icon

UM do jakého věku dítěte?

30. pro 2020

Ahoj maminky, chci se zeptat těch, co buď kojily a občas dokrmovaly nebo dávaly UM celou dobu. Do kdy jste dětem UM dávaly? Kdy jste UM úplně vysadily? Dekuju

Strana
z2
jaja01k
30. pro 2020

Mladšímu jsem dávala UM do roka a čtvrt, staršímu něco přes dva roky.

xxx3d
30. pro 2020

Já bych asi obecně řekla, že co nejdýl to jde. Podobně jako u kojení.

lentilkah
30. pro 2020

Nas ma 3 a UM ma porad. Bohuzel nechce normalni mleko nebo kakao, jogurt do nej take dostanu malokdy a syr vubec. Celkove ted spatne ji, pritom byl vzdycky jak popelnice, tak mu to um zatim nechavam.

merope
30. pro 2020

Já dávala cca do roka, pak chvíli kravské plnotučné, ale jí mi tak všelijak, toho mlíka taky vypil tak všelijak, že jsme to po něm stejně pořád dopíjeli, tak jsem přešla na prémiové UM se všemi těmi vitamíny a vším možným a minimálně nějaký čas na tom ještě chci setrvat (v únoru bude mít dva).

palja
30. pro 2020

Nám řekla dr, že dítě by mělo mít UM nebo kojení minimálně do dvou let věku. Že v tomto období je to pro něj důležité, prý se tomu říká "období mléčné stravy". Pak se má postupně přecházet na plnotučné kravské mléko..

bara88
30. pro 2020

Tak starší pil tak do 4let mladší ani né do dvou , protože už nechtěl.dávala bych do té doby co ho bude chtít

pengli
30. pro 2020

Zdravím, u nás to šlo všechno naráz v rámci tzv. odmiminkování - lehce po druhých narozeninách. Začala chodit na nočník, dostala velkou postel a začala pít normální, jak my říkáme "kravičkové" mléko 🙂 Ačkoli jsem se bála, že jí bude večerní láhev s UM chybět, vzala to rozumně a proběhlo to rychle.

neomenia
30. pro 2020

Kravské mléko se může od roka. Většina mamin ale dava um daleko déle, ni když zbytečně.

daasqua
30. pro 2020

My UM pořád dáváme (2,5r) a uvidíme, kdy nám to sama hodí na hlavu 🙂 Hodně jí chutná a bohužel půl roku bojkotuje jakékoli mléčné produkty (předtím je milovala, bílé jogurty apod), takže jinak do ní tyto živiny zatím nedostaneme :-/ Kojila jsem do 14m.
Někde jsem četla, že děti jsou "nastavené" na mléčnou stravu (kojení) do 3 let, mají na to speciálně vyklenutý nos, po 3 roce už se jim tvar nosu změní na ten normální finální... takže do 3 let chci určitě dávat, pokud to bude pít.

verionka
30. pro 2020

Do roka a půl jsem kojila a pak jsme přešli na UM, a to má syn doteď, v březnu mu budou čtyři. Normální mléko nechce, kakao také ne, jogurty výjimečně, takže jsem ráda, že aspoň ten Sunar mu chutná. Denně ho vypije skoro 500 ml.

jjasmina
31. pro 2020

@daasqua noo tak to já do 3 let stopro kojit nehodlám

baris
31. pro 2020

Starší dcera přestala chtít UM v cca 1,5 roce, ale jedla mléčné výrobky, pila Granko ....
Mladší dcera vyžadovala svou dávku UM ráno a večer do 4,5 let 😂😂😂.

me_druhe_ja
31. pro 2020

Já kojila do 8m, pak UM. Teď bude mít 14m a moc na mliko není - vypije před spaním jen tak na "uklidněnou" 100ml. Málokdy víc. Takže dost přemýšlím, že dopije krabici a přejdu na plnotučný kravský. Jinak ji hodně jogurty, mléčný kaše....

martt
31. pro 2020

Na radu doktorky jsem oboum synům davala um do 3 let věku. S tím, že cca od roka a pul měli um už jen na noc.

