Jméno Melanie/Ema

domi_do
30. lis 2019

Poprosím o názory na jména Melanie a Ema. Doma máme Sofii a pravděpodobně k ní přibude sestřička, jenže my dumáme nad jménem.
Líbilo se nám Emička, ale těch je teď tolik, že máme strach, aby nebyla na každém rohu. U Melinky máme zase obavu z nevšednosti 😏☺️ A jiná jména nás nezaujala.
Děkuji moc ❤️

malenka3
30. lis 2019

Mně se nelíbí ani jedno, ale to asi slyšet nechceš 😂 stejně to musíte rozhodnout sami...

nazka
30. lis 2019

@domi_do já bych dala Emu. I Sofinek je hodně, aspoň budou nastejno holky 😊

chumlee71
30. lis 2019

My jsme chtěli taky Emu,ale bude to druhý kluk 😄 . Za mě Ema 😉

krupka3
30. lis 2019

Mne se take nelibi ani jedno. Em je obrovske mnozstvi uz asi poslednich 5 let a Melanie se mi zda takove trosku ciganske nebo jak to napsat - takove lacine. Opravdu tim nechci nikoho urazit! Kazdopadne dodam, ze jmeno byste meli volit spis sami podle vlastniho citeni. Kazde jmeno je nadherne, kdyz se rika s laskou, i kdyz je dobre smyslet odsud pocud - aby treba jmeno sedelo i k prijmeni (i kdyz zeny pravdepodobne v budoucnu prijmeni zmeni), aby treba ta kombinace nebyla extra dlouha, aby se tam hodne neopakovala pismena, atd. Uplny extrem je treba ciste ceske prijmeni a k nemu cizi krestni jmeno. Hlavne u kluku, kteri se tak budou jmenovat cely zivot. Drzim pesti, at jste se svym vyberem spokojeni 🙂

zelenaesmolda
30. lis 2019

@domi_do
Melanie se mi k ceskemu prijmeni nelibi,je to takove jak rika
@krupka3 cikanske.Ema je posledni dobou strasne caste jmeno,nedala bych ho prave proto.

similenka
30. lis 2019

@domi_do A proc ne misto Emy Evička? Krasne jmeno a bude jedina.

sudylichozrout
30. lis 2019

Nedala bych ani jedno. Presne jak se pise vyse, Emicek je hromada a Melanie je z meho pohledu silene jmeno, co se hodi tak ke svetskejm. Ale pokud se vam tato jmena libi, dejte. Na nasem nazoru nezalezi.

guinea
30. lis 2019

@domi_do Mně se líbí obě, Melanie by byla moje volba, kdybych měla holčičku. Rozhodně v tom jméně nic světského necítím 🙄😂.

vladienka
30. lis 2019

To su zaujimave nazory, v zivote by ma nenapadlo ze Melania je ciganske meno .. na Slovensku je uuuplne normalne, poznam viacero Melanii rozneho veku, podla mna hezke

paturik
30. lis 2019

Melanie

krupka3
30. lis 2019

@vladienka Tak tebe by to nenapadlo, ale u nas jsou hodne jine zvyklosti v krestnich jmenech, a na me to tak proste pusobi 🙂

veruuu_kubesovic
30. lis 2019

Dala bych nevšední Melanii 😉 Emiček je poslední dobou strašně moc....
Sama mám dceru Anabel, tak bych se toho vůbec nebála 🙂

lv
30. lis 2019

Melanie, krásné.. Meli

veronikava
30. lis 2019

Taky čekám holčičku a bude Melanie🙂.. někdo by zas nedal jména jako je Alenka, Maruška atd.. jestli se Vám libi tyhle dvě tak bych si to nenechala rozmluvit a prostě se rozhodla, bude to vaše miminko🙂 a Melanie rozhodně nezní jako cikánské jméno podle mě🙂

jaja01k
30. lis 2019

Já bych si nevybrala ani jedno, ale když už, tak víc se mi líbí Ema.

pipi_puncocha
30. lis 2019

Mně přijde, že relativně časté jsou obě... mám malou sestru a má kamarádky Melinku i Emičku (jména byly i ve školce i nyní na 1.stupni ZŠ). Což ale Sofie je úplně to samé. Jinak já bych z nabízených jmen asi zvolila kombinaci Sofie-Melanie, jde to celkem k sobě.

sinicka
30. lis 2019

Znám 2 Melanie a oběma se nezávisle na sobě říká "Meloši, Melošu, Melouši" a obě dvě se chcou od puberty přejmenovat. Na Emmy, Emy, Emílie už jsem alergická. Za mě ani jedno.

