Jaká jsou práva žen v případě nezodpovědného otce?
Krásný den Všem přeji,
i přes to, že jsem nikdy nepředpokládala, že budu nucená se obracet s prosbou na druhé, tak teď jsem v situaci, kdy opravdu není jiné zbytí a budu vděčná, za jakoukoliv radu.
Poznala jsem kluka (Pavel Halko 30let Brno) šli jsme spolu na dvě rande a vše bylo fantastické. Napsal mě, že chce abych byla jeho holkou, tak jsme se spolu na 3. schůzce vyspali s tím, že jsem ho předem obeznámila s tím faktem, že neberu prášky. Další dny začala komunikace váznout a mě začaly divně bolet vaječníky a bříško na omak. Tak jsem mu napsala co se se mnou děje a on mě po 8hodinách oznámil, že si pozor nedal, jelikož je stejně neplodný na 99% o čem jsem samozřejmě neměla ani tušení, tak že mám být prý v klidu a nemyslet na to, že to bude určitě dobré. A ubezpečil mě, že v případě, že by mě nakonec oplodnil, tak se zachová určitě zodpovědně. Komunikace v psané formě se mezi námi opět zlepšila a začali jsme spolu trávit čas, nejdříve obden a poté každý den. Před čarodkama mě ještě napsal a pak se bez sebemenšího vysvětlení odmlčel. 2 týdny jsem se o něj strachovala, jelikož má nebezpečné koníčky. Nikomu bych nepřála tuhle bezmoc, ale nakonec jsem zjistila z příspěvku, co přidal, že je naprosto v pořádku a že to odmlčení má nejspíš znamenat, že už se mnou nechce mít nic společného. Tak že na místo nějakého vysvětlení a dospělého jednání usoudil, že zmrdsky to bude vhodnější varianta. Bříško se mě stále zvětšovalo a i můj apetit byl jiný, navíc ani menstruace se nedostavila, tak jsem si udělala 3 testy a všechny byly pozitivní. Poté jsem šla na krev a mé obavy se potvrdily. Jsem v 9 týdnu. Jelikož mě ignoruje, tak jsem byla nucená jít k jeho baráku, kde jsem na něj čekala přes 4hodiny, abych mu oznámila tuhle novinu a probrala naše možnosti, ale opět bez výsledku. To ponížení bych nepřála ani největšímu nepříteli. Tak jsem mu napsala na instagram, jak se věci mají a jestli se mnou nezačne konečně komunikovat, tak budu nucená to řešit jinak. Tak se ozval, napsal mě, že mě nevěří, že jsem si to určitě vymyslela a to i po přidání fotek, že byl na testech plodnosti u jeho kamarádky a že mu test vyšel negativní a opět se odmlčel. Nevím, co si teď počít, čas běží, navíc jsem samoplátce, tak že na nic jiného, jak na střechu nad hlavou a jídlo nemám finance. Každý den se vystavuji riziku, že díky jeho ignoranci budu zdravotně znevýhodněná a nebo už nebudu mít nikdy děti, jelikož čím později žena na zákrok jde, tím hůř pro ni. A je očividné, že znevýhodněná budu i v roli samoživitelky, když postoj tatínka je takový, jaký je. Tak že se táži , co mohu dělat? Má žena vůbec nějaká práva v tomto státě? Popřípadě jaká? Nebo stát zastupuje jen zvrácenost mužů a proto je tolik samoživitelek, zatím co se muži smějí? Jak se mohu bránit a nenést vše jen na svých bedrech?
PS: pochybila jsem, že jsem důvěřovala? Ano. Jsem na vinně, že jsem s ním spala? Ano. Zaplatila jsem za své pochybení už dosti? Ano. Zasloužím si já, nebo kdokoliv jiný takové zacházení? Ne! Ženy, než budete soudit, tak si ještě před tím představte, že by si někdo tak hnusně pohrál právě s Váma, nebo s Vašema dcerama a pak se zachoval přesně tak zrůdně, jak v mém případě a Vy neměly možnost, se nijak bránit! Předem děkuji za odpovědi, co mě dopomohou z této propasti.
Mno.. Postarej se sama, buď si dítě nechej sama, nebo ho uveď jako otce, nebo běž na interupci. A u sexu se chraň a spi s tím, kdo za to stojí.
