icon

Pamatujete si na retro jídla z dětství?

klokanka31
30. kvě 2022

Vzpomínáte si na retro jídla, která jste v dětství jedly? Jíte je dodnes, nebo jen při pomyšlení se vám protáčí žaludek?

Strana
z4
zlorenka
30. kvě 2022

@konidana brambory, zeli, brambory, zeli, v nedeli vyjimecne zeli, brambory - Chalupari :D

ahyt
30. kvě 2022

@klokanka31 v zime na kluzisti za 20 haliru chleba s plnotucnou horici a za 25hal s kremzskou.A nastavovana kase,mnam.

petrasipkova1
30. kvě 2022

Domácí chlebicky jsou retro jidlo ? A trapas podávat to návštěvě ? 😅 my jsme tady asi cely okres úplně retro. 😂😂 schválně jsem prolétla komentáře a jime všechna jídla, až na smazeny gothaj, to si obalime maso. Brambory na loupacku s tvarohem mají děti skoro za odměnu. Na návštěvy a oslavy se chystají chlebicky a jednohubky. Chleba se sadlem a česnekem, chleba s morkem. To byly víkendy u babiček ❤️

drakenn
30. kvě 2022

Buchtičky že šódó.. pro mě hnus největší, nevydržím čichat ten smrad.. i na táborech, kdy se o to děcka bily jsem seděla ve stanu o hladu než toto.. jinak mléková polévka...tyto dvě jídla jsou pro mě retro a hnus..

odula
30. kvě 2022

@jane46 jooo, mlikovka, hardcore🤮🤮🤮

gracinka7
30. kvě 2022

@klokanka31 co je špatného na chlebíčcích nebo jednohubkách? Čím tedy hostíš návštěvy ty?

loylii
Autor odpověď smazal
loylii
30. kvě 2022

rakvičky, věnečky, bábovka, chleba ve vajicku, topinka s pastikou, mazacím sýrem nebo volskym okem, čivabčiči, gulášova polévka, párky s brkaší, tvarohové tašticky, pudink, pomazanka z cibulové naťe s gothajem, kakaový koktejl. Vsechno mi chutnalo kdysi a chutna i teď. A to nejsem žádná dorostenka😅.. Jinak nikdy mi nechutnalo v jídelně hrachová kaše, droždová pomazanka, koprovka, rýžový nákyp, tlustý maso, škubánky, chleba s máslem a džemem, medem. Ani teď bych to nepolkla. Je to psychický😅 Živě si to vybavuju

jane46
30. kvě 2022

@ahyt Jeee, nastavovanou kasi uz jsem nemela... To byla dobrota s opecenou cibulkou 🤤

somalicats
30. kvě 2022

@klokanka31 A co kanapky, ty Ti retro nepřijdou? 😀 Naprosto běžná součást každého cateringu... 😀

somalicats
30. kvě 2022

Jinak teda z mého pohledu neexistují hnusná jídla, jen neschopní kuchaři. Když je někdo pako, tak zmrví i čaj. Já třeba nebyla schopná sníst segedín, kromě toho, který vařil můj táta. Pomazánky miluju, vždyť je takových možností, jak udělat chutnou pomazánku. Totéž omáčky, přílohy...

veruuu_kubesovic
30. kvě 2022

@klokanka31
Že by novodobá Masterchefka? Čím teda pohostis návštěvu? Že bys nachystala chlebíčky či jednohubky 🤔 (ale to neee to je retro🤦‍♀️?
Nikdy si nedáš langos ten už pamatuje, co takový bramborový placek, vlasak/parizak/vajickova pomazánka...nebo takové to ruské vejce v aspiku? To víš retro ale ji se dodnes...jaká záhada 🤷‍♀️
Já třeba miluju koprovku, znojemskou omáčku, děti miluji kuře na paprice...

lenerka1
30. kvě 2022

Hm, takže asi jíme totálně retro, jak tak čtu. Pokud vycházím z významu slova retro (něco bývalého, zaniklého), tak tam přece klasická česká kuchyně a drtivá většina jídel, co tu zazněly nespadá ne?

marketa11112
30. kvě 2022

Jsem retro. Vsechna ta vypsaná jidla se u nas doma obcas objevi. Gothaj teda ne, ale manzel si ho obcas koupi. Ji to jen on. Navic u nas obcas probehne i kulajda nebo ryzovy nakyp, halusky, a mlikovku mam ráda dodnes ( uzira mi dcera). Sadlo a skvarky ma zase rad syn a manzel, delame domaci. Stejně tak jedi jitrnice, jelitka, prejt apod. Patri to k zabijacce. Doma delame i veprove konzervy.
Kompoty? Zavarovani? Je to retro?

