icon

Plánujete IVF v roce 2017? Přidejte se 🙂

nita1984
27. pro 2016

Ahoj holky.. po cca 2,5 leté snaze o miminko, jedné laparoskopii, hysteroskopii, odstranění endometriozy a dvou neúspěšných IUI, jsem se nakonec smířila s myšlenkou, že naśe mimi počneme přes IVF.
V lednu jdu na první konzultaci přímo ohledně toho co vše to konkrétně pro nás bude znamenat a nejpozději v létě do toho chceme s manželem jít .... je tu na tom někdo podobně? Plánujete IVF v příśtím roce?

rosalline
24. srp 2017

@chiara75 já jsem takový ztroskotanec. První dítě v 18ti na první dobrou. Poté asi 10 let snahy a druhý manžel mě opustil....teď už má dítě jinde... a nyní 4 roky s přítelem ..do toho dvě zamlklá nebo bio těhotenství. Do umělého se mi nikdy moc nechtělo...ale teď lituji, že jsem do toho nešla před 3 lety... Necháš si aplikovat jedno nebo půjdeš do dvou?

rosalline
24. srp 2017

@chiara75 jak to manžel přijal? Muselo to pro něj být těžké. My už jsme o tom doma taky mluvili, kdyby bylo potřeba dárcovské, ale vajíčko...kvůli mému věku. Přítelovi by to nevadilo...ale já jsem v tomhle směru taková nejistá. Už by bylo na čase, aby to ti to klaplo. Proč je u tebe problém s načasováním?

chiara75
24. srp 2017
Uživatel chiara75 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od chiara75.

@rosalline No, ale tak máš to jedno 🙂 Já se právě snažím o první, což je asi horší (myslím hormonálně?). Zamlklá a bio těhotenství ale znamená, že otěhotnět můžeš, což je pozitivní zpráva! Když ti vyberou kvalitní vajíčka, tak se určitě chytí. Znáš hodnotu svého AMH? Řekla jsem, že si nechám dát dvě - což nevím, jestli bude příležitost. Moc se jim to nelíbí, protože je to rizikové a já jsem navíc po dvou operacích dělohy. Můj operatér mi ale psal, že to vůbec nevadí, ať do toho klidně jdu.

chiara75
24. srp 2017
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od chiara75.

@rosalline Pro manžela to bylo těžké. Přišlo to nečekaně (na vině asi léky na astma v dětství) a přestože to stálo hodně úsilí i peněz (a nervů, protože si obden aplikoval vysokou dávku hormonů), k ničemu to nevedlo. S dárcem ale problém nemá, smířil se s tím. Větší problém jsem s tím měla já. Přijde mi, že když je to dítě alespoň na půl vaše, tak to jde. U dítěte z komplet darovaného embrya už by mi přišlo divné, že nezná své biologické kořeny a mohlo by mu to dělat psychické problémy. To načasování - asi mi nějak neumějí dozrávat synchronně, vždycky se nějaká oplodní. Třeba příště už budou vědět, jak na mě.

volfici
24. srp 2017

@chiara75 ahoj, mě vydržely ještě 4. den všechny, pak se jedno přestalo vyvíjet a druhé došlo sice do blastocysty, ale bylo nekvalitní. Takže z 8 odebraných bylo 6 zralých, všechna oplodnili a pátý den zůstaly čtyři. Tak držím palce 🍀

rosalline
24. srp 2017

@chiara75 mám no, je jí 24. Děkuji osudu za ni, že věděl, co dělá :o). za celých 13-14let...jsem neotěhotněla, až když jsem upustila od kariéry ...a našla si pohodovou práci bez přesčasů.o). Ale! Mám zjištěno, že mám protilátky na annexin, tzn. ta biochemická A taky nemám průchodný pravý vejcovod a přitom mi pracuje víc pravý vaječník, nyní 2x za sebou dorostly folikuly právě napravo. V levém, kde by byla šance, nula úrody. Ne, neznám své AMH a také půjdu do dvou, bude-li příležitost. Zrazovali tě na klinice nebo tě maximálně podporují? Teď to tedy budeš mít hodně napínavé...defacto pořád to už bude napínavé. Já, když poprvé našla ty dvě čárky, myslela jsem, že mám konečně vyhráno...a pak nic....takže se taky připravuji už na myšlenku, že už budu mít asi do konce života stále strach...

chiara75
24. srp 2017

@volfici Díky moc! To je ale super výsledek! 🙂 Přeju ať se drží!

volfici
24. srp 2017

@rosalline držím palce ať to dobře dopadne. Já jedu taky svoje první a poslední IVF. Na samoplátectví asi mít nebudeme. Jsem třetí den po transferu, 4.9. hurá na krev....

volfici
24. srp 2017

@chiara75 @rosalline holky, taky to máte veselý, jak to tak čtu.... Ale jsme silné, zvládneme všechno! 🍀🙏

chiara75
24. srp 2017

@rosalline Tak pro tebe je to IVF asi dost nejlepším řešením. Protilátky ani neprůchodnost nebude problém. Ono je to jak kdo. Měla jsem IUI s Clostilbegytem, po kterém mi dozrávala 2 vajíčka a oni mě varovali před dvojčaty. Teď se mě embryoložka výslovně zeptala, jestli chci dvě a nic nenamítala. Myslím, že vzhledem k pokročilému času je to pro mne lepší - jen by to byla safra náhoda, kdyby ze 3 byla hned 2 dobrá.

