icon

Sledujete dokument Paterčata?

rajecka
27. zář 2014

Sledujete dokument na ČT1 o paterčatech? Jak ta rodinka na Vás působí? Já jsem jim hrozně fandil a těšila se na ten pořad, ale z dalších a dalších dílů jsem fakt zklamaná. Přijde mi, že se pořád jen na někoho zlobí. Že jim nikdo nesponzoruje pleny, že ošetřovatelky jsou špatné, že museli všechny darované věci samy prát a žehlit, proč nedávají peníze mamce, když jí pomáhá atd..... Proč by měli platit mamince, když je stejně nezaměstnaná? Tak jí přece má čas pomáhat i bez peněz. Kdyby měla zaměstnání, ze kterého by kvůli dceři odešla, tak to pochopím. Přijde mi, že si vůbec neváží (nebo to alespoň není patrné), že jim tolik lidí chce pomoct. V dnešní době a rozpočtové krizi bych čekala, že se na ně každý vyprdne. A tatínek se chová jak celebrita a předvádí se, jak kdyby to celé bylo o něm.

lenicka07
18. říj 2014

@tarra27 Slovo dovolená tady raději moc nevytahuj 😀 když už slovo kadeřník je hřích 😀

frapik
18. říj 2014

@lenicka07 tak zrovna kadeřníka bych nikomu nevyčítala, to bych brala jako nutnost v rámci zachování duševního zdraví

tarra27
18. říj 2014

@lenicka07 😀
@frapik přesně - v rámci psychiky.... 😀

frapik
18. říj 2014

@tarra27 já to beru podle sebe, na tom umytí a ostříhání hlavy prostě něco ozdravnýho je!

andelka
18. říj 2014

Jo jo, když si člověk umyje vlasy, nalíčí se, tak se hned cítí mnohem lépe 🙂

tarra27
18. říj 2014

@frapik já to mám stejne...a navíc vypadeš mezi jiný lidi, plus se cítíš dobře....a ona si s tou kadeřnici tyká, takže si nemyslím,že by platila tis....na menších mestech to nestojí tolik 😉

andelka
18. říj 2014

@tarra27 přesně tak. Mě stříhá kamarádka, stojí mě to 200, ale je to minimálně dvouhodinová terapie 🙂

frapik
18. říj 2014

@tarra27 ale i kdyby stálo, nechodí tam každej tejden.... kdyby se objednala na nějakou terapii, tak zaplatí za hodinu víc a necítí se určitě tak dobře

kaliali
18. říj 2014

Ten nájem mají 7tis+ 7tis služby, což je u tak početné rodiny normální sazba. Co mne dostalo nejvíc, tak to oblečení na křtiny, které ,,muselo" být nové a nechala za neho celý rodičak. Kdo by poznal, kdyby to nakoupila z druhé ruky za poloviční, možná třetinovou cenu? Nebo nešla do předraženého butiku, ale např. v Kiku by dala za krásné bílé chlupaté kombinézy max.1500,- 😲 toto je typicky cikánské, dnes mám- tak dám, zítra si vyžebrám...po třech dílech mi sympatičtí moc nejsou, ze začátku mi přišli v pohodě, až na ten zbytek rodiny, to je děs 😀 chuvam se nedivím, já bych k ním nešla ani za milion

lenicka07
18. říj 2014

jistě máš pravdu, jsi si ale jistá že má čas procházet bazárky nebo že prostě má tu informaci že v Kiku to sežene levněji nebo zda má Kik (nebo jiný obchod) zrovna po ruce.. U ní hraje roli ten čas, vezme pak co je první "na ráně"

kaliali
18. říj 2014

@lenicka07 věřím, že času má dost, když může trávit x hodin zkoušením svatebních šatů a chozenim po prodejně s nábytkem 🙂 navíc jedno dítě měla několik let, takže zkušenosti s nakupováním oblečení asi nejaké má 😉

holubice.petra
18. říj 2014

@tarra27 jak byla v tom kadernictvi tak to bylo tady u nas v Koline v Dragonfly...je to jedno z nejdrazdich...ja minule za melir a strihani platila 1500,-

