Jak funguje ovulační test?

ejmate
10. říj 2017

Ahoj, asi jsem úplně blbá, ale několikrát jsem četla návod a nerozumím tomu :-/ Nechápu co tam mám odečítat a proč jen 10 sekund po vytažení z nádoby s močí. Mohla byste mi tu některá doporučit ovulační testy, které se vám osvědčili a napsat mi tu návod "pro blbce" ?? Moc prosím. O první mimi jsme přišli. Musela jsem na revizi. Menstruaci jsem dostala už za 4 týdny, ale k doktorce jdu až příští týden, takže tenhle měsíc to ještě zkoušet nebudeme, nevím, jestli je sliznice v pořádku, počkám na kontrolu. Ale chtěla bych si vyzkoušet ty testy, abych pak netápala, až se budem snažit. Díky moc.

komanka
10. říj 2017

Ahojky, já používám testy Dr. Max. 10 sekund jsem tedy nikdy nedodržovala, protože ta testovací část byla celá růžová (nasáklá) a nebylo pořádně vidět. Tedy jsem výsledek vyhodnocovala jakmile ta testovací část trošku zaschla. Je ale pravda, že pokud jsem na test třeba koukla za hodinku, tak už testovací proužek blednul, tedy je opravdu dobré vyhodnotit co nejdříve. Ono stejně pokud opravdu test ovulaci zachytí, tak ta druhá čárka je nepřehlédnutelná 🙂

zak1991
10. říj 2017

@ejmate „Odečítat“ je ve smyslu „číst výsledek“. Prostě to znamená podívat se, co je na testu. Testy se používají v podstatě stejně jako těhotenské, není to nic složitého. Na těch, které jsem měla já, bylo napsáno, že mají být asi 5 vteřin namočené ve vzorku moči a pak se položit na rovnou plochu. Výsledek se měl zjišťovat nejdéle do pěti minut, protože pak už test bledne a výsledek není tolik spolehlivý.. Takže jsem se podívala, jak čárky vypadají. Pozor na to, že pozitivní je ovulační test jen v případě, že jsou obě čárky stejně silné, nebo když je testovací (ta níž) silnější.

Přeji hodně štěstí!

ejmate
autor
10. říj 2017

Takže je to tak, že prostě namočím na 5 sekund papírek a když tam vyskočí dvě růžové čárky tak to znamená, že se blíží ovulace a že bude za 24 - 48 hodin? Chápu to dobře? A když tam bude jen jeden proužek tak to je ten kontrolní a ten je tam pořád?
Děkuji za reakci, já jsem fakt trotl na tohle 😀

zak1991
10. říj 2017

@ejmate Ano, přesně tak to je. Jedna čárka je tam vždycky, druhá během cyklu sílí a zase slábne. Pozitivní je test ve chvíli, kdy jsou obě stejně silné.

ejmate
autor
10. říj 2017

@zak1991 moc děkuji za odpověď 🙂

ejmate
autor
10. říj 2017

@komanka děkuji 🙂 🙂