icon

Máte někdo doma holčičku se jménem Melánie? 🙂

misina01
8. led 2017

Holky, máte prosím někdo doma nebo ve svém okolí holčičku se jménem Melánie? 🙂 manzelovi se to hrozně líbí, tak chci jen zabrousit, jestli někoho s tím jménem neznáte, jak jsou spokojeni a jak jí říkají 🙂 díky moc vsem

Strana
z2
netopejr
8. led 2017

Normální hezký jméno, jenom tady se moc nedává. 😀 Směle do něj, když se vám líbí.
Nela.je každá druhá.
Každýmu se nějak říká, vždycky se najde nějaký vhodný pěkný tvar, vic nebo min odvozenej, tady to problem nebude. Často se nakonec ustálí vic ty tvary jména, s kterýma se původně moc nepočítalo, leckdy se to meni i s vekem nebo to hezky zkomolí sourozenec.

My jmena neříkame, az se narodi, nikdo pal.do toho nekecá a neprudi, ze se jmenuje po te nebo one tetičce, kterou ten nebo onen nemá rad, nebo se nejmenuje po tom, kdo mručí... A taky jsme pak slyšeli "ne, tak se nejmenuje, takový jméno byste nedali" anebo "jak ji buďte říkat". Do pulroku s tim nikdo nemá problem a za rok si nevzpomene. A dnes zas tak extra vybocovat nebudete, aspoň dcerka bide vedet, ze volani je na ni a ucitelkam se to nebude plést.

camillaq
8. led 2017

Melanie je krásné jméno a k příjmení se hodí,Nelinek je ted strašně moc. Melanie mi nepřijde výstřední, jen není tak často používané, vůbec bych se toho nebála. Babičky si zvyknou a bude se jim to jméno nakonec líbit. My jsme řekli jen co čekáme a že jméno bude překvapení, vždycky budou mít jiný názor. Nechtěla jsem poslouchat připomínky, brala jsem to, že my budeme rodiče a my si vyberem jméno, ostatní to musí respektovat 🙂

jasamin
8. led 2017

Osobně Melánii vůbec nepovažuju za neobvyklou. Je to nádherné jméno ve všech jejich podobách. Jak pro malé dítko, tak dospělou ženu. Já mám tři děti s neobvyklými jmény. Dvě z nich jsou už v pubertě a dosud neměli se svým jménem nikde problém. Opravdu bych se toho nebála.

nnnadja
8. led 2017

Melanie je super. My dali pracovní název Matylda a říkali to s tak vážnou tváří,že postupem času i babičky říkaly brisku Tyldicko😀takže na jméno si zvyknou všichni😀

babanci
8. led 2017

Moje tchyně byla na mrtvici ze jména mojí vnučky a to je nádherné,v českém kalendáři. Dejte Melánii,je to krásné. A že není obvyklé?To považuji za výhodu. Bude Vaše dcera -takže je přeci mimořádná a vyjímečná. 😀 Ta naše se jmenuje Viola.

melca
8. led 2017

@veronicka89 A mohu se zeptat,kde jste ke jmenu Melisa prisli?Okolo nikdo nas nema,ale u jedne fotogr.v nasem meste jsem ted narazila na mininko s timto jmenem a pak jedna "znama" jeji kamoska dala taky Melisu nedavno,tak si rikam,kde k tomu asi prisli 😀

veronicka89
9. led 2017

@melca ja jsem mela kamosku ve skolce 😉

misina01
autor
9. led 2017

@alcar čím víc názorů, tím líp ;)

lucyp13
9. led 2017

Nela je jak pro psa..to bych nedala.. melanie je hezke, neobvykle ale přesto hezke, k příjmení pasuje, bude se ji říkat normálne. Není to nic tak strasne neobvyklého nebo ujeteho. Babický si zvyknou,u nás taky prskaly na Lindu a jak mimi uvidely prskani je přešlo ;)

brendamonique
9. led 2017

Známá má už asi 5 letou - říkají jí Melinka. Mě osobně se to jméno tolik nelíbí, ale mám také neobvyklejší vkus na jména, takže pokud se vám doma líbí, určitě bych neváhala a dala. Je pěkné 😉

rou
9. led 2017

U nás ve školce je to teď samá Nela, Ella a Ellie, takže to bych nedávala. Melánii žádnou neznám a nezdá se mi to až tak výstřední. Mě by se víc líbila ale Melisa.

tahejhula
9. led 2017

@misina01 Nase dcera ma jeste mene frekventovane jmeno, je normalne v kalendari, ale moc se nedava. Je s nim vsude vyjimecna, vsichni si ji pamatuji a problem zadny.
Melanie ma spoustu tvaru. Ja bych se toho fakt nebala.

tahejhula
9. led 2017

Mimochodem, dcerka je s tim jmenem jedina v cele skolce, jedina u detske lekarky, jedina u zubarky, atd. 😉

calabasa
9. led 2017

My teď vybíráme jméno pro třetí holku...moc nevíme. Muž j eAdam a říká, jak mu vadilo, že býval jediný a chtěl být Petr, Honza nebo tak. Tak jsem se ptala jeho ségry, která je Ája. Taky jí to vadilo furt vysvětlovat, proč se tak jmenuje (po babičce). Já mám holky Johanku a Báru a Bára, když se někdo jmenuje stejně, tak je pyšná. Takže já jsem pro "obvyklá jména".

moniiss
9. led 2017

Krásné jméno. Moc se mi líbí.

misina01
autor
10. led 2017

Já si to dneska naposled napíšu, jak vypadá k našemu příjmení Nela a Melánie 🙂 zdrobněliny mají skoro stejné. Jinak holky, už mám pediatra, v podstatě postýlku, autosedačku, přebalovák, oblečky, košík do obýváku, komodu, pár hraček, vaničku, houpátko, kočárek je objednaný.
Mám ještě něco zařizovat? Kromě toho, že ještě musím k zubaři, jinak jsem už snad všude včetně cukrovky a EKG byla 😀 nějaká matrika? Nějaké vyplňování jmen? Papíry k mateřské? Kam se to nosí, nebo teda kde mi to dají? Zítra jdu na kontrolu do poradny, tak počítam, že tam. 🙂

kituska20
10. led 2017

Kamarádka má ještě Melissu ale to už by babičky nedaly :D

franekjakub
12. říj 2020

Dobrý den,

Přítelkyni se také moc líbí Melanie - za mě výběr jména je asi to nejtěžší, doma nevíme co to bude takže vybíráme rovnou dvakrát.

Co říkáte na Melanie Franková, a Eliot Franek ?

Dále máme v hledáčku klasické jména jako Sára, Mia, Nela a Oliver, Matyáš.

Díky za reakce.

melanie_131
2. led 2025

Dobrý den,já se jmenuji Melanie. Jméno se mi moc líbí. Když jsem byla malá představovala jsem se jako Meli, potom v osmém ročníku a celkově na druhém stupni to bylo horší,ale většina dětí mi pak říkala normálně Melanie ale někteří mí říkali buď Mel nebo Melčo a nebo se mi líbilo Melani.

Strana
z2