Sdíleli jste narození dítěte na sociálních sítích?
Ahojte, zajímalo by mě, jestli jste na sociálních sítích (Facebook, instagram) sdíleli informace o narození vašich dětí a jaký na to máte názor?
U prvního syna jsem zveřejnila kartičku s informacemi - jméno, datum, míry. U mladšího syna jsem dala do příběhu fotku obou synů s tatínkem, do statusu na zeď jsem nedávala nic. Teď zpětně si říkám, že jsem to mohla udělat stejně, jako u staršího, ale tatínek nemá fb a nemá rád, když se na fb sdílí soukromé informace (fb mám ale uzavřený).
Jak jste to měli vy a jaký na toto sdílení máte názor? U spousty známých vídám i fotky přímo z porodního sálu nebo čerstvé narozené miminko, to je za mě dost intimní, ale každého věc. Mě jen teď trochu mrzí, že jsem se nepochlubila tou kartičkou na fb i u mladšího syna. Manžel ale rodině a blízkým kamarádům rozesílal smsky.
Na druhou stranu, mám i pár přátel, kteří na fb nesdílí nic nebo fb ani nemají a tak o nich člověk vlastně nic pořádně neví a dozví se jen osobně nebo z doslechu. Svým způsobem je mi to taky sympatické 🙂 Manžel má na takové chlubení na fb názor, že lidé, kteří mají potřebu takto sdílet, si tu radost neumí užít sami, ale potřebují k tomu reakce okolí...
Sdílela jsem fotku,co měla později v místních novinách. Ty počátky, kdy byla mimino, jsem poměrně sdílela. Teď přidávám fotku na narozeniny/vánoce. Profil mám uzavřený pro přátele.
To že se narodili jsem nedávala nikam. Mám tam asi dvě tři fotky. Teď už nedávám nic. Nejdřív jsem ty co dávají děti zády nebo se zakrytým obličejem považovala za hysterky. Teď s tím čím dál tím víc obracím na stejnou stranu. Celkově spadam do té kategorie na sítích nic o sobě neposkytuju. Partner to má stejne.
Nesdílím o dětech na sítích nic, za mě na internet prostě nepatří. Rodině a kamarádům jsme posílali zprávu 😊
Nesdilim vubec nic. Moji kamaradi a rodina vedela vsechno i bez soc.siti.
@denuliss u první dcery jsem sdílela fotku sebe a mimi na šestinedělí. Druhý porod byl pro mě tak příšerný zážitek, že jsem nesdílela nic. U třetího jsem sdílela taky jen tu fotku kartičky. Nikdy jsem třeba nesdílela fotku z průběhu těhotenství. Ani v jednom těhotenství jsem na sociální sítě nedala jedinou informaci o tom, že jsem těhotná. Dávala jsem si třeba rodinnou fotku z těhotenského focení jako úvodní fotku na fb, ale až po porodu. Za mě je třeba tohle velmi intimní období života a dokud není miminko zdárně na světě, nechtěla jsem to vytrubovat do světa. Celkem mě vždy udivují fotky s ultrazvukem, když je to vlastně ještě v začátku a může se stát tolik věcí...
Ne, ani u jednoho
Jo. I to, že se syn narodil a handicapem. Aspoň tím člověk předešel pozdějším dotazům. A taky jsem to měla že začátku jako terapii.
Před deseti lety jsem sdílela, teď už bych nedávala nic.
Pri prvej sme dali fotku na fb. Pri druhej a tretej uz nic.
Ne, nikdy. Děti nemají na soc sítích co dělat.
Nemám potřebu sdílet na fb už snad 2, 3 roky. Pokud budu sdílet narození miminka, tak jen z praktických důvodů, zabije se víc much jednou ranou 😁. Já bych foto určitě nedala, max ručičku, nožičku a že je na světě. Plus možná jméno a datum, ale to možná jen nejbližším. Nejbližším přátelům a rodině napíšu zprávu zvlášť.
Ne hned po porodu, ale z domu jsme sdileli vzdy, ze mame dalsi dite. Mame uzavreny profil, ale i tak nedavam nic co bych nechtela aby se dostalo nekam ven. Obcas sdilim nejakou spolecnou fotku z vyletu apod... tak 1x do roka na zed, do stories casteji... treba 1x mesicne (nekdy treba vic a pak pul roku nic).
Manzel by sdilel asi vic, obcas si dava do stories fotky z nejakych akci a vyletu a temer vzdy se na tom domlouvame, za coz jsem rada 🙂
Jediná síť, kterou mám je tady kůň a i tady nejsem příliš sdílná.
Jsme staromódní, ty co jsme chtěli informovat, jsme informovali SMS, či voláním.
