icon

Názor na sdílení fotek dětí na FB, insta., sem. apod. Co si myslíte?

95newmommy2020
28. led 2020

Ahojky, tak mě tak napadlo, jaký máte postoj ke sdílení fotek miminek, dětí, soukromí na sociálních sítích ?
Mě se má za chvilku mimčo narodit. Chci se s ním pochlubit, jsem v hodně maminkovských skupinách na FB, chci ho pak dát i sem. Jen si nejsem jistá, jestli je správně ho dát třeba veřejně na svůj FB profil mimo tyhle skupiny.
Jak se k tomu stavíte a proč ? ❤️

veronikav31
29. led 2020

@journals nepletu.je to to samé,ohanite se všechny že nikde nic nezveřejňujete a přitom při každé akci můžete být vyfoceny včetně dětí, dané na internet a přitom není až tak těžké získat data a nebo k fotce přiřadit iniciály.jinak já děti na nočníku nezverejnuji,ale třeba dceru na pouti na koni nebo s hadem ano

kukate
29. led 2020

Já jsem dřív dávala, neee extra moc, ale dávala. Před x měsíci jsem ale udělala velkou čistku alb na FB. Fotky dětí tam mám pár. Dříve jsme je tam dávala, ať se může rodina podívat jak děti rostou. Teď už dávám jen fotky do příběhu na messengeru a z tama myslím po 24 hodinách zmizí. Ale berme to zase tak, že dnes ti může kdokoliv dítě omylem vyfotit, když bude třeba někdo fotit svou rodinu a v pozadí si někde mihne tvé dítě. A objeví se tak na FB a ani o tom nebudeš vědět no. Nikam ale jinak fotky dětí nedávám. Jen ten FB. Ale tam už je to třeba jen 1 fotka za 3 měsíce. Někdy ani to ne už.

sdzu
29. led 2020

Na sociální sítě fotky dětí nedávám. Posílám jen do soukromých diskusí, mailu nebo WhatsApp.
Důležité lidí jsem o narození dítěte informovala a ostatní to zas tolik vědět nepotřebují.
Jiným ale výslovně nebráním někam dávat fotky, na kterých je i moje dítě. Zase tak to hrotit nepotřebuji. Historie svých prvních pár let života ať později zjistí spíš z vyprávění a rodinných alb než z googlu.

courtney1
29. led 2020

Já poslala fotky známým soukromě do zprávy.
Veřejně na FB dám jen to, co by mi případně nevadilo, když se někde objeví.
Rozdíl jsou různé fotky třeba z oslavy, a něco jiného jsou fotky třeba z koupání apod.
Člověk musí mít soudnost. Mě by se taky nelíbilo, kdybych narazila na veřejně přístupnou fotku jak například v roce a půl běhám nahatá po zahradě.

apacheee
AMBASADORKA
29. led 2020

@kattka009 a jak to prosimte je Teda s focením na konci školního roku. To se s nimi syn vyfotí a fotku s ním má jen on? Nebo i ostatní děti si domů vezmou fotku, kde je on?

pavca1982
29. led 2020

Mě to nevadí nevím k čemu by někomu byla fotka mého dítěte třeba u dortu apod. Fb a instagram nemám. Mám fotky jenom tady.

journals
29. led 2020

@veronikav31 tak jestli v tom nevidis rozdil, tak je marne na podobne tema diskutovat

evca_w
29. led 2020

Ja myslim, ze nic se nema prehanet..Sem davam fotky minimalne, obcas jen do soukrome skupiny, prece jen nevim, kdo vsechno se tu skryva.Na FB a Instagram sem tam, kdyz je nejaka jooo vydarena (,samozrejme ne nahata nebo neco podobneho) a touha pochlubit se proste zvitezi.Ani jeden ucet nemam ale verejny a pravidene delam cistky "pratel"😀

sudylichozrout
29. led 2020

@veronikav31 to samozrejme nemuzeme, resp. muzeme byt se souhlasem. Nikdo si nesmi dovolit te vyfotit zblizka a dat bez tvejo souhlasu na web. Muzes ale byt soucast "davu", to ano. Zejmena u reportaznich fotografii.

