icon

Jezdíte s miminkem Vy za rodinou, nebo oni k Vám?

anna189
16. črc 2020

Holky, ráda bych se zeptala jak to máte vy. Mám malou dcerku, 5 měsíců. Především rodina mého manžela chce, abychom stale jezdili tam, ikdyz ridicak maji, asi pohodlnost. Mě to nevadí, rádi tam jezdíme 1x týdne. Ale to je celé příbuzenstvo, takže když jedeme k rodičům, tak musíme i k babičce, tetě a dědovi, aby to ostatním nebylo líto. Všichni jsou asi půl hodky autem. Sami nepřijedou, možná 1x za 2 měsíce. Ale neustále poslouchám, jak malou nevidí anebo ,,tak mi ji přivez, já ti ji povozim..tak mi ji privez já si s ni tady pohraju... achjo, my tu malinkou ani nevidíme, prijed na celý den" ... jeste bych zminila, ze za celych 5 mesicu jsem nemela pomoc tady u mě, že by někdo přijel a vzal ji ven do kočárku , abych si mohla něco udělat doma, nebo někdo neprojevil snahu . Jak to máte vy? Mi pomoct když jsem i měla 40ky horečky. Manžel je dost v práci, takže vše na me. Díky za vaše zkušenosti.

Strana
z2
anna189
autor
16. črc 2020

@jako_mala_holka mám to asi stejně. Ale asi tady panuje ta stará generace že děti jezdí za rodiči. Já s nimi vycházím moc hezky, ale tohle mi přijde divné no. Je tam dost věcí kdy se neshodneme ve výchově, ale beru to s nadhledem. Ale tohle nějak nedokážu vyřešit ke spokojenosti všech stran. Aby byli oni spokojeni a viděli dcerku jak chtějí oni tak to by znamenalo abych já byla strhana, věcné na cestách v prostředí kde je hluk a další vnoučata.. takže spíše mi z toho vyplyva ze to nechám tak 1x týdne jak to vyhovuje mi a je neřešit... jina varianta mě moc nenapadá

aglaja13
16. črc 2020

Ke tchýni to je víc jak 200km, chatu mají 250km a mysleli si, že tam snad budeme jezdit každý víkend. Jezdili po celé republice na zájezdy do lázní at, ale k nám byl problém...A také si neustále po celé republice stěžovala, že málo vidí vnoučata a vyčítala...ale když jsme tam byli, tak jsme se vždy kompletně starala já...pr ní byla přednější telenovela, zprávy, počasí...když s dcerou hrála 1x pexeso nebo člověče už vymýšlela proč další hru nemůže...ale celá vesnice mě pomlouvala, že jsem zlá, že by tak ráda vnoučata hlídala...takže po téhle zkušennosti už bych byla hodně asertivní a řekla jasně, že když chce děti vidět, tak může kdykoli přijet a tyhle manipulace zarazila už v začátku...je to totiž styl "chceš si táhnout ...ale nemůžeš, a proč ses ptal...protože kdybys nechtěl tak bych vypadal jako dobrák". Děti mi hlídala vžd yjen maximálně paní na hlídání ani jedna babička nikdy...obě se chovají tím stylem "přivez mi je ukázat a já se tvářím , že se starám". Pro rýpalky NE není to jejich povinnost, ale když nechci a nestarám se , tak aspoň nehraju takováhle divadla🙂

aglaja13
16. črc 2020

@anna189 přesně strhaná, nevěděla jsem co dřív 3 hodiny cesta tam a 3 hodiny zpátky v eděli...děti pak vzhůru do 23, protože spaly v autě, u nich zima jak v Rusku (starý kamený barák, topili na 18) a věčné rejpání co dělám špatně a proč holka , která zrovna dobrala ATB na angínu se nemůže koupat v 17 stupnu vodě v Lipně, jaktože ve 22 nespí a ruší je u televize...a o děti prakticky nezájem, jen se s nima ukázala na návsi...když jsme byly na chatě, tak jsem ještě musela táhnout jídlo a vařit si tam...Dělala jsme to, aby děti měly babičku a dědu, vše jsem překousla, ale když jsme byla pořád špatná a rytí bylo čím dál horší, řekla jsme si, že ví kde bydlíme a že ví, že mají vnoučata🙂

honeya
16. črc 2020

@anna189 My ještě nedavno bydleli u pritelovyho taty, takze jsme jezdili za mojema rodicema my, alespon jednou za mesic. Mame to k mym rodicum 100 km. Ted uz ale bydlime v byte, takze doufam, ze rodice budou obcas jezdit i k nam, protoze me take nebavi furt jezdit tam a pritel se tam pak celou dobu nudi, protoze nez take vsechny objedem, tak to abysme tam byli cely vikend a to by u pritele neproslo :D Mam ale kousek od bytu tchyni, takze ta kdyz potrebujem pohlidat malyho, tak je ochotna. Ale to jsem zatim potrebovala asi dvakrat, kdyz jsem mela vyrizovani po uradech. Ale chapu, ze pomoc od babicek se hodi a ne jen, aby vsichni jen koukali na vnouce. Mame to holt na te materske nekdy slozite. Kazdopadne pokud to mate jen pul hodky k rodine, tak by se mohli vic angazovat.

merope
16. črc 2020

Četla jsem po to, jak píšeš, že je pro tebe jednodušší jet k nim.

