icon

Plánujete IVF v roce 2017? Přidejte se 🙂

nita1984
27. pro 2016

Ahoj holky.. po cca 2,5 leté snaze o miminko, jedné laparoskopii, hysteroskopii, odstranění endometriozy a dvou neúspěšných IUI, jsem se nakonec smířila s myšlenkou, že naśe mimi počneme přes IVF.
V lednu jdu na první konzultaci přímo ohledně toho co vše to konkrétně pro nás bude znamenat a nejpozději v létě do toho chceme s manželem jít .... je tu na tom někdo podobně? Plánujete IVF v příśtím roce?

rosalline
6. pro 2017

@martulaz78 otázka taky je, kolik jednotek. Ber to tak, že do 12 dnů to stále může být ovitrelle. Mně mizí po 10ti dnech, ale znám holčinu, které ukazoval falešnou pozitivitu právě i 12. den.

fanunka
6. pro 2017

@rosalline v CARu říkali testovat až 14.den po ET

chiara75
6. pro 2017
Uživatel chiara75 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od chiara75.

Tak dvčata naše 3 embrya se vyvíjejí dobře, dnes mají známku 1-2. Nicméně, jámám docela velký bolesti břicha a mám ho dost zvětšené. Bolí při chůzi, ale ani v noci se moc nevyspím. Myslíte, že může jít o hyperstimulační syndrom?

luciebx
6. pro 2017

@chiara75 řekla bych ze ano. Kup si protifar v lékárně a pij. Hodně pij.

luciebx
6. pro 2017

@martulaz78 mas //? Úkaž foto. Já třeba pregnyl měla z těla 5 den.

sheronek90
6. pro 2017

@hanimili Jééé, děkuji za zprávu. A nevíš zda u chlapečka už otěhotněla přirozeně?

sheronek90
6. pro 2017

@juliia Tak já nakonec volala do centra a na čtvrtek si domluvila konzultaci po telefonu s primářem, tak uvidím co mi řekne. Každopádně kamoška, která dělá v centru, šla ještě jednou za embryoložkou a pak mi řekla, že jedno IVF není tak přehledné, takže to, že byla teď vajíčka méně kvalitní může být příčinou více věcí.

Takže teď to vidím spíše tak, že zkusím změnit životní styl a pak bych kolem dubna šla do 2 IVF.

Na ta darovaná vajíčka jsem se též dívala a také bychom to hradili v takové výši, neb to VZP neproplácí. Ale taky se mi do toho moc nechce, beru to jako naprosto poslední řešení.

A promiň, že píšu sem, ale nějak mi nešla tato zpráva ti odeslat na fóru.

rosalline
6. pro 2017

@chiara75 měla jsem to samé, pila nutridrinky a jedla protein, strašně pila. Po týdnu jsem měla klid. Chůze ze schodů byla jak píchání jehlami. Doktorka mi předvídala hyperstimulační syndrom, on se rád rozjíždí po aplikaci hcg. Myslím ale, že jsem ho rozehnala. Ale víš co, byla tu další holčina, která šla na OPU ve stejný den a skončila v nemocnici se zánětem. Tfuj, tfuj, ať to není tvůj případ. Když ty bolesti budou neúnosné, půjdeš na kontrolu?

rosalline
6. pro 2017

@fanunka jsem na sebe zvědavá, jestli to vydržím. Já si mám aplikovat ovitrelle ještě i pár dní po KET.

fanunka
6. pro 2017

@sheronek90 já zase poslední půl rok chodila na akupunkturu a k Číňanům pro speciální čajíky na míru tak uvidím zda v tomto IVF bude nějaká změna k lepšímu

sheronek90
6. pro 2017

@fanunka Díky za zprávu, já právě teď taky dostala kontakt na akupunkturu a čajíky tady v Brně, takže to chci zkusit hned po novém roce. Takže si tě vezmu jako inspiraci, neb ti to určitě teď vyjde!!! 🙂

martulaz78
6. pro 2017

@luciebx to je jeste brzy na mimi.jsem 4den po et...mela jsem 2davky ovitrelle.pani v lekarne rikala 10dni,tak jeste zitra...

