Nejhezčí a nejhorší jméno
Dávám anketku 🙂
Jaké jsou podle vás:
1. NEJHORŠÍ chlapecké a dívčí jméno
@prostejina Magdaléna je krásné jméno. Marie také (jenom se mi nelíbí podoba Máňa, které se Marušky asi nevyhnou, ale líbí se mi třeba obdoba Máša...). 🙂 Vztek mít nemusíš, tohle je naprosto individuální záležitost. Někomu se třeba líbí modrá barva a jiný ji nesnáší... 🙂 Pokud to jméno není naprostý extrém, který dítě bude v budoucnu zesměšňovat, nevidím vlastně problém v žádném. Někteří rodiče si neuvědomují, že s jejich zvláštním způsobem sebeprezentace pak bude jejich dítě muset žít minimálně 18 let, než si může nechat jméno úředně změnit. A z Análie pak holt bude v občance třeba Anna nebo Aneta...ale těch dětských traumat předtím...Děti jsou v tomhle nemilosrdné a každou odlišnost a jinakost tvrdě trestají. Může se nám to nelíbit, ale tak to prostě je...vidím to bohužel dnes a denně...
Pro me momentalne nejhorsi holcici jmeno je asi Nikolka a Sofinka, na to uz jsem vylozene alergicka. A pak takova ta exoticka jako Emily, Eimy atd. Z kluku, co jsem ted nedavno slysela je to asi Jonatán, to je hruza, to je jak ten pes od Macha a Sebestove.
Od moji mamky tri kamaradky (sestry) z detstvi se jmenujou Perluše, Zlatuše a Květuše. To je taky terno. 😀
To je ale stupidní anketa! Nejdůležitější je, jak se to jméno líbí jeho nositeli, což se v batolecím věku těžko zjistí.
Osobně nesnáším všehny ty -áše (Jonáš, Matyáš, Eliáš,...) a holčičí s jakýmkoli zdvojeným písmenem (kromě Anny), protože jich je všude plno. Prostě ty módní vlny. Ale to spíš vypovídá o rodičích (asi hlavně matkách), děti ani ty jména za to nemůžou...
@latkovkybrno @dora13 Mame Hanicku, Dorotku a Honzika 🙂 A Cenda bylo nase auto 🙂
@bianca_86 My mame tvar "Dora".
Mne se nelibi takovy ty perly, co davaji nektery celebrity. Ronja Liska? Lennon Marlene Haj Smetana? (to jsem musela vygooglovat...) Sorry jako! 😀
Mě se nelíbí pro kluka Bruno.Ludvík,Arnošt,Ctirad,Bořivoj a Alfons,líbí se mi třeba Alex a David.U těch holčičích jsem úplně alergická na Elišku,to je snad teď každá druhá holčička a Ema se mi taky přestala líbit jako třeba Tereza.Líbí se mi Mariana-naše dcera,Jolana,Elena a Apolena.Mám kamarádku Dobroslavu-tím,že ji znám se mi jméno líbí,ale dceři bych ho nedala.
@lenka3p Já znám jednu Ronju Pokornou 🙂
@bianca_86 zapsaná je Dorota. Můžete ji zapsat i jako Dorotku, ale to mi pak u dospělé ženy přijde infantilní. Nebo Dora,ale to je tvrdší. Možná by šlo i Dori nebo Dorothea, protože Thea a Theodora jsou totéž co Dorothea
@carmilla Já to taky nechápu. I kdyby tady někdo řekl všechny jména celé mojí rodiny jako ta nejošklivější tak můj názor to nezmění a ani mi to nehne brvou. Respektuju, že každému se líbí něco jiného. No a 🙂 to je přece normální ne ? Bylo by divné, kdybychom všichni tleskali tomu stejnému...
Tak jsem to tu prolítla, a musím se jednoznačně zastat všech Marií🙂 je to krásné jméno, a co teprve Maria, Marina, Marika! A averze ohledně -ášů? Já kromě jednoho Tobiáše a, pravda, několika Matyášů neznám v okolí žádného -áše. Máme nejmladšího Mikoláše, a byla to prostě srdcovka(měla jsem v plánu porodit ho na Aleše😂 , což teda nevyšlo😉 ). Každý to prostě cítí jinak, pro někoho je v pohodě Barnabáš(hle! další -áš, kterého znám, ale tomu už je teď 14), někdo dá Jakuba, atd. Jsou to kolikrát ale úlety, to jo. Mně se třeba od dob pohádky o princezně Slonbidlo líbí jméno Felicie- šťastná, ale asi bych tak odvážná nebyla😃
Kdysi před pár lety jsem vymyslela jméno Doriela, jako složenina jmen dvou bytostí, které jsem měla moc ráda, kamarádku Doru a sestřenici Elenu. A také se mi čerstvě líbí jméno Bartoloměj 😉
@prostejina Marie je krasny jmeno, pokud cekame holcicku, tak je urcite na seznamu.
@latkovkybrno jestli to je poznámka k mymu komentari (jakoze to tak vypadá, ze je), tak vyl6 myšleny jako vtip, to se dalo poznat i podle smajliku 😉
Které jméno je nejhezčí či nejhorší - těžko říct, jak už tady padlo, určitě všechny jména jsou pěkná, když se pěkně řeknou.
Ve výběru u prvního byla Adéla a Štěpán (ten je druhorozený -manžel chtěl pro kluka jméno Eduard - po něm, otci, dědovi, takže už by byl v pořadí IV, což jsem nechtěla a tchýně není spokojená dodnes, že to není malý Edík) pak jsme Adélku změnili na Natálii - tady často označovanou za alergickou reakci - bydlíme na menší vesnici a široko daleko žádnou holčičku,slečnu tohoto jména neznám a tak jak jste některé na toto jméno alergické, jsem alergická já na větu, že je jich všude plno,ALE moje je jen jedna, z písku, z herny si odvedu jen tu svoji, i když jich tam bude 10!
Taky znám pár pro mně "jiných" jmen např. Mercedes Nováková , známí dali jména Velen a Vesna.
@prostejina Ne e, četla jsem to tady od více lidí, že je to blbá anketa a že to nenapíšou, aby se nikoho nedotkly atd. Blbá anketa o ničem to je, ale mě nevadí jednou za čas řešit místo vážných věcí nějakou přízemní věc 🙂 VŠECHNA JMÉNA JSOU KRÁSNÁ, jen někomu se líbí některá více a jiné méně. To si myslím já.
Kamarádka je taky Dobruška. Myslím, že je to pěkné jméno a pasuje jí. Ale vím, jak se každý hned ptal, jak se jí říká.
@idealka To je jako Clavin 😅

@prostejina jméno Marie není škaredé. Bohužel jsem si prozatím nesedla s lidmi, kteří toto jméno nosí 🙂
Sára se mi taky líbí, ale manžel byl proti. I Běta se mi mooooc líbí - díky knížce - Vejce a já 🙂, tam byla Betty.