apacheeeAMBASADORKA
    16. kvě 2019    

    Jako mámy žijeme dost často v dojmu, jak strašně těžké to máme (a samozřejmě to je pravda 😁), ale zamysleli jste se někdy nad tím, že docela těžké to mají i otcové našich dětí?

    Vzpomeňte na generaci našich otců (a jejich otců) a vemte si, jak oni se starali nebo spíše nestarali o své děti. Dnešní chlapi jsou vlastně takoví průkopníci nového přístupu VÝCHOVY - výchovy, kde se aktivně zapojují i muži. Chybí jim většinou vzorce zažité ze svého dětství (teď myslím, co se péče o děti týká) a myslím, že dost často neví a možná ani nechápou, co se od nich očekává. Najednou mohou být u porodu, mohou zažít první okamžiky svého dítěte na světě. Většina Teda i chce. A pak je tu skupina jiných mužů, která je za to bude odsuzovat, skupina, která se bude posmivat otcum, kteří se opravdu starají o své děti a prebaluji třeba i pokakane pliny. Jo a věřte, že tohle si opravdu žádná máma neužívá. NIKDY.

    V poslední době se v tomhle společenský pohled neskutečně změnil. Není těžké být otcem, ale být tatínkem je mnohem těžší. A náročnější. A člověk si musí něco odrict. Takže opravdu čest všem tatínkum, kteří vědí, jakou pohádku má jejich dítě nejraději. Kteří vědí, jak se jmenuji kamarádi jejich dětí. Kteří jim umí připravit večeři. Kterým nedělá problém je vykoupat. Kterým nevadí uspavat své děti. A především těm, kteří se za to nestydí a jsou na to dokonce hrdí. Moje děti tohle ohromné štěstí mají a věřte mi, že není nic hezčího, než na tohle moct koukat. Díky, Davide 😍