daasqua
31. pro 2020

@jjasmina Jo, ono je to dáno historicky, to ženy pořád rodily a kojily, takže se starší děti občas přitočily a přicucly se i ve 3 letech 🙂 Taky bych nechtěla normálně kojit tak dlouho.

jakreb
31. pro 2020

Do roka. Dojcene do 10mesiacov. Dcérka obcas dokrmovana. Od roka normálne kravské mlieko. Občas. Mlieko nie je podstatná potravina.
Btw.rada lekara UM do 3rokov? Akoze vážne? Dobry marketingovy ťah agenta danej spoločnosti a lekárka ho len propaguje. Bohužiaľ.

martiniquest
31. pro 2020

Dle Margit Slimakove ma mit dite umele mleko do roka. Samozrejme u kojeni plati co nejdele, alespon do 2 let. Ale co se UM tyka, staci pry do roka.

95newmommy2020
31. pro 2020

Já jsem chtěla um co nejdéle alespoň do 3 let. Je to tak pohodlný, svacinka jen umicham UM paráda. No a ejhle v 8 měsíci bojkot co furt trvá a jediná šance jak do nej narvat UM je v noci ve spaní. Takže já to vidím ze do roka než zdelame ty zásoby. 🤣 Jinak mě to mrzí, chtěla jsem dávat dlouhodobě.

jakreb
31. pro 2020

@95newmommy2020 A preco to do dieťata pchas keď to nechce? Pre vlastnu pohodlnosť?

megi89
31. pro 2020

Dokud syn 2r9m bude chtít, tak ho dostane... Ale malej má na předpis z gastra, které mu platí pojišťovna do 3 let, pak už bych to musela hradit já, ale to nedám. Neocate je děsně drahý, takže po 3. Narozeninách bude finito... 🙄

keksik002
31. pro 2020

Dokud chtel..syn zacal odmitat kolem roku, kdy uz mel normalni plnohodnotnou stravu a pil kravske ;)

jako_mala_holka
31. pro 2020

Podle toho, jak bude chtít, když bude chtít i ve dvou letech, nevidím problém... Minimálně do roka bych byla ráda 🙂

jitkaem
31. pro 2020

Dokud piji, tak davam. Dcera (1,5 roku) i syn (2,5 roku) oba jeste umele maji - da se rici, ze ho zboznuji. Stridam s klasickym mlekem.

syrinxka
31. pro 2020

Starší do roka, pak měla plnotucne kravské mléko jako náhradu. Mladší má 19mesicu a sám od sebe teď asi týden nevyžaduje v noci UM, tak ten k tomu došel tedy sám.

te_reza
31. pro 2020

Do tří let, dlooouho jen ze zvyku ráno a večer. Zrušila jsem souběžně s nemocí, kdy nejedla skoro nic.

95newmommy2020
31. pro 2020

@jakreb Aby měl UM alespoň někdy když přes den to nejde. Zkouším jestli si to neveme, je to nejlepší zdroj mléka, co muže mít.

g_m
31. pro 2020

@xxx3d Proč? Má UM nějaké větší výhody než pestrá strava?

U obou dětí jsem dávala do necelých dvou let. Pak krásně jedli, tak UM bylo na noc po dobré večeři zbytečné.

xxx3d
31. pro 2020

@g_m dokud to jde - není to samý, jako jen plně UM.
pestrá strava se od určitého měsíce předpokládá jako samozřejmost.
Nicméně - pro rozvoj mozku je nejlepší - mléko a spánek.
Mimochodem, dávat pokračující UM batolatům, oproti běžnému - krabicovému, čerstvému - mléku je dle mnoha dětských lékařů různých specializací mnohem lepší, než nejkvalitnější čerstvé mléko.

krupka3
31. pro 2020

Nedavala jsem nikdy, ale v roce bych vyradila a plnohodnotne nahradila pestrou stravou.

jakreb
31. pro 2020

@95newmommy2020 Ako som pisala. To mlieko sa da nahradit ak ho nechce. Nie je to potravina potrebna k životu.

Strana
z2