Na čistotě podlah si opravdu zakládám. Protože máme doma malé dítě a kočky, mytí je u nás téměř na denním pořádku. Dřív jsem při úklidu několikrát měnila vodu v kýblu, bylo to zdlouhavé a neekonomické, spotřebovala jsem víc čisticího prostředku, ale když jsem po pár propláchnutích mopu viděla, jak je voda znovu špinavá, prostě mi to nedalo. Představa, že stejnou špinavou vodou roztírám po celém domě, byla pro mě nepředstavitelná. Když jsem zjistila, že Vileda přišla s novinkou, která slibuje mytí pouze s čistou vodou, věděla jsem, že ji musím vyzkoušet.
Největší rozdíl oproti běžným mopům je kýbl se dvěma oddělenými nádobami, jedna je na čistou a druhá na špinavou vodu. Když mop opláchnu, špinavá voda odteče do své části a k čisté se už nevrací. V praxi to znamená, že i když vytírám větší plochu, voda v hlavní komoře zůstává čistá. Je to detail, který člověk ocení hned po prvním použití. Nemám pocit, že jen přesouvám špínu z jednoho kouta do druhého.
Mop má návlek z mikrovlákna, který lze prát v pračce. Ždímání funguje pomocí pedálu, takže ruce zůstanou úplně suché. Dá se dobře regulovat, jak moc chci mít mop mokrý, na dlažbu nechávám víc vody, na laminát ho vyždímám skoro dosucha. Podlaha pak rychle schne a nezůstávají na ní šmouhy.
Hlavice má trojúhelníkový tvar a otáčí se, takže se s mopem dostanu i do rohů, podél lišt nebo pod skříňku. Nemusím se ohýbat ani posouvat nábytek. Celkově se s ním dobře manipuluje a je lehký. Rukojeť je teleskopická, takže se dá přizpůsobit mně, ale i manželovi či starší dceři, pokud se chtějí zapojit do úklidu. Oceňuji, že systém je promyšlený, ale stále jednoduchý, nic složitého na skládání nebo čištění.
Po několika týdnech používání můžu říct, že jde o mop, který mi úklid opravdu usnadnil. Už nemám potřebu neustále vylévat a nalévat novou vodu, což byla moje noční můra u předchozích mopů.
Celkově jsem se systémem VILEDA H2PrO rotační mop spokojená. Úklid je s ním rychlejší, čistší a méně otravný, a to je pro mě v této životní fázi (máma na plný úvazek) dost podstatné.
(15 fotek)
- Myje vždy jen čistou vodou, špinavá se nevrací zpět
- Odstraňuje více než 99 % bakterií pouze pomocí vody
- Ždímání pedálem, ruce zůstávají suché
- Možnost nastavit vlhkost podle typu podlahy
- Trojúhelníková hlavice se dostane i do rohů
- Kompaktní kýbl, snadno se skladuje