rosalline
24. srp 2017

@volfici díky díky. A v jakém stadiu jsi nyní aktuálně?

rosalline
24. srp 2017

@volfici už to vidím tu odpověď. Se mi to tu aktualizovalo nějak se zpožděním. Testovat ale asi taky budeš? A nechala sis aplikovat jedno nebo dvě?

volfici
24. srp 2017

@rosalline čekám, jak dopadne transfer 🙂

volfici
24. srp 2017

@rosalline jen jedno, ostatní šly na genetiku. Test zkusím příští pátek 😉

rosalline
24. srp 2017

@volfici tak jestli zůstaneme ve spojení, to budu prožívat s tebou a držet ti pěsti a palce...co budu moci

rosalline
24. srp 2017

@chiara75 kéž by kéž by malí bojovníčci vydrželi....a povedlo se ti... umím si představit, jak nevýslovně bys byla šťastná

juliia
24. srp 2017

@adrusenkaaa
Ja byla pred X lety u Madara v Podolí a ted Imunnia Karlin.
Druhe pracoviste naprosto super, pani primarku musim jen chvalit. Mila, sdilna, komunikativni...

juliia
24. srp 2017

@chiara75
Taky te vitam. Mne ted bude 39 a z 6 oplodnenych vajicek mam 2 embrya v mrazaku, čekáme na genetiku .
Jedno odpadlo hned 1.den, dalsi 5.den a 2 na 6.den...jeste jim chteli dat sanci.
Embryolozka sama rikala, že ten 5.den je kriticky. Drzim palce

juliia
25. srp 2017

@kafr

Dnes držím palecky, myslím, že máš 1.ultrazvuk 😍🙏
Tak se tesime na same dobre zpravy! ❤

rosalline
25. srp 2017

@volfici jsi na neschopence nebo děláš vše jako obvykle? Co ti doporučili?

rosalline
25. srp 2017

@chiara75 dobré ranko....těším se na zprávy z petriho misek .o) .

chiara75
25. srp 2017

Ahoj holky, tak hlásím, že všechna tři embrya přežila a mají nejlepší známky. Zatím jsou ale na začátku, sestra říkala dvě buňky. Nevím, jestli je to dnes 2. nebo 3. den, protože jsem byla na odběru ve středu... ale věřím jim, že dvě buňky jsou ok. No a kvůli nízkému počtu bude zítra možná transfer...

volfici
25. srp 2017

@rosalline já jsem doma, mám zkombinovaný homeoffice a dovolenou, naštěstí mám na tohle super zaměstnavatele a práci, která jde takto vyřešit. Do práce jedu až v úterý a jen do čtvrtka.
V den transferu jsem měla nákazáno ležet a odpočívat, druhý den už jsem mohla mít normální režim, ale stejně zatím pracuji raději z gauče než od stolu. Jinak nic netahám, ale o víkendu bych potřebovala trochu přeplít záhon, tak snad mi ta půlhodinka neublíží...

juliia
25. srp 2017

@chiara75
At se jim pirad dobre dari! 🙏Uvidis, že do zítřka budou stake vsechny 3, zlomový byva 5.den, kdy jdou do blastocysty, az tam se ukaze jestli to zvladnou. Taky jsem se bala, aby mi z tech 5 po 1.dni neco zbylo, nakonec jsem šťastná za ta 2. Ted uz jen, aby jim dobře vysla ta genetika.

Na transferu 3.den jsem byla u IVF nativ v prirozenem cyklu...bohužel to skončilo zamlklym tehotenstvim v 8.tt.
Takze ja uz bych do transferu takhle driv nesla.

volfici
25. srp 2017

@chiara75 držím palce ať vydrží, hlavně aby byly i kvalitní 🍀✊

chiara75
25. srp 2017

Díky holky, omlouvám se, ale nemůžu reagovat přímo na vás jednotlivě, protože mi to Koník odmítá odeslat... Juliia: úplně to chápu, že raději 5.den. Taky jsem byla pro něj, ale zase ten argument, že v těle matky je jim líp, raději beru v úvahu a dám na ně. I když třeba to nakonec bude až v to pondělí...uvidím. Volfici: děkuju! 🙂

rosalline
25. srp 2017

@volfici tak to je paráda, když ti zaměstnavatel vyjde vstříc. Já to právě chci chvilku tajit... Bolí něco z těch úkonů?

rosalline
25. srp 2017

@juliia Ahoj, a jak ty to nyní máš? Odebrali ti vajíčka, oplodnili a poslali na genetiku nebo jak?

volfici
25. srp 2017

@rosalline ahojky, ne, nic nebolí. Transfer je maximálně trochu nepříjemný asi jako gynekologické vyšetření a jak ti jezdí ultrazvukem po břiše a máš plný močák....

juliia
25. srp 2017

@rosalline
Ano uz mam po punkci. Ze 6 vajicek se 5 oplodnilo a 6.dne dosahla 2 embrya, ktera zamrazili a cekam na výsledek PGD cca mesic. Drzte jim prosim palce...😘

Strana