Ale možná jak to je u nás - po porodu u mě byla hodně mamka, tchýně asi 1x. Mamka pak jezdila hodně, já k ní poprvé tuším v půl roce drobka. Tchýně moc nejezdí a pořád že vidí malého málo (já jezdím k ní).

Kdykoli tchýně říká, že malého vidí málo, ji zvu k nám.

Takže možná bych poradila něco podobného - když budou říkat, že chtějí častěji, tak zvi, zvi, zvi. A klidně půjč kočárek na procházku ven. A neobskakuj!! 😀

zouzalka1982
16. črc 2020

@anna189 bud v klidu,ja mam rodinu 200km od sebe a mamzelovo rodice uz jsou stari,76 a 80,takze vsude taky jezdime jen my a o hlidani ani nemluvim.Ted me ceka 3 cisar a co si myslis,nasi pohlidaj jen nejstarsiho(10) a malyho draka (3) mi nechaj doma,takze bude muset vse zastat tatínek,ten malej drak chvilku neposedi a ja mu uz ted fakt nestíhám,za 2 tydny rodim.

anna189
autor
16. črc 2020

@merope jo já zvu, zvu, zvu 😀 ale ono ne a hromada výmluv... takový slon z porcelanu... já zvu stále, ale nic, fakt max 1x za 2 měsíce... a stejně výčitky.. jenže já jsem přece snacha a tak si netroufnu říci, že ji zvu a nepřijede tak ať si nestezuje.. nemám odvahu ji říct něco v tom smyslu že ona nejezdí, aby to naopak nebrala jako výčitku... to vše ještě podtrhuje fakt ze ona je dost urážliva takže fakt upřímnosti musím šetřit, ikdyz je hezkým tónem...😀

jako_mala_holka
16. črc 2020

@pabka tak urcite 🙂 jako je fakt, ze na navstevy zvu ostatni rada :D jako nemyslim to tak, ze neohlasene a tak... komunikace je samozrejme zaklad, jak rikas

jako_mala_holka
16. črc 2020

@anna189 my taky vzdy casteji jezdili, u nas byl kazdy maaalokdy... ale ted s tim mimcem to beru trosku jinak... kdyz mela kaaradka male mimco, tak jsme se ta,y radsi domluvily, ze pojedem my k nim, aby oni se nemuseli s miminkem tahat 🙂 je to o domluve, blby je, kdyz s nekym se domluvit neda...

karkulka63
16. črc 2020

Úplně stejně... Přijeď, povozim...🤦 Za mnou ale nikdo. Po čase jsem jezdit přestala, tak teď občas někdo dojede, ale ven s malým nikdo😁

klokanka31
16. črc 2020

@anna189 Tak se na ně vykašli, přece nemáš dítě pro jejich zábavu... Radši místo příbuzenstva jeďte třeba do ZOO 😊

merope
16. črc 2020

@anna189 Tak ona tchýně ty "výčitky" má taky pořád. Pravdou je, že tam reaguje i partner, že jsem přece zvala a že má dorazit. Prostě na jakoukoli výčitku reagovat buď pozváním nebo přímo otázkou, kdy dorazí.

darkwitch
16. črc 2020

Většinou jezdíme ke tchanovcum my. Tchán k nám nejezdí nikdy, ale to je hlavně protoze, bydlíme u jeho extchana. Tchýně obcas přijede, ale většinou vydrží deset minut a, zase jede domů, ale když se chceme zvednout my po tři hodinové návštěvě, tak nechápe kam spechame. K našim taky většinou chodím, i kdyz pokud jde mama kolem tak se staví.
A, návštěvy jednou týdně mi tedy prijdou hodně časté. K našim chodím tak jednou za čtrnáct dní, je tchyni jednou za mesic a k tchanovi ještě méně často. Ale naši rodiče mají i jiný život nez čekání na vnoučata...

