icon

Šok na procházce. Stalo se něco takového i vám?

klokanka31
23. říj 2020

Já vám musím říct co se mi dneska stalo. Šli jsme s manželem a malou po městě. V klidu jdeme, kus naproti nám šel chlap s dvěmi dětmi. Všichni bez roušky... Otočila jsem se na manžela, abych to nějak okomentovala, ale... Najednou k nám letěla ta jedna holka, mohlo jí být 7-8let. A bez nějakého varování se nám vrhla do kočárku na malou 😮Já v šoku uhýbala kočárkem, a manžel jí ruku vytáhnul naštěstí dřív, než se stihla dotknout naší princezny, stihla jen sáhnout na deku😨 A její otec, místo aby se omluvil, tak se ještě smál, prý že jeho dcera má teď období, že krade dudlíky. Jako vážně??!! Tohle by mě vykolejilo i v normální době, ale teď v době korony mě to vytočilo fakt maximálně😠. Já měla sto chutí toho chlapa nakopat někam. Stalo se něco takového i vám?

Strana
z9
krtcice
25. říj 2020

@klokanka31 podívej, ve spoustě jiných diskuzí jsem s Tebou souhlasila. Téměř vždy. Ale tímhle jsi to zabila, hlavně tím posledním komentem. To je fakt moc. A jak můžeš vědět, že děti Tvých kamarádek budou dejme tomu třeba za 3 roky úplně skvěle vychované (dle Tvého měřítka), zatímco ostatní jsou a budou spratci, to mi hlava nebere.

elencze
25. říj 2020

@klokanka31 taky jsem ti to nechtěla psát, často se v diskuzích shodujeme, ale, prosím, neříkej dětem spratci. Ono totiž skoro každé dítě se občas dovede zachovat jako pěkný spratek, zkouší, kam až můžou zajít.

kristyn.g
25. říj 2020

Já tedy souhlasím se zakladatelkou, kdyby se to stalo v tuhle dobu mě, tak by se nemohl dotyčný tatínek divit kdybych ji přes tu ruku reflexivně praštila... Přijde mi teda zvláštní že dítě má období kradení dudliku v 7-8letech.... Tak velkému dítěti se snad už dá vysvětlit že se něco nedělá.

95newmommy2020
25. říj 2020

@amazonkajanik počkej fakt ? Já se toho upřímně bojím. Já teda vždy byla fakt hodná a dodnes jsem, až moc. Vždy jsem chtěla holčičku, přijde mi to o dost jednodušší. Jenže mám syna a mám strach, ze ho neukociruju, já neumím být tvrdá. Je mu teda zatím necelých 9 měsíců, tak o výchově ještě nemůže být nejspíš řeč, alespoň dle knih. No ale i v 18 měsících mi přijde ještě jako miminecko. Kdy jsi vlastně začala s nějakou výchovou ?

95newmommy2020
25. říj 2020

@elencze sice mimo tema, ale mas moc pěknou profilovku. ❤️

amazonkajanik
25. říj 2020

@95newmommy2020 s výchovou v podstatě od začátku. Už rituály jsou formou výchovy. Ale jakmile se začal projevovat,preferovat určité hračky,polohy,jídlo,tak bylo načase zavést pravidla. Jako on mě kolikrát pěkně zkouší. Obzvlášť,když ví,že dělá,co nemá,tak hodí takovej pohled tipu "a co s tím jako udeláš,hm?!" Nebo když vyrazím kupředu,abych mu v něčem zabránila,nebo sebrala,tak rychle zdrhá do ohrádky a směje se a doufá,že to uhraje do outu 😂 a když je obecenstvo (strejda,babička),tak jak se něco zakáže,nebo není hned po jeho,tak natahuje a kouká kolem,zda bude litován. Ale každý dítě je jiný. Nejstarší neteř,kde se nechala,tam se našla,za to ta druhá,tu by řetěz neudržel 😂

95newmommy2020
25. říj 2020

@amazonkajanik ty brdo. :D Tak to je mazec, ale já jsem fakt mekka no to bude pěkný. Myslím, ze u nás to bude asi podobný. Už teď se umí pekne vztekat, nesnáší oblékání, to je horor.

amazonkajanik
25. říj 2020

@95newmommy2020 poslední očkování jsme ho drželi 3. Stejně tak na odsávání hlenu při ryme. Když jsem na to sama,musím nad něj jakoby kleknout,mezi stehna chytit ruce,o něco zaprít hlavu,aby necukal a rychle provést. Oblékání jsme už nějak nacvicili,ale taky zkouší. Hlavně si venku stahuje čepici,pak zkouší boty. Horor budou rukavice,už teď mu vadí uplet na mikine,atd. Občas si říkám,kdo z nás je beran 😂 on má smůlu v tom,že já a on je blíženec

elencze
25. říj 2020

@95newmommy2020 děkuji, šikovná fotografka a stylistka v jednom udělá hodně 🙂 sama se takhle učesat a namalovat neumím.

