@miryp Jako naschvál, když dám méně, tak musím dodělávat. Jenže je to vždy na dalších 10 - 15 min., protože syn distribuce blije, když ho položím moc brzy. 🤦‍♀️

linducha90
1. únor 2025

Um bych nikdy neschovávala, jednou jsem ho dala do lednice, po hodině vyndala a to byl takový smrad, že bych to nevypila ani já, natož abych to dala malýmu miminku. Radši vylít a vždy čerstvé...

emillyhk
1. únor 2025

Zkus vysledovat, kdy je šance, že toho vypije víc. Já jsem dávala nějakou dávku a 1x denně (u nás to bylo ráno) jsem zkusila dát větší. Když nezbylo a nezbylo ani druhý den a přidala jsem větší dávku i večer.
Taky mi bylo líto to vylévat, ale u takového mrňouska bych neriskovala skladování a znovuohřívání.

misha31
2. únor 2025

Vypit ihned, maximálne do jedne hodiny. V zadnem pripade pak nedavat, hrozne rychle se kazi

merope
2. únor 2025

U nás co zbylo, to jsem dávala chlapovi, dost mu to chutnalo. Ale záleží na značce. Nutrilon mi přijde hnusný, Kendamil jsem si u kamarádky dávala do kafe (jiný mlíko neměla), je to jak smetana do kafe, oranžový Sunar je dobrý, BEPA je taky fajn, Hami fakt moc dobrý. Co se týče schovávání, tak měsíčnímu mimču fakt dělat nový, po půl roce se dá už třeba schovat v ledničce pár hodin.

petulkadodo
2. únor 2025

Udělání mléka nemusí trvat 15 minut. Připrav si teplou vodu do termosky, tam vydrží teplá a 12 hodin. V lahvi pak teplou vodu doplníš studenou na optimální teplotu. Párkrát si to zkus. Příprava mléka je pak otázkou minuty.