icon

Čím jednou chtějí být vaše děti?

klokanka31
8. črc 2025

Taky vám už děti říkají, čím by jednou chtěly být? Naše když byla menší, chtěla být baletkou, učitelkou, zpěvačkou...Ale už víc jak rok si trvá na tom, že chce být doktorkou zvířátek. Moc bych si přála, aby se jí to splnilo. Podle mě je to krásné povolání. A co vaše děti?

Strana
z3
somalicats
8. črc 2025

Když pominu tu nejstarší, která už vlastní profesi má (a bylo to to, co ji drželo od cca 14 let), tak mám doma dvě veterinární lékařky, jednu cukrářku a jednu humánní lékařku. Tak uvidíme 😀

barumrallyebum
8. črc 2025

Youtuber ☹

vetyver
8. črc 2025

@klokanka31 dcera chce být lékařka, možná i soudní (berou jí kriminálky), syn netuší, ale je nadaný na matiku, tak uvidíme. Nejmladší je pět a ve školce napsala prodavačka na trhu 🤣 kde to vzala netuším

martinka_33
8. črc 2025

Nekstarsi uz asi dva roky chce být veterinářkou, nedavno dokonce dospela k zaveru ze by bylo lepsi jit na vicelete gymnazium ze pak bude mit pro studium lepsi zaklad. Osobne si myslim ze se ke zviratum opravdu hodi, je pracovita, neboji se a nestiti se niceho. Uvidime co prinese budoucnost.
Prostredni chce být yutuber. Vzhledem k tomu ze je manualne uplne levej a ve skole vynika jen v matematice, tak bych mu dopuručila IT
Nejmladsi o povolani zatim nepremysli. Ovsem ma hlas operni pevkyne, vyřidilku politika a obličej modelky, co z ni iednou bude... 🤔😃

dasasa1
8. črc 2025

Nas rika, ze bude mit povolani, o kterem jeste netusi, ze existuje😀 Nic z toho, co bezne potkava, ho zatim nelaka😅

westie
8. črc 2025

Syn (8 let) chtěl být soudce, pak matematik a poslední rok chce být hokejový brankář v NHL a pak v hokejovém důchodu chce založit hokejový klub.
Dcera (5 let) chce mít co nejdřív vlastní miminko🙈

andelka
9. črc 2025

Nejstarší chce být od 5 let řidič MHD. Chodí uz 10 let na Klub dopraváků, dnes už na dospelacke schůze a přijímačky ho čekají na nějaký dopravní nebo technický obor. Nemá špatné známky, ale adhd a není studijní typ, tak to vidím spis na učňák a potom nástavbu. Stejně řídit může až od 21.
Prostřední nemá vůbec šajn, je rád, že to nemusí řešit, je na 8G. Podle mě ho něco zaujme až mnohem později. Bavil ho vždycky zeměpis a i dějepis celkem.
Nejmladší chce být zubař. Drží ho to celkem dlouho a to i přesto, že si poslední rok a půl hodně zkusil, u různých zubařů i na pohotovosti a má za sebou zákrok v narkóze. Naše zubařka už s nim počítá jako s nástupcem 😃 On je praktický typ, technik, tak možná se to splní, pro dobro lidstva.

shirilka
9. črc 2025

@klokanka31 Starší (5) chce být hasič, drží ho to už fakt dlouho, mladší (3) detektiv😃

dashyyy
9. črc 2025

Já mám doma jezedáka, má jasno od malička, teď jde do 7. třídy a už má vybraný SOU i obor.. žije tím a miluje to snad od narození, v psychoporadně nám paní dr. říkala, že je obrovská výjimka mít takhle jasno .. mladší se točí kolem lékařství, ale nakonec si myslím, že skončí na nějaké umělecké škole, je neskutečně manuálně nadaná

klokanka31
autor
9. črc 2025
@martinka_33

Nekstarsi uz asi dva roky chce být veterinářkou, nedavno dokonce dospela k zaveru ze by bylo lepsi jit na vicelete gymnazium ze pak bude mit pro studium lepsi zaklad. Osobne si myslim ze se ke zviratum opravdu hodi, je pracovita, neboji se a nestiti se niceho. Uvidime co prinese budoucnost.
Prostredni chce být yutuber. Vzhledem k tomu ze je manualne uplne levej a ve skole vynika jen v matematice, tak bych mu dopuručila IT
Nejmladsi o povolani zatim nepremysli. Ovsem ma hlas operni pevkyne, vyřidilku politika a obličej modelky, co z ni iednou bude... 🤔😃

