icon

Přerušovaná soulouž. Je na to spoleh?

cherie24
5. srp 2020

Zdravím ženy, zajímalo by mě jestli jsou tu některé, které berou jako ochranu to, že se jejich chlap hlídá a jaké s tím máte zkušenosti? Otěhotněly jste nebo máte jen tolik dětí, kolik jste plánovaly? 😁 já mám dítko přes kondom i prášek po a antikoncepci brát nemohu. Vždycky mi bylo do hlavy vtloukáno, že se mám chránit, protože přerušovaná soulož není ochrana, tak jsem se chránila a dítko stejně mám, tak teď nevim jestli se mám bát na chlapa i podívat, abych neměla hned další nebo stačí mít šikovného chlapa, co se umí hlídat? 😀

Strana
z2
jjasmina
5. srp 2020

@cherie24 musí bejt chlap šikovný, osm let bez nehody

jaja01k
5. srp 2020

@cherie24 Přesně jak píše jasmína, musí být chlap šikovný. Rozhodně bych na to 100% nespoléhala. My jsme 5 let bez nehody, ale bereme to tak, že kdyby náhodou, nebyla by to tragédie.

anicka123kk
5. srp 2020

tak spolehlivé to určitě není, jelikož chlapi vylučují spermie i během sexu ne jen při ejakulaci a hlavně všechnu zodpovědnost necháš na partnerovi, každopádně pokud si měla štěstí ze jsi otěhotněla přes kondom, tak otehotnis i z polibku určitě 😄😄

lv
6. srp 2020

15let bez nehody.. Ale pokud tehotnis pres 2 ochrany, tuhle bych pojistila alespoň pesarem

magdanaty
6. srp 2020

Já takhle neplánovaně počala dceru..takže za mě to 100%ochrana rozhodně není.

neomenia
6. srp 2020

Take jsem takhle neotehotnela.

crutela
6. srp 2020

Ja také nemohu žádné hormonální antikoncepce, takže tato metoda se nám osvědčila. Předtím cca 5 let bez antikoncepce a
Děti vždy na popud partnera! 😂

eleanora84
6. srp 2020

@cherie24 kamaradka má z toho 2 děti... každopádně já se jistim u toho ještě spermicidem

bemo
6. srp 2020

Já takhle otěhotněla 2x neplánovaně.

me_druhe_ja
6. srp 2020

Skoro od začátku jsme se na to spoléhali. A naprosto v pohodě a že toho sexu bylo. 🙂 Syn vznikl hned na plánovaný první pokus. Nicméně pak jsem takhle otěhotněla neplánovaně z jednoho jediného sexu, asi to pověstné "jedna kapka, už to tapka". Asi osud u nás.... Nicméně chlap půjde teď na vasektomii.

gruyerre
6. srp 2020

@cherie24 nepřijde mně rozumné považovat to za spolehlivou antikoncepci, protože v preejakulatu mohou být oplozenischopne spermie.
Určitě by pouze tuhle metodu neměl používat někdo, kdo ví, že rozhodně nechce otěhotnět.

balogis
6. srp 2020

No určitě to není ochrana a už vůbec ne spolehlivá,ale nám to takhle "procházelo " roky..pak sme si řekli,že zkusíme miminko protože to určitě potrvá roky " podívej kolem nás jak se lidi snaží o dítě a nejde jim to" a hned druhý cyklus bylo zaděláno...rok a třičtvrtě po porodu syna,sme se začali řídit plodnými dny...chvíli nám to vycházelo a najednou bum, ovulace se z 16 DC posunula na 6 DC a třetí mimi bylo na cestě.. prostě žádná ochrana není stoprocentní,jen abstinence..sem taky ten případ před kterým stačí že si chlap vyklepe trenýrky a jsem těhotná 😂teď používáme buď kondomy a nebo právě přerušovanou soulož,tak doufám ,že čtvrté už nebude 😉😅

miri662
6. srp 2020

Nejde o šikovnost chlapa. I v preejakulátu jsou spermie. Já jsem po přerušované souloži ve 27gtt. Je to sice druhý miminko po pěti letech a holčička, takže nakonec jsem ráda...ale pro příště vím, že přerušovanou už nikdy..😀

hasara33
6. srp 2020

@cherie24 ahoj, my jsme s manželem praktikovali přerušovanou soulož a bez nehody, pak jsme se začali pokoušet o dítě a trvalo nám to rok a půl 🤷 nicméně 2,5 měsíce po narození dcery jsem otěhotněla znovu přes kondom 😅🤭🤫 ale nakonec to bohužel nedopadlo .... takže někdy jsou ty cesty k těhotenství zvláštní a opravdu nikdy nic není 100% 😁😉

