icon

Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.

elencze
27. únor 2022

Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

klaara3
9. bře 2022

@sarrita @hojda tak super. Jeste vcera to, podle ceskych medii, neslo 😉

elencze
autor
9. bře 2022

@sebestka ano, zůstal v Rusku, i když ho vyhodili z práce po kritice anexe Krymu.

hojda
9. bře 2022
elencze
autor
9. bře 2022

Podle Mezinárodní agentury pro atomovou energii nepředstavuje přerušení dodávek elektřiny do odstavené elektrárny v Černobylu kritický bezpečnostní problém. Chlazení je zajištěno i tak.

sebestka
9. bře 2022

@elencze Tak doufám🙏

elencze
autor
9. bře 2022

Putin včera "Ve spec. operaci není ani jeden voják základní služby, ani jeden" Dnes ministerstvo obrany Rusku přiznává, že záklaďáci jsou na Ukrajině. Teda vlastně, už nejsou, už prý je stáhli. Lžou, lžou, lžou všem

sebestka
9. bře 2022

@elencze a nebo jsou mrtví

elencze
autor
9. bře 2022

Pražské směnárny nevykupují ruble.

elencze
autor
9. bře 2022

Japonsko uvalilo sankce na oligarchy a Ruskou centrální banku.

brunetka11
9. bře 2022

@elencze Lžou a dál v tom lidi udržují... sakra, jak se dostat k ruskému e-mailu a profilu? ,-)
Špatný překlad z toho mateřského serveru - "firmy si JEN daly pauzu, není to z politických důvodů":

A_V
Upozorňujeme, že mnoho společností neopouští trh, ale pozastavuje svou činnost. Je to trochu něco jiného než péče. Někdo odchází, ale někdo prostě pozastavuje práci při zachování platů a pracovních míst

dnes v 04:21
Anonymní 210, Zavírají,
protože je v první řadě problém s logistikou. Četl jsem, že na Ukrajině v Polsku jsou biti ruští řidiči a Bělorusové. Odmítají přes tyto země cestovat. Souhlasí zatím jen Poláci. Nevím jak pravdivé.
No a k problémům s logistikou přispívá i uzavřené nebe.
Navíc Spojené státy a Evropa zavedly sankce jako kočky plné pantoflí. Firmy si tedy daly pauzu. Musíme vymyslet, jak pracovat v rámci zákona.
Neslyšel jsem o jediné společnosti, která by odešla konkrétně z politických důvodů. Možná mě opraví.
Ale efekt je ano, jako bychom sem byli hozeni agresivně.

syrecek01
9. bře 2022

@brunetka11 A porad jsou v udivu, co se vlastne deje. Podle toho fora budou za tri mesice zase v cajku a firmy zase zacnou fungovat. Na to si pockam.

brunetka11
9. bře 2022

Netušíte něco k tomuto, co na tom serveru píší?:

Anonymní 580
dnes v 15:07
Jekatěrinburg
Vládní komise pro legislativní činnost schválila druhý balíček opatření na podporu ruské ekonomiky tváří v tvář sankcím, který mimo jiné počítá s "prvním krokem ke znárodnění majetku zahraničních společností", uvádí vláda. Kanál Jednotné Rusko Telegram.

Iniciativa vzešla ze strany samotné. Návrh zákona umožňuje zavedení vnější správy soudem v organizacích, z nichž více než 25 % vlastní zahraniční osoby z nepřátelských států, pokud přestanou pracovat v Rusku. To zabrání bankrotu a zachrání pracovní místa, poznamenala strana.

Vlastník společnosti se může do pěti dnů vzdát externího řízení, pokud znovu nastoupí do práce nebo prodá podíl, za předpokladu, že podnik a zaměstnanci zůstanou. V opačném případě soud jmenuje dočasnou správu na tři měsíce a poté jsou akcie nové organizace dány do dražby a stará je zlikvidována. Nový majitel se zavazuje ponechat si minimálně 2/3 zaměstnanců a minimálně rok pokračovat v činnosti staré organizace.

Právě teď jsou všichni znárodňováni:gy:

elencze
autor
9. bře 2022

@brunetka11 tohle je totálně strašný :( No, ale na druhou stranu, těžko se jim divit. Sankce předtím byly vždycky jen divadlo. Proto si myslí, že to je zase bubu na chvíli. Ale tentokrát pevně věřím, že ne.

sebestka
9. bře 2022

A kdo si to bude moct dovolit b Rusku koupit? A když to koupí někdo ze zahraničí, tak to nebude mít jak zaplatit.

elencze
autor
9. bře 2022

@brunetka11 o tom znárodnění se píše hodně, problém je, že pokud v těch továrnách vypnout softwary, což většina firem na dálku umí, bude to jen hromada šrotu.

brunetka11
9. bře 2022

@elencze No jo, jenže většina automobilek a jiných výrobních firem má support ve skutečnosti v Turecku, Albánii, Mexiku atd.
A tyhle země zatím dělají mrtvé brouky.
Takže dceřinky z EU mají velká ramena, ale realita zatím jaksi pokulhává...

elencze
autor
9. bře 2022

Tady k bezletové zóně. Já osobně jsem pro ni, i když vím, že jsem v této diskuzi v menšině

https://www.youtube.com/watch?v=VWFkcBIEtqA
ilonne
9. bře 2022

@elencze Já jsem třeba proti. Nestojím o zatažení do 3.svetove války. Jsem pro veškerou pomoc vyjma vojenského zapojení.

elencze
autor
9. bře 2022

@ilonne můj názor je, že když teď nebudeme bojovat my, budou stejně naši děti. Ale protože tahle diskuze je hlavně informativní, je můj jediný příspěvek tady k tomu, ať se nerozjede diskuze přes pět stran na toto téma. Příspěvek dávám pro vyslechnutí argumentů pro i proti.

ilonne
9. bře 2022

@elencze Chápu. Samozřejmě každý může mít svůj názor 😉

elencze
autor
9. bře 2022

Tady úvahy o tom, proč pro nás není dobré dopřát Číně postavení mediátora, po kterém touží
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcas...

elencze
autor
9. bře 2022

A tady k Ukrajině sice okrajově, ale pro nás podstatné
Vláda v reakci na růst cen pohonných hmot rozhodla o zrušení povinného přimíchávání biosložky do pohonných hmot a o zrušení silniční daně, uvedlo MF.

elencze
autor
9. bře 2022

Holky, jdu bazárkovat (chystat prostory teď aktuálně), teď to tu zaplevelím úplně - Ostravo, od soboty můžete nakoupit dětské oblečení v MC Krteček. PS: Letos toho bude asi méně než jiné roky, lidi nechtějí moc prodávat, což mě trochu hřeje u srdce, že radši darují. @odula večer se pak zapojím ;)

elencze
autor
9. bře 2022

V Mariupolu bombardována dětská nemocnice a porodnice, mnoho mrtvých a zraněných žen.

roseinka
9. bře 2022

@elencze boze 😭 hlavne, ze maji byt zastavene boje nez se Zelenskyj rozhodne prijmout nebo odmitnout ty nove putinovy podminky 😥

betelgeuzz
9. bře 2022

@roseinka těmhle slibům snad už nikdo nevěří :-/

betelgeuzz
9. bře 2022

Sledujete Zelenského proslovy? já je hltám všechny https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajine/clanek..., poslední dny byl nějaký plodný.

roseinka
9. bře 2022

@betelgeuzz to je na tom to nejhorsi, protoze pokud Zelenskyj na dohodu pristoupi, nejak nemuzu verit, ze to toho hajzla zastavi

Strana