cherie24
17. črc 2020

@anna189 my taky jezdili k nim, ale zbytek příbuzných se teda vždycky dojel podívat k tchánům. Dojeli jsme tam a dalo se vědět ostatním. Kdo chtěl dojel, kdo nechtěl smůla. Je to fakt i pohodlnější. Když dojeli k nám tak kecy, že nemáme nachystané občerstvení a že si zveme návštěvu a nejsme připravení na to. Chlap ten to měl u prdele a s ničim nepomohl, nejlíp si ještě něco domluvil, aby došel k hotovému, já lítala jak blbka ať je aspoň uklízeno a nakoupeno, když už nic jiného, do toho péče o miminko a ještě jsem měla napéct nejlíp ... Pak mě jeho rodiče zkritizovali, že jsem špatná hostitelka a jeli domů, na odstřel 😃

krupka3
17. črc 2020

Jezdime k me rodine 180km i k manzelove 550km. Mame dceru 2,5 roku a ted novorozence. A prave behem druheho tehotenstvi uz mi zacalo pekne vadit, ze jezdime porad jen my za vsemi, a za nami nikdo jak je rok dlouhy. Takze za tou vzdalenejsi rodinou pojedeme az na Vanoce napr. A kdyz nas budou chtit videt, at dojedou oni.

re_barbora
17. črc 2020

Jednou za dva tydny jezdime k tchanum na vikend a kdyz chce malou jeste nekdo od manzela z rodiny videt, tak prijedou k nim, takze nikoho objizdet nemusime.. Jinak nekdy tchyne prijede i k nam na dve hodky, kdyz ji to vyjde. Bydlej cca hodku od nas. A moje mama bydli asi 10 minut od baraku a tam chodime na kafe taky my, spis v ramci prochazky treba.

daisymaminka
17. črc 2020

@anna189 Jsou pohodlní, tak to tak ber. Jsou takoví. Kámoška má přesně stejný tchánovce - My už jsme malou tak dlouho neviděli. Tak přijeďte... :-/ Teď má malá radši druhou babičku, se kterou se vídá furt a ke tchánovcům moc nechce... Už má z toho rozum.

Já osobně radši jezdím ke tchánovcům, do 1 roku jsme jezdili tak 1x za měsíc a to máme tak 15 km. Od roku se snažíme tak 2x do měsíce. Jezdíme tam na odpoledne až se dcera vyspí jen na kafe. Má tam další 3 bratrance a moc si to tam užívají. Návštěvy doma moc nemusím, jen v létě když se dá sedět na zahradě, to mi neva. Ani u tchánovců nejsem ráda uvnitř, mají to tam malé a tmavé, venku na zahradě je líp a dcera se tam víc vyblbne a unaví. 🙂

Tchýni ber takovou jaká je, maximálně jí řekni, jestli by občas nemohla přijet ona, že by ti to moc pomohlo, že bysis něco udělala, uklidila, uvařila, zašla na nákup... Normálně narovinu. V pohodě. 🙂

babanci
17. črc 2020

My bydlíme s mladými v jednom městě,tramvají 40 minut. Co mají dětičky,hlídám každé pondělí,jezdím k nim. Když jezdí na cvičení do centra se starší,hlídám mladší,sejdeme se na místě. Občas k nim přijedete i mimo tyto dny,třeba vykoupat a pomazlit se. Takže my jezdíme k nim a oni k nám zřídka. Na Vánoce,na narozeniny. V létě se scházíme na chalupě. Skóre: my k nim 80 procent,oni k nám 20 procent.

jannym
18. črc 2020

Ono je to o lidech, babicka mysleno matka moji mamky, taky neustale vedla tyhle reci, jednou me tak vytocila, ze jsem ji rekla ze mi ty navstevy za ty reci nestoji (jako behem deseti minut po prijezdu to byla smrt vycitek, pripominek a upozorneni ze Maruna od vedle uz byla doma x a my az ted, bla bla bla) ze jezdit nemusim vubec, .najednou to zas tak moc nevadilo, ja chapu ze zarlila a bylo ji leccos lito, ale proc mate travit cas s nekym s kym si moc nerozumite, proste si odbydete povinne minimum a trada...

anna189
autor
21. črc 2020

Holky tak dávám update situace u nás. Konkrétně jsem řekla ,,prijedte, rádi vás uvidíme třeba zítra a ráda vám nachystám kocarek nebo si něco uklidim, nachystám vám i občerstvení a můžete si vnučku užít a pohrát si spolu" ...dostala jsem asi 5 věci proč ne, že se přece nebude táhnout autobusem (5min autobusem od práce, 20 min od domova), ze se tedy NEKDY domluvine, ze nevi no at prijedeme my... myslela jsem si ze je to opravdu pohodlnost a nikam se jim nechce cestovat busem (maji auto v oprave) a chápala to vzhledem k jejich věku...bum a včera fotky jak s ostatníma 3 vnoucatama byli autobusem, vlakem asi 80 km daleko na výletě... uff, z toho je mi hodně moc smutno 😥

mariegroth
21. črc 2020

Oni jsou ta generace, ze deti jezdi k nim na navstevu a ne naopak. Kdepak jsi to videla, ze by jezdili rodice za mladejma.

