icon

Plánujete IVF v roce 2017? Přidejte se 🙂

nita1984
27. pro 2016

Ahoj holky.. po cca 2,5 leté snaze o miminko, jedné laparoskopii, hysteroskopii, odstranění endometriozy a dvou neúspěšných IUI, jsem se nakonec smířila s myšlenkou, že naśe mimi počneme přes IVF.
V lednu jdu na první konzultaci přímo ohledně toho co vše to konkrétně pro nás bude znamenat a nejpozději v létě do toho chceme s manželem jít .... je tu na tom někdo podobně? Plánujete IVF v příśtím roce?

marryline
21. zář 2017

@volfici *na krvi

chiara75
21. zář 2017
Uživatel chiara75 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od chiara75.

@juliia Ahoj, to mě taky moc mrzí. Po 39. roce je to fakt strašně nákladný... Víš ale o minimální stimulaci? Je to jen s Clostilbegytem a opravdu výrazně levnější. Pravděpodobně bys z něj získala o něco méně vajíček, ale zase ne o tolik. Doktorka mi dokonce říkala, že výtěžnost může být stejná.

luciebx
21. zář 2017

@juliia to je mi líto. Ach jo.

Tento měsíc je nějaký nevydařeny. Holky držím všem palce ať se brzy taky dočkáte.

luciebx
21. zář 2017

Holky mě zbyly doma nějaké léky kdyby něco

rosalline
21. zář 2017

@juliia :o((((( julinko, to mě hrozně moc mrzí :o(.
Našetříte penízky a pustíte se do dalšího ..... mě to vyjde asi - léky 25 tis. Kč a to ostatní 45 tis. Kč. Je to hodně, ale člověk je vyhodí kolikrát za kraviny ..:o(

nadrinka
21. zář 2017

Zdravím všechny, doposud jsem jen četla Vaše příspěvky, ale je na čase se přidat :/ nejdříve pár slov o mě... HA jsem vysadila březen 2016 po cca 10ti letech užívání. Potkala jsem přítele se kterým hodlám zestárnout a proto jsme se rozhodli pro mimco. Po roce od vysazení jsme zašli do centra abychom zjistili víc, důvod proč se nedaří. Ze spermiogramu byla příteli zjištěna horší morfologie, tudíž se řešil přítel a já na první pohled v pořádku. Ovšem řekla jsem si že když přítel podstoupí ochotně veškerá vyšetření zobe několik tablet denně, že bych pro to taky mohla a měla udělat víc. Toto úterý jsem podstoupila laparoskopii kvůli průchodnosti vejcovodů. Výsledek oba průchozí ale zjištěn PCO :( dokud jsem neprecetla článek viz odkaz nebrala jsem to jako katastrofu, ale teď jsem doslova v háji 😢 https://m.vitalia.cz/clanky/polycysticke-vajecn... za poslední rok se bohužel v tomto článku poznávám :( je tu některá z vás právě s PCO?

rosalline
21. zář 2017

@nadrinka ahoj...není to taková hrůza. Já na to trpím a váhové skoky mám. Minulý rok jsem zhubla 20 kg..a 2x otěhotněla, i když to bylo pak zamlklé...ale to zase z důvodu autoimunity..... Zhubnutí pomáhá.....extrémně. Před tím jsem měla cykly 40-60 dní, pak 6 týdnů krvácení, pak dva měsíce zase nic...atd. Když jsem zhubla, měla jsem cykly 29-30 dnů. Teď jsem zase nabrala, protože jsem se rozežrala a cykly se zase prodlužují...

juliia
21. zář 2017

@luciebx
@hanimili
@tcz
Holky moc dekuju za podporu, jste skvělé!😘

@chiara75
Dekuju moc.
Prave , že vim, otehotnela jsem z ni loni v říjnu, ale v 8.tt bohuzel zamlkle.
Pak uz me po pauze nahnali na klasicke IVF. Asi bych uz nechtela gonal, myslím, že to u me nebyla nejvhodnější volba, 11 folikulu, 6 vajicek, 2 jednickove blastocysty a stejne nevhodne k transferu. Nerozumím tomu.😢

@rosalline
Jsi zlata, dekuju 😘
No jo, ty uz jsi taky sama hraditwlka vid? A kam chodíš? Ja ted ani nevim kam se hnout? Ale uz nechci pokračovat v Pronatalu. Stridaji se tam lékaři a ac je personal milý, tak mi to tam prislo takove neosobni.
Ty uz jsi nejake IVF mela?

nadrinka
21. zář 2017

@rosalline já měla svůj nejdelší cyklus doposud 42 dní, menstruace maximálně 4 dny... Minulý měsíc jsem nasadila Gynex a cyklus dokonce 32 dní, jen ovulce asi každý druhý měsíc když se zadaři... Ale to jsem pravidelně nesledovala, protože jsem se od toho chtěla malinko odprostim. Minulý cyklus ukázkové ovu testy potvrzené i BT. Tento měsíc jsem byla na zákroku 16DC a o ovulaci doktor neřekl ani slovo, na ultrazvuku žádný folikul. Netestuji, protože na sex není ani pomyšlení mám šílené bolesti kvůli plynu, který zůstal v těle po laparoskopii :/ mám právě strach z těch ZT :( a aby se to vůbec povedlo.

