icon

Jaká jsou práva žen v případě nezodpovědného otce?

petulajdak
31. kvě 2022

Krásný den Všem přeji,
i přes to, že jsem nikdy nepředpokládala, že budu nucená se obracet s prosbou na druhé, tak teď jsem v situaci, kdy opravdu není jiné zbytí a budu vděčná, za jakoukoliv radu.
Poznala jsem kluka (Pavel Halko 30let Brno) šli jsme spolu na dvě rande a vše bylo fantastické. Napsal mě, že chce abych byla jeho holkou, tak jsme se spolu na 3. schůzce vyspali s tím, že jsem ho předem obeznámila s tím faktem, že neberu prášky. Další dny začala komunikace váznout a mě začaly divně bolet vaječníky a bříško na omak. Tak jsem mu napsala co se se mnou děje a on mě po 8hodinách oznámil, že si pozor nedal, jelikož je stejně neplodný na 99% o čem jsem samozřejmě neměla ani tušení, tak že mám být prý v klidu a nemyslet na to, že to bude určitě dobré. A ubezpečil mě, že v případě, že by mě nakonec oplodnil, tak se zachová určitě zodpovědně. Komunikace v psané formě se mezi námi opět zlepšila a začali jsme spolu trávit čas, nejdříve obden a poté každý den. Před čarodkama mě ještě napsal a pak se bez sebemenšího vysvětlení odmlčel. 2 týdny jsem se o něj strachovala, jelikož má nebezpečné koníčky. Nikomu bych nepřála tuhle bezmoc, ale nakonec jsem zjistila z příspěvku, co přidal, že je naprosto v pořádku a že to odmlčení má nejspíš znamenat, že už se mnou nechce mít nic společného. Tak že na místo nějakého vysvětlení a dospělého jednání usoudil, že zmrdsky to bude vhodnější varianta. Bříško se mě stále zvětšovalo a i můj apetit byl jiný, navíc ani menstruace se nedostavila, tak jsem si udělala 3 testy a všechny byly pozitivní. Poté jsem šla na krev a mé obavy se potvrdily. Jsem v 9 týdnu. Jelikož mě ignoruje, tak jsem byla nucená jít k jeho baráku, kde jsem na něj čekala přes 4hodiny, abych mu oznámila tuhle novinu a probrala naše možnosti, ale opět bez výsledku. To ponížení bych nepřála ani největšímu nepříteli. Tak jsem mu napsala na instagram, jak se věci mají a jestli se mnou nezačne konečně komunikovat, tak budu nucená to řešit jinak. Tak se ozval, napsal mě, že mě nevěří, že jsem si to určitě vymyslela a to i po přidání fotek, že byl na testech plodnosti u jeho kamarádky a že mu test vyšel negativní a opět se odmlčel. Nevím, co si teď počít, čas běží, navíc jsem samoplátce, tak že na nic jiného, jak na střechu nad hlavou a jídlo nemám finance. Každý den se vystavuji riziku, že díky jeho ignoranci budu zdravotně znevýhodněná a nebo už nebudu mít nikdy děti, jelikož čím později žena na zákrok jde, tím hůř pro ni. A je očividné, že znevýhodněná budu i v roli samoživitelky, když postoj tatínka je takový, jaký je. Tak že se táži , co mohu dělat? Má žena vůbec nějaká práva v tomto státě? Popřípadě jaká? Nebo stát zastupuje jen zvrácenost mužů a proto je tolik samoživitelek, zatím co se muži smějí? Jak se mohu bránit a nenést vše jen na svých bedrech?
PS: pochybila jsem, že jsem důvěřovala? Ano. Jsem na vinně, že jsem s ním spala? Ano. Zaplatila jsem za své pochybení už dosti? Ano. Zasloužím si já, nebo kdokoliv jiný takové zacházení? Ne! Ženy, než budete soudit, tak si ještě před tím představte, že by si někdo tak hnusně pohrál právě s Váma, nebo s Vašema dcerama a pak se zachoval přesně tak zrůdně, jak v mém případě a Vy neměly možnost, se nijak bránit! Předem děkuji za odpovědi, co mě dopomohou z této propasti.