Všechny mé děti jsou poučeny, že bez kondomu se s nikým nespí, nejen kvůli těhotenství, ale i kvůli různým nemocem. Škoda, že tvoje maminka ti to nevysvětlila, když už musíš na třetí schůzce s chlapem hupsnout do postele. Teď si rozmysli, jak to chceš dál. Chceš dítě? Počítej, že s ním budeš sama, pokud je otcem fakt tento chlápek, možná po testu otcovství vymůžeš nějaké alimenty, ale otec bude mít taky svá práva a není jich až tak málo. Můžeš být s dítětem úplně sama, alíky mít samozřejmě nebudeš. Nebo dítě donosit, dát do adopce. Nebo potrat. Jiná možnost už asi není. Přemýšlej prosím tě dobře, protože zatím jsi bohužel hlavu moc nepoužívala.
@petulajdak má žena nějaká práva? Má... Třeba má právo nemít sex bez ochrany s nějakým pánem a věřit mu každou blbost. Věřím, že (pokud jsi skutečná) je to hodně blbá situace, ale nechápu, jakých práv se chceš dovolat...? Sex byl dobrovolný. Jinak teď máš právo si dítě nechat, nebo nenechat. Máš právo otce neuvádět, nebo podniknout kroky k jeho zapsání do RL.
@petulajdak kokos.. ja bych teda s nikým cizím po třetí schůzce nespala. Takže ne, opravdu si tady většina ženských co má rozum, nemusí představovat, že by se to stalo jim.
Ani bych s nikým takovým nespala bez ochrany. Bože, do čeho si rozum dal.
Nehledě na to, že ty si měla možnost se bránit - mohla si téhle situaci zabránit, když by jste si vzali ochranu. Jo a tohle naučím i svoji dceru, tak samo jako to naučila moje mamka mě.
@zuzkasim kdy s kým kdo kam skočí, je úplně vedlejší. Ale když už někam skáče, má se chránit.
@petulajdak příjmy fakt, že nejsi první ani poslední a poper se s tím. Kolik ti je?
To su ale kecy... Mala si pravo nechat kolena pri sebe.
Nevěřím, že toto není troll. "Bříško se zvětšovalo" v 9tt? A ty použité fráze...hezký večer všem a možná i zábavný 👍🏻
Zeptam se,za 1)kolik ti proboha je že věřiš pohádce "já si dám pozor a za 2)proti čemu se chceš branit,sex byl dobrovolny a ty jsi (aspoň doufam) dospěla a svepravna žena...
bože, kolik ti je?
@petulajdak troll, kdyby jeste vychazelo bravicko, tak ti to urcite vydaj jako poucny fotoroman 😃🤦♀️
@petulajdak ale sloh mas docela hezkej... teda az na ty fakta, ale mozna si jen nenapsala vsechno... napr na krvi ti nereknou ze si v 9 tt - to se potvrdi na ultrazvuku a brisko se ti taky v 5-6 tydnu nezvetsi...
@petulajdak Já nikde nepsala, že nechybuju. Psala jsem, že jsem poučená a že stejně poučené jsou i mé děti. Pokud chybu uděláme, budeme za ni platit, tak jako ostatní. Napsala jsem ti 4 možnosti, co teď můžeš udělat, víc jich asi fakt není. Nevím, co čekáš. Myslím, že jsi troll. A i kdybys nebyla, není k tomu moc co víc napsat. Nemá smysl přemýšlet, čí je to vina. Pokud těhotná jsi, tak musíš vyřešit, co dál. Tebe se to dotýká víc, ty to nosíš v těle, ty bys to měla porodit, kojit. Prozatím to u mužských samců možné není, ty můžeš akorát tak popotahovat kvůli alimentům.
@petulajdak nebud tak zlá. A nepiš že je to vina ženy, děláš jak kdyby tě snad znásilnil nebo tě k tomu donutil. Nikdo tady zde, ti za tvoji naivitu a neschopnost se chránit, nemůže.
K otěhotnění jsou vždy potřeba dva.
@petulajdak Když se nechráníš tak to je tvoje hloupost...
Tak určitě 👍🍿
@petulajdak a co jako chceš slyšet? Já pořád nechápu, kde je ta křivda. Podíl na tom máte oba, ale už ze základní školy jsi asi tušila, že pokud někdo otěhotní, chlap to nebude. Holt z tohoto pohledu je žena v "nevýhodě"... Kam se chceš dovolávat? Co vlastně ty sama chceš? A jak k tomu přijde on? Celou dobu si myslel, že je neplodnej, a teď po něm třeba budeš chtít alimenty. Co má dělat? Má vůbec muž nějaká práva? Vždyť i kdyby se na hlavu postavil, dítě nosí žena a nakonec definitivní rozhodnutí je na ní. Má muž v tomhle státě vůbec nějaká práva?
Btw. s kokotama povětšinou stačí nespat...
