icon

Čtyři v tom 3

slunickova123
22. zář 2015

Ahoj, je tu nekdo, kdo sleduje tento dokument? Ktera maminka je vam sympaticka a ktera ne? Ja nemusim moc pavlu, protoze kazdy extrem je podle me spatny, je to takova lesni zena. Asi alternativni mamky ji budou obdivovat. Veronika je v pohode, obdivuju, ze ma odvahu na ctvrte dite v podminkach, kde zije. Eva je taky sympaticka, jen ja jakozto pediatr nevim, proc tak specha s nedonosenymi detmi s nizkou PH domu . Jinak na me pusobi dobre. Kacenka je podle normalni prvorodicka, jako doktorka bude mit asi klasicky nemocnicni porod. Za me ok, zastankyne prirozenych porodu to asi zdrbou. Tak co vy?

jaya
3. říj 2015

@zuzana_ka Tak to je mazec. Další uživatelka ve vyhnanství jenom proto, že nekonvenuje většinovému názoru. To jsem snad ještě nezažila takovouhle diskuzí, kde furt někdo s někým "nekamarádí" a odkazuje ho na otevírání nových diskuzí. Takhle se chceš dostat ze sféry off topic?

chris_n
3. říj 2015

@jaya normalka, kdo není s námi... je proti nám 😀

zuzana_ka
3. říj 2015

@chris_n jedine k cemu tato diskuze dospela je, ze tu par pipek nadava na ceske zdavotnictvi a ty jim velis. Tahle diskuze ztratila vyznam.

chris_n
3. říj 2015

@zuzana_ka tak se odvel jinam ty 🙂 proc by mela kvůli jedné odcházet většina? nebo jestli se ti to tak nelíbí, tak to nahlaš adminům

mialagia
3. říj 2015

@zuzana_ka hele děvče jdi si plyvat tu síru fakt jinam jen tu bezdůvodně prudíš..

stelar
3. říj 2015

@mialagia ze stejných důvodu jsem si vybrala Kladno. Měla jsem hlavně dva důležité požadavky: manžel se mnou od začátku (t.j. i během 1. doby porodní. Podle mně k té druhé už moc potřeba není, už jsem ho vnímala jen okrajově ). A druhý (podstatnější) : kvalitní pediatrie (je tam dětská JIP pro miminka od 32 tt, je to intermediární centrum).
A navíc mi příjde, že jak tam (Podolí) normální (nekomplikované) porody vedou jen PA, tak když jsou komplikace, tak ti mladí lékaři s porodama mají míň zkušenosti než v menší nemocnici a spíše pak inklinují k císařskému řezu. Ale to je jen můj dojem, může to být smozřejmě jinak 🙂

ikarkulka
3. říj 2015

Nestihla jsem se tady slovně projevit ve středu, ale zase jsem měla pár dní, aby se mi to rozleželo v hlavě.
Tak asi začnu Pavlou - líbí se mi čím dál víc. Jak je svá, jak neřeší okolí, nepomlouvá ty, co to mají jinak než ona s Markem. Líbí se mi její maminka, která ač její životní styl úplně neschvaluje, tak ho ale plně respektuje a dokonce s malým praktikovala BKM.
Přemýšlela jsem, proč ta Pavla tolik lidí dráždí. A je to asi tím, že ačkoli mají mnozí utkvělou představu, že tenhle životní styl je snad neslučitelný se životem, tady každou středu v bedně vidí, že to fakt jde, děti nejsou týraný, že žijou v absolutní pohodě, nestarají se o ostatní (ve smyslu, že neřeší, co si o nich druzí myslí - což je z velké části dáno i tím, že žijí v UK, kde asi nejsou za takové exoty, jako by byli tady). Myslím, že spousta lidí to nemůže přenést přes srdce. Protože si díky lidem jako je Pavla uvědomují tu bolestnou pravdu, že žijí celý život v omylu, že si nechávají něco diktovat, jsou svázaní konvencemi. A nebo si to neuvědomují, ale pak ještě nedospěli do toho bodu.
Každopádně Pavla je moc fajn, má to v hlavě srovnané. Možná nemá doma naklizeno (i když já jsem si teda ničeho extrémního nevšimla, viděla jsem nějaké povalující se oblečení a nádobí ve dřezu a to mi přijde absolutně normální v domácnosti s dítětem/dětmi), možná nemá účes, který by se líbil většině (někdo tu trefně poznamenal, že Eva má účes velmi podobný 🙂 ), ale vyzařuje z ní úžasný klid a pohoda a vyrovnanost a láska.

