icon

Knižní šifra

partyzanka91
21. bře 2015

http://www.martinus.cz/kniznisifra/index.php

ahoj maminky,
zkoušeli jste to? Já už mám nalezeno 47 knih. Ale zaboha nemůžu přijít na to (ani lidi s nimž jsem to řešila) co označují: židle, koně, sloni, ta silnice v canyonu, slepá chromá stará včela, pařez s norskou vlajkou a ta lilie. Kdybyste někdo věděl tak napište, zrovna tak já ráda pomůžu

P.S.
drama Židle existuje ale bohužel to tam nefunguje, pak už mě k nim napadlo jen Hra o trůny ale taky vedle

radostnavila
24. bře 2016

@carmenz Nn, to obilí mám..

radostnavila
24. bře 2016

Děvčata drahé, tak mi zmizela jedna kniha!! Pozor na to, jednou se mi to celé smazalo, zadávala jsem znovu a jedna mi zmizela. Teď jsem to prošla a našla. 64 knih najdeno!! Aleluja, můžu se zase věnovat domácnosti:D

hanih
24. bře 2016

@radostnavila To s Dannym je nápověda k bonusové otázce z minulého týdne. Jinak ten pán v obraze na ostrově je velmi slavný trosečník. Měl společníka, kterého pojmenoval po jednom dni v týdnu 🙂

hanih
24. bře 2016

@radostnavila Aha, tak teď koukám, že už máš vše 🙂

mon_88017
24. bře 2016

prosím, ten divnej obraz (nad "Kmotrem") vedle domu se strašidly něco znamená?

sandieta
24. bře 2016

prosím o pomoc, jediná kniha a já na to nepřijdu... ta opuštěná party mezi dvěma stromy, stolek se šampáněm, židličky kolem... co to kruciš je?? už mi z toho hrabe.. 😨

bajana
25. bře 2016

@sandieta divadelná hra od jedného z najväčších Cechov 😉
@sandieta

radostnavila
25. bře 2016

@mon_88017 To nad tím jak píšeš nic neznamená..

radostnavila
25. bře 2016

@sandieta Autorem je náš milovaný prezident (ne ten, který tam sedí dnes)

jankucharo
25. bře 2016

Ahoj, tak mám 62 ze 64... hledá a asi jsem slepá. Prosím, neporadí mi někdo na co se zaměřit?

radostnavila
25. bře 2016

@jankucharo Já bych poradila vše zkontrolovat. Jestli se Ti vše zadalo. Protože každá kniha má docela velký obrázek, nejde jen tak přehlédnout. Máš robota, naštvané zelené kuličky nebo oranžovou věc pod majíkem? Případně ještě to nad Karlíkem? (Karlíka jmenuju, protože toho má snad úplně každý)

jankucharo
25. bře 2016

@radostnavila Vrtá mi hlavou jen ta oranžová věc... jinak mám všechno, asi...

jankucharo
25. bře 2016

už jsem si odpověděla... 😀 takže zbývá jedna jediná...

radostnavila
25. bře 2016

@jankucharo Paráda, takže chybí už jen jedna?

jankucharo
25. bře 2016

kovovou polovinu mám, znamená něco oranžová koule nad našim předkem vedle dámy na kartě? a ten osvětlený obraz nad mafiánem?

velulinkas
25. bře 2016

Ahoj holky! Opět potřebuji Vaši pomoc, stačí mi nápověda, zkusím to uhodnout:
- silnice se sluníčkem a šipkou doleva
- rak na zeměkouli
- a jestli něco znamená ten modrý zvoneček či majáček nad růžovou knihou se lvem (tu už mám, nechci spoilovat 😉)
Dííííky 🙂

jankucharo
25. bře 2016

@velulinkas silnice je jednoslovný název (vzpomeň si na písničku Kryštof a Klus)

jankucharo
25. bře 2016

@velulinkas naše země má poledníky, rovník a ..... a ty jsou dva. Který z nich to bude, když jsou tam klepeta?

jankucharo
25. bře 2016

@velulinkas ty drobnosti jsou spojeny rovněž s britskou vlajkou -máš celý obrázek?

cogito
25. bře 2016

Ahoj, mám 63 ze 64 knížek. Je tam ještě 5 neodkrytých okýnek. Ta poslední asi bude tam. Má někdo již určené ty knihy z těch neodkrytých? Pomůže? 🙂) Musím na to myslet a to mě čeká žehlení ☹((. Nebo kompletní seznam pro kontrolu? Díkyyy...

cogito
25. bře 2016

Nebo kdyby byl kompletní obrázek... 🙂

mischel26
25. bře 2016

Dobry den,ahoj...mohla bych tez pozadat o radu?nedochazi mi ten dum se strasidly...je mozna napoveda prosim?diky

radostnavila
25. bře 2016

@mischel26 Strašidlo nagraď jiným slovem - na obrázku není strašidlo, ale ....

A pak si řekni, je to dům koho čeho? 🙂

lucie0022
25. bře 2016

Zdravím chybí mi poslední 2 knížky a nevím si rady ☹ nevíte jestli jsou něco ty váhy ? včera jsem nad knižní šifrou sedela strasne dlouho a muj mozek to už nebere 😀 kdyby aspon nebyla tak návyková 😀 😀 😀

radostnavila
25. bře 2016

@lucie0022 Váhy patří k praseti.

cogito
26. bře 2016

Hezký den, máte někdo tu sekačku na červené louce? Vůbec mi to nemyslí... Děkuji moc.

andulinka
26. bře 2016

@big_el @hojda Holky "Letopisy N....E" jsou krásná serie - doporučuju přečíst 😉

kocitanka
26. bře 2016

Červená louka není louka, ale něco jednoduššího. Co se obvykle seká sekačkou? 🙂

cogito
26. bře 2016

kocitanka : díky moc. Mám to všechno...

fatii02
26. bře 2016

Ahoj chtěly bych se zeptat jestli nevíte obrázek toho dědy co skáče z okna ?

Já na to prostě nemůžu přít.

Předem děkuji.

Strana