Z pomazánek u nas frci rybickova, ale i drozdovou obcas dame ( umi ji manzel), vajickovou nebo budapešťskou ( z tvarohu).

klokanka31
autor
31. kvě 2022

@veruuu_kubesovic Já ale neříkám že retro jídla se nejí dodnes 😃

klokanka31
autor
31. kvě 2022

@gracinka7 Když už chceme někoho pozvat tak grilujeme, chlebíčky a jednohubky u nás nejedou...

somalicats
31. kvě 2022

@klokanka31 V zimě grilujete, jo? 🤣

michaela666
31. kvě 2022

@klokanka31 Co připravuješ v období Vánoc a Silvestru? Třeba se inspirujeme

ab3185
31. kvě 2022

Jsem ročník 78, jsem retro. Miluju chlebíčky, mlíkovou polívku jsem nikdy neochutnala, mamka ji nikdy nevařila a školního stravování jsem naštěstí byla ušetřena. V podstatě všechno co se u nás tenkrát vařilo, vařím dodnes, až na zmiňovaný gothaj v těstíčku, ale ten mi nechutnal nikdy. Za to je spousta moderních věcí, který bych prostě nepozřela: cokoliv s avokádem, suši, mořské plody.... Blé zvedá se mi žaludek jen to píšu...

veraakubik
31. kvě 2022

Jo a holky-co takove leco?? Pomatuju si jak jsme jezdily na dovolenou,ja mala žába a tata ho vařil skoro cely tyden-nakrajel zeleninu-rajcata,papriky,cibuli-jednou s klobasou,jednou s parkem,pak zase s jinou uzeninou-čerstvý chléb a nevadilo mi to jist..Dnes se rekne leco a obrací se mi zaludek.Dnes se vetsinou dela leco ze sklenice a poctive leco z čerstvé zeleniny ani uvařit neumim a to jsem vyucena kucharka a to umim mnohem tezsi jidla uvařit..🙈 (kdyz jsem se ho snazila uvařit porad to nebylo ono jako od táty,ta vyvážená chut obyčejného leca-to je pro me treba retro,protoze jsem to jedla jako mala a to uz je sakra nejaky patek)

keysi90
31. kvě 2022

@klokanka31 a můj tříletý syn miluje chleba se sádlem a cibulkou. Pravidelně to snídá, a nic jiného nechce.

klokanka31
autor
31. kvě 2022

@somalicats V zimě nezveme nikoho na návštěvu (kromě mých rodičů) 😄

klokanka31
autor
31. kvě 2022

@michaela666 Na silvestra zapečený chlebíčky a ani to jsme nakonec nejedli...😄

nazka
31. kvě 2022

@klokanka31 jak se dělají zapečené chlebíčky?

klokanka31
autor
31. kvě 2022

@nazka Plátek veky namažeš máslem,na to se dá plátek šunky,kolečko cibule,zakápnout tatarkou,posypat sýrem, a na chvilku se to šoupne do trouby zapéct. Taky retro, když jsem byla malá, měli jsme to pořád 🙂

nazka
31. kvě 2022

@klokanka31 jinak mě teda jako retro jídlo přijde zemlickova polévka, říkalo se jí i zebracka. Dělávala mi ji babička a já ji milovala, škoda, že jí neumím. Taky si pod timhle pojmem představím skubanky a rýžový nákyp. Všechno bych si hned dala.
Jinak kureci plátek s broskví mi přijde dost moderní a jak říkáte, mléková polévka? Tu já mám moc ráda a nejlépe v ní macet bramborák, to mám naučené z dětství 🙂
A jednohubky a chlebíčky mám moc ráda. Tak jsem možná retro i já celá 😄

nazka
31. kvě 2022

@veraakubik já mám ráda i to leco. Jenže chlap nejí skoro žádnou zeleninu, tak už ho nedělám. Vaří ho tchyně, ale pikantní a to není ono

loylii
31. kvě 2022

@klokanka31 to jsou věci…. U nás má polovina příbuzných narozeniny a svátky prave v zimě, do toho vanoce, Silvestra. Každý druhy víkend u nás někdo je. Vyber ovoce a zeleniny, která by se dala nakrajet bída. Tak se delaj jednohubky z celozrné věčky, na to lucina, sunka, mozzarela atd. Nebo obložený mísy a nakrajene pečivo vedle, takže rozložený chlebicek. A když udělám retro jednohubky s vlašákem, chlapi se po nich můžou umlátit. Deti mají zas nejradsi štrůdl, ten by taky mohl být retro😁

loylii
31. kvě 2022

@klokanka31 o 4 minuty později píšeš, ze jste měli zapečené chlebicky porad, ale nejedli jste je.. tak jak? 😅

elesse
31. kvě 2022

Teda popsané zapečené chlebíčky jsem v životě neviděla, ale v podstatě s kečupem je to jakékoli pečivo, které strkáme na zapečení do trouby:D

Strana
z4