Produktové hodnocení, recenze, zkušenostiDomácí potřeby
Domácí potřeby
Chcete si zútulnit domácnost? Nebo hledáte užitečné pomocníky? Vše potřebné, od kuchyňských a domácích potřeb, až po malé drobnosti, které vyčarí kouzlo domova, najdete na jednom místě.
Nové v kategorii Domácí potřeby (72)
Nejnovější články
Hodnocení a zkušenosti s domácími potřebami
Nejnovější hodnocení
Vileda Flex & Catch teleskopická prachovka
Prachovka, která prach opravdu zachytí, ne jen přesune
Utírání prachu je moje neoblíbená aktivita, ale musím uznat, že tenhle pomocník mi ji docela zpříjemnil a hlavně urychlil. Co mě na ní baví nejvíc, je schopnost dostat se všude.
Teleskopická tyč se dá prodloužit až na 93 cm, což je super. Už nemusím balancovat na židli, když utírám prach na vysokých skříňkách, bodovkách na stropě nebo na garnýži. Kromě toho má prachovka ohybnou hlavici se šesti polohami. To je opravdu praktické. Snadno jí vyčistím žaluzie, prostor za radiátorem nebo ta úzká místa mezi knihami na poličce.
Další věc, která stojí za zmínku, je to, že prach opravdu zachytí. Prach se nevíří a neposouvá dál, ale drží se ve vláknech. Hlavice je navíc docela robustní, takže uklízení jde rychleji.
A pro mě osobně je důležité i to, že Vileda myslí na ekologii. Vlákna prachovky jsou vyrobena z recyklovaného materiálu. Je fajn, že i u takového běžného produktu lze zvolit o něco lepší volbu pro přírodu. Ještě musím zmínit ten háček, který hlavici spolehlivě drží, žádné otravné spadnutí během utírání.
Celkově je to skvělá pomůcka, která dělá utírání prachu efektivnějším a méně otravným. Pokud hledáte něco, co vám zjednoduší úklid (nielen nedostupných miest), doporučuji ji vyzkoušet.
Vileda H2PrO systém rotačního třásňového mopu
Myji vždy jen čistou vodou
Na čistotě podlah si opravdu zakládám. Protože máme doma malé dítě a kočky, mytí je u nás téměř na denním pořádku. Dřív jsem při úklidu několikrát měnila vodu v kýblu, bylo to zdlouhavé a neekonomické, spotřebovala jsem víc čisticího prostředku, ale když jsem po pár propláchnutích mopu viděla, jak je voda znovu špinavá, prostě mi to nedalo. Představa, že stejnou špinavou vodou roztírám po celém domě, byla pro mě nepředstavitelná. Když jsem zjistila, že Vileda přišla s novinkou, která slibuje mytí pouze s čistou vodou, věděla jsem, že ji musím vyzkoušet.
Největší rozdíl oproti běžným mopům je kýbl se dvěma oddělenými nádobami, jedna je na čistou a druhá na špinavou vodu. Když mop opláchnu, špinavá voda odteče do své části a k čisté se už nevrací. V praxi to znamená, že i když vytírám větší plochu, voda v hlavní komoře zůstává čistá. Je to detail, který člověk ocení hned po prvním použití. Nemám pocit, že jen přesouvám špínu z jednoho kouta do druhého.
Mop má návlek z mikrovlákna, který lze prát v pračce. Ždímání funguje pomocí pedálu, takže ruce zůstanou úplně suché. Dá se dobře regulovat, jak moc chci mít mop mokrý, na dlažbu nechávám víc vody, na laminát ho vyždímám skoro dosucha. Podlaha pak rychle schne a nezůstávají na ní šmouhy.
Hlavice má trojúhelníkový tvar a otáčí se, takže se s mopem dostanu i do rohů, podél lišt nebo pod skříňku. Nemusím se ohýbat ani posouvat nábytek. Celkově se s ním dobře manipuluje a je lehký. Rukojeť je teleskopická, takže se dá přizpůsobit mně, ale i manželovi či starší dceři, pokud se chtějí zapojit do úklidu. Oceňuji, že systém je promyšlený, ale stále jednoduchý, nic složitého na skládání nebo čištění.
Po několika týdnech používání můžu říct, že jde o mop, který mi úklid opravdu usnadnil. Už nemám potřebu neustále vylévat a nalévat novou vodu, což byla moje noční můra u předchozích mopů.
Celkově jsem se systémem VILEDA H2PrO rotační mop spokojená. Úklid je s ním rychlejší, čistší a méně otravný, a to je pro mě v této životní fázi (máma na plný úvazek) dost podstatné.
Spontex Express System+ úklidový set
Je mnohem zajímavější, než byste od něj čekali
Za redakci Modrého koníka můžeme úklidový set Spontex Express System+ doporučit. Je to chytrý pomocník, který je jiný než mopy, na které jste zvyklí. Pokud máte rády změnu, určitě stojí za povšimnutí. Na první pohled vypadá jako běžný mop, kterých jsou na trhu desítky, ve skutečnosti je mnohem zajímavější, než byste od něj čekali.
V balení se nachází kbelík, rukojeť s odstřeďovacím mechanismem, hlava mopu s návlekem z mikrovlákna a návod. Ten si doporučuji přečíst. Set obsahuje také dvoukomorový kbelík. V jedné se nachází inovativní ždímací systém, který se aktivuje jednoduchým pohybem rukojeti nahoru a dolů. Ve druhé komoře se o důkladné vymáchání násady postará mřížka, která zachycuje veškeré nečistoty z mopu.
