Stihnu se vdát do třicítky i bez pravého partnera?
Ahoj všem. Asi se to nehodí tématicky mezi miminka a těhotenství, ale jak je tu nový rok, jsem třicítce zas o krok blíž. A kolem sebe pozoruji, že drtivá většina mých vrstevnic je už vdaná s dětmi nebo děti budou brzy mít. A já s nikým nebyla na rande x let. Prostě jsem nenašla toho pravého. Na pilu netlačím, ale uvědomuju si, že mi léta utíkají a za posledních 10 let se prakticky nic nezměnilo. Pár chlapů jsem samozřejmě potkala, ale každému šlo o to mě dostat do postele a vážným vztahem mi tak akorát mazali med kolem huby, abych svolila. Byla jsem hloupá. Svojí zdrženlivostí ale nemaji zájem taky. Asi je chyba ve mně, že každá má kolem má nějaký vztah, jen já nic. Nejhorší je to na rodinných setkáních s otázkami, kdy budu mít děti. Jak asi, když nemám ani s kým. Mrzí mě to. Nemyslim si, že bych byla ošklivá nebo neměla co nabídnout
Je mi 29let, mam 3 deti, s manzelem jsme skoro 11let a 5,5let jsme svoji. Brali jsme se jak prvni dceri bylo 11.mesicu, ted ma 6let.
Manzelovi pristi mesic bude 38let.
Jak ted mam ty deti, obcas si rikam, co bych dala za to byt aspon chvili bezdetna a uzivala si svobodu.
Myslim si ze vse ma sve vyhody a nevyhody.
Ale je pravda, ze deti jsou nejvetsi dar, ale urcite jednou jak se kouknete zpet, uvidime, ze jste se zbytecne bala!
Do 30 jsem byla vdaná a i rozvedená 🤦🏼♀️😂
@elespe999 bude mi v březnu 32 a chceme se brát příští rok, prvního syna mám s jiným, ale ten se nezajímá a druhého syna mám s nynějším partnerem, poznali jsme se přes seznamku a shodou okolností jsme dělali ve stejné firmě a nevěděli o sobě, já už byla ale na mateřské tenkrát. 😊 tobě se taky poštěstí ❣️
@elespe999
Já měla na chlapi vždycky smůlu ..vždy max 3 měsíce vztah a zase konec ..
A pak 3 dny před 30 narozeninami jsem potkala konečně chlapa pro život.
Po 6 měsících jsme se vzali.
Taky už jsem to s chlapama vzdávala..
Brali jsme se s manželem v 25. Jsme spolu od 16, je nám 31 a čekáme druhé dítě 🙂. Většina kamarádek se vdávala kolem těch 30.
Holt asi budeš muset jít štěstí naproti a víc se seznamovat ;). Ale neboj, toho pravého určitě potkáš.
@marketa11112
Ty si to vystihla uplne perfektne.Velmi n'a mna sedi ta posledna cast,mne to tiez chyba,ale spravam sa slusne.
@drep
Waw!Velmi originalna love story
Já se vdávala v 33letech😉 ale jsme spolu 8let a máme dvouleté dítě. Nikdy není pozdě začít 🥰
Bude mi 37 a vdaná nejsem. Dřív jsem po tom strašně toužila, zpětně vím, že to bylo proto, že mi chyběla nějaká jistota, vědomí, že nejsem na světě sama a že o mě někdo stojí. Pramenilo to z mých nejistot. Dneska už si nejsem jistá, jestli svatbu chci, občas se přistihnu, že si říkám, že kdyby TEĎ můj chlap přišel s nápadem, že se vezmeme, asi mě vyděsí představa toho, že je to napořád. Přitom chci, aby to bylo napořád, on je fakt muž mého života, můj vysněný ideál. Jednou jsem chodila s klukem, byli jsme spolu pět let. Když mi bylo 23, po třech letech vztahu mě požádal o ruku. Tehdy jsem se lekla toho, že bych s ním měla strávit zbytek života, byl na můj vkus příliš dominantní a nefandil rovnoprávnosti mužů a žen, prostě já studovala vejšku a chtěla jsem cestovat, on nestudoval vejšku a cestovat nechtěl, žena měla být doma a rodit děti a vařit teplé večeře... Teď mám vysokoškoláka, co rozumí tomu, jak moc je pro mě kariéra důležitá, cestujeme spolu, staráme se o naše děti z předchozích vztahů a já nám všem s láskou vařím ty teplé večeře, protože chci, ne proto, že jsem žena a je to můj úděl. Takový model je pro mě víc než svatba, v téhle životní fázi určitě.
