Ucpaný nos ve 20. týdnu

helcakab
12. črc 2019

Ahoj maminky, taky trpíte na ucpaný nos v těhotenství? Co používáte? A chtěla jsem se zeptat na vaše zkušenosti s konvičkou na proplachování, mám ji doma, trpím na bolesti dutin, jen tlak a nic nevysmrkávám, vždy když jsem konvičku pouzivala tak se dostavila rýma jako prase .-DD přitom sem četla, že to má působit jako prevence rýmy, tak tomu moc nerozumim.

martiniquest
12. črc 2019

@helcakab No protoze ti konvicka procistuje zanesene trubky, tak je prvni reakci ryma. Bordel musi pryc. Pouzivej ji dlouhodobe a uvidis benefity.

helcakab
autor
12. črc 2019

@martiniquest
sem se pobavila 🙂 jo to mas asi pravdu, dlouhodobe sem pouzivala rok a 3x ryma 😀 ale v obdobi klidu jsem stejne na dutiny trpela dále, na orl tvrdí, ze je to asi cástecne alergie (na imuno nic nezjistili) a částečně otázka imunity.

nazka
12. črc 2019

@helcakab mne dali v lékárně ryma stop.. Kombinace bylinek a mořské vody

sudylichozrout
12. črc 2019

@helcakab mela jsem v obou tehotenstvich. Pouzovala jsem na noc bezne kapky, pres den pruplachy konvickou. Jinak nezabiralo nic.

makronka222
12. črc 2019

MORSKA voda ve spreji a pohoda

pani_haf
12. črc 2019

@helcakab jakmile lehnu, natece mi sliznice a dycham pusou, nejdřív jsem si myslela, ze jsem nachlazena, ale je to tehotenstvim. Snažím se na to nemyslet, usinam na boku a v noci se budim žízní, což je tím, ze mám otevřená ústa...zkoušela jsem mořskou vodu a necítila jsem se lépe...holt to musíme přezit

te_reza
12. črc 2019

Normálně si kup kapky do nosu. Já si používáním kapek pro tehotny uhnala zánět dutin jak prase a kapky do nosu sem dostala stejně, mam dojem že i antibiotika

martiniquest
12. črc 2019

@helcakab Tak to bude opravdu nejaky problem navic, protoze vsichni z meho okoli, co konvicku pouzivaji, meli zhorseny stav pouze 1-3 tydny, a pote doslo k rapidnimu zlepseni. Navic je to skvela prevence viroz, idealne s oilpullingem.

rosalline
13. črc 2019

V těhotenství jsem nad vařícím hrncem inhalovala vincentku a heřmánkem...vždycky to krásně uvolnilo nos i dutiny, bolest vymizely a já dýchala.... krátkodobě... takže jsem inhalovala 2x-3xdenně, až to vymizelo...

verace81
13. črc 2019

Já používala mořskou vodu a doporučovali mi i ha-pčí

helcakab
autor
13. črc 2019

@martiniquest jaký olej k tomu používáte? dá se používat i běžný slunečnicový, řepkový?

brookmichaela
13. črc 2019

Me dr rikal at si koupim klidne Muconosal. Polid nespotrebujes cely kapky za tyden je to ok.

kafr
13. črc 2019

V těhotenství se zvyšuje objem krve a prokrvení sliznic, tudíž i té nosní (proto pocit ucpaného nosu).
Konvičku jsem používala, hlavně vodu pořádně vysmrkat.
Kapky Pinionasal- bylinkový olej

merope
13. črc 2019

V těhotenství se hlavně skoro nic nemůže a mě ty překrvené sliznice hned krvácely. Ideální je vincentka (převařit!!) super mi přišlo ji natáhnout do ampulky od Libenaru.

lelec30
13. črc 2019

Ja pouzivala sprej s aloe a dalsimi bylinkami. Pouzivam i ted. Mozne strikat nejen do nose ale i do krku, usi a ma jeste spoustu dalsiho vyuziti. Vhodne i pro miminka, protoze je prirodni.