icon

Jak často pijí ženy víno každý týden?

28. bře 2023

Zdravím dámy, jak často pijete víno.🙂
Zajímá mě kolikrát v týdnu(třeba flašku).
Děkuji 🙈😅

Strana
z4
fazolkazuzka
29. bře 2023

Flasku denně za večer si dám. Někdy pár dnů nic, někdy jen sklenku prostě jak je chuť. Když sem byla tehu tak vůbec nic.

ruzovyjednorozec77
30. bře 2023

Vino tak 2x ročně. Pivo přes léto každý den - tedy stridame s birelem. Přes zimu nic 😊 tvrdé nepiju vůbec.

majina
30. bře 2023

Za celý svůj život (34 let) jsem nevypila ani jednu láhev vína 😂😂😂 za to koktejly, ty by mi šly 🤭🥳

orchidis
30. bře 2023

2x týdně 3 deci
pátek a sobota
s manželem, při svíčkách nebo krbu
pivo nikdy
tvrdý nikdy
pijeme kvalitní biodynamické víno, občas Primitivo
dali jsme si suchý leden i únor a bez problémů
nárazově nikdy větší množství - tohle je mý maximum
takto mi to připadá ok
ale samozřejmě dobře vím, že bezpečná a normální dávka alkoholu je 0

jadadee
30. bře 2023

Asi tak dve sklenky vina 1x za dva tydny. V lete mam třeba chuť častěji.

rosie18
30. bře 2023

Lahev vina na pul s pritelem, vetsinou o vikendu. Na chut, ale ted jsou to dva tydny, co jsme nemeli ani kapku

fandysek_1
30. bře 2023

Teď jsem měla období, kdy jsem si fakt každý večer dala 2-3 skleničky a pak mi to začalo vadit, protože jsem začala cítit tu potřebu dát si ten alkohol na tu pohodičku. A tady cítím ten zlom k té závislosti. Já chci ten alkohol mít pod kontrolou.

lutu11
30. bře 2023

Kdyz jsem nastoupila do prace kazdy vecer jsem si dala deci baileys, nebo podobne zbrndy. Za 2 mesice jsem zjistila, se mam na to chut kazdy vecer. Utla jsem to. Asi tyden jsem mela chut, pak uz ne. Pak jsme meli covid a alkhohol od te doby nemuzu. Ani bayleis - nechutna mi to. Myslim, ze zavislost se da vypestovat i treba pravidelnou sklenickou. Ty fotky s vinen, jsou poza. Nemusi byt pravda. Tohle je socialni sit, se vsema neduhy.

daisymaminka
30. bře 2023

Jsem asi jedna z mála, ale nepiju vůbec. Ani manžel. Za 12 let manželství a 19 let vztahu jsme si ještě nikdy neotevřeli láhev vína. 😁

A taková "vtipná" story ze života - když jsem nastoupila po škole do práce, bylo mi asi 25 a dali mi do kanclu novou kolegyni. Ta mi jednou říkala, že si večer dali s mužem skleničku vína, pak další den znova, o víkendu třeba i láhev... 😮 A já, protože jsem to neznala, usoudila jsem, že moje kolegyně je alkoholička. 🙈 Vůbec jsem neměla tucha, jak je běžné, že si lidé večer doma skleničku dávají. 🤣🤣🤣

nnnadja
30. bře 2023

@l_ myslim,ze v okamziku,kdy si o tobe nekdo mysli,ze jsi alkoholik,neni to daleko od pravdy:/

l_
30. bře 2023

@nnnadja tak urcite👌 a nejlip, kdyz mi to rekne clovek co si da pivo k obedu i veceri, ale preci jen jedno, nebo i jen pulku a to je cajk 😎 a nebo pak zaprisahlej abstinent dosuzujici i deci vina nebo upnutej clovek, taky fajn..
Hele dokud jsem schopna nepit a nemit s tim problem, fakt alkac nejsem 😎

