Jak zabavit děti na vesnici během prázdnin?
Ahoj, mam 3 deti a bohužel nikam nejedeme na prazdniny na dovolenou. Jsme furt doma na zahrade a nemáme kam jet jelikož nejsou peníze letos vubec:/nemáme ani rodinu babicky nikoho. . moc mě to mrzí vůči detem . . . Bydlíme na vesnici kde nemaj ani kamarády s kterými by šli ven. . .deti nic nebavi uz :/ .kamarady s detmi taky nemáme na návštěvu. . :( deti uz rikaj jak se tesi do skoly pro ne prázdniny nemaj význam:/ celé dny nějak prožíváme popravde. . .co delate vy o prázdninách? Hlavně mě prosím neodsuzujte:( samotné je mi do breku .
Hrozně mě mrzí tvá situace ,ani nevím jak bych to řešila vůdči dětem myslím tím ty kamarády , ale co se týče těch výletu . Určitě bych vymyslela nějaké pěší výlety . Třeba aspoň někam popojet kousek vlakem a jít pěšky pak někde pod širákem přespat , opéct buřty , ( říkalo se tomu puťak ) nevím odkud přesně jsi ,ale jinak bych ti dala typy na výlety ,co opravdu nic nestojí
Nevím, jak moc to byla komplikovaná zlomenina a jak dlouho probíhá rekonvalescence. Nicméně platí, že člověk by měl hodně rehabilitovat, aby se dostal do kondice a to i občas trochu bolí. Zároveň by zátěž měla být postupná a cvičení správně provedené. Jako doplněk se dá při léčbě použít bylinková mast. (Já s tím mám dobré zkušenosti.) Kostivalová, eventuálně arniková, jírovcová, značka Dr. Popov se dá sehnat v běžné lékárně a není drahá. Držím palce, ať se dostaneš do kondice.
Jako dítě jsem byla docela tvořivá a hodně věci vyráběla, bavilo mě pletení náramků, navlékání náramků z korálků atp. Co vymyslet nějaké tvořivé hrátky. Podívej se na fb po nějaké místní skupině, spolku, přijde se tam, třeba tam někoho potkáš. Dneska se dá najít na netu hodně inspirace na různé tvoření.
Jednou jsem četla v nějakém rozhovoru, že si dala za cíl, každý rok se naučit něco nového, že tím mentálně relaxuje. Já jsem se třeba jedno léto, které jsem trávila na prázdninách učila hrát badminton. S kámoškou jsme našly staré pálky na půdě zkoušely to hrát. Ze začátku byl problém trefit košíček, ale na konci prázdnin jsme hrály už slušně 🙂 Zkoušela jsem se učit plést, ale s jehlicemi jsem se neskamarádila. Hodně jsem četla, ne povinnou četbu, ale oddechovku.
Volno nebrat jako trest, ale jako příležitost.
a tak ze staré školy kamarády nemají?vždyt v dnešní době telefonů se děti mohou domluvit a udělat jim třeba přespávačku u vás a nevím mě trošku příjde že se spíš na všechno vymlouváš ,bydlíš tam dost dlouho aby sis nějaké přátelé našla
Tak nějak si nemůžu pomoct, ale spíš mi přijde, že než nemůžeš, tak spíš nechceš. Je tolik možností, ale tak hrozně moc možností i ve Vašem okolí, což si myslím, že si musela vyhledat i sama.
Když nic neujdes, tak stejně budete muset být doma, tak to stanování, les, napustit bazén, poslat děti někam na příměstský tábor, u nás stojí na 4 dny 1300,-, tak 2600,- myslím za to stojí, seznámili by se s dětmi s okolí.
Díky za ponaučení jak jsem neschopná. Ostatním děkuji za normální rady , díky moc. Pěkný zbytek prázdnin;)
Jsem vesnici od tebe a opravdu si nemyslím, že je tu mrtvo. Kdybys chtěla něco podniknout, dej vědět
Jinak teď V Žehrovicich probíhají příměstské tábory, za 800, - (!) na týden a děti jsou spokojené...
A co se zeptat tech starsich deti, jestli dokazi vymyslet nejake zazitky, co by chteli zazit? Treba stanovani na zahrade, peceni burtu (cehokoliv) na ohni, …?
Taky me napada, ze na kudyznudy je sekce “vylety zdarma” a jsou tam zajimave tipy. Ale blba je kombinace s tvou nemoznosti pesich vyletu.
Co navsteva knihovny?
Z kladna do prahy je to kousek. A "kamaradkajim vse ukaze" - za jeden den?!
V Praze je toho tolik... A zdarma!
