icon

Domácí role, děti... Pomáhají vám partneři nebo ne?

7. dub 2021

Chci se zeptat jak je to u vás doma,momentálně mě skončil RP,starší dcera půjde do školy, syn do školky, a ja musím nastoupit do práce,mluvila jsem s přítelem a ten má takový názor že si musím najít práci takovou abych stihala deti odvézt a také vyzvednout a vše kolem domácnosti, když jsem mu říkala že ostatní tatínkové také pomáhají ženám, tak mě na to řekl že on chodí do práce a tohle je ženský úkol. Tak se chci zeptat jak to máte vy.

Strana
z2
drakenn
7. dub 2021

Tak si svůj plat nechej jako kapesné, když ho musíš obskakovat milostpana! Když chodí do práce a vydělává. Ty sedo své práce chod rozptýlit a hezky se i za práci v domácnosti odměnit.. bych ho chtěla vidět, jak by čučel

amazonkajanik
7. dub 2021

Tvrdohlavec bez entuziasmu, páč si nese příklad z dětství ...
Tak fajn, chce mít ženu, která se bude výhradně starat o domácnost a zároveň pracovat. Tudíž si najděte něco na zkrácený úvazek (méně peněz,že)a on si bud přibere hodiny navíc,nebo další práci /melouch, aby se udržela finanční stabilita...

keksik002
7. dub 2021

jsme jedna domácnosti, děti jsou společné takže nevidím jediný důvod aby to vše bylo jen na mě.

veruuu_kubesovic
7. dub 2021

Na to bych mu odpověděla, že žijeme v 21.stoleti a že nejsem služka...

inkheart
7. dub 2021

Nejsem proti rozdělení rolí na tradičně mužské a ženské, ale je potřeba ty role, no, opravdu rozdělit a ne říct, že si máš najít práci a zároveň dělat všechno ostatní 🙈 to je blbost a nesouhlasila bych s tím... A samozřejmě všechno, s čím nejsi spokojená, je špatně, takže od toho bych se odpíchla.

felixfelicis
7. dub 2021

Jsem stále na RP, ale do skolky vodil a dost často i vyzvedával manzel. Asi tak...

korin
7. dub 2021

U nás je to tak, že péče o domácnost je spíše na mně, vyzvedávání dětí taky, v tom, kdo děti ráno vodí, jsme se střídali. Ale pracuju na 0,5-0,7 úvazku, manžel na celý. V domácnosti i kolem dětí se angažuje podle svých časových možností. Protože bych ani s celým úvazkem neměla jeho plat a nedokážu si představit, jak bychom organizačně fungovali, kdybych ho měla, tak mi to takto převážně vyhovuje (někdy remcám, když drhnu wc 😉 ). Zatím si říkám, že na celý úvazek budu pracovat, až bude nejmladší dítko na 2. stupni zš. Na spojení, že "muž doma pomáhá" mám těžkou alergii 😀 podle mě se na ní "podílí". Teď pracuju hlavně z domu, tak si občas bere HO, abych měla chvíli klid na práci a to svoje dodělává po nocích.

alexkisss
7. dub 2021

Můj partner teda nepomáhá doma vůbec občas příděly madlo když ho ulomim nebo přiveze nákup ale TOT vše

jjasmina
7. dub 2021

MŮJ Neprebaluje hovinka, nekoupe, občas nakrmi, ani moc neoblika, je spíš přes ty blbinky, ale zase nám vaří, o víkendu uklízí, chodí nakupovat, takže to zase kompenzuje jinak

asinehri
7. dub 2021

Tak podepište smlouvu, že vzhledem k tomu, že tvoje práce je druhoradá protože hlavní práce je domácnost a děti, v případě rozpadu vztahu bude vyplácet apanáž 20 000 na měsíc (nemohla si budovat karieru) a ještě ti zaplatí zpětně za ty roky práce v domácnosti.

me_druhe_ja
7. dub 2021

Jako pokud nepracuju, mi přijde nějak samozřejmé a přirozené, že starost o děti a domácnost je převážně na mě. Nicméně přítel se určitě zapojuje (vaří, nakupuje, nemá problém děti přebalit či vykoupat). Ale snažím se prostě většinu věcí obstarat sama, protože to je teď moje práce. Nicméně až budu chodit do práce tak předpokládám, že tyhle věci prostě budou víc rozděleny. 50 na 50. 🙂 Absolutně nechápu, proč by měla ženská doma všechno dělat, Když chodí stejně do práce jako chlap.

meronym
7. dub 2021

@me_druhe_ja Protoze penis z myti nadobi diskvalifikuje, ne asi! (ironie) Mne tohle line sobectvi vyslovene se*e.

zuzineckah
7. dub 2021

tak ať vydělává tolik, abys nemusela chodit do práce, ne... Tvl, ten se musel uhodit do hlavičky asi

orisek56
7. dub 2021

Hehehe to je dáreček. Hotový muž snů. Ale tak takovej je od začátku ne? Tak jsi musela vědět do čeho jdeš. My od samého začátku fungujeme oba a jsme variabilní podle potřeb druhého. Já třeba teďka mam víc domácích prací než muž a zastávám úlohu hospodyne, ale protože chápu, že od rána do večera lítá jak hadr na holí (řemeslníci 8 hodin nemají, pracuji i doma) ale když potřebuju, tok mu nemusím ani nic říkat, spoustu věcí dělá sám od sebe intuitivně. Než jsme měli děti, uvařil a uklidil ten kdo byl dřív doma, nebo byl méně unavený. Když si představím, že čekáme třetí a doma do toho dvě Ďáblice, oba jsme vyflusnuti.... Tak si fakt neumím představit mit doma takový dáreček. ... Prokopla bych mu prd*l dveřma lenochovi.