amazonkajanik
29. led 2020

@zvedavec2 jenže my máme jen whatsapp,bez fb

zvedavec2
29. led 2020

@amazonkajanik To je uplne jedno 🙂 psala jsem to vys. Fb vlastni whatsapp a tudiz vsechna data, ktere whatsappem projdou. Takze i vase fotky jsou na serverech fb a vyuziva je k svym projektum.

leitlova
29. led 2020

@95newmommy2020 taky bych se strašně ráda chlubil svoji dceruskou, ale. Na instagramu nemám fotku ani sebe. Na fb mám fotku malé, ale jenom její nožičky, a pak jak ji chovám, kde je zády k foťáku, takže tam není nic vidět. A to je vše. Víc tam toho nemám. Je to takovej kompromis. Je vidět, že mám holčičku, ale nikdo ji nemůže jakkoliv identifikovat.

amazonkajanik
29. led 2020

@zvedavec2 to musí být zážitek,se tím pak probírat 😂

kattka009
29. led 2020

@veronikav31 Má,vždy se fotí na konci školního roku s celou třídou i třeba jen s klukama to má snad každá škola.Ze školky máme taky plno fotek,nesouhlasím jen s tím,aby je dávali někam veřejné,internet,noviny,atd.

amenophus
29. led 2020

My doma dost dbáme na kyberbezpečnost a fotky malé nikdy nikde veřejně nesdílíme (tzn. nic tady ani na facebooku). Pokud někdo má zájem, pošleme v soukromé zprávě. Takže v absolutní digitální anonymitě ji neudržíme, pokud bude NSA chtít získat její fotky tak si je z toho facebookovského messengeru stejně stáhne, ale aspoň se nemusím bát, že si nějakej úchylák někde honí nad fotkama mého miminka.
Až bude větší a bude mít nejspíš vlastní profil na nějaké sociální síti a asi bude chtít sdílet svoje fotky, je už to její volba. Ale bezpečností zásady ji budeme učit. Stejně jako děti učíme, že mají zamykat dům a nebrat si bonbony od cizích lidí, zrovnatak ji budeme učit že má mít silné heslo a nikomu ho neříkat, a že nemá cizím lidem na internetu posílat své fotky.
A rozhodně mám v plánu, až bude větší, se s ní podívat na tenhle film - https://ct24.ceskatelevize.cz/kultura/2808530-v...

kattka009
29. led 2020

@apacheee Ten s kým se fotí ji má taky,to je jasné.A jestli narazíte na to,že tu fotku s mým klukem dá jeho maminka třeba na ten fb?To by si snad nikdo normální nedovolil 🤪.Dotaz od zakladatelky byl trochu jinej,ne.Jak jsem psala,je to každého věc,kde nebo koho bude vystavovat.😃Dobrou

apacheee
AMBASADORKA
29. led 2020

@kattka009 díky za vysvětlení, vloni jsem právě na fb četla diskusi, kdy se rozčilovala jedna maminka, že se kluk fotí s třídou, ale tu fotku, kde je i on, má jenom on. A ostatní mají fotku bez něho. Tak mi to přišlo divný. Maminky se přidávaly, že je to nefér, že on má fotky s ostatními dětmi, ale děti nesmějí mít fotku s ním

luciklim
29. led 2020

@95newmommy2020 ahoj, ja obcas pridam rodinnou fotku na fb, jen pro moje pratele. Rozhodne tady na MK ani na jine bych foto sveho syna nedala, preci jen, je tady tisice uzivatelu, ktere vubec neznas...Ale co me zveda ze zidle, kdyz nekdo sdili fotku sveho ditete na nocniku, nahaty, nebo pri jidle s omatlanym oblicejem od jidla..je to naprosto nedustojne. Ty dotycne bych propleskla mokrym hadrem na podlahu, aby se probrali 🙂

beruska132
29. led 2020

nikdy,nikde . všichni s rodiny mají zákaz dávat jakékoliv fotky a informace na sociální síte a když jsme byly na newborn foto dala jsem si do smlouvy, že si nepřeji zveřejnit fotky dcery na jejich stránkách ani nikde na síti.nechci se dožít toho,že až bude moje dcera dospělá tak najde svoje fotky z dectví někde na síti. až bude dost velká sama si rozhodne, co bude chtít zverejnit a co ne. pak mne taky nezajíma fotky cizích decek 5000 krát vyfocených za jeden den, to delávala kamška až sem si ji musela zablokovat.