orisek56
25. říj 2020

@klokanka31 hele. Já jsem už zbytek nepročítala. Přijde mi to obalovaní hovna v cukru. Ale jednu radu bych ti dala. A opravdu to neber útočně, jen mluvím ze zkušeností z té druhé strany.
S tímhle přístupem jsi největším nebezpečím pro své dítě Ty. Nez se naprdnes, zkusím vysvětlit.
Přijde mi ze jsi až moc přecitlivělá, a vysis na představe, že se vaší vymodlene dceri může něco stát. Nedělej to, zkus se oprostit. Nebo se stane to, že se to změní v opici lásku, která dusí. Tvoje malá bude růst, bude objevovat svět a bude si chtít tvořit vlastní osobnost. Tím že budeš mít až nezdravý strach z každé "blbosti" Ji budeš jen více a více "dusit" A nedáš ji prostor se rozvinout a pak se stane to, že třeba něco ti začne dělat na truc, že od tebe bude chtít utíkat a zbavit se tvého opiciho strachu a fixace a nebo od tebe uteče uplne, aby se mohla nadechnout..... Tak jako já od své mámy, která se chová úplně stejně jako ty, jen už 30 let.

kupi
25. říj 2020

@kristyn.g těch 7-8 let je, ale jen odhad zakladatelky a vzhledem k tomu jak přehání, tak jí klidně mohlo být 4-5

janina228
25. říj 2020

Zakladatelko, po přečtení tvého posledního příspěvku upřímně lituji,že jsem s tebou původně souhlasila..

95newmommy2020
25. říj 2020

@amazonkajanik ty wogos. To je masakr. A ono bude hůř ze? 😄

letr
25. říj 2020

@klokanka31 Já zírám, kolika maminkám přijde normální sahat do cizího kočáru. Úplně chápu váš šok, sama nahlížím do cizích kočárů z uctivé vzdálenosti, abych náhodou na miminko něco neprskla. A když si představím, co všechno může mít na rukou osmiletá holka, na co mohla sahat (když to přeženu - mohla sebrat kamen se zbytky zvířecího hovínka, tam je pěkných bacilů požehnaně, co skolí i dospěláka). No je to síla.. A to i bez ohledu na Covid. U Covidu ale taky nechápu tu neustálou potřebu ho zlehčovat a smát se těm, kdo se chrání, to je fakt hrdinství nenosit roušku. To že já Covid v pohodě zvládnu neznamená, že to tak budou mít i ostatní. Ach jo, to dnešní sobectví, kdy každý myslí jen na sebe, z toho je mi smutno )o:

letr
25. říj 2020

@me_druhe_ja Mně naopak přijde, že ani ta masírka a vyvolávání strachu od politiků s lidma nehne, jsou pořád neskuteční sobci a myslí jen na sebe. Já se třeba o sebe ohledně Covidu nebojím, asi to v pohodě zvládnu, ale moje 93letá babička by to asi nedala, můj taťka s vysokým tlakem a cukrovkou možná taky ne. Ale co je nejhorší, s tímhle přístupem to za chvíli nedají ani zcela zdraví lidé, co je chytne třeba slepák, protože je prostě nebude mít kdo operovat. A to je ten hlavní problém Covidu, který očividně mnozí stále nechápou. Přitom je to vcelku jednoduchá matematika.. A to jde doprčic jen o to to chvíli vydržet bez sociálních kontaktů, třeba 2-3 týdny, copak je to tak moc??

elencze
26. říj 2020

@letr prvním krokem, aby se tohle nemuselo řešit, je koupit babičce a taťkovi kvalitní, opakovaně použitelný respirátor. Já omezím kontakty (i když ty tři týdny jsou pro mnohá odvětví postižená už na jaře opravdu likvidační a pomoc od státu je zatím nula nula nic), ale ráda bych viděla aktivní přístup i od těch, kteří jsou ohrožení a ne jen pasivní čekání. Protože třeba moje mamka měla jít na operaci, která by ji hodně prodloužila kvalitní život, ale kvůli odložení zbytné péče už po znovunastartování zdravotnictví nebyla v létě vhodný kandidát, můj syn nemohl chodit na jaře na rehabilitace a přijde mi opravdu moc, že já musím omezit vše a proticovidová opatření naši rodinu opravdu velice silně poškodila, a ohrožení povětšinou jen pasivně čekají, co jim kdo dá a udělají jiní. Ale to jsme do této diskuze zatáhly úplně jiné téma. Jen jsem už z toho natolik frustrovaná, že jsem to musela ventilovat a ostatním se za to omlouvám.