ajurka
18. říj 2014

:D tak tady je tedy drbarna.. no jo.. jak se rika.. nikdy nikoho nesud dokud nebudes v jeho kuzi... jinak krest pro romy je neco mimoradneho.. takze to ze koupi nove ci drahe veci se nedivim..... zas vidim, jak si nekdo stezuje se dvema deckama a co s peti.. ??? Jinak tu nekteri resite uplne kraviny... ale asi se nudite, tak chcete byt zajimave

lenicka07
18. říj 2014

@kaliali No jo, když ona asi nemůže nic ☹ u ní nějaká možnost odreagování je víc než nutnost. Když si něco koupí, tak to vadí, když si něco zkouší, taky to vadí. Má na příštích pár let co dělat, tak já jí ty chvilky kdy si odpočine, přeju. Když se to někomu nelíbí, já mu to neberu, je to taky názor 🙂

pincola
18. říj 2014

Já myslím, že pomoc by si zasloužili, ale ve formě poukazů. Protože kupovat 6 nových kombinéz kvůli jednomu dni!!!mě to je jedno, pokud na to má, proč ne. Buď na to mám a je mi to jedno, kolik to stojí a nebo na to nemám. Já doufám, že v dalším díle se dozvíme , jak vyřešily chybějících 6 tisíc rodičáku! Že se líčí a má udělaný vlasy, tak to beru, do TV by se upravila každá, ale nechápu jestli teda Saša pomoc potřebuje nebo nepotřebuje. Pokud někdo může utratit rodičák za 1 den, tak je podle mne za vodou, přeju mu to, je to fajn, al pomoc by měl dostat někdo jiný. A nebo pomoc potřebuje a ty peníze za křest utratila bezhlavě a zajímá mne, kde se to projeví. Budou měsíc bez masa? Nebo o chlebu? například kámošky muž když přišel o práci, tak byly fakt několik měsíců bez masa a kupovali jen dětem. U nás doma, když přišly nečekané výdaje se jedla čočka na všechny způsoby. Mě zjímá a doufám, že to v dokumentu uvidm, jak to vyřešej.

jarkalada
18. říj 2014

@marketa11112 jen musím reagovat na "dvojčátka nestojí stolik co jedno a jedno dítě" 😎 to tedy fakt ne 😀
Nevím tedy, ale od počátku to jsou zdvojené výdaje-dvě autosedačky, dvě postýlky /2x povlečení do ní/, 2 jídelní židličky, 2 houpačky na zahradu... Příkrmy, Um, plínky.. atd.. taky 2x, nedědí po sobě vůbec nic, ať oblečení nebo hračky.. 2x školní aktovka, 2xškolkovné atd...
Určitě si nestěžuju, jen z hlediska finančního stojí jistě víc než jedno a druhé dítě s odstupem.. 😎
natož pak pět najednou

78marcela
18. říj 2014

Nedívala jsem se na dokument úplně od začátku, v podstatě jsem se začala dívat až po zahájení této diskuze. V situaci Sasi bych nechtěla byt ani náhodou, ty její chvilky útěku, kdy si jde zkoušet šaty nebo do nábytku, to ji přeju, občas neutéct od šesti děti, asi bych zcvokla. A která z nás se občas nejde jen tak kouknout po obchodech..
Souhlasím s tím, že pomoct potřebují, tím spíš, že se dostali do této situace ne vlastní vinou. Ale zase věřím tomu, že si spoustu věcí dělají sami. Saša pořád jen mluví, jak od nikoho nic nedostali, jak to mají těžké (což určitě mají) ale pak jde do butiku a koupi to nejdražší? Určitě jako máma jednoho dítěte ví kde se dá nakoupit hezky a levněji. A docela mě nazvedlo když tam zaznělo že se za jeden měsíc tam vystřídalo dvacet pečovatelek. To vypovídá taky om, jak jsou omezení a nevděční. Chápu že nemá možnost přivýdělku, když mají finanční problémy. Tím spíš bych byla za jakoukoliv pomoc vděčná a ne za ni leda pyskovat. Saša umí leda stát s nataženou rukou kdo ji co dá ale vděk za nic poukázat neumí.

nuonuon
18. říj 2014

Má to těžké Saša nezavděčí se nikdy všem, pokud bych chodila nenamalovaná jako strašidlo, tak tu zase plno maminek řešilo, že o sebe nepečuje a tak je to se vším 😔 . Neříkám, že je u nich vše ideální, to určitě ne, ale mít 5 dětí najednou je dost abnormální situace a v těch se člověk možná chová úplně jinak než v běžně.