Buď si miminko necháš a pak to budeš řešit soudně skrz testy otcovství, nebo půjdeš na potrat. Nic mezi tím. Rozhodnutí je na tobě. Každopádně neváhej dlouho. Sama víš, že teď už není moc čas....
Každá další diskuze čím dál vymakanější 👏
Já si to četla znovu.. To je paráda, u psaní se někdo pobavil jistě tak dobře, jako já teď.
Měla jsi právo volby. Mohla jsi a ním nespat. Mohla jsi použít ochranu. Ty ses rozhodla věřit člověku, kterého neznáš, a jako následek čekáš dítě. Teď máš právo se rozhodnout znovu, zda si dítě necháš nebo ne. Pokud ano, máš právo otce zapsat do rodného listu a z toho pak plyne, že buď budeš nebo nebudeš mít právo na alimenty, ale je tu pak možnost, že si třeba časem bude chtít dítě brát k sobě (na to bude mít zase jako otec právo on). Pokud otcovství neuzná sám, máš právo ho dát k soudu a vymoct si uznání otcovství soudně.. Do dvou let dítěte máš pak právo žádat alimenty i na sebe... Dál máš právo si po narození zažádat o nějaké přídavky na dítě, možná i na bydlení. To jsou tvá práva. Stejně tak o on měl právo s tebou spát nebo nespat, vzít nebo nevzít si ochranu. Má bohužel právo, se na dítě vykašlat, když se rozhodneš si ho nechat, a ty s ti nic moc nenaděláš. On bude mít povinnost platit alimenty, pokud ho uvedeš do rodného listu (třeba soudně), ale pravdou je, že když se rozhodne, že je platit nebude a pošle pár korun jednou za čas, tak s tím taky nic moc nenaděláš a než z něj prachy dostaneš, bude to běh na dlouhou trať... máš samozřejmě právo ho dát opakovaně k soudu při neplacení a třeba se časem nějaké spravedlnosti domůžeš...V tomhle případě to odneseš víc ty než on, on se ve finále nebude muset starat, prachy pošle možná sem tam něco a tím to pro něj skončí, když nebude chtít víc... a úplně nejvíc to samozřejmě odnese to dítě, které za to, že má dva nezodpovědné rodiče, absolutně nemůže...
Tak nerekla bych branit....... Ale pokud si dite nechas mas moznost ho neuvest do RL a nebo ho uvest, on nemusi (a pocitam, ze nebude) souhlasit.... pujdete na testy DNA a pak se uvidi.. Nebo to das k soudu, ten stejne bude chtit testy DNA.... A pak se uvidi... Bude jeho, muzes chtit alimenty, vyzivne na sebe (jako matku ditete) nejakou dobu, nevim, co vse by jeste slo.... Nebude jeho mas smulu a zapatrej, s kým si jeste spala. Ale pokud je vse pravda, tak je to jasne...... Soudit se o nejakou ujmu nebo tak nevim, zda ma cenu... On mel za to, ze je neplodny, i kdyz jen na 99% a nekdy ani to 100% nemusi byt jiste (pokud ma koule, ci jak to rict), ale ty si se mela chranit, takze tam nevidim nejak valne, ze by si neco dostala, ale je to jen ma domnenka.....
To jsou takove veci, co jsem tak pochopila ze zivotu maminek na koniku, internetu a bliz, ci dal kolem sebe. Ale jak presne to funguje pravnicky ti nepovim.... Zajit na matriku (jak je tocs pripadnym zapdanim otce), obratit se na pravnika.... Ono moc možností vlastne neni....
Já to pochopila tak, že se ptá jestli má nějaké právo z něj vymoci prachy na potrat, protože sama na něj nemá. Buď je hodně jednoduchá, ale znám i takový a nebo to je troll.
Jaké má žena práva? Sex byl dobrovolný a že jsi hloupá naivka, to je bohužel fakt...
@petulajdak nedávno tu byl příspěvek o přímé adopci. Pokud nechce autorka být maminkou může se vydat touto cestou. Je hodně lidí co dítě chtějí,ale mít nemůžou. Je to jen možné řešení.
Jeden hloupejsi nez druhy 🤦🏻♀️ Jste se tak dlouho hledali az jste se nasli 😆 jsi bud extremne blba a naivni, nebo jsi unudeny troll.
Rekl ti nekdo ze mas hlavne pravo s nikym nespat a uz vubec ne s nekym koho neznas 🤦🏻♀️
Holky to je troll jak krava 🤣🤣🤣🤣
Jste oba iq 0, jinak ano většinou žena by se měla chránit, chlapi na to serou odjakživa, takže pokud se s někým vyspis a nechranis se, tak co čekáš..

A proti čemu se prosím tě chceš bránit? Asi nechápu..