icon

Šok na procházce. Stalo se něco takového i vám?

klokanka31
23. říj 2020

Já vám musím říct co se mi dneska stalo. Šli jsme s manželem a malou po městě. V klidu jdeme, kus naproti nám šel chlap s dvěmi dětmi. Všichni bez roušky... Otočila jsem se na manžela, abych to nějak okomentovala, ale... Najednou k nám letěla ta jedna holka, mohlo jí být 7-8let. A bez nějakého varování se nám vrhla do kočárku na malou 😮Já v šoku uhýbala kočárkem, a manžel jí ruku vytáhnul naštěstí dřív, než se stihla dotknout naší princezny, stihla jen sáhnout na deku😨 A její otec, místo aby se omluvil, tak se ještě smál, prý že jeho dcera má teď období, že krade dudlíky. Jako vážně??!! Tohle by mě vykolejilo i v normální době, ale teď v době korony mě to vytočilo fakt maximálně😠. Já měla sto chutí toho chlapa nakopat někam. Stalo se něco takového i vám?

Strana
z9
leilinka1234
24. říj 2020

Tak to jsem se po ránu pobavila :D jako neříkám, že by mi to v tu chvíli nevadilo, taky jsem neměla ráda, když mi někdo šmatlal do kočárku na dítě... Ale že bych kvůli tomu takhle vyšilovala, to fakt ne. PS... Roušku ve městě, kde maximálně okolo někoho jen projdu, taky nenosím. Nehodlám na čerstvém vzduchu funět do roušky.

nazka
24. říj 2020

@xxx3d promiň. Myslíš, že nestačí říct 8 lety holce, aby nesahala? Myslím, že je ve věku, kdy tohle už úplně chápe. Navíc by to pro ni mohlo být ponaučení do příště, že ne všichni tohle snesou.

xxx3d
24. říj 2020

@nazka určitě stačí. Ale ne ve chvíli, kdy už to dělá a ty si v šoku, že se to děje. To si umím představit, tu situaci ve které se maminka ocitla. A potom mě překvapuje reakce otce, který místo aby se omluvil, když už k tomu došlo, se směje... Výchova nabírá jiné tempo, očekává se slušnost a nedostavuje se a to je smutné a alarmující zároveň.

michaela666
24. říj 2020

Když pomineme covid, tak ani přes to mi nepřejde normální, aby kdokoli bez dovolení sahal na cizí dítě. Nikdy nevíš, co tomu miminku může být. Třeba je takový prcek po nějaké vážnější operaci nebo jenom po nemoci a další nemoc by mu mohla dost zkomplikovat život. Taková velká holka na všechno venku sahá - lavičky, výlohy,.. Ona už imunitu vytvořenou má, ale mimino si s tím poradí hůř. Rodiče by jí měli vysvětlit, že se to nedělá a ne, že se tomu tatínek smál jak pako.
Osobně mě hrozně vytáčí i když dospělý sahají venku dětem v kočáru na ruce a obličej, aby si ho pohladili.

svetlanalana
24. říj 2020

lidem hrabe ... A teď nemluvím o té malé holce a jejím tatínkovi

klokanka31
autor
24. říj 2020

@nazka Ona se ale nechtěla jen podívat, prostě rukou po ní šmátrala. A my říkali ne nesahej ale ona absolutně nereagovala.

janina228
Autor odpověď smazal
nazka
24. říj 2020

@xxx3d reakci táty nezmiňuju, já bych svoje děti tohohle nenechala dělat. Prijde mu to normální, proto jeho reakce. Neříkám, že to bylo správný,.. Ale titulek "šok na procházce" je taky trochu mimo. jsem spíš myslela, že viděli, jak sebevrah skočil pod vlak,..

janina228
24. říj 2020

Tak já osobně taky neměla ráda,když mi někdo sahal na dítě v kočárku.. každý tohle má asi jinak,ale ani teď s odstupem prostě nevidím důvod, proč by nějaký cizí člověk měl sahat do kočárku na miminko.. imunitu si získá to dítě bez problémů časem samo (strká věci do pusy,leze po čtyřech, mytí rukou taky není úplně precizní..). Za mě prostě nemusí tu imunitu trénovat ještě někdo cizí,no 😂

krtcice
24. říj 2020

Mě teda první napadlo, není ta holčička nějak postižená když bere dudlíky? Autismus apod? To nevidíš na první pohled. A roušky venku taky nenosíme 😀 taky mi to přijde přehnané promiň

lolam10
24. říj 2020

Taky by mi to vadilo!i bez covidu se ma na miminka sahat jen cistyma rukama.a navic az po zeptani...tem co vas kritizuji tak jak by vam bylo kdyby vam nekdo bez varovani sahal na vase tehu bricho...nebo taky neni prece normalni sahat na psa bez zeptani.skolacka ma vedet jak se chovat,uz je stara dost.o otci ani nemluvim...jinak s tou hysterii o covidu,az nebude misto v nemocnici pro vase blizke tak muzete premyslet jak bylo skvely a jednoduchy se tomu vysmivat...

