Čím jednou chtějí být vaše děti?
Taky vám už děti říkají, čím by jednou chtěly být? Naše když byla menší, chtěla být baletkou, učitelkou, zpěvačkou...Ale už víc jak rok si trvá na tom, že chce být doktorkou zvířátek. Moc bych si přála, aby se jí to splnilo. Podle mě je to krásné povolání. A co vaše děti?
Nas 5lety chce byt vedec a objevovat vesmir 🙂 Miluje matematiku,fakta o vesmiru, prirodni vedy a pokusy 🙂
Mladší chce být policista nebo papež 😄 Starší programátor.
syn aktuálně 8 let, chce být tak od 4 vědec, nicméně teď se k tomu přidalo ještě, že by chtěl být influencer, youtuber a sběratel specifického lega, teď zrovna u nás frčí star wars 🙂
no, ale docela mi trvalo mu vysvětlit, že nemusí střádat korunky jak divej než bude dospělej (střádání oukej, spoření, spořivost, oukej, ale on si myslel, že si musí už od dětství šetřit, aby mohl potom jako dospělý chodit do práce 😀 )
tak uvidím, jak se ty jeho priority budou časem měnit 🙂
Skoro šestiletá chce být paní učitelka ve školce. Je nadaná ve hře na piáno. Tak jednou uvidíme 😄🙂
Prcek chtěl být od dvou let policista - dokonce jsem mu nechala šít i uniformy se jménem a chodil s místními měšťáky 🙂 Teď už nechce být v uniformě, ale posunul se buď na zabezpečení či stavbu sítí, nebo etického hackera 🙂 a jako vedlejšák chce samozřejmě stále streamovat hry. 🙂
@klokanka31 Starší syn chtěl byt řidič kaminonu, policicista , vedoucí restaurace , právník příští rok půjde uz do 8 třídy takže teď aktuálně to je tak, že chce studovat jazyky a historii. Tak uvidíme kam ho to zavane. Mladší ten chtěl byt policista a teď chce byt farmář , který na pěstování a chování zvířat bude mít lidi a bude jim šéfovat😂🙈.
Nejstarší chtěl byt dlouho strojvedoucím, ale teď směruje na programátora. Prostřední zpěvačkou, pak hereckou a ted neví. Nejmladší chce být od začátku ženou v domácnosti, názorově zatím neuhnula ani o píď. Ja chtěla byt dlouho veterinářkou, az na gymplu mi došlo, jak náročné povolání to je a dala jsem se jinym směrem, aktuálně jsem riskarkou.
Mladší chce být policista nebo papež 😄 Starší programátor.
@jaja01k taky programátor po tatínkovi? 🙂 My jsme tomu našemu strojvedoucího docela rozmlouvali, chtěl i železničářskou střední, ale nakonec to naštěstí vyhrálo technické lyceum se zaměřením na IT, kde budou mít i to programování.
@klokanka31 náš mladší, 9 let již od školky chce být učitel matematiky, nadání máme potvrzené .. a stále ho to bere ,nic jiného nechce .. starší 11 let chce opatrovat miminka
Náš sedmiletý má už cca 2 roky jasno, že chce být zubař nebo prezident 🤭 Tak uvidíme, uvidíme
Syn má 7 a když se ho někdo takhle ptá, tak ho to vždycky překvapuje a velmi upřímně říká, že přece teď nemůže vědět, co bude chtít dělat v dospělosti, že je plno možností a je to za dlouho 🩷
Když malému bylo 5, vedla jsem s ním debatu o tom, čím by chtěl být, až bude větší... Jeho odpověď? Bankomat, prý dává peníze a nemusí do práce 😂😂😂😂 Dneska je mu 9 a chtěl by být psycholog, nebo dělat něco s počítači. Malé, je jí 7, už se dva roky drží také doktorka zvířátek 🙂
Dcera 13 let už od školky chce být kadeřnice. Ovšem teď přemýšlí, že by ráda někam na taneční školu. Je velmi pohybově nadaná, letos vymýšlela choreografii na vystoupení třídy a fakt super. Tak uvidíme.
Dcera 9 let ještě neví, říkala že asi paní učitelka.
Syn 7 let chce sekat trávníky jak ruční sekačkou, tak traktůrkem.
