icon

Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.

elencze
27. únor 2022

Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

elencze
autor
2. bře 2022

@estelle777 zřejmě počasí

elencze
autor
2. bře 2022

Na Ukrajinu míří více než tisícovka cizinců ze 16 zemí, aby se připojili k nově vytvořené mezinárodní legii. Novinářům to sdělil ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba, podle něhož se další lidé ze zahraničí stále hlásí, aby se zapojili do bojů proti invazním ruským silám. Tihle profesionálové, pro které je válčení životní styl, proti ruským záklaďákům, je mi jich líto. Ať se kluci vzdávají.

estelle777
2. bře 2022

@elencze Vrtulnik pocasi, stihacka stale neni..

mmirunda
2. bře 2022

@simix22 já ho sledovala na Insta a zrušila jsem to. Nechápu, jak s tímhle může souhlasit.

chasl
2. bře 2022

@estelle777 Údajně hlásili, že mají problémy s počasím. Jen jsem si říkala, že by to zamávalo i se stíhačkou 🤔

elencze
autor
2. bře 2022

Přeživší holokaustu jsou v krytu na Ukrajině nadávající na Putina a požadujíci mír. Tady video https://twitter.com/AVindman/status/14990846027...

elencze
autor
2. bře 2022

Ruské síly prohlašují, že ovládly město Cherson.

simix22
2. bře 2022

@mmirunda masakr ze..mi to hlava nebere

michaela666
2. bře 2022

4 stíhačky se proletí na čumendu do švédského vzdušného prostoru, bulharská stíhačka se ztratí. Počasí nebo zase nějaká provokace. Přijde mi to zvláštní, ale možná už z těch informací vidím bubáky všude.

elencze
autor
2. bře 2022

Vyjádření Lavrova (ruský ministr zahraničí) pro Al-Džazíru
Lavrov: Nevylučuji, že někdo chtěl, aby RUS uvízlo v uměle vytvořeném konfliktu (s UKR) vytvořeném Západem. USA to umožní soustředit se na potlačení Číny. Poukázal na „cynický, absolutně neokoloniální filozofický myšlenkový pochod“ záp. partnerů

hojda
2. bře 2022

Hypotéku už si v Rusku taky nevezmou, ipohone si nekoupí,na dovolenou nemají kam letět, začínají odcházet z Ruska....
Ruská centrální banka ve snaze zabránit dalšímu propadu rublu zdvojnásobila úrokové sazby na 20 procent, na což banky okamžitě zareagovaly pozastavením vydávání nových hypoték. „Z mého pohledu můžeme říct hypotékám sbohem. Je jasné, že s těmito parametry finančních trhů už nejsou hypotéky možné. Určitě to už nebude masový fenomén,“ uvedl pro portál URA.ru viceprezident Asociace realitních agentů Oleg Samiolov.

Je také velmi pravděpodobné, že již tak dost mocná migrační vlna z Ruska v následujících měsících zesílí. „Došlo mi, že se naše vláda naprosto zbláznila,“ řekl listu The New York Times mladý inženýr z Moskvy Ivan Petrov, který o víkendu ze strachu před povoláním do armády odjel do egyptské Hurghady. Domů už se nevrátí, chce si najít práci na Západě. „Vydělávat v rublech je naprostý nesmysl,“ dodává.
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/rusko-sa...

aluskaasimon
2. bře 2022

@elencze to potvrdila i starostka města (nebo starosta), prý na jejim fcb profilu. Zdroj BBC world news

elencze
autor
2. bře 2022

K dotazu na kolonu - Američtí představitelé: "40 mil dlouhý ruský vojenský konvoj severně od Kyjeva je zastaven. Nemají už žádné palivo."

elencze
autor
2. bře 2022

V Rusku už nebude české pivo. Dodávky ukončily všechny velké pivovary.

natilla
2. bře 2022

@elencze Já myslela, že tam měli i cisterny, tak to je fakt face palm toto..oni skončí těsně před cílem.. Mě přijde, že Rusku prostě ujel vlak, tím, že furt žijí v diktátu, izolaci, tak nechytli dobu. Rusko je obří, ale obyvatel zas tolik nemá, buď jsou moc bohatí a mimo nebo moc chudí, spousta lidí uteklo. Mysleli asi, že dokáží, že se s nimi má stále počítat a být před nimi ve střehu (USA, ČÍNA,EU), bude hrc frc akce jako na Krymu, západ jim zakáže dovážet sýry z Francie a budou zas chvíli na koni.. Ale ono uplynulo 10let a svět se změnil a nechce připustit válku ve vyspělé Evropě v přímém přenose navíc po dvou letech covidu. Navíc tam pošlou mladé kluky bez zálohy, bez vybavení a teď couvají..

