icon

Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.

elencze
27. únor 2022

Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

natilla
3. bře 2022

Já v noci chytila,že Putin psal Švédsku a Finsku a chtěl po nich bezpečnostní záruky..já nevím,nemělo by to teď už být naopak?Prosím nevstupujte do Nato a JÁ vám dám záruky,že na vás omylem nevpadnu zničeho nic...

blue108
3. bře 2022
sarkasv80
3. bře 2022

Zdroj Twitter,teď půjdu okolo benziny tak schválně vyfotím jestli jsou takové ceny i u nás

sarkasv80
3. bře 2022

Omlouvám se za kvalitu fotky svítí ☀️ ale ty ceny jsou fakt masakr 🤦‍♀️ všechno přes 40kč

moncakolarova
3. bře 2022

@sarkasv80 k pláči. A bude hůř. Musím se podívat u nás za kolik je

bigbig
3. bře 2022

Lavrov: Rusko bylo připraveno na sankce, ale neočekávalo, že budou uvaleny na sportovce, novináře, zástupce kultury.

psya
3. bře 2022

@sudylichozrout 🤭🤭 to mi pripomnelo tu vyzvu, aby lidi hlavne nevesili ukrqjinskou vlajku na plot okamurovo tskesiho hradu a nefotili ho, az to bude sundavat

janinkafo
3. bře 2022

@sarkasv80 ano, taky jsem o půl šestý ráno přemýšlela jestli dobře vidím. Obě benzinky 41,50 u nás 🤷‍♀️
V pondělí jsem byla prozirava a vzala plnou v Globusu za 37,90, dneska to tam hlásí 39,80 myslím.

zpch
3. bře 2022

@sarkasv80 manzel vcera tankoval naftu za 43,50🙈
Bral plnou temer za 3000🙈

sarkasv80
3. bře 2022
hojda
3. bře 2022

@sarkasv80 Prý to vyleze až na 50,-.😔 , ale si nemyslím, že se tomu jde vyhnout, ekonomiky jsou dnes hodně provázané a dopadne to prostě na všechny. Dnes v 11:00 https://www.seznamzpravy.cz/clanek/rozhovory-vy...

betelgeuzz
3. bře 2022

@sarkasv80 včera jsem jela do práce a dívala se, kolik stojí benzín, u které benzínky mám nabrat. Ráno 3 benzínky 39,9. Odpoledne jedu z práce, na první 40,90, na druhé 41,5, na třetí bylo ještě 39,9.

elencze
autor
3. bře 2022

A máme tady další den. Kyjev i Zelenskyj přežili další noc.

elencze
autor
3. bře 2022

@sarkasv80 tohle je problém, řekla bych, že se podle toho nedá moc soudit. Co se děje bude díky tomu vědět těch 25-30 %, co nepodporuje Putina a je proti válce. Jak moc to dokáže oslovit obyčejné Rusy, třeba ty na venkově ta Uralem co žijí bez asfaltek a se suchým WC, a jediný zdroj informací jsou státní média a co říkají lidi kolem, těžko říct.

elencze
autor
3. bře 2022

Jednota naší politické scény se ne nepřekvapivě drolí
Ještě před týdnem Okamura tvrdil, že nesouhlasí se lživou rétorikou Putina, a že Ukrajina má plné právo na obranu svého území! Dnes by ČR podle SPD měla "přestat Ukrajině posílat zbraně a tlačit i na ni, ať zastaví palbu."
To mu ta výplata v rublech s dnešním kurzem ještě stojí za to?

zrzeckas
3. bře 2022

Holky... K cenam.... U nas to stouplo uz v pondeli na 38.90, dnes nevim, mozna uz bude vice... Ale vcera jsemcse divala s detma na krtecka a tam bylo jak neni benzin a lidi maji za auto zaprahle kone, kravy, voly aby nekam dojeli. Pak typek zmrzl nebot topeni nefungovalo, ani elektrika, voda... Samo ho krtek zachranil a pomohl mu..... Ale v tu chvíli jsem videla dnesni dobu 🙈