Jen namatkou - nove otevrene Infirmacni centrum CNB na Nam Republiky. Dokonale, zaujme triletaka i velkeho. Nejmin 2-3hod, cena 0
Kousek je Klaster sv Anezky, krasne zahrady plus cele spodni patro je zdarma, paradni dilna pro deti (psani husim brkem, skladani mozaiky, zaujme 3 i 10 lete). Cena nula.
Planetarium praha - cele je zdarma, kdyz nejdes na film. Zaujme 3 i stoleteho. Cena zdarma.
Vedle krasne hriste U primasu, lozici prvkt, velky i maly tobogan. Opet 3-12. Opet zdarma.
Parka maxe von der stoella na oraze 6 a vedlehsi park marie terezie. Plavky s sebou, vodni prvky, skvela zabava. Cena nula.
Pises, ze moc neujdes. Deti to 15let maji v praze mhd s prukazkou zdrarma, ty platis jizdenku. Nic chodit nemusis.
A to je jen par veci, podivej na citybee.cz a filtruj zdarma.
Jeste Kasarna karlin, mestska knihovna na Matianskem namesti a deskohrani, vysehrad hriste, Malesicky vodni park, vltavanu v Braniku - obrovske lozici hriste pro 3- 18 let.... Je toho tolik.
Já ještě poradím, jestli by je třeba nebavila nějaká stopovaná s úkoly, na konci můžou dostat nějakou sušenku...
Ja bych řekla že děti jsou, ale můžou byt na prázdninách, u nás si musíš vytipovat kdy děti na těch hřištích jsou, jinak je taky mrtvo.
@kamino bohuzel to je uskali socialnich siti. Kdyz se nekde pustim do verejne debaty, nemuzu cekat jen slunickove komentare. Ja nekritizuju pani, ze nebere deti na Maledivy. I chapu, ze nekdy to nevyjde a do vyplaty se setri kazda koruna. Ale nevzit deti za cele leto na jeden poblbany zamek nebo koupaliste a svadet to na prachy je podle me ostudne.
Tak dojeďte do nejbližšího většího města a jděte na hřiště, tam je i teď dost dětí. Alespoň u nás.vsak to nemusí být dovolená za milion, jsou menší zooparky, hledání kamínků, různé bojovky.nebo pokud máš facebook,tam najdi blízkou skupinu a domluv se s ostatními maminkami
A co třeba kolo? Nemáte? Ze bys vzala děti a jela s nimi na kole na koupak, k rybníku ( nevím co tam mate). Nebo jen někam popojet vlakem? Jízdenka by vás nemusela úplně zrujnovat. My když nechceme vyloženě na výlet tak tu name takové zatím tři okruhy kolem vesnic a cestou sbirame co zrovna roste ( hrušky, Šípek, spendliky….)
Nebo co vymyslet dobrodruzo pod stanem? Taky nemusíte přeci daleko do kempu, vlastně ho můžete klidně rozdelat i na zahradě 😁🤷♀️. Já jsem to jako malá měla moc rada 😊.
S těmi nohami je to blbé, to i chápu, že nechceš riskovat velký výlet se 3 dětmi - co by se potom stalo, kdyby tě náhodou začaly dost bolet, že bys dál neušla ani krok? Tak holt tento rok bude takový poklidnější, děti snad pochopí, že jsi po těžkém úrazu.
Každopádně se dá vymyslet plno věcí, při kterých se nemusí chodit. Můžeš vymyslet nebo někde najít bojovku na celé léto - každý den budou děti plnit nějaké úkoly, sbírat body a na konci dostanou nějaké výhry. Můžou tam dělat nějaké rukodělné činnosti (aspoň se něco naučí), vědomostní (podle věku), noční bojovku na zahradě, hledání pokladů na zahradě. Naučit je třeba uzly, poznávání listů, ptáků, morzeovku, šít, něco dalšího skautského, úměrně dle věku. Na čerstvém vzduchu budou, i když to bude jen třeba zahrada. Mě by třeba bojovka hrozně bavila. Třeba zkus vymyslet nějaký příběh o postavách, které mají rády, a napasovat ji na to. Nebo ji napasovat na nějakou knížku (Pottera apod).
@daasqua ja myslím, že sednout na autobus/vlak a dojet do města na hřiště, dát si zmrzlinu není na x hodin chůze, zatímco děti budou řádit na hřišti tak tazatelka může sedět, případně jsou ve městech lavičky na odpočinek a sednuti. Autobus/vlak případně ta zmrzlina není za 500.Sama jsem po operaci kolene, další operace me někdy čeká. Neběhám za dětmi na hřišti,jen když potřebují pomoct na houpačce(máme dcerku 6,5 roku a synovi bude teď 4,5 roku). Stavi u lesa pro mravence domeček, atd
To muselo být strašný, mít zlomené obě nohy, nedivím se, že Ti to vzalo vítr z plachet 😔 přidávám tip na pražské super místa: park Gutovka s vodními prvky, zábava na celý den zdarma, vezmi jídlo z domova, ať neutrácíš v restauraci, pár korun na nanuky a prima den je tu...