luciebx
6. pro 2017

@martulaz78 jooo tak to je brzy. Já myslela ze si déle. Tak 10 den juchuu

fanunka
6. pro 2017

@sheronek90 a pokud ni to vyjde s radosti ti prenecham 20ti denni kuru specialnich bylin kterou mam jeste nenacatou 😇

hanimili
6. pro 2017

@sheronek90
Chlapečka čeká stejným způsobem😉

renda1231
6. pro 2017

Holky dnes jsem 2den po ket mame ze zmraz.embryjka meli jsme dve a z jednoho mame 16 m chlapecka to druhe uvidime jezdime do brna Helios. Moc si to prejem at to zase vyjde jak minule

juliia
6. pro 2017

@rosalline
Tak to bude test az tak za 14 dni po ket ne? Kdyz budes jeste po transferu pichat ovitrelle...jak dlouho?

@sheronek90
Tak budu držet palecky, aby zmena životního stylu zabrala. Ja mela tento rok dosti stresu, tak věřím, že příští rok to bude lepší. Uz na tom aktivně pracuji a kdo vi, treba to bude mit vliv i na tu kvalitu vajicek.🙂
Tak budu zvedava na zpravy z tvoji konzultace.😉

linusha
6. pro 2017

@sheronek90 kam v brne budeš chodit na akupunkturu?

antoaneta
6. pro 2017

@hanimili no ten tvůj je opravdu zlatíčko, hned je o kousek líp, že? Tak ať kytička dlouho voní a pohled na ni, tě jen a jen těší.
@sheronek90 jojo, to kdybychom věděly, jak na ty vajíčka? Jak je zlepšit a rozmnožit. Mám pocit, že jsem někde viděla nějaký čaj přímo na to, ale nevím už kde...ale víš jak, je to čaj. Sice bylinky dobrý, věřím, že mohou pomoci, ale je to asi dlouhodobá záležitost....Pokud na něco přijdeš, uvítám také radu. Zatím bych to viděla na doplnění vyšetření, a to u obou, genetika atd... najít důvod, prostě proč vajíčka nevydrží....
@misko5 jojo, prostě stejné trápení sbližuje, to je jasný...je dobře že ses tak dokázala rychle přepnout na pozitivní cestu, aspoň budete mít hezký Vánoce, - myslím tím, jako naklizeno, napečeno, zážitky....to já, doba bordel jako v tanku, okna špinavý, nic nenapečený, nic nakoupený....a ani nic teď do testování dělat nebudu. No a pokud vyjde negativní, tak to do svátků už nestihnu. Jsem navíc, protivná, nevrlá, unavená, bolavá. Zanedbávám vše a každého....no prostě jak si psala ty...

antoaneta
6. pro 2017

@chiara75 jak to dopadlo minule, nemusí teď. Kdyby jsme tomu nevěřily, tak bychom přece ani do toho znovu nešly. Musíme věřit. Třeba naopak teď všechna 3 vydrží, a co, vždyť stačí jen jedno, to vítězné! držím palce. Jinak jak si psala o tom darování embrya, tak na to jsem se ptala, no spíš manžel, to tak jen ze srandy zmínil před doktorkou, že bychom to druhé, co jsme si nechali zmrazit, prodali, kdyby nám to teď vyšlo, a to ze zákona prý nejde, zadarmo, ani za peníze, tak nevím, že je to protizákonné.
@juliia jsi statečná, pro manžela mám pochopení...je to těžké a ty peníze...to je nářez
@fanunka @rosalline pátečním holkám držím palce!!! Tyjo, nechápu ten rozdíl v cenách různých klinik za stejnou věc. Nás to embryoglue stálo polovinu.