rosalline
21. zář 2017

@juliia poprvé a vybírala jsem hodně dlouho z recenzí. Nakonec jsem se rozhodla pro IVF Cube.... Budu poprvé stimulovat teď v září, až to dostanu....

rosalline
21. zář 2017

@nadrinka máš je nafocené ty testy? Ony testy u žen s PCO jsou silné, protože mají nadbytek LH hormonu.... ale málokdy dozrají. Taky jsem byla na laparoskopii, myslela jsem, že je to zákrok pro vrátného, ale zmohlo mě to taky. Už bych na to nechtěla. Pro ovulaci u žen s PCO je dobrý pít do ovulace kotvičník!!!! Ten podporuje dozrávání vajíček. Když ti roste bazální teplota, tak dle mého ovulaci máš...

nadrinka
21. zář 2017

@rosalline takhle to vypadalo v srpnu

rosalline
21. zář 2017

@nadrinka dle mého normálně ovuluješ......máš to přesně jako já...11. den sešup dolů...

rosalline
21. zář 2017
nadrinka
21. zář 2017

@rosalline březen, duben jsem měla Clostilbegyt a dr.rikala že ovulace pouze na pravém vaječníku... Levý špatně reagoval i za pomoci Clostiku... Snad ten hormonální profil řekne malinko víc ať víme jak dál...

rosalline
21. zář 2017

@nadrinka červenec

nadrinka
21. zář 2017

@rosalline máš krásně vyrovnané teploty před ovulaci... Nárůst... 5.den pokles... Vypadá to každý měsíc tak hezky?

juliia
21. zář 2017

@rosalline
Tak na ne jsem uz taky koukala a mam je v predvybranych apolecne s Gynem a Iscare...
Momemtalne se musim trochu vzpamatovat a zacit setrit. Ale nejak si najednou neumim predstavit, že bych to mela ted vzdát.
Jak dlouho jsi ram cekala na termin?

nadrinka
21. zář 2017

@rosalline tak září o dost klidnější než červenec 🙂 třeba stimulace nebude potřeba 🙂) řešila jsi svoje problémy na gynekologii nebo jste byli někde v centru?

juliia
21. zář 2017

@rosalline
Cim budes stimulovat ? Co ti v cube doporuculi?

volfici
21. zář 2017

@juliia neeeee, to není možné 😢 to je strašný zklamání, já ti tak držela palce.... Ach jo, drž se 😔

volfici
21. zář 2017

@marryline já se taky bojím... Když to jednou nevyjde, pak už máš strach vždy. Já jdu v pondělí na ultrazvuk, doufám že bude všechno v pořádku. Podle krve mimoděložní nepoznají

chiara75
21. zář 2017
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od chiara75.

@juliia 6 vajíček z 11 folikulů - ty ostatní byly prázdné nebo nezralé? Je to v našem věku už horší a vyžaduje to víc trpělivosti. Špatných už je bohužel většina vajíček, čili jediná možnost je zkoušet a zkoušet. A jednou to prostě vyjde!

marryline
21. zář 2017

@volfici a máš taky bolesti v podbrisku? Myslíš že je to normální?

juliia
21. zář 2017

@chiara75
To ve zprave nemam, zda byly prázdné nebo nezrale. Myslim, že spis za B je spravne, protože se ram píše z 11 preovulacnich folikulu ziskano 6 zralych oocytu MII.

@volfici
Taky jsem si rikala, že to nemůže byt pravda.😢
Ted musím vydechnout a rozhodnout se co dál...
Mam skvelyho chlapa, bez nej bych to nedala!❤

chiara75
21. zář 2017

@juliia Aha, tak se zeptej, protože já to taky řeším - pozdě mi dozrávají. Dá se to zlepšit. Když budeš brát Cetrotide a odběr o 2-3 dny posunout, měly by dozrát, aniž by ty největší praskly (lze i u minimální stimulace).

marryline
21. zář 2017

@juliia Ahoj, zrovna ctu co se stalo ☹ je mi to strasne moc lito ☹ je hrozne cist nektere pribehy ☹ na testu mám sice //,ale kdyz si potom prectu co se napr.tobe prihodilo, tak ta radost je o neco mensi. Ani nevís jak bych si prala, aby vsechny zle zpravy byly jenom sen. Posílám ti hodně sil 🍀 drz se ❤

marryline
21. zář 2017

@nadrinka zlato vítej mezi namí, zrovna se ti chystám odepsat ❤

marryline
21. zář 2017

@juliia Jinak já bych ti doporucila minimalni stimulaci. Já ji podstoupila a co jsem si zjistovala, tak je to super volba, nechces do toho jit? Pojistovna to sice nehradi, ale cena je skoro stejna jako klasicke ivf. Ja platila se vsim 25.500 Kc 🙂

jul5
21. zář 2017

Ahoj. Čtu tady smutné zprávy😕 taky se přidám...u mne včera kontrola a taky nic k povzbuzení. Hcg dal stoupá (včera 550) a nikde nic není vidět, žeby se jednalo o normální těhotenství je prý velmi nepravděpodobné takže podezreni mimodelozni je realne😕

Strana