Plánujete IVF v roce 2017? Přidejte se 🙂
Ahoj holky.. po cca 2,5 leté snaze o miminko, jedné laparoskopii, hysteroskopii, odstranění endometriozy a dvou neúspěšných IUI, jsem se nakonec smířila s myšlenkou, že naśe mimi počneme přes IVF.
V lednu jdu na první konzultaci přímo ohledně toho co vše to konkrétně pro nás bude znamenat a nejpozději v létě do toho chceme s manželem jít .... je tu na tom někdo podobně? Plánujete IVF v příśtím roce?
@volfici Díky, jsem vlastně dost překvapená... Nečekala bych, že mám taková šikovná vajíčka 😀
@rosalline Snad v pondělí, hned po obědě. Doufám, že opravdu vydrží!!!
holky, tak pokud se nic nestane, tak KET bude 4.9... už aby to bylo...
Ahoj, jdu dneska v době oběda. Jenže -dvě ze tří se přeci jen přestaly vyvíjet. Mám jednu (prý hezkou) blastocystu. Tak uvidím...
Ahoj vsem, nejak jsem nestihala. Patecni kontrola v car dopadla dobre, tehotenstvi potvrzeno, dnes 6+0. Rovnou mi napsali neschopenku, takze zpet do prace a balit. Zvlastni pocit nejit dnes do prace 😀
@volfici Děkuju!
@volfici @rosalline spis se ptali, jestli jsem doma (asi uz od OPU?) nebo potrebuju vypsat neschopenku. Brali to proste automaticky, ze mam byt doma. Na dalsi kontrolu k nim jdu v 8.tt a to me uz predaji se vsim k obvodnimu gyn. Asi kdybych se branila, tak by me v praci nechali... Jsem rada, ze jsem doma. Jsem strasne unavena a chvilemi se mi i toci hlava.
Drzim vam vsem palce at to vyjde. My nakonec z 8 meli jen 1 a to se drzi. Verte tomu, ze vsechno ma svuj cas a kdyz ten prijde, tak to vyjde, i kdyby padaly trakare😉
@kafr já se právě po transferu ptala jestli můžu do práce od zítra, takže týden po transferu. Doktorka se zeptala, co dělám, u mě je ale spíš problém, že do práce odjíždím hodinu busem a pak ještě po Praze půl hodiny metrem. Říkala že to nevadí, když budu v autobuse sedět. Takže zítra jedu 😉
@rosalline břicho přestalo, cítím se právě až moc dobře, taková nabitá, tak snad je to dobré znamení. Sem tam popíchne v břiše, ale je to jiná bolest jak ta sobotní, která mi přišla jak PMS tlaky....
@volfici myslím na tebe dnem i nocí. V pátek to bude kolik dní od transferu? Co takhle čítávám, tak bolesti jsou normálním průvodním jevem. Já mám taky klidnou práci, 10 min. jízdy autem od domova. Ale pár dní bych určitě doma pobyla...abych se sžila s novým stavem:o).
@chiara75 už to má asi za sebou. Snad se nám brzy ozve.
Díky všem za držení palců. Bylo to celkem rychlé, bezbolestné, jenže jsem atm 2,5 hodiny čekala, než mě vůbec vzali. Myslela jsem, že mi ten močák praskne... Moc mě potěšilo, že jsem dostala fotku blastocysty a pak i ultrazvuku z dělohy, kde je vidět roztok s embryem. Tak akorát jsem zase v práci, odkud jsem si jen na chvilku odskočila a nestíhám...No, na ten ET by to asi neschopenku chtělo. Jinak mi teda nic takového nenabízeli. A překvapilo mě, že nedoporučují 14 dní žádný sport, žádné žehlení, věšení záclon apod. Není to trochu přehnaný?
Ahoj, všechny zdravím a držím vám palce, ať se vám zadaří. Ráda bych se k vám přidala. Je mi 29 let,o mimčo se snažíme 2,5 roku a nyní mám za sebou prvni fázi mého 1.IVF. Problém u nás je mé PCO a manžel má trochu horší spermie. Stimulace probíhala docela dobře,na posledním ultrazvuku před odběrem zjištěn rozjíždějící hyperstimulační syndrom, takže injekce na zastavení a odběr folikul. Měla jsem jich přes 40, ale podařilo se odebrat jen 29.Oplodnilo se a přežilo do druhého dne 18. Ty zamrazily a já měla 2 cykly klid na vzpamatování a vyprchání hormonů.No a teď v tomto cyklu mě čeká transfer,s tím že před transferem rozmrazí 4-5 embryí a 1 nejlepší mi tam dají a když bude nejaké další kvalitní tak ho znovu zamrazí. Měla jste to také nějaká tak? A jak transfer a dny poté probíhají ať vím s čím počítat...?
@brrbrr ahoj vítej a snad i tobě to dobře dopadne. Já s KET neporadím, byla jsem teď na ET, takže s rozmrazováním zkušenost nemám. Ale transfer jako takový je v pohodě, bez narkozy, pod ultrazvukem, nepříjemný asi jako gynekologické vyšetření. Musíš mít plný močák. Po transferu jsem měla nákazáno ležet, druhý den už standardní režim, ale žádná větší námaha. Po 14 dnech od transferu se mám dostavit na kontrolní odběry krve. U mě je to příští pondělí, asi před tím zkusím test, tuto středu...
Jj vyslo nam to na prvni pokus a to i s imunitni reakci na spermie (ta se IVF obesla) endometriozou a dvema endom cystama! (Po7 letech vsech moznych vysetreni a manych pokusu)
A po transferu jsem se fakt setrila! Mezi opu a et jsem si i navarila do krabicek, at nemusim stat u sporaku. V den ET jsem dokonce i obedvala v leze, kdyz jsem sedela tlacila me deloha. To bylo v patek, o vikendu jsem polehaval kdykoli jsem chtela a v pondeli nastoupily snad vsechny pms (-tehotenske) Ted jsem hodne unavena, mozna i z tech prasku. Beru Prednison a Gynpeodyl.

Tak hlásím, že naše tři embrya jsou stále naživu. Mají šest buněk a stále hodnocení na škále 1-2. Takže transfer dnes být nemusí, protože je prý pravděpodobné, že vydrží PK.