Syn 8 let chce aktuálně být hasič nebo pilot. Ale už chtěl být policista, traktorista, automobilový závodník, farmář a prodavač v Kauflandu 😁
Syn rozhodčí na fotbale a dcera chce radit ostatnim jak se maji oblekat a malovat, co jim bude sluset. Drzi je to oba celkem dlouho
Ve školce chtěl být boxerem. To ho přešlo a teď chce mít zahradnictví. Dokonce si domluvil "učení" v místním zahradnictví, kde pěstují svoje sazenice zeleniny a chodí jim koukat pod ruce a pán ho učí, jak se co dělá ❤️
@klokanka31 Starší taky chtěla být veterinářkou. Nic bych proti tomu neměla, povolání fajn, pokud máš ambulanci tak podle mě i výdělečné, ale bylo mi jasné, že si představuje, jak bude česat pejsky a maximálně je naočkuje. A ne že je musí operovat, někdy i utrácet, a že to není jen o psech, ale třeba i kravách, prasatech apod. Ale nikdy jsem jí to nevyvracela. Dnes je jí 15 a směje se tomu, jak jí to mohlo někdy napadnout. Teď konkrétní představu nemá, ale vidí to na směr biologie, chemie.
Syn má 7 a když se ho někdo takhle ptá, tak ho to vždycky překvapuje a velmi upřímně říká, že přece teď nemůže vědět, co bude chtít dělat v dospělosti, že je plno možností a je to za dlouho 🩷
@monny3 nas sice odpovi na to, cim chce byt - protoze to vi, cim ted chce byt jednou, ale kdyz se ho zeptame, jestli treba mysli, ze Cesi vyhrajou zapas, tak rekne ze nevi, ze to prece nemuze vedet :D
Prvoroz. s vysvědčením v první třídě přišla s tím, že chce být učitelkou prvního stupně. Že je až neskutečné, že se naučili psát, číst, počítat. Teď dokončila prvním rokem pedagog. lyceum.
Druhoroz. zatím neví ... ale ségra je velký vzor ... tak za 4 roky uvidíme 🤭😄
@klokanka31 dcera chtela byt vzdycky ucitelka ve skolce,ma moc rada deti,aktulne se dostala na stredni skolu zdravotni sestra a to jen z duvodu ze byly v domove pro postizene a byla tak nadsena jak byly vdecni za navstevu povidani , cteni knih a podobne 🙂 a syn od 3 let tvrdi,ze bude profesionalni hrac flobalu a zatim to tak vede timto smerem 🙂
U nás chce být maminkou. Bude mít hodně děťátek, budou si spolu malovat, vyrábět a chodit na pískoviště. Říkala, že to je těžká práce. 😀
@jaja01k taky programátor po tatínkovi? 🙂 My jsme tomu našemu strojvedoucího docela rozmlouvali, chtěl i železničářskou střední, ale nakonec to naštěstí vyhrálo technické lyceum se zaměřením na IT, kde budou mít i to programování.
@llluckaaa Po babičkách 😄 Obě mají vystudované IT, jedna celý život programovala, druhá učila informatiku 😀
Kluci 5 a 7 chtěli být fotbalisté a teď chtějí být policisté. No uvidíme radši bych brala ty fotbalisty 🤣🤣
@klokanka31 starší advokátka/soudkyně, mladší zubařka. A ta v tom má hodně jasno, i si našla podmínky přijímacích zkoušek a našla někde pracovní místo. S bytem, autem a plat čtvr mega😀😀
@klokanka31 Starší taky chtěla být veterinářkou. Nic bych proti tomu neměla, povolání fajn, pokud máš ambulanci tak podle mě i výdělečné, ale bylo mi jasné, že si představuje, jak bude česat pejsky a maximálně je naočkuje. A ne že je musí operovat, někdy i utrácet, a že to není jen o psech, ale třeba i kravách, prasatech apod. Ale nikdy jsem jí to nevyvracela. Dnes je jí 15 a směje se tomu, jak jí to mohlo někdy napadnout. Teď konkrétní představu nemá, ale vidí to na směr biologie, chemie.
@betelgeuzz To naše Eliška, jak viděla že naše fenka byla 2x na operaci, tak moc dobře ví, že být veterinářkou znamená i tohle. Vždycky říká, že chce zvířátka zachraňovat. A když s náma šla na veterinu, říkala veterináři že bude jeho nástupce 😁 Já jí to neberu, ale už jsem řekla že má zákaz dělat v ZOO, nebudu čekat jestli jí nezakousne nějaký tygr 🙈
U nás chce být maminkou. Bude mít hodně děťátek, budou si spolu malovat, vyrábět a chodit na pískoviště. Říkala, že to je těžká práce. 😀
@michaela666 Má ale pravdu, když je péče fakt kvalitní, je to tvrdá práce. Ale zase za to je nejkrásnější odměna.

Teď v červnu při zahradní slavnosti, kdy byl pasován na školáka, prohlásil, že chce být basketbalista. Nevím, jak na něj přišel. Ale zase mě to v ten okamžik rozesmálo, než jsem se stačila dojmout. To byla vůbec dobrá sestava, kamarád před ním řekl přírodovědce a kamarád po synovi uvedl vojenského policistu, jako super trojka 😀
Já chtěla být magistra v lékárně, ale na gymplu jsem zjistila, že jsem moc líná na náročné studium na farmacii.