78marcela
18. říj 2014

@lenicka07 tak jsem si přečetla ten odkaz co jsi sem dala a jsem ještě více přesvědčena o tom, že mám pravdu, když říkám, že je nevděčná. Někde je tam odkaz co všechno dostali, pak se v jedno z článku mluví o tom že jim na jeden měsíc vypadl sponzor na um a že to dělalo 28000 měsíčně. takže sponzor na um, postýlky, sedačky, kočárky, postýlky, komplet vybavení bytu, včetně pračky, susicky a celkem 220tisíc korun a už nevím co ještě tam bylo napsány a to ona označuje že nedostali nic? To je nevděk.

tarra27
18. říj 2014

@78marcela mě přijde, že tam mluví hezky...děkuje všem, že si toho váží...nebo blbě čtu?...

hojda
18. říj 2014

@78marcela Možná myslí, že nedostali od státu a právě se to musí dohánět přes ty sponzory. Pokud by měla děti po sobě, tak by dostala 1,1 mil od státu na rodičovském příspěvku.

nov777
18. říj 2014

@hojda přesně tak, jako způsob, jak vytáhnout ze státu co nejvíc, není zrovna ideální porodit paterčata 🙂

nov777
18. říj 2014

@jarkalada K tomuhle si vždycky vzpomenu na známýho, kterej zahlásil, že děti vlastně nic nestojí. No, nestojí, když to koupí někdo jinej.

78marcela
18. říj 2014

@tarra27 v tom článku ano, v tom děkuje. Ale v jednom z dílů, co jsem viděla, jsem slyšela, jak říká, že lidi si myslí kdoví co nedostali, a že dostali jen postýlky (nebo kočárky, tím si nejsem úplně jistá už, ale byla to jedna z těchto věcí ). Bylo to v prvním díle co jsem viděla, jak si je nesli z porodnice domů.
@hojda nevím jak to myslela, neviděla jsem všechny díly. Ale v těch, co jsem viděla, se moc vděčně nechová. Jinak od státu by všechny rodiny s vícercaty měly dostat vyšší rodičák, to rozhodně ano.

tarra27
18. říj 2014

@78marcela já nevím, mě to přijde, že i v těch dílech na začátku děkovala nejednou, že děkují za pomoc lidem atd...ono těžko asi bude dekovat v každém dílu - podle mě, nevím kolik je cekem dílů, ale do 40minut se toho moc dát nedá, dokument je to fajn, ale pořád je subjektivní, navíc kdo ví, proč neukazuje tolik děti....jestli je zaměřen spíše na rodiče a rodinu....těžko říci...

tarra27
18. říj 2014

@hojda mě to přijde i nespravedlivý....já bych u vícerčat včeně dvojčat dala na každé dítě stejný příspěvek...já rozumí tomu, že se uvádí, že je to matce kvuli tomu, že nechodí do práce, tak místo výplaty....ale zase když nekdo bere v práci 25tis čistého, má jedno mimi, stejně pak má 7500 +-, a víc ani ťuk....což dobře, OK, ale když má nedko dvoj a vícečata a vůbec ještě přirozene, ne že by si je nechal dát sám 5 oplodnených vajíček...tak proste když už ne stejnou částku jako za jedno, tak navýšení by bý mělo a rozhodně víc než 500kč měsíčně na dítě...a vůbec když navyšují nájem podle počtu osob....

hojda
18. říj 2014

@tarra27 Moje sousedka, když čekala druhé dítě, tak se hrozně divila, že budu brát jen jeden rodičák, myslela, že když bude mít dvě děti, tak dostane rodičák 2x a to neměla dvojčata.

tarra27
18. říj 2014

@hojda no, tak na to nevím co napsat za kometář 😀 😀

esterka610
18. říj 2014

@hojda
@tarra27 Holky, ale to si myslí hodně lidí, že jsem brala dva rodičáky, když jsem řekla, že podle papírů mám vlastně jenom Kubu- na toho to bylo napsaný, tak se 90% lidí divilo. 🙂

Strana