icon

Umělé mléko do porodnice

silwin
4. čer 2017

Ahoj, poradite jak to chodi, kdyz nechci kojit - co vzit s sebou do porodnice? V rakovych tech univerzalnich seznamech co zabalit s sebou to neni. Ale tam taky neni polovina dulezitych veci a pritom je tam spousta zbytecnosti...

A jak to tam chodi s pripravou, vzit si s sebou svoje mliko, lahvicky, ohrivacku? A beztak i kojeneckou vodu, nejaky pripravek na sterilizaci lahvi atd?

Chci samozrejme jednoluzkovy pokoj, nadstandart, tam to urcite jde chystat si to sama,ne? Ale zajimaji me zkusenosti 🙂

Diky za postrehy a rady🙂

Strana
z2
kassandra1
5. čer 2017

@nikinnna Tak to máme stejnou zkušenost. Chtěla bych druhé dítě, ale představa porodnice, toho šíleného tlaku od personálu na kojení mě úplně odrazuje. Mačkaly mě prsa silou aby se ujistily, že nic neteče a když jsem řekla, že mě to bolí, tak jsem se dověděla, že jsem moc citlivka. To, že mám po porodu velké zdravotní problémy taky nikoho nezajímalo, hlavně kojit, kojit maminko! Mám vpáčené bradavky, takže přes kloboučky, mimču to nešlo, zničená z toho já i mimino. Příkrm mi nechtěly dlouho dát, dítě hystericky řvalo hlady ☹ nechtěli nás pustit z porodnice, že nenabírá, pak když milostivě mu příkrm dali, tak zas že pije málo, netabulkově. Takže pokud druhé, asi bych šla taky cestou rovnou UM a bez stresu. Akorát se mi nechce do sebe cpát ten lék na zastavení laktace. Nevíte někdo, jestli to jde bez toho, prostě nepřikládat, méně pít, obvazovat prsa atd. ?

astyna
5. čer 2017

Mléko bych tam neohřívala, ale vodu ano - mikrovlnka s tím opravdu nic neudělá. Nebo vy si tam nic k jídlu neohříváte?

kacireksro
5. čer 2017

@astyna taky ,jsem toho nazoru,my teda mikrovlnku pouzivame bezne.

astyna
5. čer 2017

@kacireksro

měla jsem i ohřívačku - z druhé ruky, nějakou starou Aventku - málem mě to stálo nervy a toho času. Takhle tam hodím vodu, ohřeju na 30s, vím, že to má cca 35 stupnů a nasypu mléko...Asi kdyby se synátor z toho podělával, měl nějaké problémy, tak to řeším jinak - takhle jsme všichni spokojení.

Ale každý at si to dělá podle sebe 🙂

kassandra1
5. čer 2017

@terkync A co pomohlo, aby fakt pochopili? Za jak dlouho to vzdali? Pomohlo odmítat rázně nebo raději s milým úsměvem s asertivní technikou poškrábané gramodesky?

kacireksro
5. čer 2017

@astyna presne tak,mala prospiva skvele,nic ji nechybi.Po koupani ma treba hlad jak blazen a rve jak tur,nedovedu si predstavit,to ohrivat jinak,tak je to fofr.navolim sekundy a je to 🙂 dík za zastaní 🙂

antoinet
5. čer 2017

Je to vaše první dítě? Počítejte s tím, že se vám po porodu změní priority a to dítě bude na prvním místě a vaše práce, pohodlnost, odpočinek atd. bude až hodně daleko za tím. Takže bych si MM rozhodně nechala jako možnost, třeba to fakt kvůli prospěchu pro dítě budete chtít podstoupit. A pokud ne, využila bych aspoň v porodnici mléko z banky, umělé bych dala až doma.

