Knižní šifra
http://www.martinus.cz/kniznisifra/index.php
ahoj maminky,
zkoušeli jste to? Já už mám nalezeno 47 knih. Ale zaboha nemůžu přijít na to (ani lidi s nimž jsem to řešila) co označují: židle, koně, sloni, ta silnice v canyonu, slepá chromá stará včela, pařez s norskou vlajkou a ta lilie. Kdybyste někdo věděl tak napište, zrovna tak já ráda pomůžu
P.S.
drama Židle existuje ale bohužel to tam nefunguje, pak už mě k nim napadlo jen Hra o trůny ale taky vedle
Děvčata drahé, tak mi zmizela jedna kniha!! Pozor na to, jednou se mi to celé smazalo, zadávala jsem znovu a jedna mi zmizela. Teď jsem to prošla a našla. 64 knih najdeno!! Aleluja, můžu se zase věnovat domácnosti:D
@radostnavila To s Dannym je nápověda k bonusové otázce z minulého týdne. Jinak ten pán v obraze na ostrově je velmi slavný trosečník. Měl společníka, kterého pojmenoval po jednom dni v týdnu 🙂
@radostnavila Aha, tak teď koukám, že už máš vše 🙂
prosím, ten divnej obraz (nad "Kmotrem") vedle domu se strašidly něco znamená?
prosím o pomoc, jediná kniha a já na to nepřijdu... ta opuštěná party mezi dvěma stromy, stolek se šampáněm, židličky kolem... co to kruciš je?? už mi z toho hrabe.. 😨
@mon_88017 To nad tím jak píšeš nic neznamená..
@sandieta Autorem je náš milovaný prezident (ne ten, který tam sedí dnes)
Ahoj, tak mám 62 ze 64... hledá a asi jsem slepá. Prosím, neporadí mi někdo na co se zaměřit?
☹
@jankucharo Já bych poradila vše zkontrolovat. Jestli se Ti vše zadalo. Protože každá kniha má docela velký obrázek, nejde jen tak přehlédnout. Máš robota, naštvané zelené kuličky nebo oranžovou věc pod majíkem? Případně ještě to nad Karlíkem? (Karlíka jmenuju, protože toho má snad úplně každý)
@radostnavila Vrtá mi hlavou jen ta oranžová věc... jinak mám všechno, asi...
už jsem si odpověděla... 😀 takže zbývá jedna jediná...
@jankucharo Paráda, takže chybí už jen jedna?
kovovou polovinu mám, znamená něco oranžová koule nad našim předkem vedle dámy na kartě? a ten osvětlený obraz nad mafiánem?
Ahoj holky! Opět potřebuji Vaši pomoc, stačí mi nápověda, zkusím to uhodnout:
- silnice se sluníčkem a šipkou doleva
- rak na zeměkouli
- a jestli něco znamená ten modrý zvoneček či majáček nad růžovou knihou se lvem (tu už mám, nechci spoilovat 😉)
Dííííky 🙂
@velulinkas silnice je jednoslovný název (vzpomeň si na písničku Kryštof a Klus)
@velulinkas naše země má poledníky, rovník a ..... a ty jsou dva. Který z nich to bude, když jsou tam klepeta?
@velulinkas ty drobnosti jsou spojeny rovněž s britskou vlajkou -máš celý obrázek?
Ahoj, mám 63 ze 64 knížek. Je tam ještě 5 neodkrytých okýnek. Ta poslední asi bude tam. Má někdo již určené ty knihy z těch neodkrytých? Pomůže? 🙂) Musím na to myslet a to mě čeká žehlení ☹((. Nebo kompletní seznam pro kontrolu? Díkyyy...
Nebo kdyby byl kompletní obrázek... 🙂
Dobry den,ahoj...mohla bych tez pozadat o radu?nedochazi mi ten dum se strasidly...je mozna napoveda prosim?diky
@mischel26 Strašidlo nagraď jiným slovem - na obrázku není strašidlo, ale ....
A pak si řekni, je to dům koho čeho? 🙂
Zdravím chybí mi poslední 2 knížky a nevím si rady ☹ nevíte jestli jsou něco ty váhy ? včera jsem nad knižní šifrou sedela strasne dlouho a muj mozek to už nebere 😀 kdyby aspon nebyla tak návyková 😀 😀 😀
@lucie0022 Váhy patří k praseti.
Hezký den, máte někdo tu sekačku na červené louce? Vůbec mi to nemyslí... Děkuji moc.
Červená louka není louka, ale něco jednoduššího. Co se obvykle seká sekačkou? 🙂
kocitanka : díky moc. Mám to všechno...
Ahoj chtěly bych se zeptat jestli nevíte obrázek toho dědy co skáče z okna ?
Já na to prostě nemůžu přít.
Předem děkuji.

@carmenz Nn, to obilí mám..