Nebyla. Vdávala jsem se ve 33 letech po skoro 11 letech vztahu.Obě naše dcery nám byly na svatbě.❤️ Chtěli jsme první vlastní bydlení a to se uskutečnilo v mých 27letech. Potom jsme kvůli věku dali přednost dětem a až potom svatba.Pro nás nejlepší rozhodnutí.🙂👌
@elespe999
Mě přijde, že je to o štěstí. Někdo najde životní lásku na škole, někdo v práci, přes kamarády apod., někdo má prostě smůlu. Mám příbuznou, co je hodně společenská, cestuje, chodí se bavit a je stejně dlouho sama. Není to jen o vzhledu, možná spíš o nárocích, povaze (introvert to má těžší) apod. Někdo je ve vztahu i když to není ono, jen aby nebyl sám…já jsem nakonec ve 30 byla vdaná a měla už děti, ale když se mi na VŠ trochu vztahově nedařilo, říkala jsem si, že bych kdyžtak zkusila seznamku, protože mi přišlo, že s náročnou prací už tolik šancí potkat někoho nového nebude. Jedna příbuzná si takhle našla manžela…
@elespe999
Úplně tě chápu. Do 24 jsem to měla stejné, pak jsem na seznamce poznala jednoho skvělého kluka. Po 3mesich jsem otěhotněla 😂 no teď jsme spolu 7ldt máme dvě děti. Před 2mi lety svatba.
Tím se nechci chlubit. Mám kamarádky ve stejném věku jako jsem já. Pracuje chodí pařit, ale je pořád sama, bydlí u rodičů (protože peníze, protože je sama...) A ten čas plyne. Zkoušela jsem ji dát seznamku ale bohužel ten člověk si už tak zvykne na to že je sama že má problém se seznámit. A je mi ji hrozně líto, protože by si zasloužila nějakého super chlapa. Možná je i potíž v tom že pořád hledá ve vrstevnicich nebo mladší než je ona. Budu ti držet palce. Ať poznáš toho pravého ❤️
Já si připadala jak úplný idiot do svých 26, všichni na škole a všechny kamarádky s někým chodily, jen já nic... Pak se objevila kolegyně v práci, která seznala, že jsme si souzeni s jejím kamarádem, donutila nás seznámit se, rok jsem na jakékoli další setkání odmítala kývnout (kolegyně pořádala akce, kde jsme se měli opět vidět), po roce je to vzdala a po dalších dvou jsme se brali (mně 29, jemu 34). Snad to doklepem, máme za sebou 11 let a tři děti. Ale moje ségra je na tom úplně stejně jako Ty, věkem i okolnostmi, a ty řeči hloupý v rodině, to je děs. Třeba už stačí jen chvilku vytrvat...
@elespe999 Já poznala manžela ve 28 a vdávala se ve třiceti. Předtím nsem byla několik let singl a tenhle nezávazný život, kdy jsem měla jen občasné vztahy na zábavu, jsem si užívala. Někteří moji zkušení přátelé říkají, že kdo se neožení do 30, ušetří peníze za jeden rozvod. A něco na tom bude. Jinak kolem sebe vidím, že ženy v mém okolí si našli stálého partnera buď v okruhu dlouhodobých přátel/známých nebo na seznamce. Nikoho, kdo někde potkal náhodně někoho cizího a bylo z toho víc než krátká epizoda, asi ani neznám.
Se seznamkou dávám za pravdu. I my se tak s manželem skoro před 13let poznali.😊 A moje sestra vlastně taky s partnerem před 8lety.😁
Vdavala jsem se ve 24.. Manzel je o 9 let starsi a uz premyslel o diteti.. ja chtela byt nejdriv vdana, mela jsem cerstve po skole (akorat jsem dodelala ing. Studium).. rikala jsem si, ze miminko stejne bude nejakou dobu trvat nez se podari (v nasi rodine vsechny zeny cekaly doslova roky nez se jim podarilo mit dite takze jsem si myslela, ze u me to bude stejne.. take muj MS cyklus tomu nasvedcoval a doktorka mi taky rekla, ze to nebudu mit s pocetim snadne).. vdana jsem ted 8,5roku.. mame 4 deti 😀 tolik asi k tem komplikacim.. ja zase ve svem okoli mam vetsinu zen v mem veku svobodnych nebo sice vdane ale bez deti.. asi zalezi na tom jake lidi mas kolem sebe😀 pokud Ti teprve bude 30 tak si myslim, ze jeste neni tak zle.. drzim palce at se Ti podari zmenit zivot tak jak ho chces mit.. Je to tvuj zivot, sve stesti drzis ve svych rukach jenom a jenom TY
Ja byla ve 23 letech vdana a ve 24 letech rozvedena 😝
@elespe999 mě musela ženicha najít dcera,byla jsem marná 🤦 😂. Takže jsem se vdávala až v 33, ve třiceti jsem byla ostuda sama svobodná matka s pocitem že už je to konečná 🙈.