luciiinka87
5. čer 2017

@kassandra1 Pokud budes chtit nekojit, musis byt razna a neslevit. Pokud budes na ne mila, budou to zkouset, protoze si budou myslet, ze te zlomi. Ja mela prave taky velmi spatnou zkusenost s dcerou - byla jsem po cisari, mleku se nechtelo, tak me doslova sikanovaly. Jako kdybych za to mohla ja. Mela jsem z toho pak silene stavy a ani nechtela malou, protoze me tak vydeptaly. U druheho ditete jsem mela stresy z predstavy, ze to bude stejne. A tak jsem se na to celou dobu pripravovala. Byla jsem fakt pripravena na vsechno. Detska doktorka se dvakrat rozbrecela, protoze nekojim. Sestry me chodily kontrovat, jestli synovi neublizuju - u nich se nekoji mama rovna tyranovi.

luciiinka87
5. čer 2017

@kassandra1 nekojici mama. Pardon.

luciiinka87
5. čer 2017

@kassandra1 a jinak - malo pit, stahovat prsa a jsou na to nejaka homeopatika. Ale ty leky mi nic neudelaly (ale netusim, jak do budoucna) a aspon jsem neriskovala zanet.

naste
5. čer 2017

Asi je to jak která porodnice, třeba Motol to vůbec neřeší, je to rozhodnutí matky a má na to právo. Pokud nechce kojit, nikdo jí do ničeho nenutí, zastaví se laktace a dítě dostane mléko.

kassandra1
5. čer 2017

@naste A to je vlastní zkušenost?

kacireksro
5. čer 2017

@kassandra1 jsou i homeopatika ricinus comunis myslim 30CH ale nejsem jsem 100% jista tim cislem

naste
5. čer 2017
nikinnna
5. čer 2017

@kassandra1 kamarádka mi říkala, že snad obvazovat prsa a dávat si na ně obklad z meruňkovice.
Bylo to fakt peklo, porodnici jsem díky tomu tlaku probrečela, protože jsem měla v hlavě jenom to, že jsem neschopná matka. Pořád dokola jsem se malému omlouvala za to, že se vůbec musel narodit. A to mačkání prsou znám taky, připadala jsem si jak dojná kráva a ne člověk.

terkync
5. čer 2017

@kassandra1 nejvíce pomohlo když byl pak rázný manžel 😊 už to nemohl poslouchat jak do me hučí. Stačilo aby zopakoval jednou. Téměř hned po porodu mi sestra ovazala prsa,a dostala sem lék na zastavení laktace. Jenže problém nastal po propuštění. Na ty léky sem dostala recept a ze si musím do lékárny. Byla sem asi v 5 a nikde to neměli (což chápu) a než byli, tak mi prsa nabyli a mliko se udělalo i tak. Samozrejme po 1 prášku sem skončila u dr,protoze sem mela halušky a nemohla stát na nohou 😠 ale laktace se stejne rozjela sama ,tak to bylo vlastně jedno.

naste
5. čer 2017

@terkync Co vám dali za léky? Nejúčinnější je Dostinex, to jsou jenom 2 tabletky. Když se dají hned po porodu,než se laktace spustí, buď najednou nebo po 12 hodinách, tak už se žádný recept domů nedává.

terkync
5. čer 2017

@naste v porodnici netuším ,ale na doma Medocriptine jestli to nepíšu blbe. Tak ono asi jak jaka porodnice. ☺ ale fakt driak. Jeden prášek a haluz 😠 víc sem nebrala,ani dr nedoporučil. Ale to v porodnici bylo ok. Tam sem byla týden a každý den prášek.

naste
5. čer 2017

@terkync Tak to neznám. Jak říkám Dostinex jsou 2 tablety a hotovo.

ma_jo
5. čer 2017

@silwin Já si teda naopak myslím, že je ze strany doktorů a sester v porodnicích tlak na nekojení. Malej dostal UM když mu byly 2 dny, jen proto, že jsem ho neumela spravne prilozit. Byla jsem hotova a nezvladla jsem se branit. Nastesti jsme ale kojení zvladli. A slyšela jsem dost příběhů kdy doktoři doporučovali přejít na UM kvůli kdejaký prkotině (například že by mohl hrozit zánět prsu).
Je prostě fakt, že mateřské mléko je pro dítě zdaleka to nejlepší a je moc dobře, když na to sestry v porodnici maminky upozorní. Mléko se tvoří přesně na míru dítěti a žádná UM se mu nemůže ani náhodou vyrovnat. I kdyby to mělo být jen v šestinedělí, tak to opravdu má smysl. A ani kojení nezkusit, protože se nehodí k dalším aktivitám mi připadá docela škoda...