terka_37
30. bře 2023

Už jsem to výše psala, ale zavislost jde opravdu vytvořit i na relativně malém množství alkoholu. Nemluví se o tom, zvlášť u žen. Navíc společenský je alkohol velice tolerovaný. Pokud by pro někoho bylo tohle téma nějakým způsobem aktuální, skvělá je knížka Zápisník alkoholicky. Já mám dva rozdílný pohledy. Manželovi se někdy sejde několik dnů za sebou, kdy prostě má nějaký akce, na kterých se pije, třeba se i docela picne, ale je mu fuk, když několik týdnů nemá kapku alkoholu. On pije jen prostě pro radost nebo jak bych to řekla:D Rád si dá s kamarády, muzikanty,na koncertě atd. nějaký pivka, ale nepotřebuje ho. Já pila dvě decky každý večer. Už od oběda jsem myslela na to, jak uložim děti a naliju si. Pak jsem si nalévala už okolo 18. Při každém stresu jsem si myslela na večerní skleničku. Když došlo víno, nebyla jsem líná si pro něj dojít. Když jsem byla doma s dětma sama, nebylo víno, udělala jsem si třeba grog. Pila jsem na úzkost, na stres, něco si alkoholem řešila. Tohle je průšvih. Záleží opravdu na tom, proč si člověk nalije a jestli je pro něj problém, když tu možnost nemá. Když jsem si uvědomila, že mám problém a už si dvojku nedala, měla jsem pěknej absťák snad tři týdny. Je to už rok a půl a na alkohol si ani nevpomenu a je to skvělý. Ale chuť vína mi chybí, miluju ji. Kdyby existovalo nealko, které by dokázalo být tak chutné, hrozně bych si ho dala🙂

blondynka400
30. bře 2023

Já mám víno/Šampaňské/Prosecco hodně ráda. Jde mi o chuť, ne alkohol. Mám ho několikrát do týdne. Občas pracovní akce, občas doma, vždy víc než jednu skleničku. Tvrdé, pivo a ani koktejly nepiju. Vybírám si fakt hodně kvalitní, ideálně s nulovým obsahem cukru. Než pít něco co mi nechutná (což se stává často), budu radši na suchánka. Za mne je to ok, mám to tak už roky, závislá nejsem a nemění se to ani na jednu stranu. Je to ale hrozně individuální, někomu může vadit i fakt ta dvojka denně. Jak tu někdo psal, když bez alkoholu nemůžeš být, myslíš na něj celý den, zaháníš tím smutek a další věci, je to už na hraně a je dobré se zamyslet.

aneta15
30. bře 2023

My máme rádi 2 věci, kvalitni bílé suché víno a kávu. Utratíme za to dost peněz. 5x do týdne si s manželem dvojku dáme. Většinou u toho hrajeme zoliky 😁. Ne, nepřipadám si jako alkoholik 😁 v lednu jsme drželi dietu a neklepaly se mi ruce, tak snad cajk 😁😁😁

stratford
30. bře 2023

Víno žádné, aperol přes léto 4dcl týdně

patypresdevaty
31. bře 2023

@terka_37 to co popisuješ u sebe, to je nebezpečný, jasně.
Ale za me není ok ani to, když se člověk opije hodně, byť jednou za čas. Neumět si pohlídat míru nebo ji snad úmyslně překročit a opít se, že se motam/část večera si nepamatuju/je mi blbě, je pro mě osobně nepochopitelný a za hranou

zmrzlinka
31. bře 2023

@patypresdevaty o tom to je....každý má tu hranici jinde....

veronicka89
31. bře 2023

Vypiju asi 2 sklenky vina mesicne a 2 piva …

Kdo pije denne nebo aspon 4x do tydne by mel podle me vyhledat pomoc ( a drive jsem se normalne zlila kazdy patek… a na oslavach taky piju ;)

svha
31. bře 2023

Víno sama ne, s manželem většinou doma, o víkendu, když je chuť. Spolu tu lahvinku vypijeme 😆.