@daphney ahoj, tak šťastné pondělí, pro nás obě, to já mám testovat...
@martulaz78 a prodlouženou kultivaci jste nechtěli? Nebo nedoporučili? Věř, některým holkám se povedlo naopak po dvou, tří denním zavedení
@jeanne_g co ta rýmečka? Mně zas řekli, že nachlazení, nebo drobná viróza prý může naopak transferu pomoci, je prý narušena imunita a tělo tak snáz přijme něco cizího, tak třeba rýmečka přinese štěstí... mně tím uklidňoval doktor před opu, šla jsem na něj nemocná. Samozřejmě angina, chřipka atd. to ne, tomu se snažit vyhnout, nyní po trasferu se máme chovat jako už těhotné a nějaká vážnější nemoc by počátku těhotenství neprospěla. Mám se vyhýbat místům shlukující více lidí - obch. centra, kino.... Ale jinak mi řekl, a to doslova- pokud nebudete do trasferu zcela zdráva, netrapte se tím, může to být ku prospěchu naší věci😀

antoaneta
6. pro 2017

@sheronek90 taky se přimlouvám o info kam na čajíky a akupunkturu? jsem taky spádová pro Brno😉 třeba bych taky využila...pak bychom mohly zajít na kávičku😉 párkrát jsem na aku v Brně již byla, tak jestli je to stejný doktor. Já byla u Fildána

kaculik007
6. pro 2017

@rosalline Děkuji, dnes jsem tam byla , tak uvidíme jaké ještě budou výsledky.

sheronek90
6. pro 2017

@linusha Chtěla bych jít sem - http://www.cinska-medicina-brno.cz/ kamoška tam chodí už několik let a je moc spokojená. Ale ještě mrknu, co kde je.

sheronek90
6. pro 2017

@antoaneta Též posílám odkaz - http://www.cinska-medicina-brno.cz/ kamoška opravdu doporučuje, sice měla jiné problémy, ale pán ji pomohl 🙂

sheronek90
6. pro 2017

@antoaneta A jinak jsem taky pro kávičku, do Brna jezdím pravidelně. Na kterou kliniku tam chodíš?

antoaneta
6. pro 2017

@sheronek90 děkuji za kontakt, omrknu a zkusím se poptat. Neznám, nic mi to ani neříká...? Já zjišťovala, ptala se, a dostala jsem právě doporučení, na toho co jsem psala, původem je lékař, diagnostik, dlouho pracoval v nemocnici, takže to není jen nějaký šarlatán, zabývá se hodně i homeopatií, akupunkturu dělá právě zaměřenou na přípravu před, v průběhu stimulace i po IVF. Začala jsem chodit, ale pak jsem nepokračovala, čas, nemoc, aktuální situace mi pro to nenahrávala. Já chodím na Obilňák. Tak super, dobrých kavárniček a cukráren je v Brně spoustu, jen si vybrat😉

martulaz78
6. pro 2017

@antoaneta zbylo nam jen jedno embryjko tak doporucili 3 den.jinak moje druhe ivf.prvni pred 10lety uspesne dvojcata.problem zadny neni proste nam to neslo.iui neúspěšně...uvidime jak to dopadne

antoaneta
6. pro 2017

@martulaz78 aha, tak když takhle doporučili, tak se tím netrap, nepřemýšlej, důvěřuj, že poradili a rozhodli správně a věř, že i tentokrát se povede! Povedlo se předtím (gratuluji k dvojčátkům), povede se teď, zvlášť když nemáte žádný problém. Třeba jste se nemohli jen nějak sejít a nebo to chce být trochu nastimulavá....Držím palce!

martulaz78
6. pro 2017

@antoaneta asi hraje roli uz vek.je me 39 a kvalita vajicek vekem klesa.muzou mit tvrdsi obal...pritelovo to bude prvni ditko.dvojcata mam s byvalym.problem byl u nej spatny spermiogram...jinak dekuju...ted jen čekat🙏

juliia
6. pro 2017

@martulaz78
Preju, at vam to vyjde.👶 Mne to loni takhle po minimalce s transferem 3.den po OPU taky vyslo. Bobuzel to nakonec nedopadlo. Ale embryjko se chytlo. Máme spolu shodny věk.

Strana