Ahojky, znám také jsem měla celkem dost vztahů, ale vždy když jsem pak chtěla dlouhodobý vztah a pak třeba mít rodinu tak vždycky chtěli jen si užívat, naštěstí se manžel před 13 lety mi odepsal na seznamku tehdy lidé.cz🤭 no a už budeme slavit 13 let a máme spolu 3 letého synka❤️
Je me 41. Ve vztahu jsem byla 8 let z toho 2 deti. O svatbe nikdy nepadlo zadne slovo. Kdyz jsem naznacila, rychle me vyvedl z omylu. Rozesli jsme se...ted mam vztah a tam by si me zase vzal hned. Ale jsem nohama na zemi, pockam si, ale uz jen to vedomi ze o me nekdo opravdu stojí je fajn
A jeste k mé sestre. Zemrel ji partner a na chlapy uplne zanevrela. Ve svych 45 letech potkala chlapa a pred rokem se vzali, je ji 49 a je nejšťastnější člověk na zemi
Já si našla "pořádnýho" chlapa až po třicítce, ve 33 letech rodila první dítě, ve 34 jsme se vzali a teď je mi 41a máme 8mi měsíční dceru. Vše přijde v pravý čas 🌞
Asi jsem to mela jako ty. Mezi 20-30 lety bylo takove obdobi temna, par kratkych znamosti, jen touha po zalozeni rodiny byla velka. Vsichni kolem me vztahy meli, jen ja ne. Nakonec tesne pred 30tkou jsem se dala dohromady s dlouholetym znamym. Moji tricitku jsme oslavili spolu, po 7 mesicich jsme se k sobe nastehovali. Ve 31 jsem porodila prvni dite, druhe dite ve 33, tesne pred 36 lety (se tretim brichem) jsme se vzali 🙂)) Jsme spolu uz 12 let, 6 let manzele.
Ještě ve třiceti jsem prožila dva hnusné rozchody a brečela zoufalstvím, že jsem se od patnácti nepoučila a pořád nepoznám grázla. Pár měsíců před třicátými narozeninami jsem potkala HO a hned věděla, že je to jiné. Po půl roce jsem se za ním stěhovala do zahraničí. Když jsem slavila 35, byla jsem vdaná máma sladké holčičky v pokročilém stadiu těhotenství. Ve 40 jsem měla své od dětství vysněné tři děti, skvělého muže, a nelitovala jediného dne, který jsem si na něj musela počkat. Žádný strach, ten pravý pro tebe existuje, jen jsi ho ještě nepotkala. Nepaběrkuj, neztrácej čas s těmi, co ti praví nejsou. ON existuje.
Já byla ve 30 šťastně rozvedená. Teď ve 40ti jsem šťastně zasnoubená, náš syn bude mít 8 let v březnu 😉 a opravdu tento chlap je ten pravý, jsme spolu 10 let ❤
@elespe999 ja slavila 30.narozeniny jako bezdetna a bez jakykoliv vyhlidky na vztah. Tou dobou jsem byla sama uz cca 3 roky. Chodila jsem kamaradkam na svatby, kupovala jim darky pro mimina a ja nic. Ubyvaly i lidi, se kterymi se dalo neco podnikat, cestovat. Neplakala jsem v koute, uzivala jsem zivota, cestovala, dost pracovala, ale obcas mi bylo strasne smutno a chytala me panika, ze rodinu mit nebudu nikdy, ze uz nikoho nepotkam. Rodinny oslavy a poznamky typu - no jo, ale deti po 30 ? Budes stara. Honis karieru nebo o co ti jde ? Ja se vnoucat nedockam. Nemas chlapa, asi jsi moc vybirava a pak topka Az to nebudes cekat, potkas.. bylo to narocne. Ja si v tu chvili neprala nic vic nez partnera a rodinu, uz jsem k tomu davno dozrala, ale nikdo nebyl. Az skoro ve 32 jsem potkala sveho skveleho muze. Ve 35 mela prvni dite a po roce a pul druhe. Drzim pesti at vse dopadne jak si prejes 🙂
@elespe999 Já byla ve třiceti svobodná, dlouhodobě bez partnera. Tak jsem riskla seznamku na netu. A ejhle po 2,5 letech vztahu žádost o ruku, po ní za půl roku svatba.Za dva měsíce po svatbě jsem už čekala mimčo. A dnes? Brzy mi bude 41, jeden manžel, dvě zdravé děti a právě jsme se nastěhovali do našeho vysněného domečku. Takže v tvém věku není třeba házet flintu do žita, jsi teprve na startu....

@inssomnia 🙂). Pro muže je ten pocit ,,lovu,,dulezity. Je dobre mu jej dopřát. Preci nejde o to, aby slo o borce, jak rikas, který ohne vse. 🙂. Nekdy je treba tomu trosku pomoci, ale preci tem chlapum nebudeme kazit radost.
@drep pripravila jsi mu pudu, aby te mohl ulovit. Vsak i to je ok. Ten krok ucinil.