alexovka
7. dub 2021

Smutné je, že jsem podobný názor slyšela zrovna včera od mé sestry (bez partnera a dětí). Údajně nechápe ženy, které očekávají od chlapa zapínání pračky a dělbu domácích prací. Pokud chlap živí rodinu, stačí když odevzdá výplatu a zbytek je na ženě...no spadla mi čelist a to dost hluboko.

eithelwing
7. dub 2021

Jsme manželé, takže si nehrajeme každý na svém písečku. Platí to pro finance, práci, starosti i radosti. 🙂
Nedělám těžkou práci kolem domu, které nerozumím. On zase nekoji v noci. 😀
Domacnost je pro nás všechny, podílí.se tedy všichni na jejim chodu. Snažíme si vyhovět v tom, co kdo dělá rád. Já ráda žehlím, luxuju, peču i vařím. Občas už nemůžu vidět nádobí, tak se o to postará. On koupě starší dítě, já mladší, ale někdy si to rádi prohodíme. Já nakupujj, to by byla jeho smrt, on zařizuje dřevo na topení, opravy po domě. Vím, že když budu pryč, postará se. 🙂

jako_mala_holka
7. dub 2021

@alexovka třeba na to časem přijde 🙂 (bylo by to dobře především pro ni 😄🙂)

jako_mala_holka
7. dub 2021

Jinak my to máme od začátku vztahu nastavené tak, že domácí práce máme cca nějak rozdělené... Jsme spolu skoro 12 let, bydlíme spolu 10 let... na začátku jsme oba studovali, pak manžel chodil do práce, já dodelavala školu, pak jsme oba pracovali, teď jsem na rodicaku s dcerou... Nikdy by mě nebo jeho nenapadlo, že bych měla doma dělat vše já... Ani finančně přece není vše na něm, i když mám jen rodicak, pořád jsou to peníze, které jdou do společných financí, co se platu týče, máme cca stejně, takže asi tak, jo kdybych "nemusela" chodit do práce, tak to by byla jiná...
A neberu to jako pomoc, doma přece žijeme oba, tak jako dítě je obou... Takže manžel klidně vyluxuje a přebalí malou, o víkendu k ni v noci vstane atd...
Jen se vše trochu přizpůsobuje tomu, kdo má zrovna víc času, energie, atd atd

klokanka31
7. dub 2021

A jako ty nebudeš chodit do práce? U nás to je všechno na mě, ALE jsem na rodičáku, předtím jsem byla v domácnosti. Ale kdybych chodila do práce, musel by doma pomáhat i manžel.

gracinka7
7. dub 2021

Asi bych byla sprostá.
Do práce budete chodit oba. Doma taky bydlíte oba, takže by měl taky uklízet.
A pokud myslí, že žije v letech, kdy byla povinnost starat se o domácnost jen ženy, ať tě teda živí a ty se můžeš starat o domácnost.

elledh
7. dub 2021

On je sice 8 hodin v práci, ale když přijde domů, nemudí nic.. jenže ty jsi v práci vlastně 24 hodin denně.. když si myslí, že máš dělat úplně vše, tak fajn, ale ať vydělává dvojnásobek.. Bych se sebrala a aspoň na 2 dny odjela, ať se postará o vše. A pokud by při návratu nebylo vše hotový, ještě bych mu to dala sežrat..

rebe
7. dub 2021

Ano, pokud je to pro oba přijatelné, pak muž vydělává a finančně zajišťuje ženu a rodinu a žena vytváří rodinné zázemí. Pokud ti tedy muž dává tolik peněz, že stačí na celý provoz domácnosti i pro tebe, chápu, že očekává, že tím jeho role končí. Ve spoustě manželství to tak spokojeně funguje. V tom případě, pokud se do práce vracíš jen a pouze pro svůj pocit, zaplať si ze svéh kapesného, kterým ti tvá mzda bude, veškeré práce, kterým se věnovat nechceš 🙂

sudylichozrout
7. dub 2021

Husty! U nas fungujeme fakt dohromady. Manzel uklizi, koupe, krmi, uspava, resi skolku, pere, nakupuje, vari... Stejne jako ja. Nemusim mu rikat, dela to automaticky. Stridame se dle toho, kdo ma nac naladu, kdo je u toho bliz, kdo ma cas a kdo nema zrovna prace nad hlavu (jsme oba osvc). Jsme rodina.

westie
7. dub 2021

Manžel je 50% rodič stejně jako já a podle toho máme tak nějak přirozeně rozdělené povinnosti doma. Manžel je schopen dělat vše okolo dětí, sám od sebe se s nimi snaží být co to jde. Pracuje z domu a v normálním režimu to máme tak, že syna do školky a ze školky vozí manžel (chce to tak, aby měli se synem čas pro sebe), večer spolu koupeme děti a každý uspáváme jednoho - starší syn vyžaduje na usínání jen manžela, mladší dcera zase mě, ale se mnou špatně usíná, tak dost často manžel uspává obě děti. Manžel rád tráví čas s dětmi, takže je vozil na různé kroužky, vymýšleli výlety, abych mohla doma dělat co potřebuji. Ale mám i činnosti, které řeším pouze já - vaření, starání se o prádlo, většina úklidu (ale máme paní na úklid).

Strana
z2