me_druhe_ja
26. říj 2020

@letr souhlasím se vším co píše @elencze Jinak můžou za to opravdu média. A politici. Společnost je rozdělena do dvou extrémních skupin: jedna je totálně posrana, bere si roušku i do sprchy a ani doma neotevře okno. A druhá má totálně v piči, naopak dělají i naschvály. A místo toho, aby se snažili tyto dvě skupiny dostat někam do středu, někam rozumně, tak jen víc rozdmýchávaji spory. Jsem v ČR týden a musím říct, že mi opravdu nepřijde, že by lidi nedodržovali věci co to jde: roušky nosí i sami venku často (já ne teda, to je kravina prostě), uvnitř všichni, nelepí se na sebe, ruce si dezinfikujou....🤷 A upřímně se vůbec, ale vůbec nedivím kadeřnicim, pedikerkam atp, že prostě některý lidi, kterym věří, doma berou na černo. Tohle je prostě likvidační, zavření provozu se dá přežít jednou a co vím, tak na jaře to všichni až na výjimky dodržovali, ale prostě dvakrát do roka? A když už teď straší z další a další vlnou? Z čeho mají platit nájem? Jídlo? To mají skončit na ulici? To se jim nikdo nemůže divit, že prostě jsou sobci a chtějí zabezpečit primárně svou rodinu. To je snad normální, přirozené a správné, že se každý v první řadě staráme o své blízké. A třeba konkrétně můj případ: ano, letěla jsem před týdnem do ČR a za 14 dni dní se vracím. Jsem u rodičů, potkávám se s rodinou a venku s některýma kamarádkama. Asi sobecké a nezodpovědné. Asi. Jenže já jsem v situaci, kdy jsem těhotná a později už letět nemůžu. A potom nevím, kdy se sem zas dostanu - s dvěma malýma dětma do dvou let nemůžeš letět jako jeden dospělak samotnej a ani si to upřímně neumím představit. 🤷 Takže tak rok se sem nedostanu, přítel to má teď v práci složitý a těžko by se takhle uvolňoval na dýl a potřebuje i dovolenou na děti z předchozího vztahu. Teď to prostě byla poslední příležitost. Jasně, většina covid šílenců mě asi odsoudí, ale prostě já si myslím, že si musíme udržet i tu zdravou psychickou stránku. Protože co jsem za svůj život poznala, tak psychika ovlivňuje i to fyzické zdraví víc, než si myslíme.

amazonkajanik
26. říj 2020

@95newmommy2020 jak kdy. Sice bude silnější,ale začne období,kdy už nebude zvatlat,mrucet a brečet,když něco bude chtít,nebo potřebovat,ale řekne si. Už teď zvládá signál,že mu vadí pocurana plena,řekne si o pití (to je brm,brm),mlicko si ukáže na linku s láhvemi ,na kočárku má na dosah kapsu se susenkama a krupkama. Tutu je autíčko,nebo mašinka,...

95newmommy2020
26. říj 2020

@amazonkajanik je to zas bude bozi, taky už budeme moc chodit na hřiště a bude to tak o ničem jinym.

amazonkajanik
26. říj 2020

@95newmommy2020 u nás dělají nové a ja se těšila,jak ho vyzkoušíme,když má být pár dnů hezky a ono je už přes týden nedokončené 😟 hlavně houpačky,dali sem i pro ty nejmenší ...

95newmommy2020
26. říj 2020

@amazonkajanik no ty houpačky jsou super. To je zatím jediný co na hřišti můžeme využít. Bohužel je jich málo, a jsou u nás fakt furt obsaženy a je na to jakoby až fronta. :D To by dokončit teda měli, těch je tezkej nedostatek.

orisek56
26. říj 2020

@me_druhe_ja amen. Vzhledem k tomu že to tu zůstane, jako chřipka, tak chci vidět jak se všichni dvakrát do roka nadšeně likvidují..... S těma vysokým hypotékama, s najmama, s provozovnama atd atd. Ta ekonomická krize co nás čeká, se obávám, abychom tu neměli x sebevražd. Protože psychika nalomená z tohoto a do toho existenční problemy.