kometkak
31. bře 2023

Dáváme si s mužem večer spolu třeba lahev na půl. Třeba tak 3x týdně. V zimě už pak nic. V lětě občas nějaké 1-2 piva na zahrádce někde na výletě. Tvrdé nepiju a když mi víno nechutná, tak ho taky nepiju. Vyjímečně si dámě i sedmičku každý.. když je nějaká příležitost (parkrát za rok). Ale víc si nedám, bylo by mi fakt blbě a tomi nestojí za to..

klokanka31
31. bře 2023

Vy co pijete několikrát týdně, neleze to ale do peněz?

vlaxyz
31. bře 2023

Teď jsem těhotná, takže si maximálně na chuť loknu od Stárka piva jinak nic. Víno piju svátečně a strašně málo. Flašku rumu mám cca na měsíc.

patypresdevaty
31. bře 2023

@klokanka31 ani ne... i když si dáme každý večer (což si většinou ani nedáme), utratíme za dobré stáčené víno/prosecco ve vinotéce tak 3-4 stovky týdně max, spíš míň. To už spíš víc utratíme za něco dobrého (oříšky, sýr, olivy...) k tomu 🙂

ladyhacek
31. bře 2023

S manželem si dáme 1-2x za měsíc flašku na půl. Někdy třeba ani ne. Jindy za měsíc 3, záleží na okolnostech.
Třeba občas já dávám vtípky co najdu "bez alkoholu se mateřství zvládnout nedá" ale ro neznamená, že piju často 🤣
Jen málo kdy si dám skleničku sama, že už to fakt potřebuji 🤣🤣

blondynka400
31. bře 2023

@klokanka31 všechno něco stojí a takto se to brát nedá. Podle tohoto klíče leze do peněz všechno 😃.

svha
31. bře 2023

@klokanka31 mně momentálně přijde, že do peněz leze všechno 😂, třeba chuť na zeleninu mě často při těch cenách za kilo přejde.
Jinak nevím, nedokážu srovnat třeba s cigaretami. A nevím, do jaké kategorie se zařadit. Z toho měsíc nic a pak máme akci 3 víkendy po sobě.

vladenkamaminka
31. bře 2023

Většinou při patku si sednu s kamarádkou a ta láhev padne a někdy i při sobotě… takže jednu až dvě lahve vina týdne… někdy se mi ale nechce ven kvůli počasí nebo dcerka nejde k prarodicum, tak uplne až tak pravidelně ne, ale většinou jakoze jo 😂 jak jsi na tom ty?

somalicats
31. bře 2023

Nepiju vůbec. Manžel alkohol nesmí, a já nehodlám riskovat, že nebudu mít dostatečně rychlé a pohotové reakce, kdyby se tu něco dělo. Ty reakce dokáže ovlivnit i malé množství alkoholu, na to člověk nemusí být zlitý jak Dán. Plus nechci, aby mě v nějakém vyveseleném stavu po alkoholu viděly děti. A světe div se, dokážu bez toho žít 😀

aspie83
31. bře 2023

Nepiju vůbec skoro pět let - co jsem otěhotněla s prvním synem. Dřív jsem alkohol pila, běžně minimálně o víkendu, kdy jsem chodila na koncerty, do hospody s přáteli nebo jsme dělali grilovačky. Někdy jsme vyrazili i přes týden nebo si doma otevřeli třeba to víno. Teď me to ale vůbec neláká. Když pominu, že chci být kvůli dětem pořád schopna řídit atd., tak mě neláká ani chuť jakéhokoli alkoholického nápoje 🙈

fazolkazuzka
31. bře 2023

@terka_37 mě v tehu dovezla kamaradka nealko sekt. Žijeme v nemecku ale v ČR to maj urco taky. Po vypití lahvínky ve dvou sem byla uplne jak kdyby tam ten alkohol byl byla jsem nadšená s tě chuti prostě sem konečně po 8 měsících cítila tu chuť 😂😂😂😂

Strana
z4