elencze
autor
2. bře 2022

@europa00 jak je to s odpálením bomby v Rusku přesně nevíme, ten postup je popsaný u USA. U Ruska by to mělo být údajně ještě komplikovanější a mělo by to postupovat přes více lidí.

sudylichozrout
2. bře 2022

@michaela666 A to jsi ještě zapomněla "nechtěný" útok na tureckou loď. Také dnes.

pampeliska1313
2. bře 2022

@elencze dneska jsem četla, že tři lidi, včetně Putina. Dva nějací generálové, z nichž oba patří do blízkého okruhu Putina, jeden z nich údajně rozmlouval i útok na Ukrajinu a vlastně oba jsou zkušení v boji a musí jim bejt jasný kam to mířilo/míří a že pokud by někdo měl dát Putinovi stopku s jaderkama, tak aspoň jeden z nich.

elencze
autor
2. bře 2022

@jolana24 Ano, v roce 2019 byl Janukovič odsouzen pro velezradu. Existuje ale právní výklad, že jeho sesazení z prezidentské funkce bylo v rozporu s tehdejší ukrajinskou ústavou, takže tam nějaký prostor pro lavírování je, snažit se to udělat právoplatné. Ale myslím, že většina Ukrajinců teď ukazuje, že by to pro ně nebyl přípustný kandidát - moskevská loutka.

sudylichozrout
2. bře 2022

@pampeliska1313 Určitě ano. Věř mi, že nikdo z těch šajb nechce kvůli jednomu psychotikovi, který je kompletně odtržený od reality a trpí paranoiou, zemřít i s celou rodinou. Ti lidé milují luxus, milují život a diktátor, který se chová teď jak Stalin v posledním tažení, není ten, za kterého by se obětovali. Takže by ho odstavili/zlikvidovali, kdyby to chtěl udělat. Ale pokud by to veřejně přiznali, udělali by ze sebe šašky. Proto ta silná slova a chrastění.

pampeliska1313
2. bře 2022

Ještě mě napadlo, manžel mi rikal, ze četl, že by to měla odsouhlasit snad ještě ta jejich duma? Snad to mám dobře. Přičemž to údajně zatím vypadá, že prej když odsouhlasili tu Ukrajinu neměli plný informace a proto teď aspoň ty čtyři z nich se ohradili a snad by mohli i ostatní..

elencze
autor
2. bře 2022

kdo sháněl odemčený ten článek, tady by měl být https://denikn.cz/825821/pet-chyb-ktere-putin-u...

pampeliska1313
2. bře 2022

@sudylichozrout ale prej když se to nevydari, tak riskujou svůj krk, protože to mělo původně podle putinova prani vyjít. Teď je otázka jestli by se v nich hnula lidskost. Minimálně toho jednoho kamaráda Putina (generála) co se měl ozvat, ze ten útok je blbost, popisujou jako premyslivyho laskavyho člověka co má rad filosofii a přírodu. Ale to měl určitě nejakej němec kdysi taky.)

elencze
autor
2. bře 2022

@pampeliska1313 jo Heydrich byl polyglot a ve volném čase hrál na housle. Na tohle se nedá spoléhat.

syrecek01
2. bře 2022

@pampeliska1313 A Hitler maloval...

pampeliska1313
2. bře 2022

@elencze no prave. Ze ve finále je to úplně jedno, pokud uvidí jen svůj krk a ne to co se tím muže způsobit.

natilla
2. bře 2022

Banky budou od swiftu odpojené 12.3. (to je den vstupu ČR do Nato btw 😉)..proč to tak trvá netuším 🤷🏻‍♀️

sudylichozrout
2. bře 2022

@syrecek01 Hitler maloval pokoje. Ne obrazy. Tedy chtěl malovat obrazy, ale neměl talent. Je vtipné, jak se s tím v Mein Kampfu vypořádává. Umělec s velkým talentem, který zůstal zcela nepochopený a odmítnutý kvůli svému národnímu cítění. 😀 Ta kniha je fakt plná sraček. 😀

hojda
2. bře 2022

Když mluvíte o Hitlerovi, ještě se neobjevilo předělané video Hitlera z bunkru na současnou situaci???? https://www.metro.cz/nekorektni-videa-hitler-v-...

elencze
autor
2. bře 2022

@hojda viděla jsem jen obrázek

Strana