Foto na fb jsem dala asi až po návratu z porodnice, že jsem těhotná jsem nesdilela vůbec. Teď dávám foto z výletu, akci, narozenin,.. mám na fb poměrně málo přátel a profil uzavřený, mám tam jen kamarády a rodinu
Sdílela jsem. Dnes jsem ve sdílení opatrnější, ale na sdíleném oznamení o narozeném dítěti nevidím nic špatného. Je to radostná událost. Samozřejmě na FB nepatří citlivé fotky jako fotky z porodního salu, z kojení či koupání (a že jsou maminy, co sdílí i poloodhalený ko*y, tohle nechápu)
Na sítích fotky dětí vůbec nesdílím. O narození jsme vždy informovali SMS a jen rodině a nejbližším přátelům.
Ne. Ostatně na FB nemám své pravé jméno, nikoho z rodiny v přátelích, nejbližší lidi kontaktuji sama jinou cestou. Ale tchyně byla ve vesnici kadeřnice, takže ona vždy informovala svoje sociální sítě😜, tam se probralo i to, co nebyla pravda.
Před 17 lety jsem takové věci dělala. Teď už bych to neudělala. Doba se mění. Mrzí mě, že jsme tenkrát nevěděla, co vím teď. (jo, a to díky adminování tady na Koni dlouhých 15 let). Na sítích není bezpečno. Pedofilovi stačí fotka malé slečny v posteli. Bohužel. Fotky později mohou zneužít spolužáci k šikaně. Nemyslím ty "narodil se nám", ale takové ty rádoby vtipné na nočníku, všelijaké ksichtíky, komické situace.
Ráda čtu, že nejsem sama, kdo se již poučil a zachází s fotkami dětí opatrněji.
Nikdy nic. Komu jsem zprávu o narození dát chtěla, tomu jsem to v průběhu víkendu, kdy se dcera narodila, vědět dala.
Divím se, že některé matky dají i takovou tu prvotní fotku, když miminko teprve umývají. Já osobně bych nikdy malé miminko na internet nedala, jsem také toho názoru, že děti na sociální sítě nepatří
Volali a psali jsme sms těm nejbližším. Na FB nemám vůbec nic ohledně dětí - ani jednu fotku, ani oznámení narození, nic.
Prvni mela fotku s kartickiu na FB. Koukam, ze druhe ditko nic. Ted je mi to trochu lito. Jinak je verejne nesdilim. Obcas zachumlane v nositku v tematickych soukromych skupinach. A ve spolecnem chatu pro rodinu a pratele.
Dala jsem do stories na instagramu fotku otisku nožičky, kterou synovi udělali v porodnici hned po narození. Bez jakéhokoliv dalšího textu. Žádnou jinou jeho fotku už jsem na sociální sítě nedala ani nedám. Až on sám bude chtít vytvářet svou digitální stopu, může, ale nechci, aby jednou na něj třeba ve škole vytáhli spolužáci fotku z doby, kdy byl miminko a on se třeba pak styděl.
Ano sdílela, ale je to víc než 10let, teď už roky děti nikam nedávám a mimino už bych v dnešní době taky nesdílela
Nemám na FB fotky ani ze svatby, už to mi přišlo "intimní", takže o narození syna tam nemám nic. Po svatbě jsem si jenom změnila příjmení, o těhotenství nebo narození dítěte jsem se tam vůbec nezmiňovala. Blízkým jsme dali vědět, já i tady v termínovce, ale tím to pro mě končí 🤷♀️
At si každý sdílí, co považuje za vhodné. Jen rodiče dítěte by se měli domluvit na stejné úrovni sdílení informací, jak jim to vyhovuje. Já osobně nesdílím nic a nepohoršuju se nad tím, co sdílí ostatní. Jen před cca 10 lety jsem zaznamenala aféru “Karolincino kakanicko” a to byl fakt mazec.
@denuliss u každého jen fotku z porodnice, protože ne na všechny jsme měli kontakt.Ale znám případ z naší rodiny kdy švagrová sdílela fotky od početí,každou kontrolu na gyndě a ve finále i porod, šestinedělí a každý prd.Je to každého věc,ale za mě už je tohle vůči dítěti přes čáru,ale jak píšu,ať si každý dělá co chce.
S první jsem sdílela, do určité míry. To ba naopak jsem se dohadovala s mojí mámou, protože ona je ten typ, který něco pošlu a hned to má na zdi na FB. A přesně. Bylo to na nočníku, z vany… Tak to jsem vždy měla rudou palici a na to, že je o 25 let starší, tak v tomhle si přijdu vyspělejší já. 😀Dnes soc. sítě kromě MK nemám žádné. Takže následující miminko sdíleno témeř nebude. Maximálně si dám příběh na whatsapp a to např. jen ručičku. Nechceme vědět ani pohlaví, tak ho chci i nesdílet po narození včetně jména. Každý ať pozná naše mimi osobně.🙂👍🏼

@denuliss sdílela jsem fotku ručičky. Brala jsem to spíš jako pohodlnost, že nemusím lidi obepisovat.😀 Telefonicky jsme to dali vědět jen rodičům a tak jsme to prostě brali jako informační kanál.