mzacikova
6. srp 2020

2 biochemické potvrzené během půl roku a přerušované to bylo 😁 a to si chlap umí dát pozor. Asi bych to neřešila mimo plodné dny, pokud víte, kdy je máte. Pak bych se pro jistotu chránila. Spermie chlap vylučuje i během styku a ani o tom neví

rebe
6. srp 2020

Samozřejmě je spousta žen, kterým metoda přerušované soulože funguje, protože procento selhání je jen 15-28 %. Stejně tak je spousta žen, které otěhotněly přes kondom, protože procento selhání je 1-2 %.

zavodnice
6. srp 2020

12 let bez nehody a když jsme chtěli dítě, šlo to hned. Ale jsou ženský, kterým stačí se “otřít o trenky” a jsou v tom. Pak bych se téhle metodě vyhnula. Ale základní pravidlo je, chránit se v plodné dny (nebo absorbovat).

cherie24
autor
6. srp 2020

@eleanora84 a jaký používáte? Já zkoušela pharmatex jak gel tak globule a občas nás to oba pálilo teda a ne úplně málo 😣

kiitaa
6. srp 2020

Temer dva roky po porodu jen takhle, HA uz nechci a kondom ani jeden nemusime... brali jsme to tak, ze tragedie by druhy dite nebyla a zatim dobry 🙂 Az budu chtit s detma skoncit, tak ale nejakou ochranu resit budeme, stoprocentne tomu ani manzelovi 😀😀 urcite neverim 🙂

eleanora84
6. srp 2020

@cherie24 taky pahramatex a nic nám to nedělá :-O asi vám nesedí nějaká složka tam :-O

gutentag
6. srp 2020

7 let přerušovany sex a nic, vše v pohodě. Pak jsme si rekli, že chceme miminko a na druhý pokus se podařilo. Pak zase 7 let přerušovany sex a taky v pohodě 😃 teď se snažíme 4 měsíce o miminko a zatím nic 🤷‍♀️

martiniquest
6. srp 2020

Pouzivala jsem to jako ochranu roky a otehotnela jsem, az jsme chteli

martiniquest
6. srp 2020

@balogis vyklepe trenyrky 🤣🤣🤣👍

puhelin
6. srp 2020

14 let bez nehody, vsechna tehotenstvi planovana. muj manzel by take zadne pilule nebo telisko mit nechtel, tak me nepremnouva a hlidame se vzajemne.

orisek56
6. srp 2020

5 let se muž hlídal a byl šikovný a pak bum nějak ta šikovnost zakolisala a dvě děcka během dvou let 🤣 takže ne......

cherie24
autor
6. srp 2020

@balogis to by mě asi mrsklo mít 4 děti 😁 já si teda nepřipadám super plodná, spíš se sešlo víc náhod najednou, taky se mi posunula ovu o víc jak 2 týdny dokonce, zrovna se to sešlo s naší jednou jedinou nehodou a prášek nezabral, tak je malá tady 😂 já teď teda MS stále nemám při kojení a malá už má pomalu rok. Ale říká se, že kojení ani přerušování ochrana není, tak nevim teda. Doufám, že se zas nesejde tolik náhod najednou 😀 ale jako tragédii bych to asi nebrala, i když by se to fakt nehodilo teďka teda ☺

pellullinka
6. srp 2020

Není to spolehlivé, jsou muži, kterým uniká sperma i během styku - můj bývalý manžel, prvního syna jsem počala pomalu jak panna Marie - styk 1x v tom měsíci a povedlo se vyvrcholit mimo mě a bum, synovi bude 12 let 🙂

hanve
6. srp 2020

@cherie24 praktikujeme přerušovanou,ale do té doby,než jsme chtěli první to vycházelo. Pak jsem otěhotněla skoro na první dobrou,druhé plánované taky hned a třetí náhoda nehoda,když jsem ještě neměla cyklus a kojila jsem.

jitkaem
6. srp 2020

My se taky hlidali. Tedy manzel se hlidal.... Kdyz jsem otehotnela tri mesice po porodu, tak to se mnou malem svihlo😃

baruskawh
6. srp 2020

@cherie24 provozujeme to tak 8 let bez nehody. 🙂

Strana
z2