Evě a jejímu muži obrovský obdiv za to, jak to zvládají. Eva mi vyrazila dech, jak se všemi dětmi, sama, vyrazila na tu lezeckou stěnu. Já kolikrát nevytáhnu paty se dvěma dětmi, někdy mi dělá i problém dojít s nimi nakoupit, takže fakt smekám.
Taky se mi hodně líbila ta část, kdy přijela na návštěvu Vaškova (? nemohu si pořád zapamatovat jeho jméno) dcera. Přišlo mi, že i s ní má úžasný vztah, a ona k němu, a i k Evě, prostě tak nějak všichni dohromady. Z toho jsem si vyvodila, že i když ji třeba vychovával jen do určitého věku nebo třeba jen o víkendech, tak že je to opravdu skvělý táta, co se dětem věnuje. Což je ostatně vidět v každém díle.
Je mi líto Vítka, že se v tom tak plácá. Je evidentní, kde je problém. Na sto procent jsou to tři malé sestry a tím pádem málo pozornosti pro něj. Je možné, že se i od někoho hodného dozvěděl, že táta není jeho táta (jen doufám, že mezi dobou natáčení a dobou, kdy se začal dokument vysílat, mu to táta s mámou řekli, pokud už to teda nevěděl, protože teď už by to jistě věděl - buď by to sám viděl nebo někdo ze spolužáků by si rýpnul). Každopádně tedy příčina jeho chování je víc než zjevná, je asi zbytečné ztrácet čas zjišťováním. Spíš by teda to měli začít řešit. Snad se s tím klučina nějak srovná a nesemele ho to. Viděla jsem, jak se k Leontýnce moc hezky choval. Omylem ji bouchl dveřmi od auta, hned se jí omlouval a foukal jí to. A nevšimla jsem si, že by se k němu rodiče chovali nějak ošklivě, jak tu někdo psal.
U Katky mě taky překvapilo, že šátkuje. Skoro jsem až měla pocit, jaká je u nich úžasná pohoda, jak si tak seděla v tom závěsném křesle a měla před sebou ten úžasný výhled, pak si tak v poklidu obstarala domácnost... Než teda nastala ta situace, kdy Radek šel na posed a ona zůstala s dítětem doma sama. Byl to jen jeden večer z mnoha, ale z toho, co pak Radek na tom posedu říkal, mi přijde, že na dítě není připraven, že je trochu sobec, že bude dávat přednost sobě a svým koníčkům. Třeba ne.
No a u Veroniky mi přijde, že její postava v dokumentu vyšla těžce na prázdno. Tak nějak mi přijde, že sami tvůrci nevědí, co s ní, co od ní vlastně očekávali. To není chyba Veroniky, ale právě tvůrců. Myslím, že potenciál tam je, jen ho nevyužili. Čekala jsem třeba víc situací, které musí řešit se dvěma "nemocnými" dětmi, jak se takovým rodinám žije, co zažívají...

chris_n
3. říj 2015

@ikarkulka mluvíš mi z duše s tou katkou a radkem. To jsem tady zapomněla zmínit, jak me to jeho chování hrozně zklamalo. Malý pláče,nemůže spát a on, než aby byl doma podporou a nechal katku třebas jen chvilku odpočinout, tak jde na posed, kde je mu dobře a má klid.

Možná se mýlím a v tom dokumentu to není dostatečně znát, třeba ho Katka k ničemu moc nepustí. Což z ní mám takový pocit, že bych se tomu nedivila. Ale nemůžu soudit, z pár záběrů.

mialagia
3. říj 2015

@stelar díky za tip..se na to Kladno ještě podívám..ono v Podolí stejně může být zrovna plno když to přijde s tím se musí počítat.. Jinak si říkám že kdyby byly komplikace tak bych asi holt preferovala císaře než aby mimi ze mě tahali nějak násilně kleštěmi apod.to mě děsí asi úplně nejvíc..

mialagia
3. říj 2015

@ikarkulka mě se jen nelíbilo u toho Vítka od Evy jak právě sestřičce fakt nechtěně skřípnul asi prstík ve dveřích a táta mu na to řekne ne ty za to můžeš a bububu když zodpovědný za své dítě je ten táta a ne malej kluk..

mialagia
3. říj 2015

@ikarkulka jinak ale se mi ta rodinka líbí přijdou mi oba takový klidný a vyrovnaný navzdory okolnostem..

simbelmine
4. říj 2015

Ja bych tomu Radkovi nechala cas, oni chlapi k detem nekdy hledaji cestu dele. Treba je to jeho jediny konicek a jinak doma pomaha, tak proc by treba jesnou za tyden nemohl nekam ven.

chris_n
4. říj 2015

@simbelmine to je právě to,že ten dokument nám to podává určitým způsobem, který pak pro neho nevyzní moc dobře. A on tam říkal neco ve smyslu, jdu na divočáky, abych mel klid

jaya
4. říj 2015

Ono je taky možné, že to udělali kvůli televizákům, aby to celé ozvláštnili. Třeba to bylo poprvé, co po porodu vyrazil a jen kvůli nim. Katka mi zrovna nepřijde jako žena trpitelka, která nechá chlapa bloncat po nocích a neprosadí si pomoc.

dokument
4. říj 2015

@evaamy myslim, ze neni ve vsem jina nebo jak to nazvat. Ona mi totiz pripada uplne normalni 😀 (Pavla) . Bydli v dome, chce pestovat ovocne stromy, jezdi autem (my treba auto nemame, jsme alternativni? mozna dnes ano 🙂)) ) Jo, ja si myslim, ze ona je fajn, proste neco chce po svem , mne se to na ni libi, u ni mi to prijde, ze ma opravdu sebevedomi. Vi co chce a co nechce. Taky mi neprijde typ, ktery by se na ostatni, co ziji konzumne, nejak dival skr prsty. Ta jeji maminka pusobila na me jako takova pani se zdravym selskym rozumem.

