Jaké jsou doopravdy neutrální barvy?
Ahojky napadlo mě si schovat některé kousky z výbavy , které jsou vážně kvalitní nebo pěkné, pro případného sourozence. (Kdyby náhodou někdy)
Když jsem se koukala na věci při třízení šatníku, tak doopravdy neutrální mi přišly jen čistě bílé kousky a jedno červené body, ale tam si kazdej myslel, ze je to holka. :D
Jinak je všechno klučicí třeba žlutý nebo Šedivý věci, ale s nějakým motivem nebo stylem spis kluk.
Tak si říkám, jestli by nebylo logičtější začít nakupovat věci už rovnou bez motivu v neutrálu i dal. Ovšem jaký a kde? Snad jen lindex mě napadá. A nebo to až bude další, tak bude a nakoupí se podle pohlaví zase. Jen si myslím, ze už mě to nebude bavit a nebudu mít tolik času i prostoru pro nákupy jako na prvního.
Řešily jste někdy tuhle situaci ? Oblekate tu někdo dítě fakt neutrálně ?
@malenka3 Né. :D Ono je to spis, kdyby náhodou někdy. Napadla mě myšlenka, ze obecně nemá moc cenu kupovat něco, specificky kluciho, když bych to třeba chtěla použit na potencionalni další.
@95newmommy2020 já kupovala bílé s malým obrázkem např. v CA nebo v Tescu, např. takovou tu sadu 5 body s různým motivem. Taky jsem pořizovala spíš neutrální věci, anžto jsme nevěděli, co z toho bude. Navíc se to bílé dobře pralo (všechno naráz a pračka se zaplnila raz dva). Jako doplňkou barvu jsem volila zelenou a jak to mladé dámě slušelo 😀
@journals Lindex se mi moc nelíbí, Next ano. A tomu rozumím, když to vybiras fakt, ze tomu věnuješ i dost času a přemýšlení, tak se to pak dává blbě pryč.
@mon_88017 jo to mám taky ty sady z CA jsou moc fajn, celkove i kvalita tak cena je super.
@95newmommy2020 anebo jsem tam pak chodívala hrabat bodýčka jednotlivě, jak měli krabici s mixem vzorů a velikostí, tam se taky dalo ulovit bílé třeba s nápisem.
Dneska si mladá dáma vybírá outfity sama a co si budem, růžový, třpytkám a jednorožcům, případně těm dvěma namrzlejm fuchtlím neutečeš 😀 😀 😀
@mon_88017 😂😂😂 dvěma namrzlym fuchtlym. To je dobrý 😂😂😂😂
A v kolika si začala vybírat sama ?
@95newmommy2020 co jsem jí začala tahat s sebou po nákupech, takže cca od 4? Byly jsme třeba v Tescu, já jsem předvybrala velikost a nechala ji vybírat vzory, jestli chce tepláky jednobarevný nebo kytičkovaný nebo s poníkama.... Většinou vybírala to, co viděla u spolužaček ve školce, takže tam byly jak krojovaná družina, všechny stejný 😀
Neutrálního je snad všechno, kromě šatiček 😂 Jinak bych to neřešila - my jsme zdědili věci po synovcovi i neteři a použili jsme všechno, ať už to mělo holčičí motiv či nikoliv. Ono když pak dítko začne zvracet, tak je člověk rád, že má po ruce kus čistého prádla a barva je ta nejmenší starost. 😉
Já mám doma prvorozenou, a taky ráda kupuju i jiné barvy než jen holčičí - takže bílou, černou, šedou, teď naposledy jsem koupila olivově zelenou vyteplenou vestičku na podzim, byla v sortimentu pro kluky a já z ní jsem úplně nadšená, holce to v ní hrozně sluší 😇 Problém jsou ty obrázky... Třeba má hezké šedé tričko, a na něm jednorožce, takže v případě toho, že by v budoucnu druhý přišel kluk, tak to na něj asi nenavlíknu 😂 Světle šedé legíny, ale má na nich gepardí růžový vzor... 😂
Prostě v dnešní době je poznat, co je klučičí a co holčičí 🙂 Ráda nakupuju v Pepcu, je to za pár korun a má to výdrž srovnatelnou s dražšími značkami typu HM a podobně, ještě se mi nestalo, že by se mi něco rozpadlo, ze všeho mi malá vyroste a s klidem to můžu schovat pro druhého prcka 🙂
Jinak nakupování máme my ženy v krvi, takže jestli k němu nemáš totální averzi, myslím, že tě bude těšit nakupování pro druhé 🙂 Pokud jako například já, ráda nakupuješ v klidu, staršího necháš na hlídání u tatínka/babičky, a vyjedeš si zashoppovat sama 😇
@benjik No, dítě v růžové, s blond vlásky s růžovou gumičkou, a ptají se, jestli je to holka, taky už mě takhle pár lidí rozesmálo... 😂
@katkatomaskova já se nedivim, když máme dneska definovaných těch 71 pohlaví.... 😀 😀 😀
@mon_88017 To je brutální, já říkám, že se svět v pr..l obrací... 🙈
Já nevěděla jestli budeme mít holčičku nebo chlapečka, tak jsem nakupovala oblečení bílé, béžové (to jsem měla nejraději) šedé,zelené a žluté.