marketa11112
26. říj 2020

A ja te chapu. Dotek cizich lidi vadi i me osobne, natoz aby mi nekdo sahal na deti, pripadne kdysi na kocar. Syn byl nedonoseny, ockovani odlozeno, takze jsem ho opravdu ochranovala. Jednou se nam take vrhlo dite do kocarku, vcas jsem ho ale chytla a popostrcila smerem k rodicum. Kdyz jde o typy lidi,ktere smrdi i na dalku, clovek z toho ma fakt hnusny pocit. Mam deti 3 a 5 let a lezt na nekoho ci nekam , by si nikdy nedovolily.

inkheart
26. říj 2020

@janina228 taky si to říkám. Původně jsem taky souhlasila a soucitila, ale je mi nesympatické, jak mluví o cizích dětech na hřišti 🙄

inkheart
26. říj 2020

@letr s tím ohledně zlehcovani covidu souhlasím na 100%

amazonkajanik
26. říj 2020

@95newmommy2020 jako,mám tu pro něj rostoucí houpačku,ale nemáme ji kam zavěsit. Jestli tu budou na tu jedinou fronty,tak koupím v Obi tramove objimky s oky a pridelam na altan. Tak si budeme moct naši kdykoliv přinést i odnést,máme to hřiště přímo před domem

letr
26. říj 2020

@me_druhe_ja Já mám právě dost zkušeností s tím, že lidi na dodržování opatření úplně kašlou, ve vnitřním prostoru půlka lidí roušky neměla, herna narvaná dětmi bez roušek, rozestupy ani náhodou. Je to jak kde, ale je toho pořád dost. Mě na tom štve, že kdyby to prostě lidi ty 2-3 týdny fakt vydrželi, tak to může pomoci natolik, že půjde rozvolňovat (jako v Izraeli). Jenže s tím přístupem “kašlu na to” nás za chvíli doma zavřou úplně a budem si za to moct sami. A ekonomice to fakt nepomůže, pro tu by “3 týdny nic a pak bude líp” bylo mnohem lepší než tohle donekonečna natahované nic.. Navíc jestli se vyplní prognózy, tak už velmi brzy budou nemocnice zahlcené a začne se umírat i na jednoduše řešitelné banality, protože nebude kdo by ty zákroky prováděl. A pak už to nebude jen problém těch rizikových pro Covid, ale všech. A já se nechci dožít toho, že mi třeba umře dítě na slepák, fakt ne. Proto mě to zlehčování Covidu a nedodržování opatření fakt štve..

letr
26. říj 2020

@elencze Jenže problém je, že ani ten respirátor není všemocný, kdyby to bylo tak jednoduché, tak nemáme tolik nakažených zdravotníků. A skafandr jim pořizovat nebudu. Já tu vaši frustraci chápu, s maminkou i synem je to průšvih, jenže to je právě ono. Kdyby se lidi snažili dodržovat ta opatření, tak ta čísla nebudou tak vysoká, nebude tolik lidí v nemocnicích a nemusí se přitvrzovat ani omezovat standardní zákroky a rehabilitace. Já jsem taky už frustrovaná, věčně narážím na borce, co přece nebudou opatření dodržovat, protože.. (Covid neexistuje, je to jen chřipečka, umřou jen staří a nemocní co by stejně brzo umřeli, nenechám si brát svoje svobody a omezovat se, je to spiknutí..) a děsně mě to štve. Kdyby tito všichni prostě na 3 týdny (což mi nepřijde tak moc) sklapli a dodržovali to (jako Izrael), tak se to třeba zas všechno začne vracet do normálu a opatření se budou rozvolňovat. Ale ne, to prostě nejde, takže se bude nadále přitvrzovat a za chvíli už budem zavření úplně. A jestli vyjdou prognózy, tak budem za chvíli už úplně v háji, protože doktoři budou ležet doma s covidem (dost jich je starších, takže ten průběh nemusí mít úplně v pohodě) a nemocnice budou praskat ve švech (protože třeba domovy důchodců asi nezvládnou ochránit všechny staré tím, že jim narvou respirátory - personál co se o ně stará je s nimi v dost úzkém kontaktu). Takže taky se omlouvám za vybočení od tématu, ale to věčné zlehčování Covidu mi už leze krkem a taky už to muselo ven, děsně mě to štve. Neříkám klepat se strachy, ale trocha respektu by neškodila.

elyey
26. říj 2020

Jako korona nekorona, tohle by mi taky OK nepřišlo.

klea81
27. říj 2020

@letr a už jste taky slyšela o té ekonomické katastrofě v Izraeli po 3 týdnech lockdownu? Z kovidu se většina lidí vyléčí do pár dní, v chudobě budeme ale žít desítky let.

Strana
z9