Plánujete IVF v roce 2017? Přidejte se 🙂
Ahoj holky.. po cca 2,5 leté snaze o miminko, jedné laparoskopii, hysteroskopii, odstranění endometriozy a dvou neúspěšných IUI, jsem se nakonec smířila s myšlenkou, že naśe mimi počneme přes IVF.
V lednu jdu na první konzultaci přímo ohledně toho co vše to konkrétně pro nás bude znamenat a nejpozději v létě do toho chceme s manželem jít .... je tu na tom někdo podobně? Plánujete IVF v příśtím roce?
@juliia Ano opravdu mi zamrazili 18 jednodenních embryí.Zamrazili je do 4 baněk, takže máme minimálně 4pokusy na KET. V každé bance je 4-5 embryí.Teď při prvním pokusu jednu baňku rozmrazí a budou dále kultivovat 4dny (celkem 5) a pak podle toho jak se budou vyvíjet mi 1dají zpět a případné další kvalitní zase zmrazí.To mě překvapilo protože jsem myslela,ze to znovu nejde 🙂 No nikdy jsem o tom neslyšela ani nečetla že by to tak nikdo měl.Ale doktor v CARu mi tvrdil, že je to mnohem lepší, že se ty embrya pak lépe rozmrazí když jsou jen jednodenní a že není pravděpodobné že by se ani jedno z té baňky nevyvinulo k transferu.Tak snad má pravdu.Je to uznávaný lékař ve svém oboru, zná dobře mou diagnózu a je fakt že to co vždy řekl,tak nakonec na to došlo a měl pravdu....tak snad to bude ok.Ale uz teď trnu jak se po tom rozmrazení budou vyvíjet 🙂 No jo, já mám celý život vždycky něco speciálního :(
holky.. já začínám být nervozní a protivná... už aby to bylo za mnou..
@volfici Ahoj, už se cítím úplně normálně. Ve čtvrtek jako když utne a vše se srovnalo. Mám za sebou tt, takže už vím, že to nevyšlo... Možná to skončilo právě v ten čtvrtek. Ach jo...
@rosalline Ahoj, jj, těhotenský test. Myslím, že není, že týden po ET už by se to stoprocentně ukázalo. Tedy všude to tak píší.
@chiara75 máš pravdu, že já to znám zatím z pohledu přirozeného otěhotnění, že 7DPO, ještě nemusí být oplodněné vajíčko uhnízděné, tudíž hcg v moči neměřitelné. Po Et to může být něco jiného. Nicméně mám kamarádku, která byla na umělém oplodnění několikrát a vždycky ji kladli na srdce, ať testuje až 12. den. Co řekli tobě? Falešné naděje ti samozřejmě dávat nechci, určitě to máš nastudované. A jestli je to tak, jak říkáš, tak mě to moc mrzí 😢 , ale přeji ti z celého srdce, ať se čárka ještě projeví
@rosalline Já už jsem právě 12 DPO a 7. den od ET. Oplodnění tedy 12. den. Už se s tím srovnávám 🙂 Jen nevím, jestli budu moci další kolo zahájit už v říjnu nebo až v listopadu...

@volfici Moc moc gratuluji a držím palečky 🙂