kulickakulata
24. říj 2020

Ja tedy autorku chápu, taky by mi to vadilo. A myslím, že v tyhle situaci by se každá z nás ohradila některá min některá víc... Já víc.
Myslím, že koník je tu od toho, aby jsme tu našly podporu a pochopení a ne hned takový nějaký skaredy komentáře jako nechápu proč... Mamince to vadí, tak i kdybych měla jiný názor, tak mám pro ni pochopení....

klokanka31
autor
24. říj 2020

Když tu koronu tolik lidí zlehčuje, a ani nedodržují vládní příkaz nosit roušky i venku, pak se nedivím že těch nakažených furt přibývá.
A myslím že nejsem až tak divná že nenechám cizí sahat na moje dítě - podívejte se do přírody. Tygřice, lvice, fenka a další taky nenechají cizího sahat na svoje mláďata. Každá si svoje mladé chce chránit.

tinaprofi
24. říj 2020

Matka byla v soku z dítěte nad kocarem a byla zcela paralyzovna, že musel zasáhnout manžel, aby děcko zpacifikoval.... Děláš si z lidi p*del? 🤦‍♀️🤦‍♀️😂😂 To snad není možný

klokanka31
autor
24. říj 2020

@tinaprofi Ty máš nějaký problém že do každý diskuze přidáváš akorát arogantní a výsměšný komentáře? 🤔

beduna1
24. říj 2020

Jako... taky se mi to asi uplne nelibilo... ale nechapu tu hysterii a kvuli tomu zakladat diskuzi.... 😀

krtcice
24. říj 2020

@klokanka31 ale ani venku tu roušku nemusíš mít všude. Nic se nemá přehánět.
Jinak já byla u první dcery taky úzkostlivá, asi ne až takhle, ale byla. Například ještě v jejích 2 letech jsem byla přesvědčená, že do školky ji nedám, bude se mnou. Jenže pak začala být společenská, vyžadovala kontakty, sama se začala o školku zajímat a mě došlo, že bych ublížila nejvíc jí kdybych na ni úzkost přenášela.

amazonkajanik
24. říj 2020

@klokanka31 být to menší dítě (jako třeba na jaře naší známé syn chtěl taky našeho pomuckat a nenápadně sebrat dudlík 😂,ale je jen o 2měsíce starší) ale u takhle velkého dítěte už by měly být určené nějaké hranice co se smí a nesmí. Bez ohledu na covid. Mě včera pro změnu naštvala starší paní se psem. Sedím v lese na lavičce a čtu si,mezitím co syn spí. Naši starou cubu u nohy. Její cuba 10m před ní. Tak na ní lehce volám,že mám též psa a ona že v klidu,že se ta její vrátí. Jenže ejhle,jak zblejskla tu naší,najezila se a držela si odstup,připravena k výpadu. Paní si ji na poslední chvíli zavolala a jen se smála. Mě moc do smíchu teda nebylo. Při představě,jak se mi z té mely syn hystericky probudí, že mám sice starou fenu,ale která se nedá a hlavně má ustipnuty spicak,se kterým může způsobit pořádné zranění. Že když je budu chtít odtrhnout,tak mě může ta cizí pokousat (a jako lítat po doktorech a dokladat,zda je pes očkovaný,na to nemám čas,ani náladu)

nazka
24. říj 2020

@beduna1 ale účel to světí, rozdělily jsme se tu na dva tábory.. 😉

mzacikova
24. říj 2020

Nebudu řešit, co udělala nebo neudělala. Co měla nebo neměla dělat. ALE něco si o opatření přečtěte. Roušky se nemusí nosit, když kolem Vás nikdo není. Na vesnici bych si ji nevzala (neměla jsem ani v první vlně), pokud bych se nechystala s někým mluvit a nebo by jsme nešli v davu (což se zrovna tohle nemá). Říkat dítěti princezna.... Ok, no 😁 možná pro sebe, máš prostě dcerku, stejně jako já syna a ne princátko. Přesně, když lidí vše takto hrotí, tak jdeme jako republika do háje. Znám průběhy korony z první vlny.