Nasazování hlavy mopu do odstředivého mechanismu je, navzdory mým počátečním obavám, jednoduché. Bála jsem se, že si budu muset dát obzvlášť záležet, jestli se trefím správně kolmo na trn uprostřed kbelíku, jak se říká, na první dobrou. Po prvním umytí se v mé hlavě celý proces zautomatizoval. Mop se skládá a rozkládá sám, jediné, na co jsem si musela zvyknout, bylo odjištění pojistky.
Návlek z mikrovlákna se jednoduše nasazuje, lze ho prát v pračce. Větší tloušťka zajistí, že po přitlačení si mop poradil i s opravdu zašpiněnou podlahou. Boční skládací křidélka nepřilnou na zem naprosto dokonale, ale to je u všech skládacích plochých mopů stejné. Kbelík je protiskluzový, takže na zemi pevně stojí.
Vileda Infinity FLEX sušák na prádlo 30 m
Nemohu si vynachválit
Používám jak uvnitř tak i na balkoně tam teda nesmí hodně foukat, prádlo potom je všude po zemi,kolíčky nedávám,jsou tam silnější tyčky, takže jen přehodím a je. Pěkně se na něj vejde ložní prádlo,deky, v létě na něm suším i peřiny ale ty po jednom ... dá se roztáhnout.
Vileda Infinity FLEX sušák na prádlo 30 m
Spousta běžných sušáků mu nemůže konkurovat
Celkově hodnotíme sušák jako praktického pomocníka, kterému spousta běžných sušáků nemůže konkurovat. Kvalitní provedení, praktické vychytávky a velká sušící plocha jsou důvodem, proč sušák pořídit. Jediným faktorem, který by vás mohl od koupi odradit je cena, která se pohybuje kolem 1750 Kč, což je docela vysoká investice, ale myslím, že se vám vrátí výměnou za pohodlí a spoustu let které by vám mohl sušák sloužit.
Za redakci Modrého koníka sušák určitě doporučujeme.
Za redakci Modrého koníka sušák určitě doporučujeme.
Vileda TURBO 3v1
Praktický pomocník pro velký i každodenní úklid
Mop Vileda TURBO 3v1 je praktickým pomocníkem do domácnosti. Nabízí precizní úklid i bez použití chemikálií, přičemž si díky kbelíku s funkcí odstřeďování s nášlapným pedálem nemusíte namočit ruce a hlavici mopu máte vždy čistou a mokrou pouze do té míry, do jaké vám vyhovuje pro aktuální potřebu. Trojúhelníkový tvar hlavice zabezpečuje pohodlný úklid i v rozích místnosti.
Oceňujeme teleskopickou tyč s možností nastavení délky.
Oceňujeme teleskopickou tyč s možností nastavení délky.
Mop Vileda Easy Wring Ultramat
Nedám na něj dopustit
Mop Vileda mám již 6 let . A používám ho opravdu každý den, jsem sním velmi spokojená . Skvělý pomocník na jakoukoliv podlahu .
Vileda 1-2 Spray MAX mop
Šikovný a praktický pomocník
Vileda 1-2 Spray MAX mop je velice flexibilní a praktický. Díky otočné hlavici se s ním dobře manévruje. Mop pracuje na principu rozstřikování vody, resp. čistícího prostředku zředěného ve vodě, z integrované nádržky, díky čemuž při použití není potřeba mop namáčet v kbelíku a ten nosit s sebou po domě. Je vhodný i pro vyšší osoby, jelikož je jeho rukojeť dostatečně dlouhá. Pozitivně hodnotíme i oboustranný vysoce kvalitní návlek z mikrovlákna, který zachytí téměř 100 % nečistot, včetně těch mastných, a také vlasy anebo drobky. Co jsme ale ocenili v naší redakci nejvíce je fakt, že po umytí podlaha rychle schne a mop nezanechává šmouhy.
Osobní váha Tesla Smart Composition Scale Wi-Fi Style
Chytrá váha - pomocnice při hubnutí i udržení dobrého fyzického stavu
Je velmi důležité znát nejen svou hmotnost, ale i podíl svalové hmoty, tuku, vody a kostní hmoty, abychom mohli posoudit svůj fyzický stav. A díky osobní váze Tesla je to možné v pohodlí domova.
Váha je designově moc povedená, elegantní, moderní a to vše díky 6 mm silnému kompozitnímu sklu vybavenému vrstvou ITO – tenkou vrstva pro elektrotechniku, která dokonale reaguje na lidský dotek.
Všechny změřené údaje se automaticky synchronizují s mobilní aplikací prostřednictvím wi-fi připojení a tak máte historii měření k dispozici kdykoli a kdekoli, včetně znázornění v přehledném grafu. Aplikace se snadno ovládá.
Na základě změřených údajů vám chytrá váha vyhodnotí celkový stav těla a doporučí třeba návštěvu lékaře. Zobrazí také referenční hodnoty pro každý údaj.
Pokud se snažíte zhubnout, nebo třeba naopak přibrat, tak vám jistě Tesla SMART Composition Scale Style Wi-Fi bude velmi nápomocná pro dosažení vašich vysněných cílů.
My u této váhy velmi oceňujeme výpočet kcal bazálního metabolismu a hladiny viscerálního tuku.