@martinka_33 Jestli Eliška bude pořád tak chytrá jako doteď, tak jí taky dáme na víceleté gymnázium. Si myslím že to smysl fakt má.

glimmer
9. črc 2025

dcera (15) voják z povolání, už jí to drží hodně dlouho ... takže jí příští rok čekají přijímačky na vojenskou školu
syn (13) rybář nebo kuchař

glimmer
9. črc 2025
@klokanka31

@betelgeuzz To naše Eliška, jak viděla že naše fenka byla 2x na operaci, tak moc dobře ví, že být veterinářkou znamená i tohle. Vždycky říká, že chce zvířátka zachraňovat. A když s náma šla na veterinu, říkala veterináři že bude jeho nástupce 😁 Já jí to neberu, ale už jsem řekla že má zákaz dělat v ZOO, nebudu čekat jestli jí nezakousne nějaký tygr 🙈

@klokanka31 já studovala chovatel cizokrajných zvířat, praxi jsme měli v pražské ZOO a neskutečně nás to všechny bavilo a bylo to super. Po škole jsem chvíli pracovala v ZOO Plzeň. Úplně bych se nebála, že jí zakousne tygr, je to hodně dobře zabezpečené 🙂

izz76
9. črc 2025

@klokanka31 Starsi dcera chtěla celé dětství být veterinářkou, pak bylo období, ze nevěděla a nakonec je právnička. Mladší ve skolkovem pani učitelkou,ted je ji 11 a přeje si být spisovatelkou.

mon_88017
9. črc 2025
@glimmer

@klokanka31 já studovala chovatel cizokrajných zvířat, praxi jsme měli v pražské ZOO a neskutečně nás to všechny bavilo a bylo to super. Po škole jsem chvíli pracovala v ZOO Plzeň. Úplně bych se nebála, že jí zakousne tygr, je to hodně dobře zabezpečené 🙂

@glimmer z vlastní zkušenosti potvrzuji, že pravděpodobnost sežrání tygrem je signifikantně nižší než to, že ti vyklovne voko volavka/plameňák rozbije hubu😆😆😆😆😆😆

eldoradoh
9. črc 2025

profesionálním fotbalistou - golmanem v Realu Madrid

Proč si dávat malé cíle 🙂

glimmer
9. črc 2025
@mon_88017

@glimmer z vlastní zkušenosti potvrzuji, že pravděpodobnost sežrání tygrem je signifikantně nižší než to, že ti vyklovne voko volavka/plameňák rozbije hubu😆😆😆😆😆😆

@mon_88017 přesně tak ... my chodili k dravcům s helmou na hlavě (jinak se tam nesmělo) a celkově ty ptáci jsou "svině" ...

martinka_33
9. črc 2025
@klokanka31

@martinka_33 Jestli Eliška bude pořád tak chytrá jako doteď, tak jí taky dáme na víceleté gymnázium. Si myslím že to smysl fakt má.

@klokanka31 ja ji to taky nevymlouvam jen nevim ktere zvolit, na to nejblizsi je masakr se dostat, a pak i uceni meganarocny, takze spis budou koukat kam se bude dat dojizdet.

mabs
9. črc 2025

Koukám, že je to tu samý veterinář a zubař. Kéž by to těm dětem vydrželo. Je to potřeba jako sůl.
Starší chce být zemědělec, já mu trošku podsouvám podkováře 😇

anonym_177b08
9. črc 2025

Starší (9 let) chce být od školky paleontologem a pořád ho to drží, já mu občas podsouvám, jestli nechce být raději truhlář 😄 a mladší (7 let) už tak dva roky říka že bude chirurg 😅 no uvidíme, co z nich bude 🙂 hlavně aby byli v životě šťastní.