zvedavec2
30. lis 2019

Kdyz mate Sofii, tak vám asi cetnost vyskytu nemuze vadit, Sofinek je téměř tolik co Emicek, Nelinek a Elisek. Takze to jenom k argumentu,že Emicek je moc. Jinak na otazku - Melanie je (byla) sestra me babičky, já to povazuji za nadherne jmeno.

martiniquest
30. lis 2019

Ja se temto masovym jmenum vyhybam. Kdyz slysim na hristi "Sofinka", mam osypky. Podobne s Emou. Melanie mi nepripada spatna. Ale na nazoru cizich lidi nezalezi, vase dite, vase volba. Doporucuji vzit v potaz numerologicky rozbor.

almara2
30. lis 2019

Známá má Melanii, mně se to líbí rozhodně víc než Ema a příjmení má české.

veronikava
30. lis 2019

Stejně se pak holka jednou vdá třeba a to už pak nikdo neřeší.. jestli se to přijimeni k jménu hodi nebo ne.. nebo aspoň si to myslím teda😄🤷🏽‍♀️

market177
30. lis 2019

Obe jsou krasná ❤️ To,ze je Melinka nevsedni vubec nevadi 🙂 za me asi vic ta Melinka 🙂

hanih
30. lis 2019

@domi_do Co se týká obliby jmen, je to dost subjektivni. Mě se víc líbí Ema, ale to bude i tím, že jednu doma máme. Tohle jméno jsem moc nechtěla, ale jediným důvodem bylo, že jich je v současné době hodně. Nicméně manželovi se líbilo natolik, že mě přesvědčil. No, nakonec dcera chodí do školky, kde jsme nezaznamenali žádnou další Emičku, takže to s tím ohromným počtem nebude tak zlé 🙂

zvedavec2
30. lis 2019

@hanih syn ma ve skolce ve tride dve Elisky a dve Emmicky 😉

domi_do
autor
30. lis 2019

Děkuji všem za názory 🙂

domi_do
autor
30. lis 2019

@similenka Tchýně, švagrová 🙂 a jméno se mi nelíbí..

martiina_k
30. lis 2019

Dala bych radši Emu, ale výsledek je stejně na vás. Ono s tou frekvencí je to i regionálně odlišné. Někdo řekne, že má v okolí spoustu Emiček, já s dětmi pracuji, v roce 2019 mi prošlo rukou 925 dětí v rozmezí zhruba 3-8 let a z těch skoro tisíce dětí bylo 8 Emiček. Takže to zase tak moc frekventované jméno u nás není. Někdo výše psal, že Nelinka je hodně dávaná - měli jsme 4. Elišek třeba 18. Melanii ani jednu, ale přijde mi to taky takové romské jméno stejně jako Vanesa, Jesika, Natálie (Nataly, Nathali apod.).

lovemusicsun
30. lis 2019

Mě to s tou četností přijde přehnané.. Každá doba má svá jména, my měli ve třídě 3 Evy, 4 Petry (kluky) a 2 Honzy. A nemyslím, že by to nějak vadilo. Sama mám doma Emičku, je to krásné jméno a je mi celkem fuk, že jich je údajně hodně (já jsem ještě žádnou nepotkala). Určitě by mě neodradilo to, že se v životě potká s nějakou další Emou. Kamarádka dala synovi jméno Vilém, těch moc není a hned ve školce se jeden další našel a jsou z nich nejlepší kámoši.. Je to na Vás jak své dítě pojmenujete, pokud se Vám Ema líbí, tak sem s ní! Jsou to fajn holky 😊 Osobně se mi vaše druhá volba Melanie nelíbí, souhlasím s holkama, že to zní trochu levně. Ale pokud se hodí k příjmení, tak proč ne.

svetlanalana
1. pro 2019

Melanie a Sofie, nadherna jmena 😍

vineta
1. pro 2019

Tohle je vždycky složité, co chceš slyšet? Každý na to bude mít svůj názor. Em(m) je opravdu spousta, mám neteř Emmu a je to hodně znát, všude jsou vždycky minimálně 4. Sama si ještě pamatuju, jak mi od dětství vadilo mít jméno, které vyžadovalo nějakej přívlastek nebo doplnění příjmením, protože jsem taky ve třídě nikdy nebyla jediná. Pokud se ti líbí Ema, dala bych aspoň Emílii, tím jí aspoň trochu dostaneš z tý četnosti, pokud ti vadí. Melanie se mi nelíbí, připomíná mi to melanom a taky mi to přijde poněkud světský, případně jak z německýho seriálu (v lepším případě). Ale důležitý je, jak se líbí vám.
Ale jinak nechápu, ženskejch jmen je krásnejch spousty, sama bych nevěděla, který dát dřív, a ve finále se točí pár jmen furt dokola.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru