Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.
Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.
@sarkasv80 k pláči. A bude hůř. Musím se podívat u nás za kolik je
Lavrov: Rusko bylo připraveno na sankce, ale neočekávalo, že budou uvaleny na sportovce, novináře, zástupce kultury.
@sudylichozrout 🤭🤭 to mi pripomnelo tu vyzvu, aby lidi hlavne nevesili ukrqjinskou vlajku na plot okamurovo tskesiho hradu a nefotili ho, az to bude sundavat
@sarkasv80 Prý to vyleze až na 50,-.😔 , ale si nemyslím, že se tomu jde vyhnout, ekonomiky jsou dnes hodně provázané a dopadne to prostě na všechny. Dnes v 11:00 https://www.seznamzpravy.cz/clanek/rozhovory-vy...
@sarkasv80 včera jsem jela do práce a dívala se, kolik stojí benzín, u které benzínky mám nabrat. Ráno 3 benzínky 39,9. Odpoledne jedu z práce, na první 40,90, na druhé 41,5, na třetí bylo ještě 39,9.
A máme tady další den. Kyjev i Zelenskyj přežili další noc.
@sarkasv80 tohle je problém, řekla bych, že se podle toho nedá moc soudit. Co se děje bude díky tomu vědět těch 25-30 %, co nepodporuje Putina a je proti válce. Jak moc to dokáže oslovit obyčejné Rusy, třeba ty na venkově ta Uralem co žijí bez asfaltek a se suchým WC, a jediný zdroj informací jsou státní média a co říkají lidi kolem, těžko říct.
Jednota naší politické scény se ne nepřekvapivě drolí
Ještě před týdnem Okamura tvrdil, že nesouhlasí se lživou rétorikou Putina, a že Ukrajina má plné právo na obranu svého území! Dnes by ČR podle SPD měla "přestat Ukrajině posílat zbraně a tlačit i na ni, ať zastaví palbu."
To mu ta výplata v rublech s dnešním kurzem ještě stojí za to?
Holky... K cenam.... U nas to stouplo uz v pondeli na 38.90, dnes nevim, mozna uz bude vice... Ale vcera jsemcse divala s detma na krtecka a tam bylo jak neni benzin a lidi maji za auto zaprahle kone, kravy, voly aby nekam dojeli. Pak typek zmrzl nebot topeni nefungovalo, ani elektrika, voda... Samo ho krtek zachranil a pomohl mu..... Ale v tu chvíli jsem videla dnesni dobu 🙈
A k panu velka P..... Tak me prijde, ze je nemocny, ale ma velkou moc, tak nevedeli jak se ho zbavit a udelali na nej boudu jak to bude bez problemu a rychle a kdo vi co..... A ze ma jakoz starsi clovek motna problem s hlavou typu, ze zapomnel, co rekl nebo v tu chvili jako by mel zatmeni, co dela nebo rika.... (vidim to u babicky, te ma byt za chvili 90, ale postara se kolem sebe, ale uz je to jine a hlava obcas taky nemysli jak ma)...... A podle vypraveni starsich.... Co jsem pochopila, tal Rusove neumi priznat chybu a vzdy lhali ve svuj prospech. Takze nejak se z toho snazi vylhat i ted.... Vzpominky me rodiny na Rusy je takovi.... Nas osvobodili Rumuni! Rusove sli az za nimi rabovali a nicili. Co neznicili Nemci znicili oni. Ale oslavovali se oni... Takze asi tak
Ukrajina skutečně přešla do ofenzívy.
Ukrajinské jednotky postupují u Ivankiva a vytlačují Rusy víc na sever.
@zrzeckas Já vždycky vzpomínám na to, co říkal děda. Říkal zlatí Němci, pak přišli Rusi a to byli fakt prasata. Říkal že s*ali lidem do peřin, znásilňovali, kradli.
Tak pokud se už budeme vyjadřovat k historickým zkušenostem. Já jsem z Prajské (kus republiky, který byl až do roku 1920 Německo - Prusko a pak zase 1938-1945 Německo) a mí předci ruskou denacifikaci zažili na vlastní kůži. A jediná poznámka k tomu, to fakt nechceš. Babiččiny příběhy, které bylo v roce 1945 10 let, mě děsí dodnes.
@elencze Ano, tak každý čerpá ze svých zkušeností. Myslím, že v té době to nikde nebyl žádný med.😟
@aluskaasimon jak si to napsala tak neco takoveho si taky vybavuju, ze jsem slysela.....
K Oděse míří 4 velké ruské lodě a zřejmě připravují vylodění.
@aluskaasimon ano babi taky říká, že před rusakama schovávali holky, aby jim něco neudělali. Jak je prý našli bylo zle. Nemá je ráda.
Já bych se do historie příliš neobracela.
@aluskaasimon
@elencze
Uff holky když to čtu je mi špatně...snad už je doba jinde a nebude to takový..jestli to tam obsadí 🙏🙏🙏🙄
Německo chce na Ukrajinu poslat protiletadlové rakety typu Strela. Dodávku 2700 kusů schválilo ministerstvo hospodářství, informuje agentura DPA.
Indie odmítla ruské zprávy, podle kterých ukrajinská armáda v Charkově drží jako rukojmí skupinu indických studentů. Informuje o tom agentura DPA. Mluvčí ruských ozbrojených sil ve čtvrtek podle indických médií po jednání ruského prezidenta Vladimira Putina s indickým premiérem Nárendrou Módím uvedl, že ukrajinské úřady zabránily studentům opustit Ukrajinu. Indické ministerstvo zahraničí ovšem uvedlo, že žádné takové informace nemá.

Já v noci chytila,že Putin psal Švédsku a Finsku a chtěl po nich bezpečnostní záruky..já nevím,nemělo by to teď už být naopak?Prosím nevstupujte do Nato a JÁ vám dám záruky,že na vás omylem nevpadnu zničeho nic...