A tip na levné cestování po Praze: české dráhy mají v nabídce jízdenku T+R, koupíš si klidně jen jednu zastávku jízdenku českých drah a k tomu si můžeš koupit jízdenku na ten celý den jen za 70,-... Tzn.koupíš si jizdenku na vlak do první pražské zastávky, pak na vlak, tramvaj, metro,bus, lanovku,atd.po Praze Ti platí ta 70,- jizdenka, celý den, na kolik chceš jízd... děti do 15 let jezdí zdarma,pokud mají s sebou jakýkoliv průkaz s fotkou.
Kolem každé vesnice jsou nějaké rybníky nebo požární nádrže, kde bývá koupání zdarma nebo za pakatel. V lesích tečou říčky a potůčky, můžete stavět hráze, brouzdat se vodou, sbírat maliny. Já to vidím kolem sebe, nikomu se moc nechce chodit jen tak do lesa, asi jak už tu bylo psáno, je to pro mnohé mimo komfortní zónu. Pro mě naopak.
@veronikav31 To těžko říci, závisí, jak to tazatelka cítí a jak si je jistá v "kramflecích" a jak musí moc děti hlídat, tahat těžké batohy (ano, starší mohou pomoci) apod. Spíš jí tím vyjadřuji účast, že úplně chápu, že si třeba nemusí být jistá, zda nějaké výlety zvládne, a z důvodu toho je třeba taková nerozhodná a neví, co si počít. Skoro všichni jí tu píšou, že má někam zajet, ale ono plno věcí se dá dělat i bez cestování a dlouhého chození. Třeba ta celoletní bojovka mi přijde fajn na zabavení dětí opravdu na každý den, ne jenom nárazově. A dá se to samozřejmě proložit nějakými výletíky, na co si troufne.
@daasqua proč těžké batohy? I menší dítko zvládne vzít do batuzku menší pití a svačinu..nemusí se tahat litry vody,stejne je to v tomto počasí rychle teplé,řízky být taky nemusí a nikdo neříká,že se musí jet na celý den,dát dřívější oběd a vyrazit.tazatelka nic nepíše o mužském protějšku,je mi jasné že mi do toho nic není,ale pokud je,tak i na procházku je může vzít i on. Pokud je zahrada, tak pokud je rybiz-můžou pomoct otrhat a pak připravit buchtu...i naše děti doma pomáhají s varenim,je to pro ně nevšední zážitek
Na kole jezdit to s nohama nejde ? Muselo to být šílené a nedivim se, ze rozjezd jde pomalu, nás teď v červnu i blba viróza cele rodiny odstřelila na víc než měsíc. Skoda ze bydlim úplně na opačné straně od Prahy, klidně bych děti přizvala na nějaký nás výlet, dělám dětem bojovka, jezdíme do lesa, do zoo, památky. Nebo hodně na cyklovylety. Určitě u vás bych děti poslala na tabor, i na 14 dni, najít nějaký levnější, skaut apod, zdravotní pojišťovny přispívají na tábory, chce to zjistit. Jinak bych koupila nějaký levný stan a jezdila s nima do kempu. V kempu Sedmihorky nebo jiným jsou animační programy pro děti a tam by se vyřadili a chytli jiných děti.
@irmamala hele já byla u moře za celý život jednou, jinak taky doma na prdeli u domu a to jsem z 5 děti poslední a velký věkový rozdíl, takže se da říct že jedináček. Svoji dceři bych taky chtěla dopřát ten zážitek až bude mít rozum a nebudu mít muset mít strach, že ve nestřežené chvíli vleze do vody a utopí se. Já bych si taky chtěla odpočinout na dovolené a ne se furt strachovat. Ono je to i o povaze člověka, někdo když není spokojený sám se sebou bude vymýšlet xy věcí.

Co je to chvilka? Od září minulého roku? Nebo třeba v květnu změnily děti školu? Píšeš, že zlomené nohy máš čerstvě - ale zároveň že to je už půl roku. To je docela dlouhá doba na rekonvalescenci. Jasně, na stopro to třeba není, ale když budeš opravdu chtít, tak najdeš vždycky způsob, jak efektivně rehabilitovat a jak zvládnout co nejvíce věcí.
Je to fakt jen v hlavě 🙂