icon
avatar
apacheeeAMBASADORKA
Zpráva byla změněna    29. čer 2020

Slíbila jsem recenzi na MENSTRUAČNÍ KALHOTKY, tak jsem tu s ní - i když bych teď tak nějak ocenila, kdybychom tu byly jenom holky 😂 Ačkoliv to není (nebo by nemělo být) rozhodně žádné tabu, tak to na druhou stranu není ani téma, o kterém si beze studu pokecáte se sousedkou, nebo s cizí paní v autobuse. Natož s cizím pánem že jo 😂

Menstruační kalhotky jsem testovala zatím během jedné periody, takže to je zatím taková rychlorecenze, ale nemyslím si, že bych to po pár měsících viděla jinak. Kalhotky jsem testovala po celou dobu MS - od prvního do posledního dne. Vynechala jsem pouze cca půl dne, kdy jsem fotila svatbu - přeci jen bych si to neriskla na tak důležitou událost vzít je bez toho, aniž bych věděla, že se na ně můžu stoprocentně spolehnout.

Materiál:
- velmi příjemný
- kalhotky jsou docela hezké a na těle nevypadají jako nějaké asexuální bombarďáky, muž mi je dokonce pochválil - na první pohled ani nikdo nepozná, že jsou nějak jiné a speciální
- schnou docela rychle, ale pokud je chladněji, tak mi rozhodně přes noc neuschnuly, během teplejších nocí ano

Funkčnost:
- zakoupila jsem si zatím dvoje - jedny pro silnou a jedny pro slabou menstruaci
- ty pro silnou MS mají o něco silnější tu absorpční vrstvu, ale není to žádná hrůza a rozhodně to nijak nepřekáží či není nepohodlné atd.
- první dny jsem používala ty pro silnou MS - vydržely opravdu po celý den - bez zápachu či nepříjemných pocitů
- hodně z vás se ptalo, jak je to s kusy děložní sliznice, která při MS odchází - prostě se vsáknou dovnitř, nikde tam nic nezůstává vidět
- používala jsem pouze kalhotky (žádné tampony, kalíšky prostě nic jiného) a přestože mám od porodu MS docela dost silnou, kalhotky si poradily bez jakéhokoliv problému
- jeden den se mi stalo, že mi ještě přes noc neuschnuly ty kalhotky na silnou MS, tak jsem si zkusila vzít ty pro tu slabší - ty cca za 3 hodiny propustily krev (červenou barvu na kalhoty - žádná tragédie to nebyla, ale prostě to nezvládly)

Musím říct, že jsem po vyzkoušení opravdu nadšená a rozhodně je budu používat i nadále. Jediné negativum vidím v podstatě jen ve vyšší pořizovací ceně. Do příště si ještě objednám minimálně jedny kalhotky pro silnější menstruaci. Na FB jsem se u reklamy setkala s výsměchem a opovržením, že je to nechutné používat tyto kalhotky, ale za sebe můžu říct, že na tom nic divného nevidím. Pokud někdo používá vložky, není v tom vlastně absolutně žádný rozdíl. Oproti vložkám a tamponům je to ale mnohem pohodlnější a komfortnější varianta, jak vyřešit své dny 😀

PS: Já na doporučení zakoupila kalhotky Snuggs - ty pro silnější MS mě vyšly na 849 Kč, ty pro slabší na 749 Kč. A to ještě byly v nějaké akci. Všimla jsem si, že menstruační kalhotky nabízí i #dm - ty vychází na 499 Kč, ale nemám je absolutně vyzkoušené, takže zde bohužel opravdu nemohu hodnotit.

Pokud budete mít dotazy, klidně to na mě hrňte🙂 Byla jsem taky moc ráda, když mi někdo odpověděl na moje otázky 😎