anna189
autor
21. črc 2020

@mariegroth nikde jsem to neviděla. Beru to tak nějak přirozeně, když mohou jezdit všude možne tak proč ne za vnoucetem? Když mohou jezdit různé vzdálenosti, ale těch 10 km nepřijet za vnoucetem? To vše podtrhuje fakt, že jsem na vše sama, na velký dům, zvířata, miminko... a nikdy jsem neměla ani náznak pomoci ve smyslu, já si ji vezmu ven a ty si udělej, nebo se prospi... kdyby byli nemohoucí neřeknu půl slova, ale jsou to aktivní lidi, co jezdí mhd všude a za vnuckou ne? ... no asi se s tím nezbývá než smířit, ale určitě ,,to je ta generace...." pro mě není argument.

anna189
autor
21. črc 2020

@babanci asi bych vás chtěla jako babičku 😀... a to jsem prosím snacha, která vždy po cestě k nim nakoupí nákup, který si přejí, zaveze, odveze přiveze... pomáhám kde se dá a nezištně, ale snažím se půl roku přenést přes to, že mají veliký zájem pouze když tam... k nám ne, moc se s tím nedokážu srovnat...

mariegroth
21. črc 2020

@anna189 No Ja s tebou samozrejme souhlasim. Ja mam rodice pres pul sveta, ale uplne to same delaji oni moji sestre. Je to v nich proste zazite. Oni take museli jezdit na navstevu. A je smutne, ze proste lide zapominaji, jak tezky je zivot s miminkem a co ta mama musi sbalit, nez muze vyjit z baraku. Take to nechapu. V jejich ocich to tak proste je

korin
21. črc 2020

Bohužel to tak někdo má. Tchánovci bydlí ve stejném městě, za dětmi nejezdili, nás nezvali, ale stěžovali si, že mají málo fotek... Kdyby s dětmi občas něco podnikli, měli by fotek habaděj, že. Když jsme něco zorganizovali my, tak s sebou na výlet vzali i další vnoučata, tam problém nikdy neměli. Když se k nim "pozveme", většinou se jim to nehodí, ale jiný termín nenavrhnou... Teď mají zdravotní problémy, takže už to lepší nebude. Mrzí mě, že dokud mohli, neměli zájem. Nebo čas, že. Byla tu přece jiná vnoučata, dovolené, zahrada...

babanci
21. črc 2020

@anna189 Moje tchyně taky neměla zájem o naší nejmladší dceru. Říkala,že nás nechtějí obtěžovat a přitom já bych dala za hoďku,co by si jí vzali třeba ven,kdeco. Někdy jsem vyčítala muži. Ale dneska vím,že jsem se s tím zbytečně trápila,i jeho,protože to se prostě vymoci nedá. Já jsem babička jiného ražení, snažím se pomáhat velmi,ale přiznávám,že s přibývajícími léty si někdy ráda odpočinu. Dneska chodí babči dlouho do práce,já jdu se 3 dětmi skoro v 63 letech. Tak to už budu mít vnoučata velká,už o mě třeba nebude takový zájem a pak teprve budu mít čas. Mám ještě jednu dceru bezdětnou,tak jí říkám,počkej a pak Ti helfnu. 😀

babanci
21. črc 2020

@mariegroth Jo,tak to já vím. Moje dcera má 4 letou a roční. Když odněkud dorazí,obvykle si jedu pro prcky,vezmu je na hřiště, na hoďku,dvě,aby mamka vybalila a hodila špínu do pračky. Obdivuju je,pořád s dětma něco podnikají,stanují,šmejdí,i když je to logisticky náročné. Fandím tomu. My jsne se dêtem taky hodně věnovali,ale já chtěla pořád mít vzorně naklizeno a třeba jsem mohla věnovat víc času jim. Tak to dneska vidím.

rebe
21. črc 2020

My jezdíme k tchánovcům skoro vžýhradně, oni u nás byli dvakrát během čtyř let, a to jen proto, že jsme s miminkem prostě odmítli přijet. A protože se u nich necítíme dobře, vidíme se tak zhruba dvakrát do roka. Jejich řeči o tom, jak málo vidí děti, vypouštím hned ven. Oni to k nám mají stejně daleko jako my k nim, akorát na rozdíl od nich my s sebou máme plačící dítě, které jízdu autem nesnáší a návštěva mu nabourává režim. Jezdíš k tchyni opravdu nadprůměrně často, pokud je jí to málo, musí se už holt zasnažit sama, ty se nerozkrájíš.

Strana
z2