jeyre
9. črc 2025

Tak já mám doma budoucího policistu a učitelku matematiky. Chtěla být cukrářka, ale když zjistila, jaký je v pekárně/cukrárně pracovní režim, tak radši tu učitelku 😁

elsy3
9. črc 2025

@klokanka31 šestiletá (v září jde do školy) chce být už od 4 let zubařka 😀 nevim, jak na to přišla, zubaře se sice nebojí, ale ani tam nechodí rada. Každopádně mají zubaři prý hodně peněz, tak v tom vidí potenciál 😀

andelka
9. črc 2025
@anonym_177b08

Starší (9 let) chce být od školky paleontologem a pořád ho to drží, já mu občas podsouvám, jestli nechce být raději truhlář 😄 a mladší (7 let) už tak dva roky říka že bude chirurg 😅 no uvidíme, co z nich bude 🙂 hlavně aby byli v životě šťastní.

@anonym_177b08 dcera je truhlářka, momentálně dělá maturitní nástavbu nábytkářskou výrobu.

andelka
Autor odpověď smazal
llluckaaa
9. črc 2025
@elsy3

@klokanka31 šestiletá (v září jde do školy) chce být už od 4 let zubařka 😀 nevim, jak na to přišla, zubaře se sice nebojí, ale ani tam nechodí rada. Každopádně mají zubaři prý hodně peněz, tak v tom vidí potenciál 😀

@elsy3 ja podsouvám zubařinu naši prostřední - ona je taková manuálně zručná, uci se dobre a je starostlivá, takze by se na to podle me hodila, ale zatim se úspěšně brání. Ale jeste mam naději, je upíchla na 8letem gymplu a na rozhodování ma spoustu casu.

lauriak
9. črc 2025

Nasa 8 rocna chce byt architektka, 5 rocna ucitelka ☺️

fatal_error
10. črc 2025

Sedmiletej chce byt zubar a petiletej chce byt kuchar a zaroven tanecnik. 🙂 Dvouletej zatim nevime. 🙂

almara2
10. črc 2025

Nejstarší chtěl od dvou let být zubař, byla jsem velice spokojená, už jsem se viděla na důchod ve Francii. Teď mu bude 12 a chce být u FBI, prostřední chce být rybář, je mu 10let. Nejmladšímu je 8 a chce být jezeďák.

elsy3
10. črc 2025
@llluckaaa

@elsy3 ja podsouvám zubařinu naši prostřední - ona je taková manuálně zručná, uci se dobre a je starostlivá, takze by se na to podle me hodila, ale zatim se úspěšně brání. Ale jeste mam naději, je upíchla na 8letem gymplu a na rozhodování ma spoustu casu.

@llluckaaa Taky ji v tom podporuju, úplně ji minulo nějaké období ´chci být princezna/baletka’ apod. Rovnou veterinářka nebo zubařka ideálně. Je taky poměrně zručná, rychle se učí a hlavně má chuť se pořád něco učit. Umí počítat, sama zkouší psát, číst. Tak uvidíme 🙂 hlavně aby si šli za tím, co je baví a zajímá.

westie
10. črc 2025

Zubaři jsou určitě dobře placení, taky jsem si dřív myslela, že je to perspektivní a super volba pro děti. Ale nedávno mi to vyvracela jedna zubařka, která upozorňovala na to, že z toho hrozně bolí záda a často se to nedá dělat do důchodu. Ale třeba to je výjimka a neplatí to obecně.

bbn
10. črc 2025

Nejstarší 15, kreslila dřív, než chodila, ze začátku chtěla být veterinářkou, to ji pustilo a aktuálně nastupuje na studium grafiky a její sen je se dostat do Lightning studios v USA (star wars a spol) nebo do Ghibli studios. Prostřední, aktuálně 13 let, už od batolete staví různé budovy, mosty apod, ať už z kostek nebo na pc, teď začal stavět i motory. Chce být buď architekt nebo jít na průmyslový design (motorů, aut,…). Nejmladší 7 let chce být tanečnicí a zpěvačkou, osobně tam ale vidím potenciál spíš pro učitelku v mateřské škole, protože se ráda stará o menší děti, je taková pečovatelská.

Strana
z3