Strana
z2
lennus
1. čer 2022

@petulajdak To dítě za to nemůže, donos ho a dej k adopci, bude mít rodinu, která mu dá, co potřebuje a ty se nebudeš vystavovat riziku, že nebudeš moct mít děti.

tahejhula
1. čer 2022

A celý tenhle elaborát je tu jen proto, abys mohla zveřejnit, kdo tě naštval, co? Zvětšovalo se ti "bříško" ještě před termínem očekávané menstruace, jo? Tak to čekáš osmerčata...

irmamala
1. čer 2022

Nemáš právo na to, aby tě někdo chtěl. Ale máš právo přimět ho, aby alespoň platil. Měla jsi právo nedostat se do téhle nepříjemné situace, bohužel jsi ale nevyužila svého práva držet nohy u sebe....

sebestka
1. čer 2022

nejdůležitější věta je tahle: Poznala jsem kluka (Pavel Halko 30let Brno

leymea
1. čer 2022

@sebestka 😂😂

swan42
1. čer 2022

Hele a uz je ve skupine lednovky2023 🤣

mimi1004
1. čer 2022

Když už máš tu drzost zveřejnit jeho jméno, věk a město, mohla by ses taky představit. Padlo tu několik dotazů na tvůj věk, ale bez odpovědi. Jinak máš právo rozhodnout o svém dítěti jen ty sama. A příště neroztahovat nohy kde komu.

sebestka
1. čer 2022

@leymea Možná bychom lépe poradily, kdyby tam byla i adresa, co říkáš? Takto ty informace jsou takové neúplné... 😀

lv
1. čer 2022

Tak ač není mu typ, blbě nevypadá..

sebestka
1. čer 2022

@lv 😀

michaela666
1. čer 2022

Sorry, ale opravdu si nebudu představovat sebe v téhle situaci. 🤦 Co jsi jako čekala? Vždyť jste neměli prakticky ani žádný vztah, krom toho že borec si užil s naivkou bez ochrany. Jaké máš práva? Právo nechat si dítě jako samoživitelka, dát ho k adopci nebo jít na potrat.
Co dalšího očekáváš? Že ti chlapa někdo přitáhne za ruku s tím "Tytyty Pavlíku, tady sis nedal pozor musíš se starat." To snad neočekáváš ne?
Spíš hledej fanclub dalších podobných slečen jako ty a nevlastní sourozence tvého prcka. Tenhle borec jich určitě bude mít víc.

sebestka
1. čer 2022

@lv tak jsem se musela taky podívat a máš pravdu. Teď stačí screan a dozví se, že udělal dítě na 3 schůzce a je neplodný.

lv
1. čer 2022

@sebestka coz asi bylo cilem, udelat mu "ostudu".

te_reza
1. čer 2022

@lv taky jsem ho hledala 😂

camelinka
1. čer 2022

@te_reza Ja nenasla!!! 😅😭😭😭

l01991
1. čer 2022

Ještě mě tak napadlo (i když je mi jasne že jsi troll) ale pokud nahodou ne,kurde ty mužeš býr ráda pokud jsi něco nechytla... jako sorry,třeti schuzka,vyspat se s nim,neznat ho pořádně a bez gumy... to chce kus odvahy..🤣🤣😅

loylii
Autor odpověď smazal
loylii
Autor odpověď smazal
loylii
1. čer 2022

@camelinka to je prča tady😅

marimanta
1. čer 2022

@loylii je potřeba sem k tomu slintu nahoře tohle veřejně dávat...?

lachtanice86
1. čer 2022

Žena má právo se bránit proti početí. Když to ti bylo jedno, to ses jako nebála že si mu neřekla ať použije kondom kvůli nemocem? Nechápu tuhle nezodpovědnost

te_reza
1. čer 2022

@loylii taky si myslím, že to je ten šampion 😂

leymea
1. čer 2022

@lv
@sebestka holky, ja ho nenasla 🤔😂

lv
2. čer 2022

@leymea na facebooku

tasimia
2. čer 2022

@leymea ja ho našla😂

michaela666
2. čer 2022

Byl na testech plodnosti u své kamarádky a vyšel negativní???? To jako spal bez ochrany s kamarádkou a neotěhotněla= negativní?? 😃 Jinak si nejsem moc jistá, že by borec ve 30 chodil po testech, když neplánuje rodinu a je mu jedno kterou zbouchne.

leymea
2. čer 2022

@lv
@tasimia ja uz taky, diky @sebestka 😀

amazonkajanik
6. čer 2022

@michaela666 nemusí být úplně pravda. Stačí, aby prodělal nějaké onemocnění a pak se dělají testy, zda to nemělo vliv na plodnost. Znám osobu, které bylo ve 20 letech řečeno, že má sníženou plodnost a šance na početí přirozenou cestou je cca 5%. Zajímavé, že po uplynutí 10 let, kdy plodnost věkem u chlapů klesá, jemu se vrátila do normálu... bohužel byl ale taky jeden z těch, co žil s vědomím, že je neplodný a když si jednou nevzal ochranu, došlo k početí, ale byla to mladá dívka a ta šla na potrat...dnes je mu to líto a to víc si užívá svého dalšího dítěte...

Strana
z2