kotty
5. čer 2017

Mně se kojení po akutním CS nerozjelo a nebyla jsem na nic z toho nachystaná, takže jsem vše měla díky radám kamarádky a zařizování manžela, protože po týdnu v nemocnici mi bylo jasné, že doma ( i když jsem měla i konzultaci s LP) se kojení nejspíš nerozjede. A trochu mě mrzelo, že s jakou vervou se sestry snaží maminy rozkojit, tak že s takovým přístupem případně neporadí nebo nepovzbudí případy, kdy kojení z nějakých důvodů nebude..
Pro takové mrnínky je to hotová laboratoř to vybavení - lahvičky, savičky, víčka ( my měli od Aventu Classic, ten Natural ji moc neseděl a v pul roce jsme přešli na MAM - jiný tvar savičky), kartáč na lahve ( ideálně ten i s tím koncem co se dostane do savičky), přípravek na lahve, sterilizátor, ohřívačka ( oboje máme od Aventu), mlíčko - kamarádka mi poradila Bebu Comfort Optipro a jsme na ni doteď, v porodnice do malé lili Nutrilon a to byl průtokáč, vůbec nepřibírala , jen srajdila. Tak se nám hodí zdravá lahev na kojeneckou vodu a půllitrová termoska - hlavně na noc , když musí být mlíčko teď a hned a ne čekat až se ohřeje v ohřívačce. To je základ za mě 🙂

astyna
6. čer 2017

@ma_jo

Já teda zažila spíš opak. Dokonce jsem dostala vlastní laktační poradkyni již v porodnici, která se mnou strávila den a odcházela jen, když jsme spali. Na jednu stranu to bylo prima od porodnice, že se sami angažovali, ale na druhou stranu mě to už zavánělo šíleným tlakem na psychiku a taky dle očekování se nic nedařilo.

Až po řadě měsíců jsem zjistila, že mám špatně vyvinuté mléčné žlázy, na levém prsu skoro vůbec, na pravém prsu více, ale oproti normě jen asi z pětiny založené "listy". To se třeba v porodnici neříká, nezkoumá, spíš jsem byla za "línou" a o to mě tam chtěli držet déle. Nebo by také mohli říkat, že mléko - jak ho známe - se začíná tvořit až třetí den, ne druhý den jak říkali mě.

Nicméně zázraky se dějí - díky nosítka jsem se asi až ve 4.měsíci syna plně rozkojila. Oproti očekávání...

hojda
6. čer 2017

@astyna My jí už dlouho nemáme, takže ne🙂.

katkaajirka
6. čer 2017

Doufám, že nevadí a nikoho neurazím, ale dovolím si přispět zkušeností mé tety - neskutečné workoholičky, která se rozhodla kojit/odstříkávat, i když pracovala. Vzápětí po porodu začala znovu pracovat, a to 4 dny v týdnu. Nicméně mateřské mléko žádná UM nenahradí, proto odstříkávala a mrazila. Všichni hlídači vyfasovali mlíko a bylo. Dnes má 3 děti (na rodičovské byl jejich otec) 😀 a u všech takto "kojila". Rozhodnutí je na každém, jako matky chceme pro své děti to nejlepší, a tady je důkaz, že to ani není tak složité, jak se na první pohled může zdát.

jankana13
9. črc 2018

@silwin
Ahoj, určitě už to máš za sebou podle datumu. Mohu se zeptat jak si dopadla stím nekojením? Děkuji za odpověď

lucasice
30. čer 2019
Uživatel lucasice je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od lucasice.

Já si vezla do porodnice pro jistotu, jelikož jsem u nás slyšela zvěsti, že UM moc nechtěli dávat a já měla strach co bude tak jsem si rači vzala svoje.

hanka_12345
30. lis 2019

Promin ale.....na to bych se mohla vyflaknout..jeste tam tahat kojenecky vody

Strana
z2