alcar
29. led 2020

@beruska132 a ty sama vyuzivas nejakou socialni sit (mimo MK)? Mas tam nejake pratele?

lucie_1986
29. led 2020

Chlubit se zde neni potreba, pred cizima lidma 😉 Nedavala bych - a nedavam - ani na fb. Kdyz uz se pochlubit miminkem, dala bych nejakou kde mimcu neni videt oblicej, napriklad. A ty detailni se pak poslou kamaradum individualne 🙂

michelleponky
29. led 2020

Prijde mi nekolik komentaru zde dost nenormalnich. Napriklad nesouhlas fotit dite ve skolce apod. My taky prece mame fotky z detstvi! Je to podle me uz prehnany, co tu "maminky" pisou. Já když byla těhotná, take jsem si rikala jak nebudu na socialni site davat sve deti. A ze si sama socialni site zrusim abych na ne mela vice casu atd.. podobny kecy. Ale ta touha pochlubit se tvym ditkem je proste silnejsi. Mam instagram i facebook soukromy, takze to vidi jen pratele. Rozhodne si je nedavam na profilovku. Ale na fb obcas jednou za mesic pridam fotku. Nebo kdyz jsme v zoo nebo proste na vylete.

kajamacek
29. led 2020

Zdravím, také nejsem toho názoru aby se děti nevystavovaly na fb a podobně. Chci aby moje děti měly možnost se rozhodnout, jestli chtějí být na sociálních sítí nebo ne. Taky jsem se ale chtěla pochlubit kamarádkám, že se mi narodilo miminko, tak jsem to vyřešila tak, že jsem vyfotila jeho ručičku v mé a to jsem zveřejnila. Připadá mi to jako kompromis, jeho obličej nikde není 😊

sudylichozrout
29. led 2020

@alcar Ja s @beruska123 souhlasim do puntiku. Jine socsite krom MK nemam.

beruska132
29. led 2020

@alcar ano mam fb, ale na nem taky nedávám žádné své fotky, nesdílím polohu, aktuální pocity a pod. žiji svůj život v reálu a nikoho nic neni do toho co delám, kde jsem, s kým jsem, jestli mám nebo nemam deti. ty který jsou mi skutečne blízcí vedi to podstatné o mne a fotku své dcery jim ukážu na mobilu anebo pošlu max. v soukromé správe. chráním své soukromý i soukromí své rodiny a nejbližších.

beruska132
29. led 2020

@sudylichozrout děkuji.jsem ráda že nejsem jediná co to takhle má

te_reza
29. led 2020

@michelleponky mě taky ta "posedlost soukromým" přijde až úsměvná. Tak dám jednou za čas fotku holky na písku, procházce.nebo když je prostě něco vtipnýho. Mám to pro přátele. Když budou mít akci ve školce, tak bude prostě někde na netu její fotka. Dokud někde neleží nahatá jako lapka pro pedofily, tak nvm co řešit. Venku taky člověk nechodí v masce, aby ho někdo nepoznal

linee
29. led 2020

@95newmommy2020 nedavam a nebudu. Kdo chce moje deti videt,je u mne vitan.Navic,trochu tusim a vim,jak socialni site funguji a proto nesdilim nic ze sveho soukromi,vcetne lajku pratel a ruzneho propojovani. Navic,existuji e-maily,mohu se pochlubit a poslat fotku takto. Proc bych vystavovala fotku a chlubila nekomu, kdo se mi neozve,jak je rok dlouhy a s kym nejsem v kontaktu?

veronikav31
29. led 2020

@linee tak nechápu proč takové přátele máš na sociální síti?já osobně bych ráda některé kamarády viděla často,jeden je ve Švýcarsku,občas přijede za rodinou tak se vidíme,sestřenice na Floridě-ta asi těžko přijede,další kamarádka v Německu,další na Slovensku,v Egyptě,apd.,pokud má někdo kamarády za rohem tak na FC být ani nemusí,ale je to sociální síť a ne vždy je možnost se s těma lidma vidět.ostatne email je víc zneuzitelny než fc

alcar
29. led 2020

@beruska132 a k cemu ten fb tedy mas? Chodis tam do skupin nebo te zajimaji zdi tvych pratel? Snazim se pochopit, proc nekteri lidi sice fb maji, ale nic tam nesdili, to mi hlava nebere. 🤔

Strana