Plánujete IVF v roce 2017? Přidejte se 🙂
Ahoj holky.. po cca 2,5 leté snaze o miminko, jedné laparoskopii, hysteroskopii, odstranění endometriozy a dvou neúspěšných IUI, jsem se nakonec smířila s myšlenkou, že naśe mimi počneme přes IVF.
V lednu jdu na první konzultaci přímo ohledně toho co vše to konkrétně pro nás bude znamenat a nejpozději v létě do toho chceme s manželem jít .... je tu na tom někdo podobně? Plánujete IVF v příśtím roce?
@volfici dekuji 🙂mela jsem delat test az 5.8, tak jim dam vedet az pristi patek. Nejspis az druhy tyden v srpnu, aby tak pripadne bylo srdicko 🙂
@vigier1204 tak si hod nozky hore a nepracuj ;) pekne na klidecek. Carka vypada lepe a lepe. Moc moc tleskam :-* naaaadhera! Ja vedela ze to nevydrzis 😀
Tak me ceka dneska posledni ultrazvuk a dozvim se termin OPU (asi patek nebo sobota)... od vikendu me boli cely spodek, tak doufam ze jich tam budu mit tak akorat.. pri prvnim ivf jsem mela cca 40 folikulu ale jen 5 k oplodneni a zadny mrazacek..
Ahoj tak mam po OPU. Fotku nafoukleho balonu vam sem nedam, zedny se nekonal a vubec nic mi nebylo. Az jsem se bala, ze tam nic nemam. Bylo 11 foliku z toho 8 vajec, ktere doufam ted pekne makaji😉
@kafr krasa, tak presne, tak at pekne svisti a mas krasny embrya. Drzim palce na sobotu nejspis 🙂
Ahoj, tak já si dneska byla pro protokol a pro hormony. Dostala jsem Gonal 150 jednotek zatím...Měli jste některá? Snad zvládnu ty injekce, trochu se toho děsim...
A ještě se chci zeptat, připláceli jste si některá EmbryoScope? Nevíte, kolik to stojí? V ceníku Gennetu to nemají.
@tipry Ja mela Gonal 225 a pak Centrotide. To zvladnes, me to pichal pritel - jednou jsem musela sama a neni tak hrozny, po ty prvni uz to pak jde samo... no stress 🙂
@vigier1204 Diky a ano, bude to patek nebo sobota. Dnes mam na programu valet se a pit pit pit!
@tipry manzel mi pichal nejdriv 225. Po prvni kontrole mi davku zvedli a pak zas snizili. Ja bych si nic nepichla, ja to nemuzu ani videt! Ale vetsinou si to holky pichaji. To das! 😉
@volfici jo, uz jsem to nasla😉 Budeme mit ISCI, prodlouzenou kultivaci a asi ten embryoscope...nic jinyho pry nepotrebujeme. Manzel ma dobry spermiogram. Byla jsem trochu zklamana, protoze MuDr.Mokra to bse jen tak prejela...tohle jo, tohle ne.. nez jsem se vzpamatovala, tak jsme to meli hotovy a podepsany... Tak to me pak zajima, co budete mit vy a jestli vam doktorka jeste neco doporuci...
Holky jestli nektera shani gonal f 450 a orgalutran rada poslu dal
@tipry my máme PDG (tam se trochu děsím, kolik to bude stát, v ceníku jsem to nenašla, v jiné skupince píše holčina, že je to vyjde na dvacku, nám řekla genetička, že to hradí pojišťovna...), pak bych dala prodlouženou kultivaci, embryoglue a embryogen. S tím ISCI jsi mě překvapila, když máte dobrý spermiogram, to vám doporučila doktorka? My taky máme dobrý, takže tady jsem s ničím takovým nepočítala....
@volfici Mě právě Mokrá řekla, že to ISCI doporučuje skoro všem, i přes dobrý spermiogram, že je oplodní o hodně víc vajíček...tak nevim. A zase mi řekla, že embryoglue nevěří, že to pomáhá, tak že nám to nedoporučuje...aby se koza vyznala. Dej pak určitě vědět, co ti řekne doktorka v ten čtvrtek...
@vkackah aha, no tak uvidíme co řeknou nám
@tipry prosím tě a ta cena je pak u toho ISCI za každou injekci do vajíčka nebo za všechny? Už se té částky děsím 😳určitě dám vědět, už se mi o tom i zdá, do toho se mi tam míchají pracovní věci, takže ty sny pak stojí za to 😂
@pxtulka máme dobré výsledky na ty základní věci, jako je cystická fibroza atd. Něco malého našli ale není to rizikové, nicméně genetička řekla že kvůli věku a těmhle maličkostem nám to doporučuje....
Ahojky, vzala jsem si na prazdniny synovce (v zari 4 roky) at na to moc nemyslim a neblbnu - cely den v jednom kole 🙂
Taky jsme si dali ISCI- dle uvazeni embriologa, ale mam pocit, ze moc neuvazoval a rovnou ho udelal. Platili jsme 7.500,- (mame stary cenik, ted je to 8.000,-) a jsme v Pronatalu. Delaji to za tuto cenu do 10 oocytu.
Embrioglue nam doktorka doporucila, ze s tim jsou dobre zkusenosti. Tak ho mame taky. Pro jistotu a pocit, ze jsme udelali maximum.
Na embrijka jsem si volala v utery, jen mi rekli, ze ok a ET bude v patek, kdyby se neco menilo, ozvou se. Jinak mi nerekli nic. Primovision jsme nedavali, to mi prislo zbytecny. Vyvyjet se budou/nebudou at uz se na ne kouka nebo ne.
Na patek se moc tesim, manzel si dela srandu, ze uz jsem vlastne v 1. trimestru. Dnes a zitra si navarim obedy do kastrulku, at o vikendu nemusim vubec nic delat 😝

@vigier1204 paráda! A kdy jdeš k doktorovi?