A k panu velka P..... Tak me prijde, ze je nemocny, ale ma velkou moc, tak nevedeli jak se ho zbavit a udelali na nej boudu jak to bude bez problemu a rychle a kdo vi co..... A ze ma jakoz starsi clovek motna problem s hlavou typu, ze zapomnel, co rekl nebo v tu chvili jako by mel zatmeni, co dela nebo rika.... (vidim to u babicky, te ma byt za chvili 90, ale postara se kolem sebe, ale uz je to jine a hlava obcas taky nemysli jak ma)...... A podle vypraveni starsich.... Co jsem pochopila, tal Rusove neumi priznat chybu a vzdy lhali ve svuj prospech. Takze nejak se z toho snazi vylhat i ted.... Vzpominky me rodiny na Rusy je takovi.... Nas osvobodili Rumuni! Rusove sli az za nimi rabovali a nicili. Co neznicili Nemci znicili oni. Ale oslavovali se oni... Takze asi tak

elencze
autor
3. bře 2022

Ukrajina skutečně přešla do ofenzívy.
Ukrajinské jednotky postupují u Ivankiva a vytlačují Rusy víc na sever.

aluskaasimon
3. bře 2022

@zrzeckas Já vždycky vzpomínám na to, co říkal děda. Říkal zlatí Němci, pak přišli Rusi a to byli fakt prasata. Říkal že s*ali lidem do peřin, znásilňovali, kradli.

elencze
autor
3. bře 2022

Tak pokud se už budeme vyjadřovat k historickým zkušenostem. Já jsem z Prajské (kus republiky, který byl až do roku 1920 Německo - Prusko a pak zase 1938-1945 Německo) a mí předci ruskou denacifikaci zažili na vlastní kůži. A jediná poznámka k tomu, to fakt nechceš. Babiččiny příběhy, které bylo v roce 1945 10 let, mě děsí dodnes.

aluskaasimon
3. bře 2022

@elencze Ano, tak každý čerpá ze svých zkušeností. Myslím, že v té době to nikde nebyl žádný med.😟

zrzeckas
3. bře 2022

@aluskaasimon jak si to napsala tak neco takoveho si taky vybavuju, ze jsem slysela.....

natilla
3. bře 2022

K Oděse míří 4 velké ruské lodě a zřejmě připravují vylodění.

guliii
3. bře 2022

@aluskaasimon ano babi taky říká, že před rusakama schovávali holky, aby jim něco neudělali. Jak je prý našli bylo zle. Nemá je ráda.

blue108
3. bře 2022
tahejhula
3. bře 2022

Já bych se do historie příliš neobracela.

simix22
3. bře 2022

@aluskaasimon
@elencze
Uff holky když to čtu je mi špatně...snad už je doba jinde a nebude to takový..jestli to tam obsadí 🙏🙏🙏🙄

zrzeckas
3. bře 2022

Německo chce na Ukrajinu poslat protiletadlové rakety typu Strela. Dodávku 2700 kusů schválilo ministerstvo hospodářství, informuje agentura DPA.

zrzeckas
3. bře 2022

Indie odmítla ruské zprávy, podle kterých ukrajinská armáda v Charkově drží jako rukojmí skupinu indických studentů. Informuje o tom agentura DPA. Mluvčí ruských ozbrojených sil ve čtvrtek podle indických médií po jednání ruského prezidenta Vladimira Putina s indickým premiérem Nárendrou Módím uvedl, že ukrajinské úřady zabránily studentům opustit Ukrajinu. Indické ministerstvo zahraničí ovšem uvedlo, že žádné takové informace nemá.

kikidxb
3. bře 2022

@elencze Take jsem z Prajske a babicka na rusaky nevzpomina v dobrem ☹

natilla
3. bře 2022

...a co vidí v Rusku?

Strana