dokument
4. říj 2015

@letn proc se me nezeptas primo? Kdybych si neprecetla diskusi zpetne, tak ani nezjistim, ze se me na neco ptas.
Ano, mas pravdu, jsem zavistiva a zamindrakovana.

chris_n
4. říj 2015

@dokument ja se ji na to ptala taky 😀

dokument
4. říj 2015

@chris_n
@simbelmine
@jaya ja myslela, ze je to jeho prace, ze je myslivec 😅 Ale oni to zase podali tak, ze si clovek mysli, ze on se chce vyhnout nejake sve povinnosti. Trosku mi to zmanipulovany prijde. Celkove.

A s tou Veronikou je to tak jak pisou ostatni. V jejich zivote je toho urcite hodne zajimaveho - maji hodne deti, maji nemocne dite (nebo dve?), vypada to, ze je pro ne tezke tu rodinu uzivit (ale pro koho by nebylo v jejich situaci). A nevidime nic moc. I kdyz ty zakladni veci vime, tak jestli jim to pripadalo dostacujici...? jako tvurcum myslim

indy2
4. říj 2015

@ikarkulka S tou Pavlou si to vystihla naprosto přesně.. krásně si rozepsala mé myšlenky 😵 a vůbec všechno... Eva s rodinou - je to frajerka, s tou návštěvou lezecké stěny je to trefné, já než vyšla s oběma holkami ven, chvíli mi to trvalo 😅 teď uvažuji nad návštěvou výtvarné dílny a pořád si říkám, zda to zvládnu 🙂 Hezkou neděli.

chris_n
4. říj 2015

@dokument on je inzenyr a dela konstrukce lisovacích strojů či co. Myslivost ma jako koníček

dokument
4. říj 2015

@chris_n jooo vlastne, to jsem videla! 😅

elu
4. říj 2015

Radkova reakce mi příjde úplně normální...a je ještě k tomu praktické, že jeho koníček se dá praktikovat v noci, tak podle mě zanedbá rodinu míň, než třeba fotbalista, a že ji v tomhle státě je 🙂. A že řekl, aby měl klid..no je to pravda 🙂, to říká každej chlap, akorát ho u toho nezachytí kamera no...tak to Radek slízl za všechny chlapy 🙂

chris_n
4. říj 2015

@elu bylo to blbe podaný, v tomhle období, kdyz mala blbe spala, tak byl semnou muz a nechaval me treba dve hodky vyspat a on byl vzhůru, atd...

stelar
4. říj 2015

@elu
@chris_n
já ho celkem chápu, ty začátky jsou šíleně náročný. Můj chlap taky říkal, že si chodí do práce odpočinout 🙂 a přitom je to skvělý otec. Taky malou hlídal nad ránem, abych jsem se mohla alespoň trochu vyspat. (Prořvala totiž téměř celé noci :( takže pokud si Radek takhle vyjde jednou za čas, ještě neznamená, že doma nepomáhá. To z toho dokumentu opravdu moc poznat nelze. Navíc Katka není ten typ, co by byla ticho, kdyby se ji něco nelíbilo 🙂 Myslím, že tam říkala, že zatim všechno zvládá a to ji nabíjí víc než spánek. No..ja to takhle nemám, raději se vyspím než aby se mi tady všechno lesklo 🙂

lucienn5
4. říj 2015

Já jsem tuhle novou sérii zatím ještě neviděla, ale asi si ji pustím, protože ty komentáře znějí docela zajímavě 🙂

chris_n
4. říj 2015

@stelar no naročný jsou... i presto muj manžel treba od toho nikam neutíkal 🙂 ale ja jsem mu za to všechno taky šíleně vdečná

lennus
4. říj 2015

@simbelmine
@ikarkulka Souhlasím, že někdy chlapi potřebují čas, některé chlapi třeba neberou malé mimina a začne je to bavit, až jsou to parťáci. Mě mimino taky tak nebavilo, teď je to zábavnější, ale mně jako matce nic jiného nezbude. 😀 A někdy si ti dva musí i vše z kraje vykomunikovat, jak to nastavit, zvládnout, co je potřeba, co se od muže očekává, třeba má pocit, že zatím on jako chlap není tolik potřeba. Vše přeci jen před kamerou nevidíme. 😉

ludva
4. říj 2015

Kačenka s manželem se teprve učí být rodiči 🙂 Ty ostatní už jsem o level dál, tak buďte tolerantní 🙂

chris_n
4. říj 2015

@ludva je to dospělá ženská 🙂 takže Katka 🙂 😉

ffiinnkkaa
4. říj 2015

@ikarkulka A hlavně za mně...Pavla měla nejhezčí porod 🙂 Resp. mně se táák libil....🙂

Strana