tasimia
24. říj 2020

@klokanka31 no taky by se mi to nelíbilo. A je mi jedno kolik by tomu dítěti bylo, kdyby se mi někdo rval na malou, že chce její dudlik, ale nechala bych sj to vysvětlit u ní bych to spíše viděla jako či nemá nějaké postižení, to se těm dětem pak špatně vysvětluje. Roušky venku nenosim taky, takže to bych vůbec neřešila, proboha co se to s některými stalo? 🤦🏻‍♀️ Však jak je od tebe 2m co řešíš, že neměl roušku? Jaj.

klokanka31
autor
24. říj 2020

@amazonkajanik Nechápu že jsou lidi tak bezohlední a v ničem nevidí problém 😒 mám taky psa, a co už jsme s manželem zažili...

klokanka31
autor
24. říj 2020

@mzacikova Právě když se to nehrozí, tak jde všechno do háje. Pak se nemusíme divit že lidi se napadají, že je všude násilí, šikana... Protože pro dnešní lidi není nic tabu 😒

klokanka31
autor
24. říj 2020

*nehrotí

martt
24. říj 2020

@klokanka31 Já tě naprosto chápu, jak se cítíš. Tady si myslím, že byla chyba na straně jejího tatínka. Děti by si už měli uvědomovat co můžou a co ne. Mne se stalo něco podobného akorát mi do kočáru nekoukalo dítě, ale zvedava fena. To jsme tenkrát šli od mých rodičů se starším synem, kterýmu byli 4 a mladšímu necelý dva měsíce, který byl v kočárků. Pro ti nám šla paní s fenou, kterou neměla na vodítku. Fena se pro ti nám rozebehla, a šup skočila mi předníma nohama na kočár a nakukovala do kočáru. V tu chvíli jsem se jí snažila shodit z kočáru a dostat kočár od ní dal. Vůbec se nenechala dát a paní na ni jen volala a ona ji vůbec neposlouchala. Na víc mne překvapilo, že ta majitelka, aby alespon přidala do kroku a privazala si ji, tak vůbec. Až když k nám dosla, tak ji shodila z toho kočáru. Vůbec se neomluvila. Naštěstí se nic nestalo, ale dlouho, když jsem šla s malým na procházku a potkala jsem někoho s velkým psem, tak jsem neměla zrovna dobrý pocit.

amazonkajanik
24. říj 2020

@klokanka31 no právě a já jsem poměrně nekompromisní jak u svých,tak i u cizích psů. Měli jsme ještě jednoho a toho paradoxně jedna z místních vyhlášených trenérek psů chtěla ještě v útulku cvičit a po dvou dnech řekla,že ho nemají nabízet,ale rovnou utratit 😣 nikdo by to do něj neřekl,když jsme to říkali. Bohužel to budou 3měsíce,co nám umřel 😥 ale hodně lidí se na něj stále ptá,byla to osobnost. A i když jsme z něj vychovali gaucoveho hlídače,mazla,ale i skoro služebního psa,pořád jsme byli ostražití. Takže mi jde hlava kolem,když slyším,jak někdo řve a píská na labradora,kterej má pána total na háku a takhle se to opakuje třeba 3dny po sobě 🤦a rovnou přiznám,že pro bezpečí syna,feny a své,klidně cizího psa sejmu...

viktorieraketka
24. říj 2020

@klokanka31 Ono je nejlepší některé věci sem vůbec nepsat. Pak to slouží jako katalyzátor pro hrstku těch, kteří se potřebují někde vyventilovat. Jinak tě chápu. Nevíš, jestli není dítě nějak nemocné. Přece si nenecháš osahávat miminko v kočárku na potkání, že. Vše dopadlo dobře, příště bude člověk připravenější. Hezký den.

95newmommy2020
24. říj 2020

@klokanka31 Jjj vím, a cítím to prave úplně stejně. Ono když to dítě jde samo a rychle je to podle mě fakt jiný, než když se roky snažíš, potracis a nejde to.
Jinak jestli je mala nosici, tak to nositko je docela dobrej filtr. Sice mr nějaká starší babca dávala za příklad svému nahluchlemu muži jako “to jsou ty ženy z lesa, co dlouho kojej a ani mimino neukazou” ale to mě spis rozesmalo. 🤣 (jsem žena z paneláku, co kojila naposled v porodnici)

magdanaty
24. říj 2020

Normální mi to nepřijde a byla bych pěkně naštvaná, pana bych asi pořádně servala. Kdo mi má co bez dovoleni lézt do kočárku, kor v dnešní době? naprosto tě chápu.

somalicats
24. říj 2020

To hrabani do kocaru by mi vadilo taky, ale abych kvuli tomu takhle hystercila... Rousky nekomentuju, to narizeni si precti cele - venku se nosi jen tehdy, kdyz nemuzes dodrzet dvoumetrovy rozestup

Strana
z9