@journals nevim jak stare mas dite a u kluku to muze byt jinak, ale nase holka si sve obleceni vybirala sama od cca roka. co se ji nelibi si neoblekne. Takze ja nejsem zastance toho, co se libi rodici, musi se nutne libit decku... ona by tu super moderni zlutou horcicovou na sebe nevzala ani na spani, treba.
@95newmommy2020 holka klidne muze mit hezke triko s bagrem nebo dinosaurem plus sukynku.
No a tohle je důkaz, že jde jen o marketing a zbytečné plýtvání.
@janedv v roce? to si moje dítě samo navlíklo leda tak moje patery spodáry na krk, ale aby si vybíralo ze svého oblečení a kecalo do toho, to fakt nehrozilo. Nejdříve od těch 2 let, ale spíš až od 3 nebo od 4. A vybírat v tomto věku (cca do 5, 6 let) mohli maximálně z toho, co bylo doma, na nic jiného neměli nárok😅
@janedv Tu bych na sebe nevzala ani já... 😂
@konidana To dělá i moje dvouleťačka - ukradne tatínkovo triko , hodí si ho přes hlavu a chodí tu jak strašidlo 😂 Té je úplně šumák, do čeho ji oblíkám 😂
@konidana jo, v roce. Ma dost silny gen marnosti po me mamce, potrebuje se citit krasna. Cokoliv si oblikne nebo vezme, bezi k zrcadlu se okouknout. Nektere cepicky odmita, atd. My mame temer vse putovni od rodiny, zas pak posilame dal, kupuji minimum. Takze vybirat je z ceho, rodinu a zasoby mame siroke. Menime jeste s kamaradkou, takze zadny konzum, plytvani. Ale vybirat si sve obleceni mi neprijde jako neco negativniho. Vzdy se ptam i starsiho.
@katkatomaskova ja jsem na tu barvu uz alergicka.A je toho vsude plno, na detech i dospelych.
@janedv Tak to mě úplně míjí teda. Já mám ráda šedou, béžovou, černou, občas se u mě dá najít i něco barevnějšího, ale v té žluté bych ti připadala jak pampeliška 😂 Můj největší odvaz v barvě za poslední dobu jsou pistáciově zelené kalhoty 😂
@95newmommy2020 mám kluka a nosi i cervenou, fialovou, atd.. prece to neni nikde pevne dano ze holcicky v ruzove a kluci v modre.. od miminka do toho pul roku/roku jsme meli hnede, bile, svetle modre, cervene, zlute, sede, bezove .. =) bez velkych obrazku atd.. az po tom roce jsme kupovali s bagry, auty atd.. ale ne zase vsechno. napr momentalne je neoblibenejsi tricko cervene s mickey mousem a modre kalhoty s medvidky a to muze mit stejne dobre holka i kluk =)
Starsi dceru oblekam do opravdu jen holcicich veci, nema zadne trika s auty apod. Pokud ma triko s mimoňem, tak i na nem jsou treba srdicka. Ale ma 6 let, tak uz si zacina vybirat, co oblekne a co ne. Nastesti neni moc vybirava. Mladsi kluci (3 roky) dvojcata po starsi podedili i holcici kousky. Cele jaro ten jeden odchodil v ruzovych gumakach a vubec to neresim. V lete meli i ruzove boty do vody. Dceri jsem na jare koupila dvoje tenisky adidas, bilomodre, jen ty tri pruhy jsou ruzove. Koupila jsem je ve dvou velikostech, takze pocitam s tim, ze je pak budou nosit i kluci i s ruzovymi pruhy. Nosili i cervena body a nosi i cervena tricka (treba tahle barva se mi na klucich libi). Pyzama maji snad vsechny po starsi, jen do skolky jim davam klucici. Cerna a bila trika a strample taky podedi po dceri. Ale je fakt, ze triko s jednorozcem a s flitry bych jim nedala (i kdyz zrovna ty flitry jsem videla uz i na klucicich trikach 😃). Neutralni barvy jsou pro me zelena, oranzova, i treba merunkova, fialova, cervena, seda, zluta.

Jo a jen tak mimo téma, když už se tu bavíme o tom, jak dlouho věci vydrží, tak některé kousky, co nosí dcera, nosili jako malí ještě moji rodiče, takže její prarodiče a to je teprve kvalita ty tehdejší materiály, nikdo by netipoval, že to není nové, naopak je to staré přes 60 let 😁 A mám i pár kousků po mém dědovi, to je teda už víc retro, ale kvalita stále super 😉